• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle tartıştım :(

GULSEMEDIHA

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
658
447
303
İstanbul
Bizde dün akşam tartıştık. Sebep, kapı zilini duymadığım için. "Sende telefonla arasaydın" dedim. Demez olsaydım, dedim bir kere. Kendi evine gelirken birde telefon mu açacakmış. Arar da zaten, aradıda. Oğlum var 1,5 yaşında, durmuyordu diye müzikli oyuncağını vermiştim. Kaldı ki ben hem ev hanımı hemde çalışanım. Yani işimi çocuk büyüyene kadar bir süreliğine evden yürüteceğim. O kadar gerginim, o kadar stresliyim dünya laf duydum. Küfür etmez, şiddet yok asla, ama lafları adam öldürüyor bazen. Bir de ben haklıyım akşamki mevzuda ona sorsan o haklı. (HAklı olmasa sabah sabah yine kavga etmezdik.). Akşam yemeğimizi yedik,küs yatmayız. Yattık (İşimizden dolayı hiç erken uyuduğumu bilmem. En erken 2-5 bu saat bazen sabahlamalarla son bulur) sabah hiç bir şey yok, oğlumuzla oynaşıyoruz. Eşim ve ben her şey normal. Ama benim imalarım her şeyi bitiriyor. Ben çok aksi bir oldun çıktın dedim bir kıyamet koptu. Çekti gitti. Ben özür dilemem gerekirken birde üste çıkıyormuşum. İyi bir olduğu için başına bunlar geliyormuş. (2. eşiyim) zaten evlilikten yana şansı yokmuş (çok kırıldım bu lafına). "Allah canımı alsa" dediğini hatırlıyorum. Ya benim ne günahım var. Ben çok sakin her şeyi alttan alan biriyim. İlk eşini de tanıdık, ben tam zıttıyım. HAyatta iyi olan kaybediyor ben bunu anladı. Çok seviyorum eşimi ama şu kalp ameliyatından sonra çok asabi, sabırsız bir adam oldu çıktı. Bir de ütülü gömleklerden beğenmedi de yıkanmış, yıkanacak ve ütüde bekleyen gömlekler için lafı yedik, çekti gitti. Aramayacaktım, iştahım da kaçmıştı. Emziriyorum diye yedim, hatta 1 saat önce abartarak 3 çikolatalı gofret yedim. (Şeker hastası olmaya aday biri olarak yedikten sonra sıkıntı ve pişmanlık) Aradım, ne yapıyorsun, ne zaman geleceksin? diye. Geleceğim birazdan dedi, (Asla ters konuşmaz hatta sakinleşir ama benim her hareketimi kollar. YAni ters ve suratım asık olursa tekrar tartışma alevlenir ki ben sabır taşımıyım. HAla gelmed,. oğlumu uyuttum, dışarı çıkmak isterim evim 15 dk uzak mesafede çocuk parkı, bakkal ve marketlere. kim bilir şimdi gelir ya da kaynım gelmiş akşam birlikte gelir. 2. ihtimal arkadaşı ile kafa dinler. 3. ihtimal işimizden dolayı saati belli olmayan bir işi çıkacak. 4. ihtimal ben kafayı yedim bile şunları yazarken.

aslında hiç yok yere nerelere kadar gelmş kavganız. bir zil duymama mevzusu en fazla bu kadr huzur bozabilrdi herhalde.
keşke siz de sonrasında laf sokmasaydnz her şey unutulup giderdi

Sorma, beni üzende bu. Açıklama yapmam ne kadar sorun olabilir işte durum ortada. Sağol arkadaşım dersimi dinlediğin ve yorum yaptığın için. Kimseye anlatmam tartışmalarımı ama içime atınca da şiştim, sizlerle paylaştım.

Sorma, beni üzende bu. Açıklama yapmam ne kadar sorun olabilir işte durum ortada. Sağol arkadaşım dersimi dinlediğin ve yorum yaptığın için. Kimseye anlatmam tartışmalarımı ama içime atınca da şiştim, sizlerle paylaştım.

5 dk önce aradım, işlerimi halledip geleceğim dedi. Gayet sakinleşmiş, şimdi sıra bende saçlarımı fönleyip, makyajımı yapıp, oğlum uyanınca giydirip dışarı çıkarmak ancak temiz hava düşen kaşlarımı kaldırır...

Kalp ve beyin ameliyatlarında doktorun o anda ki ruh halinden etkilenirmiş hasta.
Ne kadar doğru bilemiycem.
Eşinize de böyle bişey mi oldu ki*?
Kalp ameliyatından sonra asabi oldu dediniz ya.

Adam madem unutuyor normale dönüyor siz de unutun.
Surat yapmayın.Gülümseyin...

Bence gereksiz yere birbirinizi kırmıssınız.Olabılır kapıyı duymamıs olabılırsın belkı oan lavaboda olabılrısın aklına gelmemıs olabılır aramak ama esınızın hıcmı yedek anahtarı yok acıp ıcerı gırsın .Digerı ıse ustune gıtmeyın esınızın ne kadr bı erkegın ustune gıdersenız okadr zıt duser kendınızden sogutursunuz sonucundada bosanan cok oluyor aksam gelır elbet tılkının donup dolasıp gelıcegı yer bellı :D Hazırlayın yemegınızı esınız geldıgınd eguler yuzle karsılayın sankı sabah kavga etmemsı gıbı Her evde olur kavga tadı tuzudur evlılıgın zaten evde kavga olmasa o evde bı anormalık vardır kesın bana gore ama asla kusmeyın sakınlesın sonra oturun hıc bırsey olmamsı edasında :D

Ben bunu da unuturum bugün, ama böyle her sıkıntımı halının altına süpürmem çok birikti ve benden bir şeyler alıp götürmese bari. Evet, eşimin ameliyatı çok zor geçti. Kalp ameliyatına alındı ve ciğer'de de tahribat çıkınca (Sigaradan) 2 büyük ameliyatı aynı anda oldu. Benim eşim herşeyi alttan alırken şimdi hiç bir şeye tahammülü yok. İşimizde çok stresli maalesef. Üzülüyorum ama bazen insann susamıyor işte. Bu arada öyle dişli bir bayanda değilim :)

Bence gereksiz yere birbirinizi kırmıssınız.Olabılır kapıyı duymamıs olabılırsın belkı oan lavaboda olabılrısın aklına gelmemıs olabılır aramak ama esınızın hıcmı yedek anahtarı yok acıp ıcerı gırsın .Digerı ıse ustune gıtmeyın esınızın ne kadr bı erkegın ustune gıdersenız okadr zıt duser kendınızden sogutursunuz sonucundada bosanan cok oluyor aksam gelır elbet tılkının donup dolasıp gelıcegı yer bellı :D Hazırlayın yemegınızı esınız geldıgınd eguler yuzle karsılayın sankı sabah kavga etmemsı gıbı Her evde olur kavga tadı tuzudur evlılıgın zaten evde kavga olmasa o evde bı anormalık vardır kesın bana gore ama asla kusmeyın sakınlesın sonra oturun hıc bırsey olmamsı edasında :D

Öyle yapacağım zaten. Şimdi süslenip püslenip eşimi tekrar ararım. Bizi dışarıda gezdir diye (2 market dolaşır rahatlarım :))) ) Bu arada anahtarı hep üstünde tutarım. Bak o dediğinde oluyor ama adam evhamlı, cep duymazsam ev arar. Ona da kızar yanımda tutacakmışım cep teli. Aklına türlü türlü şeyler geliyor.

Ben biraz iyimser baktım sizin olayınıza...

Öncelikle akşam iş dönüşü eşin aç gelmiştir.Acıkınca sinirli olan tipteyse,kapı ziliydi oydu buydu incir çekirdeğinden patlamaya hazırdır.
Tartışmayı sürdürüp canını acıtacak sözler sarfetmesi,tamamen tartışmanın gidişiyle alakalı diye düşünüyorum.
Tavsiyem,iş dönüşü yaptığı huysuzlukları biraz alttan al.En azından yemek yiyene kadar :)

Önemli hastalık ve ameliyatlardan sonra bu tarz karakter değişimleri olabiliyor.
Sabırsız,bencil,vurdumduymaz olanlar var.Bunu da hesaba katmak gerek.

Ama sen de fazlasıyla verici olmuşsun.Eşine göre davranıp eşine göre plan yapıyorsun.
Mesela gelecek misin diye aramana gerek yoktu bence...

Anlayış göster ama aşırıya kaçma,kendini ezdirme.

üzmeyın bırbırınızı arkadasım bu dunya 3 günlük bir varsın bır yoksun ALLAH ONLARI basımızdan eksık etmesın ınsallah

canmm genelleme yapmak belki yanlış olur ama bizim aile de kalp genetik bir rahatsızlıktır..halalarım amcam ve en son babam kalp krizi geçirdikten sonra hepsi hayatı bize zindan edicek bir süreç yaşaılar..ben 23 yasındayken kalp kraizi geçirdi babam ameliyat fln da olmadı çok şükür..o yasıma kadar babamın agzından kufur duymayan ben babamı tanıyamadım..sanırım bu tamamen psikolojik bir durum..ama geçici(en azından bizdekilerin hepsinde geçti).. senin zil çalma mevzusu gibi bizde de park sorunu vardı..evimizin onu sahil yazın insanlar gezerken çekirdek yiyip yerlere atıyolar..babam camdan bağırıp kavga cıkartıyodu neden yere atıyosunuz diyee..o derece yanii:55:trafikteki halini soylemıyorum bile..yolda sokup çıkartmadıgı adam kalmıyodu..:12: şimdi anlatırken gülüyoruz ama 2 yıl kabua gibiydi..sabır sabır sabır..Allah yardımcın olsunn..sana sabır versinb..

Ben bunu da unuturum bugün, ama böyle her sıkıntımı halının altına süpürmem çok birikti ve benden bir şeyler alıp götürmese bari. Evet, eşimin ameliyatı çok zor geçti. Kalp ameliyatına alındı ve ciğer'de de tahribat çıkınca (Sigaradan) 2 büyük ameliyatı aynı anda oldu. Benim eşim herşeyi alttan alırken şimdi hiç bir şeye tahammülü yok. İşimizde çok stresli maalesef. Üzülüyorum ama bazen insann susamıyor işte. Bu arada öyle dişli bir bayanda değilim :)

canim kalp ameliyati bir süre kisilerde huy degisikligi yapiyor...

nedense olanalr huzurusz oluyor biliyorum bu durumu... üzülmeyin esniz öyle demek istememistir..

böyle mevzular her evlilikte olur canım uzatmamak zıtlaşmamak en doğrusu:31: kaldı ki eşin sağlık sorunu yaşamış daha sabırsız olmuş burda daha olgun davranmak idare etmek sana düşüyor kolay değil ama eşini seviyorsan idare edeceksin canım başka yolu yok:50:

Eşinize, tabiiki kendi evinede gelince telefon açması gerektiğini, bunu adet haline getirmesi gerektiğini söyleyin.

Geliyorum haberin olsun diye değil, geliyorum birşey lazım mı diye?

Çok zor değil.. Üstelik duymamayı bırakın, belki duştasınız, belki lavaboda, belkide müsait değilsiniz.

Karşılıklı anlayış olmasa nasıl yürür birliktelikler, bunu anlatın ona laf atma çabası içinde bulunmadan.

Sizi anlayacağını düşünüyorum.

Alttan almak marifet değil, giden sizin hayatınızdan olur.

Üstelik evliliğinizin kutsal olduğunu, bu kadar kolay dile getirmemesini, şansızlık olarak görüyorsa yolunun açık olduğunuda ekleyin kibarca.

Dönem dönem insanlar hiç olmadık şeylerden sorun çıkarırlar, bu kaldırılabilir ama her zamansa kaldırmak zorunda değildir kimse.

İnşaallah çözülür sorununuz.

Eşinize, tabiiki kendi evinede gelince telefon açması gerektiğini, bunu adet haline getirmesi gerektiğini söyleyin.

Geliyorum haberin olsun diye değil, geliyorum birşey lazım mı diye?
Çok zor değil.. Üstelik duymamayı bırakın, belki duştasınız, belki lavaboda, belkide müsait değilsiniz.

Karşılıklı anlayış olmasa nasıl yürür birliktelikler, bunu anlatın ona laf atma çabası içinde bulunmadan.

Sizi anlayacağını düşünüyorum.

Alttan almak marifet değil, giden sizin hayatınızdan olur.

Üstelik evliliğinizin kutsal olduğunu, bu kadar kolay dile getirmemesini, şansızlık olarak görüyorsa yolunun açık olduğunuda ekleyin kibarca.

Dönem dönem insanlar hiç olmadık şeylerden sorun çıkarırlar, bu kaldırılabilir ama her zamansa kaldırmak zorunda değildir kimse.

İnşaallah çözülür sorununuz.

Teşekkür ederim herkese. Bana kırılmış, haksız şu anda benim onun gözünde. Gittim kucağına sırnaştım konuşmak istemiyor. yani normal konuşuyor ama samimi değil mesafe.
1Sen bu arada ben yanlış aksetmiş olabilirim. Eşim 7/24 arar beni, eksik var mı diye çünkü bakkal yok çevremde. Tel açmamasından kastım zili çalmış duymamışım, 10 dk önce aramıştı eksik var mı diye kulağım niye kapıda değilmiş. Ben çocuk olduktan sonra ocağa yemeğimi koysam alarm kuruyorum, yakmayayım diye. tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim. Çocuğu uyutuyorum bir yandan, eksik yazabilirim. Bende ilk kez gidip uyuyacağım. daha gerilmemek için.

Gece sarılıp uyuduk uykuda, sabah işe gitmiş duymamışım bile. Herşey yolunda arkadaşlar. Tamamen iyi oluruz akşama inşallah. Bende işlerimi halledersem dışarı çıkarız, parka gideriz. Çocuk bunaldı yazık. Ayakkabılarını getiriyor dışarı çıkalım demek :)

Back
X