Eşimle tartışınca gözümde çok kötü oluyor

nevaay

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
125
-11
11
26
Eşimle 8 aydır evliliğimizi otutamadık .
Benım takıntılarım onun tahammülsüzlüğü
Benim onu narsist sanmam fakat doktorların bu tanıyı koymaması sadece travmaları var demesi
Benim geçmişe takılı kalıp önüme bakamam
Eşimin uğraşıyorum unutturmak için ama sürekli geçmişi açıyorsun demesi
Geçmişteki üzüntülerimi hiç bir zaman kolay kapatabilen biri olmadım , çok zaman alıyor, sürekli aklıma geliyor …
Eşim bana hakaretler etti ben ona vurdum vs böyle şeyler yaşadık
Çok yorgun hissediyorum kendimi

Ama aynı zaman da çok dertleşen çok konuşan birbirimize yine de iyi gelmeye çalışan ayrılmak istemeyen bir çiftiz . Yurt dışı dahi geziyoruz ediyoruz . Eşim ev işlerinde çok yardımcı kafama bir şey takılsa 1 saat dinler yol gösterir yanımda olur . Yorulmamı asla istemez . İyi tarafları da var . Ailesine laf söyletmez beni şımartır onların yanında . Bir şey alayım desem yok demez .

ama bazı konularda birbirimizi yıprattık sanki eski hevesim yok gibi ne yapmalıyım

Çift terapisine gidebilirsiniz. Eşiniz gitmek istemese siz muhakkak gidin. Anlattığınız kadarıyla sizin destek almanıza çok ihtiyacınız var.

Eşim bana hakaretler etti ben ona vurdum vs böyle şeyler yaşadık
Şu raddeye gelince toparlaması zor olur. Saygı bitmiş çünkü.
Adama karşı sürekli geçmişi mi açıyorsunuz? Onu mu suçluyorsunuz? Veya o mu sizi suçluyor? Bu raddeye nasıl geliyorsunuz?
Çift terapisti ile toparlarsınız belki. Anlattığınıza göre adam kötü biri degil, hakaret etmesi tabi doğru değil ama sonda söylediklerinize bakarak sorunu anlayamadım.

Birbirinizi dövüyorsunuz?

Beraber dertleşmenin gezmenin sevmenin ne anlamı kaldı?

8 ayda hakaret,küfür itme vurma varsa bir ilişki de,sevgi saygı kavramı kalmamıştır.
Yol yakınken ayrılın hiç sağlıklı bir ilişki değil.

8 ayda hakaret,küfür itme vurma varsa bir ilişki de,sevgi saygı kavramı kalmamıştır.
Evet saygı kalmadı bence de dün kartını bana verecekti artık . Dedim yine lafını edeceksen bir şeylerin sakın verme dedim diye küfür hakaret herşeyi yedim nedeni de geçmişte hata yapmış yine yüzüne vurmuş olmuşum nedeni buymuş

8 aylık evlilikte tonla şey yaşamışsınız, birkaç aylık iyilik hali oldu diye kimse unutulsun falan beklemesin, zamanla olacak şeyler bunlar.

İşte ayrılmakta istemiyoruz terapiye başlıyor o da bu hafta ama ne bileyim hiç içimde eski hisler yok

İşte ayrılmakta istemiyoruz terapiye başlıyor o da bu hafta ama ne bileyim hiç içimde eski hisler yok
Terapiye başlayınca sihirli değnek değmiyor emin olun ki,iki tarafında cidden istemesi ve kendini süzüp evet benimde hatalarım var diye kabullenmesi ve herşeyi karşı tarafa atmaması gerekli.Ama sen şöyle dedin,yaptın ettin diyerek bir sonuç alınmaz.

Bunu ikinizin de yapabileceğine eminseniz yapın tabi ama bunu yapıp kabullenip cidden değişecek gücünüz var mı bilemem.Evliliğin cicim aylarında bu kadar ilişkiyi dibe batırmış ve köreltmişken bence daha fazla hasar almadan bitirmek daha iyi olur.Sonrası daha büyük kavgalar,ciddi zarar vermeye kadar giden olaylar,aldatmalar ve kişiye karşı takıntı oluşturabilir.

Kişisel yorumum 8 aylık evlilikte bu hale geldiyseniz çoluk çocuk uzun yıllarda birbirinize sağlam girersiniz.Olan o evlilikte doğan çocuk ya da boşa giden huzursuz yıllara olur.

Toparlanma ihtimali var çift terapisi ayrı ayrı terapi d neyin ama bı kere gittim değil en az 6 ay sırf aile yanında seni savunmasu için bile biraz daha cabalamaya değer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…