Psikolog eşimin narsist davranışlar sergileyen pasif agresif olduğunu söyledi
Bende zannetmiyorum inatta var kendini değiştirse bana yenilmiş olacak sanki öyle düşünüyor. Bi güç savaşı gibi
Yazdıklarınızı sanki kardeşim yazmış gibi okudum. Tamamen aynı şeyleri yaşadı, sekiz yıl bitti evliliğinde ama artık baktı yılları gençliği boşa gidiyor boşanmaya karar verdi. Daha önce de defalarca boşanmanın eşiğine gelip hep bir şans daha diyerek devam etmişti ama geldiği şu noktada gördüğü tek şey o şanslar hep kendine zaman kaybı olmuş.
Onlar da sizin gibi çift terapisine gittiler, bireysel terapiler aldılar ama adam da hiç bir değişiklik olmadı.
Ne özür diler ne bir sevgi sözcüğü söyler, cinsel anlamda da reddedildiğinde haftalarca suratını asar konuşmaz kavga çıkarır.
Sizin dediğiniz gibi hikayenin çok detayı var bu noktaya getiren.
Üç aydır evleri ayırdılar, kardeşim protokolü de hazırladı ama adam imzalamıyor, güya çocuğunu düşünüyor bu sorumluluğu almak istemiyorum yuvamı kurtarmak istiyorum diyor ama ortada bir yuva yok bunu göremiyor.
Kardeşim susmayı da denedi, sabretti, alttan aldı, her dediğini yapayım belki düzelir dedi ama düzelmedi. Hatta bir ara işi bile bıraktı belki evde durursam kafası rahatlar diye ama yok adam hasta, danışman da demiş narsist özellikler var diye.
Kardeşimin neşesi yerine geldi, kafası inanılmaz rahat çok mutlu, kızıyla kendine yeni bir hayat kurdu, işe de döndü, enerjisi yükseldi resmen.
Olmuyorsa zorlamayın, bu dünyaya bir daha gelmeyeceksiniz, hayatınıza bakın.
Çocuğunuz zarar görmeden ayrılmak daha mantıklı.
Maalesef yeğenim evdeki bu enerjiden olaylardan çok etkilendi yıllardır, şimdi o da terapiler alıyor ama çookk uzun yolları var