• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlar yaşıyorum..Bu konuda önerileriniz nelerdir ?

1tanelerimozi

ömrümün manası..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
1.193
0
0
Bursa
hep burada okudum yorum yaptım şimdi benim feci halde yardıma ihtiyacım var..

eşimle zaman zaman anlaşmazlıklar yaşıyoruz herkes yaşıyordur eminim.. bunda çocuk var kayınvalide var var da var. ama hep içime attım kötü olamayayım dedim sustum..

sonunda patladım yine ben kötü oldum.. dizi izliyorum çocuk etkileniyor kötü anne dedi.. ama ben ona hiçbir zaman kötü baba demedim kendisi işten gelr yemek yer pc başında oturur kötü baba mı oldun yani ben hiç öylr düşünmedim ama beni haftada 1 gün izlediğim diziden çocuk etkileniyor ve ben köyü oluyorum al çocuğu git salona o zaman hem sen izlemiyorsun ki dimi ama..

bütün olaylar böyle başladı fazla uzatmadım ama çok alınmıştım üzerinden bir iki gün geçti eşime sms attım seninle akşama konuşmak istiyorum diye istersen mail de atabilirm dedim.. yaz dedi..

2.5 senelik evlilğimde neler içimde kaldıysa yazdım 10 sayfa... eşimin bunların hiçbirinden haberi yoktu dedm ya kötü olmayayım dedim hep

kayınvalidemin bana doğumda parası olmadığı için sahte takı alması mesela. 3 ay sonra evine halı perde banyo dolabı vs aldı..
görümcemin evini terkedip gelmesi ama bana hiç söylenmemesi hep fısır fısır konuşmalar evi terketmiş meğerse benden saklıyorlar sanki ben ne yapacaksam el kızıyım ya..
kayınvalideme gitmek istemeyişim sen de benim annemi hiç aramadın dedim annem benim evime 1 sene gelmedi hiç sormadın dedim..
hamileyken hastalandım doktora zar zor götürdün dedim.
hastayekn annen seninle 2 tabak yemek yolladı sabahları aç kaldım dedim.. annem geldi de iyileştim inanın ki
bayramlarda bizden kimseye gidilmez hep hep onalrın peşindeyimdir gık sesim çıkmaz..
ev alındı bütün altınları verdim bir alyansım kaldı üstelik çoğusu bizim tarafın yaptıklarıydı bir teşekkür göremedim dedim..

o kadar çok şey yazdım ki... ama doldum artık patladım.
ben bunları yaşarken senin hiç haberin yoktu hep kötü olmayayım dedim sustum bütün bunlara rağmen hala nasıl kötü olabiliyorum dedim..

bana söylediği şey annem ölünce rahatlarsın yok bekleyemem dersen boşanalım..
bunu kasdettemediğimi sende biliyorsun ben sadece bana bu kadar değer veriliyorken hala nasıl ben kötü olabiliyrum dedim..
eve geldi akşam konuşalım dedim konuşmak istemiyorum defol başımdan dedi ısrar ettim evden çıktı gitti.. gece geldi.. sabah işe gitmedi öğlende gitti
oğlumu yedirdim ben kahvaltımı yaptım geçtim yatak odasına o da giyinipp çıkmış.

ben mi suçluyum arkadaşlar ne olur söyleyin.. ne yapayım ben şimdi..
söylediklerim ne yalan ne de abartı hepsinin arkasındayım. ama yukarı da allah var asla ve asla kv ölse de rahat etsem dye düşünmedim benim de annem var ben de anneyim allah korusun..
eşim beni hiç mi tanıyamamış.. ben kırgınlıklarımı anlattım..

eklemem gereken birşey var bugün ya da yarın memlekete gidecektik eşim kayınvalidem ben şimdi gider miyiz nasıl gideriz bilmiyorum soramıyorum da kötü tartıştık çünkü.. herkes beni bekliyor..

eşim çok kızgın bana belli ama ben de çok kırgınım..

bana yardım edin arkadaşlar..

Zamanında susmayıp eşinizle güzel güzel konuşmayı deneseymişsiniz keşke. Çünkü yaşadıklarınızı siz unutamamışsınız ve içinizde biriktirip yıllar sonra dışa vurmuşsunuz. Yıllarca susmanız eşinizin alıştığı bir olay olmuş ve şu anda tam tersini yaşatmış olmanız onu şok etmiş olabilir. Bu yüzden bu kadar tepkili davranmıştır. Çünkü zamanında hep susup, hakkınızı aramamışsınız. Umarım sorunlarınız bir an önce düzelir.

ne yazıkki yapacak bişey yok zamana yaymak gerekli birde ödün vermek hayat sizin ama kötü başladımı iyi gitmiyo malesef küçük şeyler birikmiş patlamışsınız en güzeli allaha havale etmek rabbim herkesin kalbindekini verir allah yardımcın olsun allaha emanet ol

Sustukça adam senin dırdırıa alışmadıgı için birden patlayınca adamda şaşırmış
ben eşime devamlı dedgim için hiç kırılmaz küsmezde çünkü adamın kulagı alışık

bir kavganın üzerine bu olumsuz şeyleri yazmak (geçmişi deşelemek) hoş olmamış..

önce kavgayı aşsaydınız, sonra iyi zamanınızda güzelce içinizde biriktirdiklerinizi ifade etseydiniz keşke..

şimdi eşinizin sinirinin geçmesini sakince bekleyin, üzerine gitmeyin..

Sustukça adam senin dırdırıa alışmadıgı için birden patlayınca adamda şaşırmış
ben eşime devamlı dedgim için hiç kırılmaz küsmezde çünkü adamın kulagı alışık

aynen öyle. içine atmayacaksın. durduk yere bunlar nerden çıktı diye düşünmüştür adam tabi,
ama haklısın ve içinde kalanları söylemişsin. bundan sonra küslüğü fazla uzatma çünkü anladığım kadarıyla eşinin çok fazla bi hatası yok. hiç bişeyden haberi yok gibi duruyor." kötü" kelimesine de çok takılma. geçen hafta eşim de bana "çirkin" dedi yüzüme pembe maske yapmıştım diye,1 gece konuşmadım:63: ama o anda tepki vermezsen anlamıyor tatlım bu adamlar :71:

''ya bu kadın ne güzel hiç problem çıkarmıyordu, herşeye kafa sallıyordu. kızsada belli etmediği için sallamıyordum geçiyordu mesele. annesini umursamadım ona bile kızmadı ohh ne rahattım şimdi nerden çıktı bu afralar tafralar Allahım nerden öğreniyor böyle şeyleri de başıma iş çıkarıyor bu kadın. en iyisi önceden yaptığım gibi sorunları görmemezlikten geleyim belki o da eski haline döner de halinden şikayet etmekten vazgeçer'' diye düşünüyor sanırım eşin..
Allah kolaylık versin belli bir zaman sonra kurulu sistemi değiştirmeye çalışmak, ilgi, saygı beklemeye başlamak karşı tarafı daha çok korkutur ama umarım tatlı tatlı halledersiniz ikiniz de birbirinizi kırmadan..

canım ısrar etme sessiz ol sen dargın ol o gelsin konuşmak için kaçan kovalanır diye bir söz vardır sabırsızlanma bekle hiçbir şey sorma
eşin ayıp etmiş herkez bu problemleri yaşayabiliyo nedemek boşanalım ortada boşanmayı gerektirecek bir neden yok sizi bastırmaya çalışıyo bence...

bir kavganın üzerine bu olumsuz şeyleri yazmak (geçmişi deşelemek) hoş olmamış..

önce kavgayı aşsaydınız, sonra iyi zamanınızda güzelce içinizde biriktirdiklerinizi ifade etseydiniz keşke..

şimdi eşinizin sinirinin geçmesini sakince bekleyin, üzerine gitmeyin..

doğru söylüyorsun canım ama aklım almıyor nasıl olur da hala kendini haklı görür insan bir düşünmez mi ne kadar çok şey biriktirmiş kalbi kırılmış diye halbuki ben o üzülmesin diye sustum hep.. ihale bana kaldı yine..

aynen öyle. içine atmayacaksın. durduk yere bunlar nerden çıktı diye düşünmüştür adam tabi,
ama haklısın ve içinde kalanları söylemişsin. bundan sonra küslüğü fazla uzatma çünkü anladığım kadarıyla eşinin çok fazla bi hatası yok. hiç bişeyden haberi yok gibi duruyor." kötü" kelimesine de çok takılma. geçen hafta eşim de bana "çirkin" dedi yüzüme pembe maske yapmıştım diye,1 gece konuşmadım:63: ama o anda tepki vermezsen anlamıyor tatlım bu adamlar :71:

bende küsüp oturmak istemiyorum ama dün akşam bana defol başımdan seninle konuşmak istemiyorum dedi..şimdi ben ne yapayım..

kafam o kadar karışık ki..

tüm bunları bile mailde yazmışsınız, siz evli bir çiftsiniz, yüzyüze konuşamamak zaten aranızdaki iletişim bozuklşuğunu gösteriyor.
Ayrılalım lafını eden birine cevaben az bile yazmışsınız,şimdi ben kovsam da boşanalım desem de gitmeye cesaret edemez rahatlığını da vermişsiniz.

Önce iletişim bozukluğunu çözün,2 medeni insan gibi empati yaparak konuşmaya çalışın,olmuyorsa uzman desteği alın.

''ya bu kadın ne güzel hiç problem çıkarmıyordu, herşeye kafa sallıyordu. kızsada belli etmediği için sallamıyordum geçiyordu mesele. annesini umursamadım ona bile kızmadı ohh ne rahattım şimdi nerden çıktı bu afralar tafralar Allahım nerden öğreniyor böyle şeyleri de başıma iş çıkarıyor bu kadın. en iyisi önceden yaptığım gibi sorunları görmemezlikten geleyim belki o da eski haline döner de halinden şikayet etmekten vazgeçer'' diye düşünüyor sanırım eşin..
Allah kolaylık versin belli bir zaman sonra kurulu sistemi değiştirmeye çalışmak, ilgi, saygı beklemeye başlamak karşı tarafı daha çok korkutur ama umarım tatlı tatlı halledersiniz ikiniz de birbirinizi kırmadan..

ne güldürdün beni yaa.. ben de öyle düşünüyorum zaten gerçekleri görmek hoşuna gitmedi belli saçma sapan şeyler söyleyip beni üzmeye çalışor..

canım ısrar etme sessiz ol sen dargın ol o gelsin konuşmak için kaçan kovalanır diye bir söz vardır sabırsızlanma bekle hiçbir şey sorma
eşin ayıp etmiş herkez bu problemleri yaşayabiliyo nedemek boşanalım ortada boşanmayı gerektirecek bir neden yok sizi bastırmaya çalışıyo bence...

boşalanım kelimesini hiç takmadım yeminle ama anem ölünce rahat edersin ne demek allah aşkına ne kadar ayıp günah yaa beni hiç tanıyamamış ben bunları mı dedim ona.. zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor..

doğru söylüyorsun canım ama aklım almıyor nasıl olur da hala kendini haklı görür insan bir düşünmez mi ne kadar çok şey biriktirmiş kalbi kırılmış diye halbuki ben o üzülmesin diye sustum hep.. ihale bana kaldı yine..

tatlım eşin sana hak vermiyor değil ki.. sadece aniden tüm olumsuzlukları sıralayınca canı sıkılmış ve rest çekmiş.. bunlar içinden gelerek, sakin zamanında salim kafayla söylediği şeyler değil ki..

hiç canını sıkma.. biraz zaman ver kafasını toplasın.. üzerine hiç gitme..

kafasını toplayınca bir müddet yine açma konuları.. çoook ilerde konuşursunuz tekrar.. :34:

Son düzenleme:
Onlarin huzuru bozulmasin diye susa susa boyle oluyor iste. Sen hakli olarak kirilmis ve patlamissin artik. Bence iyi olmus bunlari ogrendigi. Sakin ustune gitme, konusalim deme. Eve gelse de gelmese de arama. Tavirli olmasi gereken sensin.Konusmaya cabaladikca onun bir tarafi kalkacaktir, kendini hakli gormeye yer ariyordur zaten. O senin karsinda ailesinin yaptiklarindan dolayi ezik durumda olmanin hircinligini yasiyor. Sular bulanmadan durulmaz, bu lafimi unutma. Hersey yoluna girecek goreceksin. Birak o seninle konusmaya cabalasin. O zaman kavga etmeden uzgun bir sekilde magduriyetini aciklarsin. Baktin bosanma lafi ediyor al cocugunu git annene, gururunu ezdirme. Nasilsa gun gelecek siniri gececek. Goreceksin yikilmaz yuvan :34:

tüm bunları bile mailde yazmışsınız, siz evli bir çiftsiniz, yüzyüze konuşamamak zaten aranızdaki iletişim bozuklşuğunu gösteriyor.
Ayrılalım lafını eden birine cevaben az bile yazmışsınız,şimdi ben kovsam da boşanalım desem de gitmeye cesaret edemez rahatlığını da vermişsiniz.

Önce iletişim bozukluğunu çözün,2 medeni insan gibi empati yaparak konuşmaya çalışın,olmuyorsa uzman desteği alın.

bunu çok utanarak yazıyorum o kadar haklısınız ki hep söylüyorum bizim iletişim problemimiz var gel konuşalım benim bir sorunum konuşacak birşeyim de yok deyip çıkıyor işin içinden..

boşanmak konusunda da haklısınız ama eşimi biliyorum sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymaz ben uzatmak istemedim ama hiç korkum yok inanın ki boşanmaktan.. ama kovmak gibi bir surum olamaz orası benim de evim ayrılmak isteyen eve gelmesin.. ben biryere gitmem haa boşanırız o zaman ayrı alırım tasımı tarağımı doğru memlekete.. ama benim bir oğlum var öyle boşanalım demekle olmuyor..

Onlarin huzuru bozulmasin diye susa susa boyle oluyor iste. Sen hakli olarak kirilmis ve patlamissin artik. Bence iyi olmus bunlari ogrendigi. Sakin ustune gitme, konusalim deme. Eve gelse de gelmese de arama. Tavirli olmasi gereken sensin.Konusmaya cabaladikca onun bir tarafi kalkacaktir, kendini hakli gormeye yer ariyordur zaten. O senin karsinda ailesinin yaptiklarindan dolayi ezik durumda olmanin hircinligini yasiyor. Sular bulanmadan durulmaz, bu lafimi unutma. Hersey yoluna girecek goreceksin. Birak o seninle konusmaya cabalasin. O zaman kavga etmeden uzgun bir sekilde magduriyetini aciklarsin. Baktin bosanma lafi ediyor al cocugunu git annene, gururunu ezdirme. Nasilsa gun gelecek siniri gececek. Goreceksin yikilmaz yuvan :34:

allah razı olsun dünden beri içim sıkılıyor..
boşanalım lafına korktuğumdan değil hala nasıl beni anlamıyor..

hep sus almuyor canım işte patlama noktası böyle bişey oluyor...
konuşacaksın anlatacaksın sıkıntını tam her seferde dır dır et demiyorum ama sıkıntı oldukça karşılıklı çözmeye çalışacaksın.. hep içine atarsan kötü oluyo işte..
adam neye uğradığını şaşırmış birden..bunuları maille söylemek farklı yüzyüze anlatmak farklı olurdu... neyse olan olmuş yapacak bişey yok ..
şimdi eğer haklıyım diyosan kararlı ol üzerine gitme kendi gelsn derim...

hep sus almuyor canım işte patlama noktası böyle bişey oluyor...
konuşacaksın anlatacaksın sıkıntını tam her seferde dır dır et demiyorum ama sıkıntı oldukça karşılıklı çözmeye çalışacaksın.. hep içine atarsan kötü oluyo işte..
adam neye uğradığını şaşırmış birden..bunuları maille söylemek farklı yüzyüze anlatmak farklı olurdu... neyse olan olmuş yapacak bişey yok ..
şimdi eğer haklıyım diyosan kararlı ol üzerine gitme kendi gelsn derim...

arkadaşlar o konuda da çok haklısnız insan hiç derdini maille mi anlatır kcasına..
ama ne zaman konuşalım benim sıkıntılarım var desem benim konuşacak birşeyim yok benim bir sorunum yok der..
ne yapayım ben şimdi..
duvara anlatır gibi mi anlatayım içime ata ata ne hale geldim kalbim acıyor inanın ki..
ama gel gör ki hala ben suçluyum var mı böyle birşey yaa.

allah razı olsun dünden beri içim sıkılıyor..
boşanalım lafına korktuğumdan değil hala nasıl beni anlamıyor..
Seni anlamiyor diye bir sey yok canim, bal gibi de anliyor. Aptala yatip uste cikmaya calisiyor, hemen hemen her erkek gibi. Sen onun anladigindan emin olmaya calisma. Onu asla gostermez. Ama ilerde mutlaka kulagina kupe olacaktir merak etme. Yigitlige surdurmemek diye bir deyim var :34:
Icini ferah tut, birazcik karin agrisi yasayacaksin bir kac gun o kadar. Hepsi gecer, hepimiz gecirdik, geciriyoruz da zaman zaman. Bunlar olagan seyler, benim annemle babam cok kavga ederlerdi babaannem yuzunden. Babam da cok laf soktu anneme zamaninda olsun anam da kurtul diye. isin icinde cikamiyorlar ki? Annesi sonucta. Benim esim de toz kondurmaz ben en ufak imada bulunsam ama yeri geldi mi yerin dibine sokar kendi annesini. Sen etegindeki tasi doktun oh ne guzel. Birazcik sabir. Cocugunu ihmal etme ve lutfen uzgunlugunun acisini ondan cikarma emi? :34:

Seni anlamiyor diye bir sey yok canim, bal gibi de anliyor. Aptala yatip uste cikmaya calisiyor, hemen hemen her erkek gibi. Sen onun anladigindan emin olmaya calisma. Onu asla gostermez. Ama ilerde mutlaka kulagina kupe olacaktir merak etme. Yigitlige surdurmemek diye bir deyim var :34:
Icini ferah tut, birazcik karin agrisi yasayacaksin bir kac gun o kadar. Hepsi gecer, hepimiz gecirdik, geciriyoruz da zaman zaman. Bunlar olagan seyler, benim annemle babam cok kavga ederlerdi babaannem yuzunden. Babam da cok laf soktu anneme zamaninda olsun anam da kurtul diye. isin icinde cikamiyorlar ki? Annesi sonucta. Benim esim de toz kondurmaz ben en ufak imada bulunsam ama yeri geldi mi yerin dibine sokar kendi annesini. Sen etegindeki tasi doktun oh ne guzel. Birazcik sabir. Cocugunu ihmal etme ve lutfen uzgunlugunun acisini ondan cikarma emi? :34:

canım yaa allah senden razı olsun duymak istediklerim bunlar mıydı neydi okurken içim açıldı..
aslan tosunumu saftirik babası için ihmal eder miyim hiç.. yemek yiyeceğiz beraber..
allah senden razı olsun tekrar..

Back
X