eşimle olan problemim..

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
3 senelik evliyim ve eşimle bazı problemleri hala halledemedik.eşim yaşanan olayları önemlide olsa öenmsizde olsa çabuk unutuyor ve yanlış anlayıp yanlış anlatabiliyor mesela bir konu yaşadığımızda bende o konunun içindeysem ve daha sonra o konu hakkında konuşuyorsak eşimin o konuyu yanlış anladığını anlıyorum ve eşime bu şekilde olmadı böyle oldu diyorum hayır böyle oldu diyor daha sonra baya bir tartıştıktan sonra yanlış anlamışım diyor ve ben buna çok sinir oluyorum sürekli ben doğru anlıyorum 5 dakikalık bir olayı bile yanlış algılıyor.Birde mesela bir olay yaşıyoruz eşim o olaya kızmıyor ama ben kızıyorum eşime niye kızmıyorsun kızılıcak bir konu diyorum sonra ben kızınca bana ben kızdım diyor ve ben bunu eşimin ne yüzünde nede cümlelerinde göremiyorum kaç kere söyledim ben senin içini olumak zorunda değilim diye gerçekten bıktım artık bende böyle sorunlar olmuyor hiç...birde ben 25 haftalık hamileyim ve aşırı alınganım sinirliyim ve herşeye ağlıyorum.akşam eşime işyerinden bir arkadaşından msj geldi kendisi köyde oturuyor eşime bana gelirken su alıver gelince veririrm parasını hadi öptüm en tatlı yerinden diye ve eşim ne var bunda şaka yapmış dedi.ben başladım bağırmaya ne demek bu ne kadar ayıp diye.eşim adam evli ve çocuğu var şaka yapmıştır dedi ama ben kriz geçirdim resmen sonra bana ben kızmadım ama sen okuduğun için kızıdım dedi hani nerde kızdığın hiç belli değildi normal karşıladın vs vs. bir sürü şey.bu tarz yok kızıdım yok belli etmedin gibi şeyleri daha öncede yaşıyorduk ama artık dayanamıyorum birşeye.zaten bebeğimin sorumlulğunu şimdiden hissedip strese giriyorum çok içim kötü birde eşime katlanamıyorum artık boşanmak bile geçiyor aklımdan herşeye sinir oluyorum hele bu konulara katlanamıyorum.ben ne yapıcağımı bilmiyorum bazen bana lütfen fikir verin...yerimde olsanız napardınız yada yaşayan var mı?önemli bir konumu yoksa önemsiz mi??

canım sen hamileliğin dolayısıyla biraz fazla hassaslaşmış ve gerilmişsin bence eşine bu kadar da karışmamalısın baksana adamın neye kızıp neye kızmayacağına bile karışıyorsun.. her insanın duyguları bir değil ki sen bir şeye çok kızarken o daha olgun karşılayabilir.. bunlar büyütülecek şeyler değil , boşuna birbirinizin kalbini kırmayın...

Canım tam bilmiyorum ama ''zemin ritmi yavaşlığı'' diye bir durum var.Bir tanıdğımın bahsetmişti.Kocası için küçükken doktorlar böyle bir tanı koymuşlar.Tanıdığım kişinin eşi de durumu da senin eşininkine benziyordu.Adam konusunda türkiyede tek.Önemli bir prof.Ama bazen durumları yavaş yavaş algılıyordu.Bazen karşısındakini dinlemiyordu bile.Tanıdığım bu durumu hiç sorun etmedi.Zamanla alıştı ve kendi aralarında kendilerine özel bir iletişim kurmaya başladılar.Bazı durumlarda tek kelimeyle anlaşıyorlardı:)
Eşinin arkadasının attığı msj da öyle cok büyütülecek bir durum değil bence.Çok oluyor öle şakalaşmalar.
Eşine zaman tanımalısın olaylarla ilgili.

3 senelik evliyim ve eşimle bazı problemleri hala halledemedik.eşim yaşanan olayları önemlide olsa öenmsizde olsa çabuk unutuyor ve yanlış anlayıp yanlış anlatabiliyor mesela bir konu yaşadığımızda bende o konunun içindeysem ve daha sonra o konu hakkında konuşuyorsak eşimin o konuyu yanlış anladığını anlıyorum ve eşime bu şekilde olmadı böyle oldu diyorum hayır böyle oldu diyor daha sonra baya bir tartıştıktan sonra yanlış anlamışım diyor ve ben buna çok sinir oluyorum sürekli ben doğru anlıyorum 5 dakikalık bir olayı bile yanlış algılıyor.Birde mesela bir olay yaşıyoruz eşim o olaya kızmıyor ama ben kızıyorum eşime niye kızmıyorsun kızılıcak bir konu diyorum sonra ben kızınca bana ben kızdım diyor ve ben bunu eşimin ne yüzünde nede cümlelerinde göremiyorum kaç kere söyledim ben senin içini olumak zorunda değilim diye gerçekten bıktım artık bende böyle sorunlar olmuyor hiç...birde ben 25 haftalık hamileyim ve aşırı alınganım sinirliyim ve herşeye ağlıyorum.akşam eşime işyerinden bir arkadaşından msj geldi kendisi köyde oturuyor eşime bana gelirken su alıver gelince veririrm parasını hadi öptüm en tatlı yerinden diye ve eşim ne var bunda şaka yapmış dedi.ben başladım bağırmaya ne demek bu ne kadar ayıp diye.eşim adam evli ve çocuğu var şaka yapmıştır dedi ama ben kriz geçirdim resmen sonra bana ben kızmadım ama sen okuduğun için kızıdım dedi hani nerde kızdığın hiç belli değildi normal karşıladın vs vs. bir sürü şey.bu tarz yok kızıdım yok belli etmedin gibi şeyleri daha öncede yaşıyorduk ama artık dayanamıyorum birşeye.zaten bebeğimin sorumlulğunu şimdiden hissedip strese giriyorum çok içim kötü birde eşime katlanamıyorum artık boşanmak bile geçiyor aklımdan herşeye sinir oluyorum hele bu konulara katlanamıyorum.ben ne yapıcağımı bilmiyorum bazen bana lütfen fikir verin...yerimde olsanız napardınız yada yaşayan var mı?önemli bir konumu yoksa önemsiz mi??

insan yıllarca bir evde yaşadığı kardeşiyle anlaşamazken sen 3 yıldır yaşadığın ve farklı bir erkekle anlaşamıyorum diye dertleniyorsun..
yıllar geçse bile inan bazı huylarını görmediğini anlayacaksın çünkü zaman değişiyor haliyle huylarda değişir etkilenir daha yenisin bu gibi durumları fazla takma bak hamilesin ne güzel bence bunun tadını çıkar gelecek güzel günleri hayal et mesaj heralde bir erkek akrabanız tarafındanmı atılmış ben buna taktım eğer eminsen erkek olduğundan bunada pek takma derim böyle şakalaşmalar olabilir tabi....
ama erkekmi bence sen onu öğren

herkes aynı olaya farklı tepkiler verebilir arkadaşım bu kişi olmamızın işaretidir
ayrıca kimi insan sabırlıdır hemen tepki vermez kimi insan hemen tepki verir
bazı insanlar olayların üstüne çok gitmez bazılarımız gideriz illa sonucu almak isteriz neticeye
kadar konuşmak yorumlamak isteriz ama sen ve eşin aynı kişilikte değilsiniz
takdir edersin ayrıca erkeklerin ve kadınların algı eşikleri tabiki aynı değil
erkekler genelde kadınlar gibi olayların dibine girmiyorlar biz daha çok yorum yapıyoruz

ayrıca anlattığın olaylar sizinle mi ilgili evinizle mi ilgili başkalrıyla mı ilgili ondan bahsetmemişsiniz
ya da ben kaçırdıysam affedin ama daha sakin bir yapısı var galiba eşinizin ve belliki herşeye sizin kadar
dikkat etmiyor veyahut elinde olmayan sebepler üyüznden edemiyor..
siz soruncada kızarsınız diye anlamadığı halde olaya anlamış gibi yaklaşıyor galiba
o zamanda yznlış anladığını ortaya çıkarıyorsunuz ama belki bazılarını o doğru anlıyor siz yanlış anlıyorsunuzdur
olamaz mı?kafası meşgul değilse, bir sıkıntısı yoksa ve o özellik eşinizi tanıdığınızdan beri varsa
ya bununla yaşamaya devam edeceksiniz ya da bir uzmana gideceksiniz beyin nörologu,psikiyatris ya da ne bileyim
işte en uyugun bölüm hangisi olursa..canınızı sıkmayın fazla herkesin bir kusuru vardır hepimizde
birşseyler eksik değil mi?

insan yıllarca bir evde yaşadığı kardeşiyle anlaşamazken sen 3 yıldır yaşadığın ve farklı bir erkekle anlaşamıyorum diye dertleniyorsun..
yıllar geçse bile inan bazı huylarını görmediğini anlayacaksın çünkü zaman değişiyor haliyle huylarda değişir etkilenir daha yenisin bu gibi durumları fazla takma bak hamilesin ne güzel bence bunun tadını çıkar gelecek güzel günleri hayal et mesaj heralde bir erkek akrabanız tarafındanmı atılmış ben buna taktım eğer eminsen erkek olduğundan bunada pek takma derim böyle şakalaşmalar olabilir tabi....
ama erkekmi bence sen onu öğren
evet erkek iş yerinden arkadaşı adam evli ve yeni bebeği oldu.benim erkek mi diye şüphem yokta bir erkeğin böyle şeyler yazması çok saçma ve patavatsızlık çok kızdım..

neden eşinin, senin her kızdığında kızmasını yada tepki verdiğinde tepki vermesini bekliyorsun ki:50:ben de eşimin her kızdığı olaya kızmam veya onun verdiği kadar tepki vermem.herkesin yapısı farklıdır:34:

Herşeye Herkes Aynı Tepkiyi Veremez..
Senin Kızdığın Şeye Kızmayabilir..
Bu Çok Normal..
Hem Mesajda da Bir Şey Yok Demek ki Samimi Arkadaşı..
Erkekler Hep Böyle..
Hamile Olduğunuz Çok Belli..
Biraz Mutlu Olmaya Çalışın..
Bebeğinizi Düşünün..

bence ortada büyütülücek şeyler yokken gebelik dolayısıyla cok hassassınız,
eşinizin algı problemi olabilir, belki tedavi olmasını gerektirecek bi durum vardır, yazık kızmayın adama..
ayrıca sizin tepki verdiginiz konularada eşiniz tepki vermek zorunda değil,sizin sinirlendiginiz herşeye eşinizde sinirlense daha kötü olabilir,olaylar büyür, ve etraf tamamiyle negatif bi enerjiyle dolu olur.
birde aslında biz bayanlar için hiç hoş karşılamadığımız bu msj meselesi erkekler arasında normal.bu konuda yapılacak bişey yok.ama arkadaşı çekmişse adam napsın, bukadar sorun yapıp bebegede zarar verdiginizi unutmayın.
bu konular yüzünden boşanmayı düşünmeniz cok yanlış.bence sakin olmaya çalışın ve kendinizi üzmeyin karnınızdaki taşıdıgınız bi can'ında bu şeylerden etkilendigini unutmayın. hoşcakalın....

Hamilelegin verdigi duygusallik ve hassasliktan dolayi cok büyük bir sorun gibi geliyor bunlar sana, hatta yazdiklarina bakilacak olursa bazi seyleri kendi gözünde cok büyütüyorsun, ufacik bir sorunu bu kadar büyütmeye ne gerek var. Yanlis anliyorsa bosver gitsin, gecmiste yasadiginizi niye tekrar tekrar gündeme getiriyorsunuzki, gecmisi gecmiste birakin gelecege bakin, yanlis anlasilmalarida böylelikle tekrar tekrar tartismak zorundada kalmazsiniz. Ayrica hamileyken seninde bu kadar sinirlenip strese girmen iyi olmaz, sonucta senin yasadigin herseyi bebekte hissedebiliyor. Bosver takma hic bir seyi kafana, yan gel yat hamileligin keyfini cikar, hayatini bu kadar katlanilmaz bir hale sokma böyle kücük seylerle..

canım bence sen hamileleğin verdiği psikoloji ile biraz abartmışsın.. bırak adam istediği zaman kızsın ya da kızmasın.. hem ne yapacaksın sürekli bişeylere kızan agresif bi insanı.. onun duygularıı nasıl yaşayacağına karışma derim. mesaj gönderen arkadaşı da erkekmiş allahtan..böyle şeyler olabilir.. küçük nedenlerden dolayı eşinle aranı bozma derim. işi şakaya vur..bebeğini de hayırlısı ile alırsın inş. kucağına

herkesten seninle aynı şeylere kızmasını gülmesini ağlamasını bekleyemezsin...
eşin farklı bi karakter farklı bi insan..
gebelikten olsa gerek biraz abartıyorsun sanırım olanları

canım eski konularına baktım da hep aynı sorunun var.sen yanlış kişiyle evlenmişsin.şöyle höt dedimi oturtan maço biriyle evlenmen lazımmıştı anladığım kadarıyla:34:

canım bence sen hamileleğin verdiği psikoloji ile biraz abartmışsın.. bırak adam istediği zaman kızsın ya da kızmasın.. hem ne yapacaksın sürekli bişeylere kızan agresif bi insanı.. onun duygularıı nasıl yaşayacağına karışma derim. mesaj gönderen arkadaşı da erkekmiş allahtan..böyle şeyler olabilir.. küçük nedenlerden dolayı eşinle aranı bozma derim. işi şakaya vur..bebeğini de hayırlısı ile alırsın inş. kucağına
sürekli agresif bir adamı bende istemem ama herşeye de sakin yaklaşması ve birşeyede kızmaması beni çileden çıkarıyor.herşeye kızmak hoş değil ama insan nın elbet kızdığı birşey olur değil mi?

canım eski konularına baktım da hep aynı sorunun var.sen yanlış kişiyle evlenmişsin.şöyle höt dedimi oturtan maço biriyle evlenmen lazımmıştı anladığım kadarıyla:34:
doğru tespit aynen dediğiniz gibi..

sürekli agresif bir adamı bende istemem ama herşeye de sakin yaklaşması ve birşeyede kızmaması beni çileden çıkarıyor.herşeye kızmak hoş değil ama insan nın elbet kızdığı birşey olur değil mi?

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz .. Bu nasıl düşünce yapısı anlamadım..

Sakin bir yapıda olan bir eşi kim istemez ki ?

Hele birde ''höt dedim mi oturtan maço erkek '' tespitine onay vermişsiniz..

Kesinlikle hamilelik hormonu bu kadar naza mahal vermez, biraz sizden gelen duygular bunlar..

Bence siz mutluluğunuzu kurcalıyorsunuz..

Yazık ediyorsunuz, sanıyor musunuz ki eşiniz hep böyle kalacak ? Çok ararsınız bu günleri çok..

Erkeklerin bir kopma noktası vardır, geri dönüşü olmayan bir kopma oluyor bu..

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz .. Bu nasıl düşünce yapısı anlamadım..

Sakin bir yapıda olan bir eşi kim istemez ki ?

Hele birde ''höt dedim mi oturtan maço erkek '' tespitine onay vermişsiniz..

Kesinlikle hamilelik hormonu bu kadar naza mahal vermez, biraz sizden gelen duygular bunlar..

Bence siz mutluluğunuzu kurcalıyorsunuz..

Yazık ediyorsunuz, sanıyor musunuz ki eşiniz hep böyle kalacak ? Çok ararsınız bu günleri çok..

Erkeklerin bir kopma noktası vardır, geri dönüşü olmayan bir kopma oluyor bu..

bencede çok sürmez eşinin patlaması,bir insan herşeyiyle bu kadar didiklenir mi.adamın kontörünü nereye harcadığına kadar didikleyen ve araştıran bir insan konu sahibi:50:

[/COLOR]

bencede çok sürmez eşinin patlaması,bir insan herşeyiyle bu kadar didiklenir mi.adamın kontörünü nereye harcadığına kadar didikleyen ve araştıran bir insan konu sahibi:50:
ben sizden benim kişiliğimle ilgili yada başka birşeyle ilgili bir yorum istemiyorum zaten ben buraya bir konu anlattım ve ne yapabilirim diye yazdım ben kendi kişiliğimi biliyorum zaten sizden bu konuda fikir almama gerek yok.ben eşimin herşeye sakin yaklaşımından rahatsızım buda benim düşüncem her olaya hiç bir şey yokmuş gibi yaklaşması beni rahatsız ediyor insanın elbette kızdı
ğı,eşiyle oturup yorum yapabildiği gerekirse eşiyle fikir çatışması yaşadığı,kendi fikrini söyleyebilen bir eş olmasını isterdim.beni her olayda iki kelime söyleyip o konu hakkında konuşamayan bir eş bazen rahatsız ediyor vede eşimin sakin olması ve sinirli olmaması benim mutlu olduğum anlamına mı geliyor illa ki?

ben sizden benim kişiliğimle ilgili yada başka birşeyle ilgili bir yorum istemiyorum zaten ben buraya bir konu anlattım ve ne yapabilirim diye yazdım ben kendi kişiliğimi biliyorum zaten sizden bu konuda fikir almama gerek yok.ben eşimin herşeye sakin yaklaşımından rahatsızım buda benim düşüncem her olaya hiç bir şey yokmuş gibi yaklaşması beni rahatsız ediyor insanın elbette kızdı
ğı,eşiyle oturup yorum yapabildiği gerekirse eşiyle fikir çatışması yaşadığı,kendi fikrini söyleyebilen bir eş olmasını isterdim.beni her olayda iki kelime söyleyip o konu hakkında konuşamayan bir eş bazen rahatsız ediyor vede eşimin sakin olması ve sinirli olmaması benim mutlu olduğum anlamına mı geliyor illa ki?

Arkadaşım boşansanız...
Hani sürekli şikayet içinde olduğunuz konu çözülmüyor farkındaysanız...
Yazık değil mi böyle bir ömür boyu üzüleceksiniz.

Hiç mi konuşmadınız evlenmeden önce ? Görüşmediniz mi ? Anlayamadınız mı ?

Ayrıcada uslubunuz çok saygısızca..

Nedense pohpohlanmayan, ah vah durumun ne acı denilmeyen bazı konu sahipleri sizin verdiğiniz aynı tepkiyi veriyorlar...

Buyrun vesselam, söz sizin..

Back
X