Eşimle tartışmalarımız

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
merhaba arkadaşlar bir yılı geçti evleneli ve ben kıskanç bir insanım. Kıskançlıklarım yüzünden eşimle defalarca tartıştık ve son kıskanclığımda gitti annesine bugune kadar yaptıgım bütün kıskanclıklarımı anlattı. Haklı olarak kıskandıgım zamanlarda oldu haksız yere kıskanclık yapdıgım seylerde oldu. Fakat annesının benım kıskanclıgımı öğrenmıs olması benı cok rahatsız ettı. Eşimle annesıne anlattıklarını gıdıp toparlamasını istedim annesının benım hakkımda kıskanc oğlumu üzüyor dıye dusunmesını bana oyle bakmasından rahatsızlık duydugum ıcın. Esım kabul etmedı. Ve sanırım esım benden sogudu. Artık ıstemıyor gıbı cunkı bır daha kıskanclık yapar kavga edersek benden ayrılacagını cok net bır sekılde soyluyor. Sizce artık benden vazgectıgıne ınandıgım bır ınsanla devam etmek dogru mu ?
Benden uzaklastıgını artık bıktıgını görmek inanın çok üzüyor beni. Aynı evin içinde pamuk ipliğine bağlı bir evliliği beklemek doğrumu arkadaşlar.

Neden kıskançsın peki? Güvenini kıracağı bir durum oldu mu?

Kiskancliginizin derecesi ne kadardir neleri kiskaniyorsunuz tam olarak soyleseniz belki daha yarsimxi olabilirdik ama soyle soyleyeyim

Evet her insan kiskanilmaktan haz duyar ama belli bi olcude yani esini disi sinekten kiskanacak kadar abartan insanlari biliyorum yada erkekleri

Emin olun bi sureden sonra karsi tarafi bunaltir kiskanan insanin ruhunu yorar madem abarttiginizi sizde kabul ediyorsunuz psikolojik destek almayi dusunmezmisiniz

Eşimi kıskansam şu anda evli olmazdık... işyerinden kızlar arar, eski arkadaşları vs arar. Hiç arıza çıkarmak istemedim. Durup dururken kıskançlık niye?

Haksiz kiskancliklarim oldu demissiniz...ama halâda benden uzaklastigi icin uzuluyorum diyorsunuz...uzulmeyi bir kenara birakin ve toparlanin...eger ortada buyuk kiskanclik sebepleri yoksa ergenler gibi bu yuzden tartisip evliliginizi neden bozuyorsunuz

Belli ki adam canından bezmiş.

Bıktıran sensin.Sevmek hapsolmak ya da hapsetmek değil.En sonunda isyan ettirirsiniz böyle.

Severken boğuyor bazıları.

Sende adamı bezdirmişsin sonrada edebiyat yapıyorsun, y ok benden vazgeçti kocam,yok pamuk ipliğine bağlı evliliğim diye. Böyle kendini dolduracagına öz güvenini geri kazanıp kocanın gönlünü almaya bak. Çok kıskançliklara maruz kalmış biri olarak diyorum ki adam seni boşasa yeridir. Bide herşeyi yap yap aman kaynana duymasın de.

neden kendini düzeltme yoluna gitmiyorsun bence psikiyatriste git, özgüvenini yerine getirecek şeylerle meşgul ol, hayatının tam odağına eşini koyma, herşeyin eşin olmasın, hayatına başka şeyler de kat

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla sorun eşinizde değil sizin onu kıskançlığınızla fazla bunaltmış olmanızda. Fakat her ne olursa olsun eşinizin bunu bir çocuk gibi gidip annesine anlatmış olması çok yanlış. Tabi tekrar gidip aslında öyle değildi anne diye konutunda kapatamaz. Evlilikte yaşananlar keşke eşler arasında kalsa ama maalesef böyle olamıyor. Size vereceğim tavsiye gereksiz kıskançlıklarla eşinizi bunalttığınızı düşünüyorsanız güzelce oturun konuşun hatta kırdıysanız özür dileyin ( bir erdemliktir) Kısacası kırdıklarınız onarılmayacak şeyler değil. Siz bu şekilde yaklaşırsanız eşinizde yumuşar diye düşünüyorum. Annesine anlatması konusunun şuan üzerine gitmeyin. İyi olduğunuz bir zamanda da bunu konuşursunuz zaten o da anlar sanıyorum hatasını. Hakkınızda hayırlısı olsun. Eşinizle güven probleminiz yoksa da şu kıskançlık huyunuzdan vazgeçin

Annesine gidip anlatsa da bi şey degismezdi, bence öyle yani .

Ama sen kendini biliyorsun bak, bu yönünü torpulemeye çalış.. Kendini ne kadar yıpratıyorsun, eşini ne kadar sıkıyorsun. Kiskancliginin uzun vadede evliliğine verdiği zarara baksana. Esin de ancak gerçek yaşamda sendeki olumlu yönde değişikliği gorunce sana tekrar ısınır ve araniz ballanir.. Kv de oglundaki değişikliği gorunce sana karşı tavrı varsa bile bırakır. Ama aslolan sizsiniz, sen ve esin..

Gerekirse psikolojik yardım almayi dene..

kendimi adamın yerne koydum da çoktan soğmuştum.

Kiskanan kısıtlayan erkek / kadin karşısındakini kaybeder.

bıktıran uzaklaştıran sensin
benden ayrılmayı isteyen adamla devam edeyim mi diye soran sensin
bu soruyu onun sorması gerekmez miydi?
biraz suçu kendinizde arasanız belki aranız düzelir

Eşimden uzakmı durayım arkadaslar merak edıyorum arayıp soruyorum bu bıle sorun oluyor calısmıyorumda sıkılıyorum evde belkıde buyuzden bu kadar abarttım bılmıyorum.

Adamları kendinizden nefret ettirene kadar zorlayıp sonra ama benden uzaklaşıyor, beni sevmiyor, evliliğim pamuk ipliği ile bağlı gibi arabesk laflar etmek saçma değil mi? O evlilik bu hale gelene kadar aklınız neredeydi?

Eşimden uzakmı durayım arkadaslar merak edıyorum arayıp soruyorum bu bıle sorun oluyor calısmıyorumda sıkılıyorum evde belkıde buyuzden bu kadar abarttım bılmıyorum.

Biraz açabilir misiniz yazdıklarınızı? Günde bir kere mi arıyorsunuz yoksa saat başı mı? Aradığınızda sorgular gibi misiniz? Yemekteyiz dese kim kim diyip isimlerin arasında kadın varsa o kadın kim falan mı diyorsunuz?
Haklı kıskançlık dedikleriniz nedir mesela?

Gunde bı kac defa ben bı kac defa da esım arar . Goruntulu konusuyoruz ıster ıstemez kadın sesıdır falan duydugum oluyor soruyorum o kadın kım falan sonuc ıtıbarı ıle bıktı.

Öyle yazmışsın ki eyvah artık rahat rahat kıskançlık yapamayacak mıyım der gibi.
Kıskanmamak gibi bir düşüncen, isteğin hiç yok sanki. Neden kendini törpülemeye çalışmıyorsun ?
Eşin sana resti çekmiş, şansını denemiş. Biraz dışarı açıl, arkadaşlarınla görüş, işe gir veya kursa kaydol, kendini oyala.

Gunde bı kac defa ben bı kac defa da esım arar . Goruntulu konusuyoruz ıster ıstemez kadın sesıdır falan duydugum oluyor soruyorum o kadın kım falan sonuc ıtıbarı ıle bıktı.

Gün içinde bu kadar arama çok fazla. Kendinize en kısa sürede bir uğraş bulun. Biz buna birine sarmak diyoruz.
Eşinizin etrafınfa kadınlar olacak. Bu tip konuşmalarda o kadın kim soruları çok yersiz. Ve gerçekten utandırıcı oluyor. Hele ki arkadaşları hissederse daha da kötü. İnanın öğlen yemekte karısına sessizce bu sorularının cevabını veren arkadaşlarımın girdiği rengi görseniz. Çaresizliklerini, bunalmışlıklarını hayatta böyle bir şey yapmazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…