Eşimle sorunlarımız

Ayyy peygamber misin bu oduna saygısıza sevgisize sabrediyosun? Hayatı daha güzel insanlarla dolu dolu tutkuyla yaşamak varken bu meymenetsiz ile niye? Sen de boşanmayacaksan eğer adamdan sayıp insanca uyarma dalga geçerek uyar, “sen de iyice yaşlandın bu ses seviyesi ne X bey deyip gülüp yanından kalkıp ” ne ciddiye alıyosun bu hödüğü gülerek aşağılaminceden, iğnele, cevap verirsede sen cidden yaşlanmışsın çok duygusalsın deyip psikolojik olarak sürekli çökert dibe çek

Kesin kararımı veremiyorum iste. Acaba düzelir mi bütün bunlar ayrılıp kızımı babasız bırakmaya değer mi acaba bi orta yol bulur muyuz. Biriyle konuşsam sen ayrılmayı kolay mı sanıyorsun diyorlar bayan olarak evde kalmak çocuğun sorumluluğunu almak. Bi gün eşin evlenir belki sende evlenirsin arada olan çocuğa olur. Büyüyünce çocuğa ne cevap verceksin neden ayrıldın babamdan babasız bıraktın derse diye. O kadar çok şeyler söyleyen oluyor ki. Bende öğretmenim cocuk zaten okula gelir gelmez ilk damgası parçalanmış aile çocuğu diye adlandırılıyor yani ben değilim bunu yapan ama bazı halden anlamaz insanlar hep bu gözle bakiyor. Bende emin olmadan karar veremiyorum iste. Yoksa çocuğumu kendim büyütürüm bundan korkum yok çok şükür maddi olarak da yeterim zaten evde de her şeyimi kendim yapıyorum. Ama ilerde babasız kalması beni üzüyor
"Babasız kalması " boşaninca bu babalar birden ölüyor mu? İlgilenmeyen evliykende boşaninca da ilgilenmez ,ilgili baba her durumda ilgilenir Siz de biliyorsunuz boşaninca bu adam çocuğunuda hayatindan çıkaracak önce herşey için sizi suçlayıp,daha sonra çocukla sizi baş başa bırakıp kendi keyfine düşecek.Bu gerçekle yüzleşmemek için ertelemeniz,bırakmamanız.......

Bu tarz durumlarda ben hep aynayı birazda kadın tutsun kendine diyen tarafım aslında daha objektif bakmaya çalışırım yani
Erkekler sinirli asabi kadınlarfan daha tahammülsüz evet , ama mesela onca yıllık ilişki üzerine yapılan evlilik … Erkekte hata yok demiyorum ama acaba sizde hiç mi hata yok? Mesela bu kavgalar yüzünden sinirleriniz laçka olup biraz ters davranıyor yada farkında olmadan evde surat yapıyor olabilir misiniz belki bu yüzden evde durmak istemiyor sürekli dışarı kaçmaya çalışıyor? Yada yaptığı her hareketi eleştiriyor yada bunu böyle yapma şunu şöyle yap diye fazla mı üstüne gidiyorsunuz acaba?
Bilemiyorum, biz şuan sizin anlattıklarınız üzerinden yorum yapıyoruz, acaba eşinizi dinlesek o ne söyler sizinle alakalı
Çünkü az buz bir zaman değil beraberliğiniz bide ortada çocuk var demekki geçmişte güzel bir yaşanmışlığınız varmış eşinizle, birşeyler olmuş ve bu noktaya gelinmiş? İşte o “ birşeyleri” bulmak için kendi tavırlarınızı ve konuşma üslubunuzu da sorgulayın derim ve kendinizde gerçekten bir hata olmadığına inanıyorsanız ozaman yapılacak şeyi bir tek siz bilebilirsiniz
Neden hep bir "Hata kadindadir" algısı var? Arkadaş zaten ben mi hataliyim acaba, ılımlı mı yaklasmaliyim diye kendini eleştirmiş. Ama eşinin yaptıklarını yorumlamadan direkt "Suç kadindadir. Kadın alttan almalı." Yorumunu anlayabilmiş değilim. Biz hemcinsimizi anlamazsak kim anlayacak ?

Neden hep bir "Hata kadindadir" algısı var? Arkadaş zaten ben mi hataliyim acaba, ılımlı mı yaklasmaliyim diye kendini eleştirmiş. Ama eşinin yaptıklarını yorumlamadan direkt "Suç kadindadir. Kadın alttan almalı." Yorumunu anlayabilmiş değilim. Biz hemcinsimizi anlamazsak kim anlayacak ?
Anlattıklarınız gibiyse ozaman gerçekten evliliğinizde ciddi sorunlarınız var, başta saygı diye birşey kalmamış ki evliliğin temeli saygıdır bana göre
Bunun terapi ile düzeleceğine pek inanmıyorum neden dersen terapist sana her konuda yardımcı olabilir ama biten bir saygıyı ancak eşler kendileri sağlayabilir,
ama siz bilirsiniz
Sonraki yorumlarımı okusaydınız bayana hakverdigimi görebilirdiniz
Ayrıca hemcinsim olup olmaması farketmiyor ortada bir hata veya yanlışlık varsa olaya her iki tarafından açısından bakmak gerekir kaldıki benim yorumumdan hata hep kadında algısını nasıl çıkardınız , aynayı kendinize tutun demek hata kadında anlamına mı geliyor? Bugün bir çift psikoloğa da gitse psikolog ne dicek aa evet kadın hatasız adam da suç mu diyecek? Olaya her iki tarafın gözünden bakacak. Aşın bunları lütfen olayları gerçek anlamda bilmediğiniz durumlarda sadece anlatanın gözünden değil 2 taraftanda bakın
Bunu yaptığınızda hata kadında yada erkekte anlamına gelmiyor
Bu olayda konu sahibinin bir suçu olmayabilir ama her olayda malesef bu böyle olmuyor

Ayyy peygamber misin bu oduna saygısıza sevgisize sabrediyosun? Hayatı daha güzel insanlarla dolu dolu tutkuyla yaşamak varken bu meymenetsiz ile niye? Sen de boşanmayacaksan eğer adamdan sayıp insanca uyarma dalga geçerek uyar, “sen de iyice yaşlandın bu ses seviyesi ne X bey deyip gülüp yanından kalkıp ” ne ciddiye alıyosun bu hödüğü gülerek aşağılaminceden, iğnele, cevap verirsede sen cidden yaşlanmışsın çok duygusalsın deyip psikolojik olarak sürekli çökert dibe çek
Arsiz oluyor böylesi biliyor musunuz ben buraya yazmıştım yine eşim açmış her yazdığımı görmüş cimriligini hijyen sorununu ayrılmak istediğimi flan hepsini yazmıştım okumuş ilk başta bir iki gün üzüldü sen demek beni sevmiyormussun hatta nefret ediyormuşsun dedi sonra 1 2 gün konuşmadık sonra tekrar barıştık ama aynı yani hala yazdıklarımı görmemiş hiç umursamamis biri. Hala aynı cimri 3 kurusun hesabını yapar. Çocuk hasta özele götürdük boşuna para verdik ne gerek vardı ne ise yaradı bilmem ne kaç saattir. Sonra yemeğe gidelim evde yemek yok dedim boşuna para vermeyelim dedi tmam ben odicem gel dedim öyle geldi. Arsiz yüzsüz yani erkeğim diye bide ortalıkta dolasiyo ya en sinirimi bozan da bu. Ve ben kör olarak bu kişiyi kendim seçtim.

"Babasız kalması " boşaninca bu babalar birden ölüyor mu? İlgilenmeyen evliykende boşaninca da ilgilenmez ,ilgili baba her durumda ilgilenir Siz de biliyorsunuz boşaninca bu adam çocuğunuda hayatindan çıkaracak önce herşey için sizi suçlayıp,daha sonra çocukla sizi baş başa bırakıp kendi keyfine düşecek.Bu gerçekle yüzleşmemek için ertelemeniz,bırakmamanız.......
Ayrılsak eşim 3 5 aya kalmaz evlenir. Kendi başına bir iş beceremez. Dönüp çocuğa bakacağını da zannetmem düzeni bozulmasın diye ayrılmak istemiyor zaten şuan bile eminim. Aynı evde bile eşim çocukla bisey yapmıyor ki anca arada bi yanına alır kitap okur. Bir de sabahları okula bırakıyor iste bu. Kızım hiç babamı özledim babama gidicem babamla bisey yapicam demez. Hep annemle yapicam annem uyutsun beni. Çünkü baba kız vakit geçirelim diye bi paylaşım alanları olmadı varsa yoksa çocuk bisey yapsa kızdı çocuğa uzaklaştırdı kendinden. Şimdi de beni suçluyor sen dolduruyon çocuğu bana karşı diye. El kadar çocuğu ben neden babasına karşı doldurayım

Merhabalar hanımlar. Eşimle sürekli tartışıyoruz 8 senelik evlilik ama sürekli kavga ile geçen son 4 senemiz. Biraz önce yemek yedik mutfağı topladık eşim masaya oturdu maç izlemeye başladı. Kızım hasta yatıyor dünden beri bende eşime biraz telefonun sesini kısar mısın dedim. Genel anlamda sürekli telefonu televizyonu yüksek sesle izleyen biri bende sesten rahatsiz olan biriyim. Eşim de zaten gidicen neden batiyo her hareketim ne var sesinde diye yükseldi birden. Bende sana ağzımızı da mı açamayacağız biz dedim. En küçük bir eleştiride bağırıyor hemen bisey yap yada yapma demeye korkar oldum. Senle.de insan gibi iletişim kurulmuyor dedim ben insan değilsem sende insan değilsin dedi bana. Sen hastasın dedi. Daha sabah da sen içmeden sarhoş gibisin dedi. Sonra da çekti kapıyı gitti arkadaşlarının yanına ben ağladığım halde. Ne yapıyorum ben anlamıyorum artık. Son 3 4 senedir kavga ediyoruz sürekli ayrılma noktasına geldik. Ayrilicam dedim diye beni suçladı sen kızımı benden ayıramazsın diye. Sözler verdi yeminler etti aile terapisine gidelim sonuna kadar devam edicem diye. Ama verilen sözler bir hafta sürdü yine aynı. Sürekli asık surat hep aklı arkadaşları ile dışarı çıkmada evde kalınca surat asıp durur. Konuşmaz uyur sadece yatakta işi düşünce gel der gitmezsem suçlu ben olurum küser. Bazen iyi oluyoruz ama o da en fazla 1 hafta sürüyor sonra böyle gereksiz şeylerden sürekli kavga. Ben ne yapicam Allah aşkına acaba ben mi çok müdahale ediyorum daha sıcak ılımlı mi olmam gerek diyorum. Ama bizim ilişkimiz eşimin ruh haline bağlı iyiyse iyiyiz ters günündeyse sürekli laf sokuyor söyleniyor bide suçu bana atıyor yok sen söylesin sen böylesin diyor. Bu kadar anlasamamaya rağmen kılını da kipirdatmiyor

Siz sesten rahatsiz olmuyorsunuz aslinda, esiniz sizi o kadar ihmal ediyor ki kendi basina izledigi bisey sizi rahatsız ediyor. Bardagi masaya biraz sert biraksa ondan da rahatsiz olursunuz mesela. Adam batıyor size. Ancak ben size hak verdim. Agzina geleni sayıp sizden saygı ve anlayis bekliyor. Sizin tahammülünüz tükeniyor, adamin umrunda değil.

Adam sizi kendiliginden birakmsz cunku menfaati var. Hem maasiniz hem evin duzeni ve temizliğini sagliyorsunuz. Sizde somurecek bisey kalmadığında terk eder anca. Bu adamdan bi yol olmaz, bence ayrilin

Siz sesten rahatsiz olmuyorsunuz aslinda, esiniz sizi o kadar ihmal ediyor ki kendi basina izledigi bisey sizi rahatsız ediyor. Bardagi masaya biraz sert biraksa ondan da rahatsiz olursunuz mesela. Adam batıyor size. Ancak ben size hak verdim. Agzina geleni sayıp sizden saygı ve anlayis bekliyor. Sizin tahammülünüz tükeniyor, adamin umrunda değil.

Adam sizi kendiliginden birakmsz cunku menfaati var. Hem maasiniz hem evin duzeni ve temizliğini sagliyorsunuz. Sizde somurecek bisey kalmadığında terk eder anca. Bu adamdan bi yol olmaz, bence ayrilin
Aynen öyle kesinlikle haklısınız. Ailesini o kadar çok ihmal ediyor ki. Aslnda işi 4 te bitiyor ama ama kurs veriyor bir işi çıkıyor çıkmasa bile isim bitti eve gelim evde bisey yapayım demiyor. Eve gelmesi bazen 8 i buluyor genelde de 6 6.30 oluyo eve gelip TV karşısına geçip yemeğin hazirlanmasini bekliyor yemeğe oturuyor elinde telefon yedikten sonra yardım et diyorum tabiki kaldırmaya yardım ediyor bulaşıkları sudan geçiriyor bende makineye siralayip mutfağı topluyorum yine gidip TV başına eline telefonu alıp geçiyor biz kızımla oyun oynuyoruz meyve yiyoruz misal o elinde telefon hala. bırak biraz sohbet edelim diyorum sende taktin benim telefonuma diyor. Sinirlenip tavır flan yapsam sende hemen sinirleniyon ne yaptık ki yine diyor suçlu ben oluyorum triplendim sinir oldum diye. Sinir olmaya bile çekiniyorum yani. Ben bu adamla ne yapicam nasıl yapicam bilmiyorum. Oturup konuşuyorum e yardım ediyom ya daha ne istiyon diyo. Tmam yap dediğimi yapıyor ama ben de yap demekten de yoruldum belli yani değil mi yemekten sonra bulaşık toplanır yemek hazırlanır sabah kalkılır kahvaltı hazırlanır yapılır. Sabah 10 kez kalk artık diye uyandırmaya çalışıyorum ama kalkıp kahvaltıyı ben hazirlasam hemen gelir yapar. Sanki bi çocuğum değil de 2 çocuğum var gibi. Her şeyi ben yapsam hiç ona laf etmesem gıkı cikmayacak yok şunu da ben yapayım şunu da ben alayım yok yani

Back
X