Esimle tartistik (kim hakli?)

Bir gün çocuk sahibi olursak, çocuk bakımına ilişkin ben on kitap okursam eşim bir kitap okur, ben on kaynaktan araştırırsam eşim üç kaynaktan araştırır eminim.

Bu durumda onun benle iddialaşmaya hakkı olamaz bence. “Önce bir konuyu benim kadar araştır, sonra gel konuşalım.” derim. Eşim de böyle konularda benle iddialaşacak biri değil zaten. Sorumluluk almayacak mı, alacak elbette. Ama benim yönlendirmelerime güvenecek.

Eğer sizdeki durumda böyleyse, siz haklısınız. Babası olarak tabi ki söz söylemeye hakkı var ancak bir temelinin olması lazım. Kendisi nasıl büyüdüyse, en iyi yöntem o olmuyor. Belki siz de sebze ile büyüdünüz. Ne önemi var. Kaynaklardan araştırırsınız, bilenlere danışırsınız sonra en iyisi olduğunu düşündüğünüzde karar kılarsınız.

Siz annesi iseniz eşinizde babası... Sebze de verilir, meyvede verilir, pirinç unu da verilir efendime söyliyeyim muhallebi de vs vs vs.

Benimde sizden ayla büyük bebeğim var bende bakıyorum bebeğime, bu her konuda benim söz sahibi olduğum anlamına geliyor.

Ayrıca şimdi yok şu yok bu böyle diyor da pirinç lapası yaparız suyuda denir anne sütüne en yakın besindir. Yani pirinç öcü değil.
Herkes istediği gibi çocuğunu yetiştirir ama baba da söz sahibidir.

Birde evliliğiniz için o an olumsuz konuşmanız hiç hoş olmamış. Konu nereden nerelere gelmiş.
Eğer zaten evliliğiniz için böyle düşünüyor ve bu konuşmayı yapacak kadar da cesaretlendi iseniz boşanırsınız ilerde...

Ek gıda için tartışma inanın sacma bebekler öyle güzel istediklerini yiyip istediklerino yemiyor ki...

5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.

Beslenme konusu değil ama belli başlı konularda eşinize söz hakkı tanıdığınızı belli edebilirsiniz
İncir çekirdeği hesabı olmuş biraz

Çocuğun katı gıdaya nelerle geçebileceği konusu çok fazla seçenek içermiyor aslında. İşte ilk başta bellidir; kabak, havuç, elma, patates, vs... Sindirimi kolay, alerji ihtimali az olan şeyler... Eşinizin cahilliği göz yaşartıcı. 100 yıl önce pirinç unu veriyorlarmış tamam da kimse besleyici mi değil mi ona bakmıyormuş, amaç karın doyurmakmış. Pirincin boş kalori olduğunu, onun yerine tam tahıllar grubunu tercih etmemiz gerektiğini bütün doktorlar söylüyor. Eşiniz anasının milattan öncesinden kalma bilgilerini bir kenara bırakıp, kendini biraz güncellesin. Dünya gelişiyor, bilgiye ulaşmak çok kolay, kullansın biraz. Israr ederse de, bir arkadaş yazmış, pirinç ununu dayayın ağzına, dolu ağzıyla konuşamaz belki.

Baskın karaktersiniz..Adama kendini dışlanmış hissettiriyorsunuz.O da kendince bende varım demek istiyor..Mevzu pirinç ve de unu değil.Adamı heryerden el çektirmiş gibisiniz ve bundan rahatsız..Ben olsam ondan da veririz sebzede veririz der orta yolu bulurdum.Demek ki her zaman kadın haklı ve mağdur olmuyormuş buradan bunu anladım:-)

Cocugu doktora goturdugunuzde (eşinizle beraber gidin) doktora ek gıdaya neyle baslayalim diye sorun. Sonra da pirinc unu hakkinda ne dusunuyorsunuz diye sorun. Konu kapansın.

Siz muhattap olmayin erkeklerde bazen benim sozum gecmiyor bana sorulmuyor gibi saçma triplere girebiliyor. Sanırım oyle bir durumda. Biraz daha fikrini alin (sacmalamayacagi konularda)

He he diyin geçin. Sonra yapmayın mantıklı bir açıklama yaparak. Eğer herşeye itiraz ediyorsanız adam da daralmıştır. Yada eşiniz herşeye müdahale ediyorsa siz patlamışsınızdır. Sorun bence pirinç unu değil birşkmişlikler

Kızımız ek gıdaya geçeceği zaman eşimde pirinç unuyla ilgili benzer şeyler söylemişti,ki normalde aklı başında bir adamdır, hiçbir şey söylemedim ama gözlerimi belertip nasıl bakdıysam adam konuşmayı sonlandırdı 😂 ne zaman bu tarz bir konu olsa güleriz şimdi, bir bakışınla beni yerin dibine sokmuştun der eşim 😅

Ben anneyim, her şeyi ben bilirim tavrı çok itici oluyor bence. Yazdıklarınızdan.sadce pirinç unu meselesi olmadığını ve olmayacağını düşündüm. Eşiniz yanlış birşey söylüyorsa doğrusunu uygun bir dille anlatırsınız. Çocuğu tüm varlığınızla sahiplenip eşinizi devre dışı bırakmayın sonra çok pişman olursunuz.

cocuklar cok degisken ololuyorlar. kimi zaman gece anne diye uyaniyor kimi xaman baba. ay ay gelisimine gore degisiyor.sanirim hangimize ihtiyac duydugu. cok yorulduysaniz aiz yine gorevi esinize verin, cocuga sizin yorgun oldugunuzu kendisinin ilgilenecegini soulesin. kucuk olduguna bakmayin herseyi anliyor onlar
Öyle mi dersiniz bazı geceler deniyoruz aslında aglasa bile alma benden yat uyu dedi eşim, bebeğim bı sn bole sakinlesmedi içi dışına çıkana kadar ağlıyor gece olduğu için de komşular rahatsız olur uyanır diye daha fazla dayanamayi alıyorum kucağıma. Böyle böyle mi alışır acaba dirayetli olmam mi gerekir

Oturup akşam hiç işiniz yokmuş gibi pirinç unu mu konuştunuz :işsiz: kızım 5 aylıkken uyuduğunda biz de oturup film falan izlerdik. Ek gıdaya geçeceğimiz zaman doktor haber verdi, elimize bir de örnek liste tutuşturdu. Bitti gitti... Çok gereksiz bir tartışma...

merhaba, konu ile alakali değil ama.size yazmak istedim, pirinc unu zararli, seker orani cok fazla, tatli tatli oni yiyip seven bebek sonra brokoliyi, karnibahari yemek istemiyor.
yanlışınız olabilir mi çünkü o bahsettiğim bebeğe doktor, pirinç ununu yiyebilir demiş. ama tabiki düzenli pirinç unu vermekten de bahsetmiyorum
benim demek istediğim, bu eskiden beri çoğu kadının bebeklerine verdiği bir şey.
pirinç ununun besleyici bir özelliği yok bebek mamaları gibi. yararlı asla demiyorum ama zararlı da değil. mide doldurmalık sadece
ama verilebilir
eşi heveslenmiş yedirsin 1-2 kere bence farketmez
çocuk tatlı tatlı pirinç unu yemese de dişleri çıkınca ağzı laf yapmaya başlayınca cips çikolata yiyecek zaten

Boşu boşuna tartışmışsınız ,,hiç gerek yok böyle şeylere ,siz bu aralar biraz bunalmış hissettim,kendinize de zaman ayırın,yoksa ufak şeyler böyle daha çok büyür...

Bu tip durumlarda doktorunuza sorun eşinizin yanında. O zaten size nasıl beslemeniz gerektiğini anlatacaktır. Eşiniz doktoru da dinler heralde.

5 aylik bir kizimiz var. Ona 24 saatimi verip onu dört dörtlük yetistirmeye calisiyorum. Esimle bu aksam kizim hakkinda konusurken bir anda patladi ne desem müdahale ediyorsun bu cocuk benimde cocugum dedi. Müdahale ettigim ve onun patlamasina neden olan konu: 1 ay sonra ek gidaya baslayinca ilk hangi sebzeyi verecegime kendim karar vermem, onun fikirlerini geri cevirmem.
Benim fikrim su: cocugun annesiyim ve tabiki herseyin en iyisini isterim, yaparim. Bana güvenip bu konuyu bana birakabilir.
Esim ise, iyisi ne ise o olsun degilde, kücüklügünde ne yaptiysa onu yaptirmaya calisiyor. Mesala onun annesi kücükken pirinc unu veriyomus, bizde öyle yapacakmisiz. Bende dedim okadar sebze varken pirinc unu ne alaka.
Yazarken bile nekadar sacma konulardan tartisma cikabildigine inanamiyorum. Konu sonra evliligimizin genel durumuna gitti, hicbir konuda anlasamadigimizi bu evliligin bana mutluluk vermedigini dile getirdim. O anda kizim aglayinca konu kapandi. Simdide salonda yanyana oturuyoruz herkes telefonuyla. Konusmuyoruz.
Fikirlerinizi almak istedim. Hata bendeyse söyleyin lütfen.
valla eşiniz haklı.kusura bakmayın.çocukta her ne kadar kabul etmek istemeseniz de onun da söz hakkı var, kestirip atmak yerine karşılıklı fikir değerlendirmesi yapın, onu da deneyin onu da.aynı mantıkla bakarsak o da babası, o da çocuğu için en iyisini ister o zaman ona güvenip ona bırakın.o kadar sebze var demişsiniz ama öyle planlanan gibi gitmiyor.benim yeğenim ek gıdaya geçince aylarca ağzına pirinç unlu muhallebiden başka şey sürmedi, sebzeleri kustu ,tükürdü, attı.herkes çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister ama sizin tarzınız hem size zarar hem çocuğa zarar.24 saat çocuğa odaklanmanız her anlamda çok yanlış.

Evliliğin olmazsa olması tartışmak
Monotonluk tehlikeli, genel olarak çocuk olduktan sonra bu tartışmalar çoğalır, ama tabi eşinize de sorumluluk verin hepsini siz yüklenmeyin

yanlışınız olabilir mi çünkü o bahsettiğim bebeğe doktor, pirinç ununu yiyebilir demiş. ama tabiki düzenli pirinç unu vermekten de bahsetmiyorum
benim demek istediğim, bu eskiden beri çoğu kadının bebeklerine verdiği bir şey.
pirinç ununun besleyici bir özelliği yok bebek mamaları gibi. yararlı asla demiyorum ama zararlı da değil. mide doldurmalık sadece
ama verilebilir
eşi heveslenmiş yedirsin 1-2 kere bence farketmez
çocuk tatlı tatlı pirinç unu yemese de dişleri çıkınca ağzı laf yapmaya başlayınca cips çikolata yiyecek zaten

yok yom tabi ki bir zararı yok, esinin gönlü kirilmasin yedirsin 1 2 kez.

ancak bebeklerin karinlarini doyurmak degil amacimiz. onari beslemek. faydasi olan seyler vermek. pirinc unu dunya genelinde ulasilabilirliginin kolay olmasi ve rahat sindirilmwsi nedeniyle bebeklerde en baata tavsiye edilen bir gıda ama acukcasi ben cocuguma kereviz, kabak, brokoli vermeyi tercih ettim. zaten ilk ek gida doneminde anne sütü alan cocuk hala daha anne sutunden besleniyor. ek gida yalnizca degisik tatlara alismak icin, ilk 1 2 ay karin dogurmak gibi bir amacimiz yoktu diye hatirliyorum. tabi bidik da buyudu, herseyi tam hatirlamiyorum ama hatirladigim kadariyla boyleydi.

Siz annesi iseniz eşinizde babası... Sebze de verilir, meyvede verilir, pirinç unu da verilir efendime söyliyeyim muhallebi de vs vs vs.

Benimde sizden ayla büyük bebeğim var bende bakıyorum bebeğime, bu her konuda benim söz sahibi olduğum anlamına geliyor.

Ayrıca şimdi yok şu yok bu böyle diyor da pirinç lapası yaparız suyuda denir anne sütüne en yakın besindir. Yani pirinç öcü değil.
Herkes istediği gibi çocuğunu yetiştirir ama baba da söz sahibidir.

Birde evliliğiniz için o an olumsuz konuşmanız hiç hoş olmamış. Konu nereden nerelere gelmiş.
Eğer zaten evliliğiniz için böyle düşünüyor ve bu konuşmayı yapacak kadar da cesaretlendi iseniz boşanırsınız ilerde...

Ek gıda için tartışma inanın sacma bebekler öyle güzel istediklerini yiyip istediklerino yemiyor ki...
aynen katılıyorum.benim yeğenime de ek gıdaya geçeceği zaman ne araştırıp soruşturmalar, organik sebzeler,özel yetiştirilmiş şeyler, özel tarifler neler neler yaptılar.ek gıdaya bi geçtiler çocuk hepsini tek tek kustu , tükürdü, ağzına almadı vurdu eliyle attı, ağladı çırpındı.sonuç: pirinç unlu muhallebi.öyle planlandığı gibi gitmiyor yani çocuk yemezse yemiyo.

Öncelikle ek gidaya hop diye corbalar sebzeler falanla başlanmıyor, tabi emziriyorsaniz. Oncelikle minik tadimlik yiyecekler,yogurt,elma püresi vs. Birde bu konuyu neden konuşup tartismaya aciyorsun ki. Anne olan sensin evet, o yüzden sen corbayi yaptığında niye bunu yaptin diye mudahale etmez sanirim. Iste herseyi paylaşırsanız sonuc bu! Ikinizde haksızsınız,çünkü cok sacma bir tartışma. Bizim bir gelin var, benim 3. çocuğum fakat her gelişinde aaa pirincmi koyuyorsun yemeğine... yok şöyle zararli böyle zararli. Prima kullaniyorum aaa prima ilerde kısırlık yapıyormuş. Sebamed sampuan kullaniyorum aaa bilmem onun icinde ne var. Birgün elimin tersiyle yapistiricam. Yavrum sen lise terksin ben ünv. Ve didik didik araştırıyorum ama mala bağlamıyorum. Su zararli bu zararli. Biraz rahat olun ölmezler. Tamam kocacığım pirinc unu verelim de ne olacak yani. Ama yinede istersen yapma, fakat bilgiçlik cok itici geliyor.

Bu arada ona 24 saatimi veriyorum dort dörtlük bakıyorum derken? Bu senin görevin zaten. Ben iki bebek bakıyorum tek başıma. Biri 6 aylik digeri 18 aylik ve 1 saniye durmuyorum. Ve ben 1 tanenin yeterliliğini istiyordum. Son ikisini esim cok istedi. Ozgur ruhlu biriyim fakat bugün 360 derece yasamindan ödün veren bir eş ve anneyim! Mutsuz degilim, bir defa sinirlenmem, cocuklara kizmam vs. Kendinizi orgutlemeniz lazım . Yasam kisa ve yaşamı birbirinize zehir etmeyin. Fiziksel degisime uğradım, ekonomisi iyi işi iyi aile ekonomisi iyi bir yerden geldim, bugün cok tersi ama gercekten mutluyum. Çünkü mülkiyetci degilim, degerli bir esim var. Ha bana cok mu yardimci oluyor pek degil fakat hic kimseye zoraki birşey yaptıramazsınız. Icinden gelmiyorsa israr etmenin manasi yok. Cocuklarimi cok seviyorum onlar icin her fedekarligi severek yapıyorum. Alisverismis, gezmeymis, tatilmis vs. Suan geri planda. Cunku insan yetiştiriyoruz. Annelik cok kiymetli birşey ve hakkıyla yapmali. Bunu gorevmis gibi görmemeli.

zamanla alışıyorlar biz de aynıydık,hatta çocuk tadıma gecince paketli gıdalar almıştı paşam .Bunları da tatsın damak tadı oluşsun diye 🤣🤣🤣
Ben çok katıydım hala da aynıyım bizim ki alıştı, ta ki geçen yatak muhabbettin de patladı.Ben montesseri dedim o baza .Sonra garibim ben de babayım bi kere de benim dediğim olsun dedi baza siparişi verdik 😬😬😬Erkeklar aileden ne gördüyse onu biliyor.
7. ayda çaya ekmek doğrayıp şunu bi tatsın dedi ya 🤣🤣🤣🤣🤣.
Not :İş bez değiştirme ya da kusunca üzerini değiştirme ,hastayken sabaha kadar başında beklemeye gelince yatarsa bakmazsa bende diğer işlere karıştırmam .
:-) Annemin oglum küçükken israrla cay verme cabalari geldi aklima, içi isinir, rahatlar... kendisi caykolik. Cok gülerdim ona. Simdi bunu eş yada kayin valide söylese krize dönüşürdü galiba :confused:

Back
X