Esımle sorunlarım var

biz de 3. senemizdeyiz ve 4 aydır biz de bebek düşünüyoruz ve bu aralar eskiye nazaran daha sık kavaga eder olduk.konu sahibi ark.ım yalnız değilsin en az seninkiler kadar saçma sebepler yüzünden biz de çok tatıştık.kavga edince yüzük çıkarmalar bende de oldu bi ara.bu sadece çocukluk başka bişi değil.ilk zamanlar çok takıyodum nie böle yapıyor die ama şimdi elimden geldiğinde umursamıyorum.artık yüzük çıkarma yatak ayırma yok ama saçma sebeeplerden kavga hala ara da olur ama ben eskisi kadar harap etmiyorum kendimi.bakıyorum o geliyor barışmaya

bızımkı ınadından burnu dusse egılıp almaz.asırı ınat hep benım dedıgım olucak.bana ne dıyodu bılıomusn sen benım onumde asker olucaksın asker!!

ısı streslı sayılır.kendı ısı ama.yanı sımdı kızlar ısı sterslı dıye benmı cekıcem karsılıgını.banada yazık deılmı bıyıldır cocuk ıstıyorum olmuyo.asıl benım sterslı olmam lazım.herseyını bana anlatır normalde.bılmıyorumkı ne sıkıntısı olabılır.he bıde bana dıo ben o pantolon olayında sana kızdıysam sende ozur dıleseydın.ya ne ozur dılıycemdedım napmısımkı sankı.o sabah eskısehıre gıdıcektık beraber ben gelmıyorum dedım dondum uyudum.onada dıo sankı sen gelemsen ben gıdemem.

bence evlilik karşılıklı özveri ile olur. böyle stresli dönemlerde eşimizi çekmeliyiz diye düşünüyorum. tabi süre ilede alakalı. aman stresli diyede durmadan adamı nazlamak olmaz.

bence en iyisi direk sormak. Ne istiyorsun? Nedir bu durumunun sebebi? erkekler her zaman imalardan anlamaz. umarım atlatırsınız sorunlarınızı.

bızımkı ınadından burnu dusse egılıp almaz.asırı ınat hep benım dedıgım olucak.bana ne dıyodu bılıomusn sen benım onumde asker olucaksın asker!!

benimki de .nadındanburnu düşse yere almazdı ama ara sırada olsa artık alıyo.almazsada artık ben alıp yerden al burnunu demiyom:9:ilk evlendiğimiz yıllarda çok takardım.hala da takdığım zamanlar oluyo saçma sebepleden kavga etmesini,ağzından çıkan laflara dikkat etmemesini.duymamaya takmamaya çalışıyorum.çünki sadece bana karşı böyle değil tartıştığı kişi kim olursa olsun aynı tavırlarda.öyle yetişmiş.ama önceki gibi gidip barışan ben olmuyorum.o geliyor.ailemle de arası iyi değil.tahminim sizin eşinizinde ailenizle arası iyi değildir.

slm cnm yazını okudum neden ütüyü güzel yapamıyon neden bu burda duruyo kaybolan şeyleri neden bilmiyosun bu gibi tartışmalar genelde stresten oluyo bir anda ortaya çıktıysa %80 sitresten etraftan neden çocuğun olmuyo gibi sorular gelmeye başladıysa bence kafayı ona takmıştır veya çocuk olmamasının sorumlusunu kendi olarak görüyodur kötü şeyler düşünme ama eşini seviyosan birazcık katlancaksın her karanlığın bir aydınlığı vardır üzülme dicem ama benim gibi biraz bağırınca karşı taraf tutamıyn kendini galiba üzülme buda bir imtihandır de hayıra yor.

slm cnm yazını okudum neden ütüyü güzel yapamıyon neden bu burda duruyo kaybolan şeyleri neden bilmiyosun bu gibi tartışmalar genelde stresten oluyo bir anda ortaya çıktıysa %80 sitresten etraftan neden çocuğun olmuyo gibi sorular gelmeye başladıysa bence kafayı ona takmıştır veya çocuk olmamasının sorumlusunu kendi olarak görüyodur kötü şeyler düşünme ama eşini seviyosan birazcık katlancaksın her karanlığın bir aydınlığı vardır üzülme dicem ama benim gibi biraz bağırınca karşı taraf tutamıyn kendini galiba üzülme buda bir imtihandır de hayıra yor.[/QUOTEdedıgın gıbı belkı cocuk olayınında etkısıde vardır.ama ondan oncede boleydı.kavga sırasında bana dıyokı anlasamıyoruz ıste bunun baska acıklaması yok.ayrıl ozmn dıyorum tmm dıyo sonra barısınca unutuluyo.ben ayrılmak ıstemıyorum.benım ısteıgım huzur,bana ılgı gostersın.

tatlım esının derdı sence sadece cocukmu baska bıseymı bırak sen ona yalvarıcana o sana yalvarsın fazla ılgı gösterırsen bu erkek mılletıne yuzune bıle bakmaz nasıl olsa sevıyor dıye ıs olacagına varır sıkma canını

kayınpederinle konuşmaya ne zaman gidiceksin.eşinnin senin ailenle arası nasıl peki anlaşıyorlar mı

slm cnm yazını okudum neden ütüyü güzel yapamıyon neden bu burda duruyo kaybolan şeyleri neden bilmiyosun bu gibi tartışmalar genelde stresten oluyo bir anda ortaya çıktıysa %80 sitresten etraftan neden çocuğun olmuyo gibi sorular gelmeye başladıysa bence kafayı ona takmıştır veya çocuk olmamasının sorumlusunu kendi olarak görüyodur kötü şeyler düşünme ama eşini seviyosan birazcık katlancaksın her karanlığın bir aydınlığı vardır üzülme dicem ama benim gibi biraz bağırınca karşı taraf tutamıyn kendini galiba üzülme buda bir imtihandır de hayıra yor.[/QUOTEdedıgın gıbı belkı cocuk olayınında etkısıde vardır.ama ondan oncede boleydı.kavga sırasında bana dıyokı anlasamıyoruz ıste bunun baska acıklaması yok.ayrıl ozmn dıyorum tmm dıyo sonra barısınca unutuluyo.ben ayrılmak ıstemıyorum.benım ısteıgım huzur,bana ılgı gostersın.
erkekler kolay vageçer sinirlendikleri anda gözleri hiç bişey görmez buda saçma gururları yüzünden seni korkutmak için babanın evine dön bak nasıl peşinden yalvarmaya gelir ben seni yanlış yönlendirmek istemem ben sana ağlayarakta olsa zorda olsa sabırrrrrrrr diyorum başkada bişey deil ben neler gördüm kadına karım demiyo kadın ben çok seviyorum deip bırakıp gitmiyo tabi bu doğru bişey deil ama senin anlattığın sorunlar çözülcek gibi duruyo sabır edersen ilerde bunun meyvesini yersin seni benden iyi kimse anlıyamaz belki vardır senden daha kötüleri ama ben seni yürekten anladım akıl vermek kolaydır dil herşeyi söylr gönlün nasıl isterse öyle konuşur dil ama senin eşinin huylarını kimse bilemez anında ters tepki yapabilir bizim söylediklerimiz yaparsan sen bilirsin onun huyunu o yüzden öyle yap böyle yap diemem ama sabır her erkeğin kabul edeceği bişeydir belkide çok zor durumdadır çok sıkıntıdadır destek olmalısın bu döneminde elbet atlatacaktır bazı şeyleri kabullenecektir zamanla evlilik başlı başına bir sıkıntıdır sıkıntı çekmeyen yok denilcek kadar azdır herkesin bir derdi var bunu unutma bişey çekmeden huzur olmuyo.

dememmı kackere dedım.bız bole ufak selerden dolayı kavga edersek tabıkı cocugum olmaz.bıde gıtmıs annesıne anlatmıs.yuzkere soledım anltma aılene.aslında cok sık yaptıgı bıse deıl bı ıkı dır anlatıyo.nıe boleyız anlamıyorum.ustume dusenlerı yapıyorum ıstedıgım esımden bıraz ılgı alaka sevgısını gostermesı.artık aılesının gozundede degerım kalmadı.onlar benı cok sevıyolar ama ogullarının bana nası baktıgını nekadar deger verdıgınıde gorduler.bunekadaracı bı durum.kaynım nısanlı bı gorsenız nası davranıyo kıza bunu goren kaynanmda kızı ıstememesıne ragmen sırf oglu yuzunden bı ılgı bı alaka yemegını bıle onune koyuyo.napcam bılmıyorum.herkavgada o yuzuklerını cıkarıyo takmıyo.28yasında olmasına ragmen cocuk gıbı.Allaha hernamazda yalvarıyorum ya bı cocuk ver bana ya canımı al yada bu adama akıl sevgı sevkat verdıye.

çocuğun olunca bu adam düzelecek mi zannediyorsun sadece senini yükün artacak, bu şekilde devam edecek bir bardak su isteyemeyeceksin, duanı da et ama ona sıkı bir ders vermezsen bunları tamamı devam eder

hayır tek cocuk deıl uc kardesler ortancısı.abısı var ondan buyuk.halbukı aılesı yonundende pek mutlu deıl.annesıyle babasıda anlasamıyorlardı.hatta bız cıkarken dıodu bana benım en buyuk ıstegım mutlu bı yuvamın olması.ben aılemde bunu gormedım kendı aılemde ole ıstıyorum.ama nerdeeee bız onlardan beter oldukkk..

o doyumsuz bir adam kral muamelesi görmek istiyor başka hiç bir şey mutlu edemez onu, seviyorum sabrım sonsuz diyorsan allah sana daha çok sabır versin, ama şunu unutma
sizin sorununuzu çocuk falan çözmez ancak terapi çözer tabi o ihtiyacı olduğunu kabul edersi

çocuğun olunca bu adam düzelecek mi zannediyorsun sadece senini yükün artacak, bu şekilde devam edecek bir bardak su isteyemeyeceksin, duanı da et ama ona sıkı bir ders vermezsen bunları tamamı devam eder

o doyumsuz bir adam kral muamelesi görmek istiyor başka hiç bir şey mutlu edemez onu, seviyorum sabrım sonsuz diyorsan allah sana daha çok sabır versin, ama şunu unutma
sizin sorununuzu çocuk falan çözmez ancak terapi çözer tabi o ihtiyacı olduğunu kabul edersi

kesinlikle katılıyorum sana.....bunun gibilere dersini vermezsen ömür boyu çekersin..hemde katmerlisini..

arkadaslar sıze olayları nerden anlatsam bılemıyorum.3 yıllık evlıyım nısanlılıkta dahıl olmak uzere sorunlar pesımızı bırakmadı.bıde ustune cocugum olmuyo.okadar yanlızımkı caresızımkı anlatamam.sole orneklerı verım sıze gecengun sabah annem aradı bankaya gıdıcektık.basladı bana surat yapmaya vay efendım annen sabah ben evdeyken nasıl arar.bende dedımkı sen cıkınca cıkıcaktım ztn nıe kızıyosun.nese tartıstı cıktı gıttı.aksma geldı boynuma sarıldı ozur dıledı.sonra ben 1gıbı uyudum.o sırada yatagın ustunde pantolonu vardı bende aldım komıdıne koydum.meger yan koymusum bu geldı gordu bısuru laf soledı nıe bole koydun dıkkat et bılmem ne.bu anlattıgım olay carsamba oluyo ogun bugundur benle konusmuyo yatagını ayırdı yuzuklerını cıkardı.dun aksam bende yuzuklerı cıkardıgını farkettım nıe cıkardın dedım sanane fln dedı sınırlendm bende cıkardım koydum.bugunde kayınpederım aradı gel bıazkonusalım.ne konuscamkı hangı bırını anltacam.gecende kemerını bulamıodu basladı saymaya bu evdekı selerden sen sorumlusun nası kaybolur pazar gunu benı zır zır aglattı sonra sarıldı ozur dıledı.artık napcagımı bılmıyorum..

canım biraz kabaca davranmış sana ama sanırım altında başka bi sorun olabilir ne bileyim maddi olabilir yada bebek olayını kafaya takıyodur alıp karşına konuşmayı dene bi

Sana "askerim olacaksın" diyen bir erkeğin huzur vermesi çok kolay değil..
Hergün biraz daha verici olur ve daha da daha da alttan alırım diyorsan, bunun adı da "huzursa" eğer, peki o zaman..
Ayrılma, boşanma laflarının evlilikte böyle bonkörce kullanılması da çok kötü.
Zamanla evlilik berbat bir sürüncemeye girer, hergün boşanma konuşulur, asla boşanılmaz, yıllar öfkeyle geçer gider.
Bu arada ne çocuğu böyle bir ortamda??:47:

kayınpederinle konuşmaya ne zaman gidiceksin.eşinnin senin ailenle arası nasıl peki anlaşıyorlar mı

daha aramadı kayınpederım.kaynanam aradı gelmıomusun bıze bende yok dedım.ne gıdıcem sımdı aksam oluncada onu getırtcekler nısanlı eltım var hergun onlarda ztn sımdı bıde oda gelır.kavgalı oldugumuz bıde o ogrenır.ıstemıyorum oyuzden gıtmek.benım aılemle arası normal.annem davet ederse gelır yoksa yıllar olsagıdelım demez

Bence senin eşinin sorunu ne olgunlaşamaması ne de çok fazla şımartılması. Eşinin psikolojik sorunları var bu açık. Sudan şeylerden sana bağırıyor sonra pişmanlık duyuyor gelip sarılıyor sonra başka bir olay bulup tekrar bağırıyor. Adam gelgitlerde. Dengesiz davranışlar sergiliyor. Bu çok uzun zamandır böyle devam etmiyorsa stresten olabilir. Ama eşinin huyu buysa bir sorun olabilir. Ne bileyim ben uzman değilim ama bir sürü davranış bozukluğu var. Belki sinirini kontrol edemeyen bir insan. Ve tüm bu sorunların hepsinin bir çaresi var.
Eşinin bu davranışlarına karşı taktik geliştirmeye çalışacağına bence onu yardım almaya ikna et. Ne bileyim forumda bir psikolog hanım var eşinin davranışlarını ona anlatıp sana yol göstermesini isteyebilirsin ilk iş olarak.
Çivi çiviyi söker, dinsizin hakkından imansız gelir gibi tavsiyeler senin durumunda işe yaramayabilir. Hatta olayları daha da zora sokar ve çok kötü sonuçlar doğurabilir. Sonuçta kontrol edilemeyen bir öfkesi olabilir...

anlamıyorum bu erkeklerin gamsızlığını bencilliğini bir tuhaf yahuu. bence çocuğunuz olmuyor diye üzülmeyin çocuğunuz olsa eşiniz bütün bu hallerinden kurtulacak mı sanıyorsunuz. hele hamilelik döneminde . yüzünüze bakmayacak hamile olduğunuzu düşünemeyecek kadar bencilleşip onu neden yapmadın bunu niye burada bıraktın diye dır dır edecek. Eşiniz bu davranışlarından kurtulmadan evvel yapmayın çocuk filan. hatta eşinizidede söyleyin sen böyle davrandıkça karşındakinin senin askerin veya hizmetçin olarak görmeyip eşin olrak görene kadar çocuk yapmayacağım. Hamile kaldığımda bu ilgisiziliğinin bencilliğinin beni çok daha fazla yaralayacağını biliyorum. kendime bu yapmayacağım. ya heroo ya merro alla alla yaa.

paşa oğlu sanki

bır haftadır salonda uyuyor.dunde battanıyeyı bulamamıs ustu acık yatmıs.geşıp bana sormuyo nerde dıye.aksam cay yaptı bende kalktım kendıme koymaya ıcerden seslendım sanada getırımmı dıye cvp bıle vermedı bende kendıme aldım geeldım.dun kaynanmlada kayınpederımlede konustum.kayınpederım dıo bız uzuluyoruz bu durumunuza,bızım yapmamızı ıstegın bıse varsa sole yapım.yok baba dedım mılletın lafıyla nereye kadar.ınsanın ıcınde olucak dedım.adamda kadında uzuluyolar ama napalım yapcak ne varkı.burda kaynanasından sıkayetcı arkadsalara solım eger esınız arkanızdaysa gerısı yalan.onunla ıyımısız tamam ozmn.bakın sımdı kaynanam ıstegı kadar ıı olsa ne fayda aynı evın ıcınde kus bı adamla yasıyorum..

bır haftadır salonda uyuyor.dunde battanıyeyı bulamamıs ustu acık yatmıs.geşıp bana sormuyo nerde dıye.aksam cay yaptı bende kalktım kendıme koymaya ıcerden seslendım sanada getırımmı dıye cvp bıle vermedı bende kendıme aldım geeldım.dun kaynanmlada kayınpederımlede konustum.kayınpederım dıo bız uzuluyoruz bu durumunuza,bızım yapmamızı ıstegın bıse varsa sole yapım.yok baba dedım mılletın lafıyla nereye kadar.ınsanın ıcınde olucak dedım.adamda kadında uzuluyolar ama napalım yapcak ne varkı.burda kaynanasından sıkayetcı arkadsalara solım eger esınız arkanızdaysa gerısı yalan.onunla ıyımısız tamam ozmn.bakın sımdı kaynanam ıstegı kadar ıı olsa ne fayda aynı evın ıcınde kus bı adamla yasıyorum..

"Kocam ne yaparsa yapsın katlanmam lazım" psikolojinizi anlayamıyorum gerçekten..
Çocuğunuz da yokken henüz, oturup düşünsenize ciddi ciddi..
Eşinizin davranışlarını gözlemleyin sürekli, bu evliliği sürdürebilecek misiniz, eşinizde düzelme potansiyeli var mı? Analiz edin, kafanızı bunlara yorun.
Bırakın allasen, üstü açık yatmış, battaniye sormamış, çay getiriyim dedim istemedi falan...
Ayrı yatmayı düşünen, poposunu örtecek zekaya da sahiptir herhalde.

kaynım nısanlı bı gorsenız nası davranıyo kıza bunu goren kaynanmda kızı ıstememesıne ragmen sırf oglu yuzunden bı ılgı bı alaka yemegını bıle onune koyuyo..

Bak canım burada yazmışsın.Kaynın nişanlısını sevip saydıkça,kayınvalden de sevmediği halde ona farklı davranıyormuş.
Demek istediğim,sen önce eşine kendini saydıracaksın,o da seni ailesine saydıracak.
Daha önceki konularını da okudum.Sen mutsuzsun ve bunun kaynağı,eşinin baskın tavırları.Kusura bakma ama benim gördüğüm kadarıyla sana saygı duymuyor.Seni sindirmiş sen de aman alttan alayım küsmesin,tatsızlık olmasın diyerek gitgide kölesi oluyorsun.Bana tuhaf gelen,annenin aramasına bile tepki gösterecek hale gelmiş.
O sana nasıl davranıyorsa aynısını yap.O kızınca küsüyor,sen de kızınca küs.Evin düzeni konusunda tepki göster.Havluyu neden oraya bıraktın,bardağı yanlış yere koymuşsun gibi...Evin sadece onun evi değil,senin de evin olduğunu anlasın.
Eşin kızınca cevap veriyor musun bilemiyorum.Üzülüp,susup ağlıyorsan bunu yenmeye çalış.Karşılık ver ama bağırmadan,hakaret etmeden mantıklı cevaplar ver.Neden yan koydun derse,"yorgundum kalmış öyle,ne olur ki bir kere yan kalsa" gibi...
Haklı olduğun zaman,eşin özür dileyince hemen affetme.Beni çok kırdın,bir daha bu şekilde davranmanı istemiyorum gibi ifadeler kullan.
Eşini,tabiri caizse eğitmen gerekecek.Allah kolaylık versin.

Back
X