Eşimle sürüp giden küsmelerimiz.

Degiskenruhlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2017
577
234
103
41
Merhabalar...
Ben 4 yillik evliyim.Ondan önce 3 yil eşimle görüşüp evlendik.Ayni isyerinde tanistik ve hala da beraber calisiyoruz.Bu yüzden cok yiprandik aslinda simdiye kadar.Sürekli birbirimizi gördüğümüzden midir nedir çok sik tartistik,küstük vs. Küçük şeyler bile sorun oldu cogu zaman ama birbirimizi de birakamadik.İkimiz de birbirimizin ilk sevgilisiydik.Çünkü esim biraz sessiz sakin biri.Herkese kolay acilamaz.Bende de biraz öyle olmuştu.Beni sevdigini davranislarindan anlasam da pek dile getirmez,sevgisini çok gösteremez.Baslarda daha cok gösterirdi ama zamanla tartismalar iliskiyi yipratti.Bir de evlendiğimizde ben esime yaklasamadim korktum bir süre.Sonra ara sira olmaya basladi cinsel iliski ama hep o istedikce oldu,ben cekingen davrandim isteyemedim o istemedikce.Şimdi de cok azaldi ve ev arkadasi gibi olduk resmen.Bir de onun ailevi sikintilari hiç bitmedi evlendigimizden beri.Babasi hastalandi vefat etti.İki kardesi hasta.Hep onlarla ilgilendi,yeri geldi bana zaman ayiramadi,bi sey demedim.Şimdi ben cocuk olsun istiyorum ama böyle olmuyor malesef.Bir de tartismalarda ben kirilip konusmadigim zaman o da konusmuyor.Gönlümü almaya gelmiyor.Ben neşeli herkesle görüsmeyi seven bir insanim ama o çok konusmaz,daha durgundur,benim de baskalariyla konusmamdan pek hoslanmaz,kiskançtir biraz.Sinirlenince agzindan çikan lafi pek duymaz ama onun disinda iyi biridir.Aramiz iyiyken beni mutlu etmeye fln calisir ama küsünce konusmaz ben konusmayinca.Ben aslinda esimi seviyorum ama böyle de bir türlü yürütemiyoruz.Bir süre iyi oluyoruz sonra tekrar bir şey oluyor kavga edip küsüyoruz.Ailem onu seviyor ve ayrilmamizi istemiyor.Babam benim çok büyüttüğümü söyleyip bana kiziyor.Ne yapacağimi bilmiyorum.

Aile terapisi alın... Ortada çok büyük sebepler yok belli ki... Şimdilik çocuğu erteleyin psikolojinizi temizleyip yeni sayfa açıp ondan sonra bebek yapın..

Esinizle en ufak bir sorununuzun olmasi bile bebegi ertelemeli. Cunku bebekten sonra o minicik sorun cig gibi buyumus olarak karsiniza dikiliyor

Aile terapisi alın... Ortada çok büyük sebepler yok belli ki... Şimdilik çocuğu erteleyin psikolojinizi temizleyip yeni sayfa açıp ondan sonra bebek yapın..
İste esim beni anlamiyor bir türlü,bariştiktan sonra hiç bir sey olmamis gibi davraniyor ve hep kendini hakli görüyor.En son tartismamiz da isyerinde nöbet yüzünden oldu.Ben ona sen gel ben yorgunum dedim,o da sen gel ben uyuyamadim bu hafta dedi.Ama sende siraydi geçen aya göre dedim.İyi bu hafta da gelicem sonra çikicam nöbetten zaten ben bu bölümde çalismiyorum dedi.Ben de çok sinirlendim konusma benle o zaman dedim.Orda nöbete gelen iki arkadas daha var ama bizde siraydi.

Fazla aşırı tepkiler bunlar bana kalırsa... İnsanlar ne kocalar ile uğraşıyor :) bence iyi olduğunuz bir dönem terapi alın aman aman kötü olmak için bir sebep yok emin olun :)

Fazla aşırı tepkiler bunlar bana kalırsa... İnsanlar ne kocalar ile uğraşıyor :) bence iyi olduğunuz bir dönem terapi alın aman aman kötü olmak için bir sebep yok emin olun :)
İste biraz saçma bir konu ama böyle bencilliklerine dayanamiyorum bazen.Ben hem iste hem evde calisiyorum,o genelde yatiyor.İsyerinde bile benim isim daha fazla ondan.Neymis beyefendi nöbetten çikacakmis.Erkek dediğin esini yormamak için kendi daha fazla gelir.

Canım tek derdiniz bu olsun gerçekten halledilir bişey bu mesele... Sıkmayn canınızı düzeltilebilir bir durum bu inanın.. eminim çözüm bulacaksınız :)

Benim eşimde böyle, sinirlenince ağzından çıkanı duymaz, sonra bişey olmamış gibi davranır. İlk zamanlar bende küserdim , o hiç yanaşmazdı , mecbur birkaç gün sonra yine ilk ben konuşurdum. Şimdi 10 yılı geçti evliliğimiz , bağırmaya başladığı zaman başka odaya gidiyorum, duymuyorum görmüyorum onu. Zaten sakinleşince bişey olmamış gibi davranıyor ben niye kendimi üzeyim . Sakin zamanda söylüyorum söyleyeceklerimi.
Birde çocuklardan sonra daha çok oturdu bizim evlilik.
Özünde iyi biriyse , size karşı ciddi bi saygısızlığı vs yoksa bunlara takılmayın derim ben.

Haklisiniz da ben beceremiyorum galiba ya.Bir süre iyi gidiyor sonra çocuk gibi hareketler yaptiginda ben dayanamiyorum.Sanki hep o bana naz yapiyor ben hakli olsam bile.Konuşmayi bilmiyor bizimki,kizinca da surat yapar hemen.Yoruldum gercekten artik.

İki gündür konuşmamistik,annemler de bizi iftara davet ettiler dün.Ben de ona söyledim.Beni de kardesim cagirdi dedi,ben de iyi git o zamam dedim.Bugün gelir belki beni almaya dedim gelmedi.Sonra ben eve geldim.Baktim ki bi yere gitmemis.Ona rağmen gelmemiş.

Kaç yıllık evlisiniz, başlarda bende böyleydim de alıştım zamanla eşimin huyuna
Birde diğer artıları varsa onları gözönüne alın.
bende hiç tahammül edemiyordum da başka güzel huylarını düşündükçe bu da böyle olsun diyorum artık
Çok sıkılıyorsanız bi süre ayrı kalıp birbirinizi özleyin, belki değerinizi anlar.

Son olarak da sakin zamanda böyle bize anlattığınız gibi , hislerinizi düşüncelerinizi bir bir anlatın eşinize. Nasıl hissettiğinizi anlamasını sağlayın. bir evlilik terapistinden fayda görebilirsiniz

Aynen ben de hepsi ayni galiba bunlarin.Sen neden sinirlendin?
Markette ekmek alalim demeyi unuttum evde hatirlatmistim ona sen niye unuttun dedim o da sen niye unuttun diye tartistik. markette bir yanlis anlasilma oldu sonra durum anlasildi.yolda gelirken de artik akilli uyanik degilmisim iki univ bitirmissin yine de ilkokul mezunlari kadar degilmisim bos bos bakiyormusum etrafa bu iste benim derdim de

Eşimle aynı yerde çalışıyorduk, çok iyi kafadar arkadaştık evlendik... sadece 6 ay dayanabildim aynı iş yerinde zor oluyor. Müthiş yıpratıcı bir durum evet cilvesi heyecanı o uzun koridorda çat diye karşılaşmak vs. İç gıcıklayıcı ancak es kaza birine sesini yükselt yada biri bana sesimi yükseltse hemen kuşağına gider ve gardını alırdı nitekim ayrıldım iş yerinden. Tavsiyem iş değiştirmen. Eşin zor dönemler geçirmiş. İkinci bir tavsiyem Allah muhafaza annenin yada babanın vefat ettiğini düşün ? Ya da çok hasta olduğunu ? Veyahut kardeşlerinin hasta olduğunu düşün ? Böyle bir durumda insanın aklına cinsellik sevgi sözleri ilgi alaka gelmez he tabi gönül ister gelsin ama gelmez malesef 3. Tavsiyem benim başıma bunlar gelse eşimin bana nasıl davranmasını isterdim bunu düşünüp uygulamak faydalı olabilir

öyle küçük şeylerden biz de cok kavga ediyoruz.Bazen o da benle asagilar gibi konusuyor ya da ben onu yanlis yaptigi bir konuda uyarinca o da hemen benim hatami bulmaya calisiyor.Konuyu cok alakasiz yerlere cekiyor.

Evet ayni yerde calismak zor oluyor ama ikimiz de ordan baska yere gecemiyoruz,cünkü diger evime yakin yerler cok yogun oluyor müsteri bakimindan.Ortamimiz da güzel oldugu icin ikimiz de birakmak istemiyoruz malesef.Tamam ailesi konusunda ben de anlayisli olmaya calistim bu zamana kadar ama iste insan az da olsa bi ilgi görmek istiyor ya da benim yaptiklarimi da görüp sirf kendini düsünmesin istiyorum.

Bazen çok iyi anlasiyoruz,anlatabiliyorum sikintimi ama aniden bir tartisma yasaniyor ve her sey allak bullak oluyor.Bir de hep beni o yönlendirmek istiyor sanki benim aklim yokmuş gibi.Benden üstün görmek istiyor kendini.Hep en iyi ben bilirim havalarinda buna sinir oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…