Esimle tartistik (kim hakli?)

Eşinize hiç söz hakkı tanımayıp, her kararı kendi başınız aldıktan sonra ileride "ilgisiz baba" diye tabir edeceğiniz birini yaratıyorsunuz..

Pirinç ununun ne kadar gereksiz bir şey olduğunu, eskilerin hem bilmediklerinden hem de yokluktan bunu yaptıklarını, hafif olduğu için bebeği rahatsız etmediği için verdiklerini, besin değerlerini bulup okuyarak sakince başlayın konuşmaya.

Ek gıdaya ilk etapta prebiyotik özelliği nedeniyle yoğurtla başlamak gerektiğini ve alerjik etkileri daha az rastlanan kabak gibi hafif sebzelerle tadımlık başlanması gerektiğini anlatın.
Gerekirse internetten okuyun. Eskilerin sandığı gibi çocukta şişmanlığın sağlıkla alakalı bir durum olmadığını, büyümenin daha komplike şekilde ele alındığı vs anlatın.

Her şeyi annesi olduğunuz için siz bilemezsiniz. Korkarım çocuğunuzu da çok sıkacaksınız..

Sevgili konu sahibi, benim de benzer bir konum var. Esim surekli bilgisayar oynuyor bebekle ilgilenmiyor temali. Ilgilendigi zamanlarda da zorla uyku egitimi vermeye calisiyor aglatiyor demistim. Burda bazi arkadaslar " su adami biraz dinle, adam egitim falan vermeye calisiyor iyi birsey bu" dediler cok hakliymislar. Ben o konuyu aciktan sonra kendi kendime dedim ki bu adam benim cocugumu aglatiyor ben kendim bakicam cocuguma tek basima. Oyle demeye kalmadi o hafta bir hasta oldum, inan yataktan kolumu kaldiramadim bebegi zor emziriyordum. 1 hafta boyunca o begenmedigim babasina emanetti bebek. 1 haftanin sonunda cok sey degisti, esim daha cok sorumluluk alir oldu. Bebekle bagi kuvvetlendi omuzlarimdaki yuk azaldi. Simdi ne kadar dort dortluk tek basima yetistiriyorum desen de insaniz aciziz, yarin bir hasta olmana bakar, babayi da surece dahil etmelisin. Ben annesiyim deyip kestirip atma is birligi yapmaya gonullu ol tum iyiniyetimle soyluyorum bunlari.

Bu arada kavga aninda birbirimize soyledigimiz sozler sizinkiyle tipa tip ayniydi. Bizim de bebegimiz 5 aylik. Herseye mudahale ediyor hic karistirmiyordum. En sonunda ben bu bebegin babasi degil miyim kendimi babasi gibi hissetmiyorum bile dedi bana. Bebege dokundurtmuyosun, hicbir sey yapmama izin vermiyosun, herseye mudahale ediyorsun dedi. Bu yanlistan ben dondum, sen de don bak cok guzel olacak :)

Annesi sizsiniz, ek gıda konusunda haklısınız ama her şeyi en iyi siz bilirsiniz yaparsınız diye bir şey yok. Eşiniz de babası. Bu tavır eşinizi dışlayıcı bir tavır, belki o anda bu sözü söylemediniz ama insanlar hissederler ve bence eşiniz de bebeğiniz konusunda sürecin dışında tutulduğunu hissediyor.

- Hmm, evet, galiba annemler de bize pirinç unu veriyordu, bir baksana canım internetten kaçıncı ayda veriliyormuş?

deyip ona baktırıp hatasını kendisinin görmesini sağlamanız daha güzel olurdu. Ya da o anda bir şey demeyip bir ay sonra iki sebze sunup hadi babası ilk sebzesini sen seç demeniz. Ne güzel bebeğinizin babası var ve sizinle olmak istiyor. Bence bunu değerlendirin.

iyi yetiştirme deyince acaba yanlışmı okudum çocuk 5 yaşında herhalde dedim sonra baktım ek gıda falan diyor ,

eşin dr değilse kusura bakmasında elinin tornavidasıyla kadın işine burnunu sokmasın ,

gerçi dr olsa prinç unu demezdi oda ayrı konu ,

pirinç unu; boş ,besin değeri olmayan ,pof şişkinlık veren ,gereksız bır toz dıye bılıyorum onu.
hadı eskıden yokluk vardı dayıyorlardı.
hoş şimdi kılo alsın dıye yedırıyorlar ya neyse.
market meyve püreleri,bıskuvıler.. bunlarıda vermeyın sakın.aklınızda bulunsun.

Eşimde baba pirinç lapası verelim çok zayıf kilo alır demişti 🤣🤣🤣 aklıma geldi bak çünkü kv ve görümce kişisi zayıf bu çocuk bunu yesin şunu yesin diye diye aklına sokmuştu eşime sadece göz titretip cevap vermemiştim bence kavgaya gerek yok tepkiyi sessiz sedasız vermeliyiz bazen yalnız bana sorun bebek değil evlilik gibi geldi. Şimdi ek gıda ile başlayıp tartışma nasıl mutsuz olmaya geldi

ek gida konusunda siz haklisiniz.

Ama yine de cocugunuza 24 saatinizi vermemelisiniz,
baba da hazir elini tasin altina sokmaya gonullu ise,
paylasmalisiniz.

Kararlar ortak alinabilir veya biriniz o konuda daha bilgili ise o karar verici olabilir elbette.
Ama is tartisma boyutunda ise belki biraz daha kitap odakli olabilirsiniz.
Ornegin bebeklere neden pirinc unu verilmeli/verilemmeli seklinde bir makale gonderseniz esinize kou direk kapanirdi belki.
Ama ben anneyim benim dedigim olacak dediginizde hakli bile olsaniz sonucta huzursuzluk ciktigi icin sikinti oluyor.

He ben bunu bazen soyluyorum, ben anneyim ben karar vericem diyorum,
ama kime diyorum kayinvalideme diyorum, anneme diyorum, ne bileyim bazen cocugun kendisine diyorum,
ama esime demiyorum,
cunku hakli bile olsam sonucta evin huzuru bozulacagi icin yine cocuguma zarar vermis olacagim degil mi.

5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
Eşinizin pirinç unuyla beslendiği belli 😒. Bu konular anneye bırakılmalı bence. Eskiden tülbente şeker batırılıp bebeklere verilirmiş emzik niyetine onuda mı yapalım şimdi. Biz hiç bu tarz bi muhabbet yaşamadık. Ben eşime bu konuda yazılan yazıları okutuyodum. Doktora gittiğimizde doktorda benim yaptığım şekilde beslenmesini söylüyodu. Eşim seviniyodu bile doğru yapıyomuşsun diye.

Ek gida konusunda siz haklisiniz. Ancak ben anneyim herseyin iyisini ben bilirim tavriniz yanlis. Hadi cocuk simdi Kücük etrafinda olanlari cok da algilamiyor diyelim, ergenliginde ne yapacaksiniz? Nasil ki bir cocugu meydana getirmek icin anne ve baba gerekiyorsa yetistirmek icinde anne ve baba lazim.

çocuğu tek başınıza mı yaptınız? 24 saati ona ayırmak da fazlasıyla saçma ve gereksiz kendinize ait hayatınız olsun. adamın dediği mantıksız ama annesinden duymuştur onu diyordr açın beraber okuyun bişeyleri daha mantıklı değil mi? iki üç ay sonra bunalıp hava almaya çıkacağınızda bile hiç çocuğa bakmıyor evinden çocuğundan benden uzaklaştı konuları açacaksınız buraya. adama şans vermiyorsunuz çocuığun da psikolojisini bozacaksınız üzülüyorum şuan hem koca hem çocuk için. yazık..

Back
X