Esimle problemlerimi cözemiyorum.

ben bu adamı bu kadını eğitebilir miyim diyerekten bir evlilik yürümez insanların karakterleri değişmez sadece törpülenebilir..köpek eğitmiyorsunuz yani yanlış anlamayın sakın..sadece eşinizde aşağılık kompleksi varsa (ki var) psikiyatrik yardım alabilirsiniz,bu karakterinin sebep olduğu durumlara yoğunlaşır törpülenmesi sağlanabilir..saygılarımla.

Babam psikolig degil ama 60 yillik tecrübesiyle ayni seyi söylüyor, yani asaglik kompleksi oldugunu, sanirim tedavi sart.

Benim eşimde aynı şartlarda büyümüş ve 30 yaşında şimdiki psikolojisi de aynı senin eşin gibi .
Benimkinin öfke kontrolü de yoktu şimdi biraz biraz daha iyiledi .
Çok boşanma noktasına geldik biz de şimdi de sorunlar var bazı takıntıları devam ediyor ama eskiye oranla
çok daha iyi umut vaadediyor .
Eğer eşin kabul ediyorsa direk bir psikoloğa gitmelisiniz benim eşim kabul etse asla bir dakka düşünmezsim.
Çocukluktan gelen travmaların sonuçlarını sen, ben ne kadar düzeltebiliriz ki .

Konusacagim kabul eder mi bilmiyorum. Peki ailenize karsi tutumlari nasil?

Valla canım bazı adamları ne yaparsan yap eğitemezsin bu adamları eğitmek yerine sokaktan köpek alıp eğitmek daha kolay en azından eğitirsin :KK53:yeteneksizsinizde birinci olur para kazanırsın anlıycan sadece aklı olan hayvanı eğitmek Allahın hem düşünce hem akıl verdiği insandan daha kolaydır değişmezler canım değişmezler olduğu gibi kabul etmeye bakıcaksın

Eski konularimi okumus olanlar esimle problemlerimin oldugunu bilirler.
Kisaca esimin hep kendini ezirmek istememe gibi bir istegi var. Kimseye eyvallahi olmayan (kendi anne babasi dahil, özellikle babaya karsi) bir yapisi var.. Bir diger mevzuda beni ailemin yaninda cok rencide ederdi eskiden, simdi biraz biraz ailemin beni ezdirmeyecegini anladiktan sonra o huyundan vazgecti. Hala yalnizken yapmaya calisir ama eskiye göre az. Simdide ailemle sorunlu. Ailem beni tuttugu icin onlarla sorun yasiyor, konusuyorlar ama ben diken üstündeyim ne Zaman ne olacak diye bekliyorum. Cok yoruldum artik.

Esimde bir eziklik psikolojisi var. Ona biri karsi gelse, hemen ondan soguyor. AsIk suratli, hayata hep negatif bakan bir insan.Gecmiste baba sevgisinden mahrum kaldigi icin olabilir belki, biraz aksi bir adammis kayinbabam. Kayinvalidemde biraz pofpoflamis. Yani cok celiskili büyümüs bir adam. Suan 30 yasinda.

Ben bu adami bu saatten sonra egitebilir miyim? Ne yapmaliyim? Ayrilmak istemiyorum, ama mutsuzum cünkü cok tartisiyoruz, cok yipraniyoruz. Istedigim tek sey herseyi iyi olmasi. Esim eskiye göre biraz daha iyi, o yüzden düzelecegine dair umut var icimde. Nasil yardim edebilirim ona? Psikolaga mi gidelim desem?

Çok zor bi karakter, evlenmeden önce sözlü, nişanlıyken hiç çözemedin mi, böyle ne bilim

ipucu filan vermedi mi?

Eski konularimi okumus olanlar esimle problemlerimin oldugunu bilirler.
Kisaca esimin hep kendini ezirmek istememe gibi bir istegi var. Kimseye eyvallahi olmayan (kendi anne babasi dahil, özellikle babaya karsi) bir yapisi var.. Bir diger mevzuda beni ailemin yaninda cok rencide ederdi eskiden, simdi biraz biraz ailemin beni ezdirmeyecegini anladiktan sonra o huyundan vazgecti. Hala yalnizken yapmaya calisir ama eskiye göre az. Simdide ailemle sorunlu. Ailem beni tuttugu icin onlarla sorun yasiyor, konusuyorlar ama ben diken üstündeyim ne Zaman ne olacak diye bekliyorum. Cok yoruldum artik.

Esimde bir eziklik psikolojisi var. Ona biri karsi gelse, hemen ondan soguyor. AsIk suratli, hayata hep negatif bakan bir insan.Gecmiste baba sevgisinden mahrum kaldigi icin olabilir belki, biraz aksi bir adammis kayinbabam. Kayinvalidemde biraz pofpoflamis. Yani cok celiskili büyümüs bir adam. Suan 30 yasinda.

Ben bu adami bu saatten sonra egitebilir miyim? Ne yapmaliyim? Ayrilmak istemiyorum, ama mutsuzum cünkü cok tartisiyoruz, cok yipraniyoruz. Istedigim tek sey herseyi iyi olmasi. Esim eskiye göre biraz daha iyi, o yüzden düzelecegine dair umut var icimde. Nasil yardim edebilirim ona? Psikolaga mi gidelim desem?
Ya kusura bakmayın da yazmadan içim rahat etmeyecek. Hayvanlar için kullandığımız eğitmek sözünü eşinize veya herhangi bir insana kullanmayın. Çok itici oluyor gerçekten

Ya kusura bakmayın da yazmadan içim rahat etmeyecek. Hayvanlar için kullandığımız eğitmek sözünü eşinize veya herhangi bir insana kullanmayın. Çok itici oluyor gerçekten

Egitmek yanlis bir tabir oldu farkindayim. Yani degistirebilir miyim anlaminda kullandim o kelimeyi.

Çok zor bi karakter, evlenmeden önce sözlü, nişanlıyken hiç çözemedin mi, böyle ne bilim

ipucu filan vermedi mi?

Bu kadar bilmiyordum hayir. Yani yapmacik degildi, böyle biraz fark etmistim bazi hareketlerini ama öyle göze batan seyler degildi. Böyle dik kafaliligi vardi oluyordu bazen. Rencide etmedi hic sevgili ve nisanliyken öyle veya ne bileyim aileme karsi birseyi olmadi hic. Zaten biz uzaktik birbirimize, ben yurtdisindayim. Yani o dönemi cok böyle ic ice yasayamadik.

Bu kadar bilmiyordum hayir. Yani yapmacik degildi, böyle biraz fark etmistim bazi hareketlerini ama öyle göze batan seyler degildi. Böyle dik kafaliligi vardi oluyordu bazen. Rencide etmedi hic sevgili ve nisanliyken öyle veya ne bileyim aileme karsi birseyi olmadi hic. Zaten biz uzaktik birbirimize, ben yurtdisindayim. Yani o dönemi cok böyle ic ice yasayamadik.

Valla canım bazı adamları ne yaparsan yap eğitemezsin bu adamları eğitmek yerine sokaktan köpek alıp eğitmek daha kolay en azından eğitirsin :KK53:yeteneksizsinizde birinci olur para kazanırsın anlıycan sadece aklı olan hayvanı eğitmek Allahın hem düşünce hem akıl verdiği insandan daha kolaydır değişmezler canım değişmezler olduğu gibi kabul etmeye bakıcaksın

Hayir kabul edemem bunu. Ölürüm ben. Yani öyle yasanmaz, normal degil ki. 4 sene yasadim ama sürekli karsi cikarak yasadim. Gerci ilk 2 sene cok karsilik vermedim, aman sorun cikmasin aman olsun diye diye baktim olmuyor. Yani böyle kabul edip yasarsam mutlu olamam. Onuda mutlu edemem.

Konusacagim kabul eder mi bilmiyorum. Peki ailenize karsi tutumlari nasil?

Aileme karşı çok takıntılı, herşeyleri kabahat eşime göre.
Bu yüzden çok kavga ettik ben asla geri adım atmadım o yüzden şimdi benden biraz biraz çekiniyor dışa vuramıyor
eskisi gibi ama ben hissediyorum hala aynı bakış açısında davranışlarından, bakışından, ses tonundan bile anlıyorum .
Bazen kızıyorum kendi kendime ben de onun ailesine soğuk davranıyorum o zaman sorun mu var diyip duruyo
demek ki bir sorun var ki eşim böyle davranıyor, böyle davranmak bir sorun yani onun gözünde diye emin oluyorum
hislerimde.
Eşimin ailesi genel olarak iyidir çok küçük sorunlar alınganlıklar oluyor arada ama biz hiç yüzgöz olmadık o konularda
ben hep iyi geçinmeye çalıştım Allah var onlar da öyle .

Eşim babasını çok eleştirir ama babasının yapısını taşır .
Şimdi şimdi kendiyle mücadele ediyor resmen düzelmeye çalışıyor ama bir uzman yardımını reddediyor.
Eskiye oranla şuan çok daha iyi ama benden çok şey gitti, çok yıprandım ..
Şuanki aklım olsaydı o zamanlarda terapisti şart koşardım barışmak için.
Boşanmak çok zor bir karar, dayak ve ihanet olmadıkça belki bu da bizlerin yetiştirilme tarzı bilemiyorum.
Sana tavsiyem arkadaşım ne yap ne et ikna etmeye çalış .
Biz bir kez evlilik danışmanına gittik ama çok yanlış bir seçimdi gittiğimiz yer ve ikimizde tatmin olmadık.
O yüzden çok iyi araştırmanı da tavsiye ederim .
Benim eşim o başarısız seçimi şuan bahane ediyor.

bir kitapta şöyle bir cümle okumuştum
eşiniz ne isterse tamam deyin ama yine bildiğinizi okuyun
madem pohpohlanınca mutlu oluyo bu adam madem evliliğinizi sürdürmek istiyorsun
ağamsın paşamsın deyin ama ezdirmeyin kendinizi yine bildiğinizi okuyun
maksat geçim olsun aranızda.

anladım, çok iyi tanıma fırsatın olmadı yani, birazda şans bu işler canım..

bende evlendim boşandım çok kısa sürdü, farklı şehirlerdeydik, tanıma fırsatım olmadı. aslında ipucu veriyo,

ama konduramıyo insan. kader...

Eğer eğitmek istiyorum diyorsan :))) ömrünü buna adayacaksın.Sen her zaman sabırlı,anlayışlı olacaksın o alabildiği kadarını alacak sen ona okyanus kadar versen de onun alabildiği damla kadarsa buna da şükredeceksin.Yapabilir misin?
Bu arada işin en önemli kısmı ise erkekler kendini eğitmeye çalışan kadınları sevmez :KK43:(

Son düzenleme:
Kupkek ya ben buna sinir oluyorum.Yani bana tamam deyip sonra bildiğini yapan kişi benim gazabımı üstüne çeker :KK12:

Aileme karşı çok takıntılı, herşeyleri kabahat eşime göre.
Bu yüzden çok kavga ettik ben asla geri adım atmadım o yüzden şimdi benden biraz biraz çekiniyor dışa vuramıyor
eskisi gibi ama ben hissediyorum hala aynı bakış açısında davranışlarından, bakışından, ses tonundan bile anlıyorum .
Bazen kızıyorum kendi kendime ben de onun ailesine soğuk davranıyorum o zaman sorun mu var diyip duruyo
demek ki bir sorun var ki eşim böyle davranıyor, böyle davranmak bir sorun yani onun gözünde diye emin oluyorum
hislerimde.
Eşimin ailesi genel olarak iyidir çok küçük sorunlar alınganlıklar oluyor arada ama biz hiç yüzgöz olmadık o konularda
ben hep iyi geçinmeye çalıştım Allah var onlar da öyle .

Eşim babasını çok eleştirir ama babasının yapısını taşır .
Şimdi şimdi kendiyle mücadele ediyor resmen düzelmeye çalışıyor ama bir uzman yardımını reddediyor.
Eskiye oranla şuan çok daha iyi ama benden çok şey gitti, çok yıprandım ..
Şuanki aklım olsaydı o zamanlarda terapisti şart koşardım barışmak için.
Boşanmak çok zor bir karar, dayak ve ihanet olmadıkça belki bu da bizlerin yetiştirilme tarzı bilemiyorum.
Sana tavsiyem arkadaşım ne yap ne et ikna etmeye çalış .
Biz bir kez evlilik danışmanına gittik ama çok yanlış bir seçimdi gittiğimiz yer ve ikimizde tatmin olmadık.
O yüzden çok iyi araştırmanı da tavsiye ederim .
Benim eşim o başarısız seçimi şuan bahane ediyor.

Ay cok benziyor yasadiklarim. Benim esimde öyle, aileme karsi hep bir negatif. Bende ezdirmiyorum ailemi ama aynen dediginizgibi esimin ses tonundan bile anliyorum onlara karsi olan tutumunu. Bu cok üzüyor beni.
Beni esimn aileside cok iyi. Yapici insanlar. Kücügünden büyügüne kadar. Bazen bende icimden diyorum, bende onun ailesine soguk davranayimda görsün bir ne demekmis, benim hissettiklrimi hissetsin diyorum. Ama aileine kiyamiyorm, onlarin sucu ne diyorum,adamlar beni kendi kizlarindan farkli görmüyor.
Esimde eskiye oranla iyi ama aynen bende bittim. Dedginiz gibi dayak ve ihanet olmayinca bosanirsam pisman olurum gibi geliyor banada. Sizde bilirsiniz böylesi daha zor, gitmekle kalma arasinda insan sürekli. Dayak veya ihanet olsa ceker gider insan ama bu farkl birsey yasamayan bilemez.
Bu sabah ise giderken bile sorun cikardi. Ben her sabah kalkip kahvalti hazirliyorum onu saat 6.30'da, sonra tekrar yatiyorum eger isim olmazsa. Bir tepsiye hepsini hazirlayip uyandiriyorum onu, cayini bardaga koymuyum sogumasin diye, bu yüzden tepsi mutfakta duruyor, kendi cayini alip salona götürüyor. Neymis bundan sonra tepsisi salonda olacakmis, birde kendi tabiri "havaya "küfür etti, erkeklerin o cok meshur vardirya yazmayayim simdi. Ben sabah kalkip ona hazirlik yapayim oun yaptiga bakin. Ben onu düsünüym, cayi sogumasin diye bardagi doldurup tepsiyi götürmüyorum. Biktim artik yemin ederim.

Eğer eğitmek istiyorum diyorsan :))) ömrünü buna adayacaksın.Sen her zaman sabırlı,anlayışlı olacaksın o alabildiği kadarını alacak sen ona okyanus kadar versen de onun alabildiği damla kadarsa buna da şükredeceksin.Yapabilir misin?
Bu arada işin en önemli kısmı ise erkekler kendini eğitmeye çalışan kadınları sevmez :KK43:(

Yapamam iste :( Evlilik iki farkli cephede birbirine ates acan düsmalar gibi yasanmamali, en istemiyorum öyle. Ayni cephede durmaliyiz. Ama olmuyor esimle iste. :(

Uygulamada bu teöri tutmaz arkadasim, zannetmiyorum. Hele hele benim esim gibi biri icin hiiiic fayda etmez.
Yanlis zaten, soruu konusark cözmek lazim, konusarak olmuyorsa uzman yardimi sart. Kafa tutmak ise yaramaz :KK43:

anladım, çok iyi tanıma fırsatın olmadı yani, birazda şans bu işler canım..

bende evlendim boşandım çok kısa sürdü, farklı şehirlerdeydik, tanıma fırsatım olmadı. aslında ipucu veriyo,

ama konduramıyo insan. kader...

Evet aynen dediginiz gibi oldu. Aslinda doru,ipuclari cok ama göremiyor insan. Görüyorda, safsin yani ilerisini düsünemiyorsun. Sizinkide mi böyleydi?

Yapamam iste :KK43: Evlilik iki farkli cephede birbirine ates acan düsmalar gibi yasanmamali, en istemiyorum öyle. Ayni cephede durmaliyiz. Ama olmuyor esimle iste. :KK43:
Benim bildiğim tek yol var.Eşinde eksik olan ne ise sen onu tamamlayacaksın.Kendine değer vermiyorsa sen ona çok değer vereceksin ama eğer onu gerçekten değerli buluyorsan.
Çünkü bu taktik şu şekilde işlemez.Sen ona aslında bırak değer vermeyi sinir oluyorsun ama dur bir deneyeyim değer vermiş gibi yapayım belki düzelir deyip iki gün sonrada bir değişim görmeyince bu sefer daha çok sinir olursun ben sana neler yaptım sen anlamadın diye...

Benim bildiğim tek yol var.Eşinde eksik olan ne ise sen onu tamamlayacaksın.Kendine değer vermiyorsa sen ona çok değer vereceksin ama eğer onu gerçekten değerli buluyorsan.
Çünkü bu taktik şu şekilde işlemez.Sen ona aslında bırak değer vermeyi sinir oluyorsun ama dur bir deneyeyim değer vermiş gibi yapayım belki düzelir deyip iki gün sonrada bir değişim görmeyince bu sefer daha çok sinir olursun ben sana neler yaptım sen anlamadın diye...

Aynen öyle oluyor. Esim aslinda iyilik yapilinca bunu farkediyor ama tesekkürü bilmiyor. Yani o bana iyilik yapmis bende nazik olayim demiyor hic. Pismanlik duygusu var, merhametlidir ama son noktasinda. Hani en basa "yazik kadincagiza" diye düsünmez,siz tepki verdikten sonra düsünür bunu. O da bazen. Psikolojisi bozuk ya eminim, normal bir insan yapar mi öyle, ben utanrim esimden, ona öyle davransam. Birde o kocaymis ona saygili olmalymisim, o benden üstünmüs.

Back
X