eşimle tartıştım

Günaydın arkadaşım durumunuza üzüldüm Allah yardımcın olsun ama haram paradan hiç kimseye hayır gelmedi gelmezde siz ve eşiniz babasının yardımını asla kabul etmeyin o parada bir sürü ah var bunları göze alabiliyormusunuz bu dünya etme bulma dünyası haram para ile alınan ev 2 gün sonra elden gider arkadaşım senden olmazsa bile gelecekte çocukların eşin dostun bile bunun cezası çeker arkadaşım sonra biz kimin ahını aldık dersiniz çünkü uyuşturucu yüzünden ölen bir sürü gençlerimiz çocuklar var,çünkü bahsettiginize göre bu paraların hepsi haram rabbim bizlere ve çocuklarımıza helal lokma nasib eylesin.Rabbim çocugunuz sağlık versin inş onu güzel bir şekilde büyütürsünüz.

aynen sizin gbi düşünüyorum aminn rabbim cümlemizn evlatlarına sağlık versin helal lokma yemeyi nasp etsn

asıl önemli olan konu bence şu ki;eşin, babasının illegal yollardan kazandığı, daha da önemlisi haram olan parayı ya da o parayla alınan evi kabul edecek miydi? bence önemli olan sey bu.kendimi senin yerine koyduğum anda eşimden bekleyeceğim tek sey, eğer ki eşim bu durumu biliyorsa babasıyla arasına gereken mesafeyi koyması hatta görüşmemesidir..sonucta bir evladınız var..hangi vicdan sahibi bir insan bunu bilip de gözyumuyorsa o da en az bu işin içinde olan kadar hatalıdır..isterse baban olsun..değişmez bence..

adamın ne yaptığı bu satten sonra umrumda değil. her koyun kendi bacağından asılır.benim iki aylık kızım var. kimse içn yuvamı yıkamam. eşim benden saklamış da olabilir. utanmış da olabilr babasını bu yaptgdan bu yuzden söylememiştir. ben sen biliyomuydun deyince gözleri doldu.neden benim soruma doğru düzgn cvp vermiyor. evet yada hayır diyebilirdi. ben onu bırakmam bunu eşim çok ii biliyor ne kdr çok sevdiğimi onu. kızımla ve eşimle mutluyum. ama benim de hakkım var bazı şeyleri bilmeye ve sorgulalmaya nedese eşim konuşmuyor susuyor insan yerine koymuyor bağırıyor çağırıyor küfür ediyor ve sonunda s... g.. diyo işte ben bu durumda ne yapmalıyım !!!

Sakinleşince al karşına güzelce anlat.."Böyle bir şey var,yalanlamadığına göre,iftira demediğine göre sen de biliyorsun.. (ki uyuşturucu olmasa bile silah kaçırmak da suç ve o da haram para)Ama ben bu durumda onlardan maddi hiçbir şeyi kabul etmem.Çocuğuma da sana da kendime de haram parayı yakıştırmam,yedirmem..Seni seviyorum,bırakmam ama maddi olarak ailene ciddi sınır çizmemiz gerektiğini düşünüyorum..." gibi (eşinle nasıl konuşacağını en iyi sen bilirsin) sakin bir sesle bağırıp,çağırmadan güzelce konuşun..

Saygıda kusur etmezsiniz ama maddi olarak beklemezsiniz.. eşinin fikrini de sor..Sonuçta böyle bir sorun var birlikte karar alarak çözümü bulun.. :ssz:

ben gözümle görmüyorum ama bi polise şikayette bulunabileyim.eşimin yengesi böyle bişeyi duyup görümceme soruyosaa bu dedikodu değildir diye düşünüyorum. bu adamın karı kız ayaklarını da duyduk eşim anlattı diyim dha doğrusu. bu tarz yalan dolan ayakları olduğu apaçık belli kişiliğinde. ayrıca görümcem şöyle dedi yengemin bna bunu sorması eskidendi dedi. yeni bir olay değilmiş. şuanda hala bu yolda ilerlediği meçhul yani. zamanında olmuş buna ( ben ) inandım ama şuan yapıyomu onu bilemiyorum ki yada hangi birini yapıyo bilemiyorum. benim isteğim eşim babasından para almasın ev almak için !!!

görümcen ben paradan memnunum dediğine göre aslı var, bana baban uyuşturucu satıyo diceklerde ben ağzını yırtmıcam diyen kişinin, olabilirmi böyle bişey, ayrıca asla yapmaz diyebileceğiniz bi adam değil demek ki, sen şikayetini yap aslı yoksa çıkar ortaya, kimse paraya hayır demez, eşin parayı kabul etmicek olsa susturmaz seni, açıklama yapar evet ya da hayır der

şimdi benim anlamadığım bişey var, konu sahibi eşiyle konuşacak dicek ki baban bu işleri yapıyo sende inkar etmediğine göre doğru, diyelim ki eşi evet dedi, neticede kpden para almamaya karar verdiler, konu kapanacak mı?
arkadaşlar hepimizin kardeşi çoluk çocuğu eşi dostu var uyuşturucu satmaktan bahsediyoruz bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek nereye kadar??
isveçte yaşayan bir Türk başına gelen bi olayı anlatıyodu, bebeğine bahçesinde yemek yedirirken azcık sesini yükseltmiş bebeğe azarlamış biraz, yan evde oturan isveçli komşusu kibarca yanına gelip demişki: bir daha bebeğe bağırdığınızı duyarsam sizi şikayet ederim, arkadan iş çevirme yok açıkça söylüyo, bu adamların böyle davranmalarının nedeni doğan her çocuğa ilerde topluma karışacak birey gözüyle bakmaları, senin çocuğun değil o, toplumdaki bi vatandaş aynı zamanda, senin sağlıksız yetiştirdiğin bi çocuk ilerde psikopat olup benim çocuğuma zarar verebilir, bu mantık bizde de kök salmadığı sürece müge anlıya daha çok konu çıkar

kızlar dün kv ye gittim. görümcem ve kv ile sohbet sırasında kp hakkında çok şaşırdığım ama yapabilir diye umduğum bişey söylediler. görümcemin yengesi demişki senin baban uyuştrucu satıomuş. görümcem de ben memnunum bu paradan falan demiş. ama sattığına inanmıyorum ama bi akrabaları var onunla belki 1 kez yapmış olabilir dedi . çünkü babam bi ara çok para gönderiyodu gemiden anneme falan dedi.ben uyuşturucu konusunda çok hassaasım . bunları satanlara kullalannalara ve kullandıranlara karsı büyük bi kinim var. hele ki kızım doğduktan sonra her insan bi anannın evladı olduğuna göre bu gbi büyük kötülüğe hçbir ananın evladı bulaşmasın isterim.çok üzülürm. neyse eşime bu konudan bahsedip canını sıkmayacaktım. ama küçük bi tilkiliğimden dolayı sen nasıl bi insansın dedi. ben tabi kızdım ne var bunda diye. sonra sen babanın uyuştucu sattığını biliyomuydun dedim kızarak.ben onun yardım edeceği parayla ev falan alamam oturamam dedim. eşimde bna sürekli sus dedi. ben eşime baban niye saatıyo gbisinden bişi demedim. çünkü bşka bi olayını da hazmetmiştim ki alışkındım bu tarz olaylarına adamın bişiler yaptgı apacık ortadaydı. para mevzusunda . yani şöle görümceme nişan yaptı küçük altınları kuyumcuya yazdırıp aldılar. gemiye gitti 2 katlı ev alacam dedi hem kızına hem bize yardım edecek yani. eşim hep sus dedi susss. ben sordukçe sus dedi. tartıştık şuan konuşmuyorz. ondan tek istediğim haberim vardı yada bilmiyodum demesiydi.yani merak ettiğim babasının bu tarz vukuatlarını bilip de mi oturuyo yoksa bilmiyo o da benm gbi ilk mi duyuyo.bi de bu adam parayı nerden buluyo nası onu bunu yapıyo derken çalışıyıo diyo yani bu şkilde para kazandğını eşim biliomu diye ısrar edip sordum ama o söylemk istemedi beni bastırdı kızdı bağırdı çağırdı küfür ettii olayı benm eskidn yaptgm hatalara cevirdi yuzume vurdu falan filan. evden kovdu daha ötesi :( ne yapmalıyım arkadaşlar nasıl davranmaıyım .
bak fazla merak lı olmycaksın aileni istiyorsan .hakkaten eşinin dedigi gibi SUSSS:106:BELKİ ADAMCIGAZIN SUÇU FLN YOK valla yakalatırsın adamı boşuboşunaa:1:

bak fazla merak lı olmycaksın aileni istiyorsan .hakkaten eşinin dedigi gibi SUSSS:106:BELKİ ADAMCIGAZIN SUÇU FLN YOK valla yakalatırsın adamı boşuboşunaa:1:

kızı bile inkar etmiyo, ben eşime baban uyuşturucu satıyo desem bana sus demez kim söyledi ağzını yüzünü bi dağıtayım der, yaa biz nasıl bi toplum olmuşuz böyle, sus, karışma, konuyu kapat bu ne,ayrıca suçu yokken yakalatırsın ne demek, zaten delil yoksa kimse kimseye bişey yapamaz kaçak silah uyuşturucu bunlar büyük suçlar, yarın o silahla sizin bi yakınınıza bişey yapılırsa sus karışma şahitlik yapma dermisiniz

şimdi benim anlamadığım bişey var, konu sahibi eşiyle konuşacak dicek ki baban bu işleri yapıyo sende inkar etmediğine göre doğru, diyelim ki eşi evet dedi, neticede kpden para almamaya karar verdiler, konu kapanacak mı?
arkadaşlar hepimizin kardeşi çoluk çocuğu eşi dostu var uyuşturucu satmaktan bahsediyoruz bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek nereye kadar??
isveçte yaşayan bir Türk başına gelen bi olayı anlatıyodu, bebeğine bahçesinde yemek yedirirken azcık sesini yükseltmiş bebeğe azarlamış biraz, yan evde oturan isveçli komşusu kibarca yanına gelip demişki: bir daha bebeğe bağırdığınızı duyarsam sizi şikayet ederim, arkadan iş çevirme yok açıkça söylüyo, bu adamların böyle davranmalarının nedeni doğan her çocuğa ilerde topluma karışacak birey gözüyle bakmaları, senin çocuğun değil o, toplumdaki bi vatandaş aynı zamanda, senin sağlıksız yetiştirdiğin bi çocuk ilerde psikopat olup benim çocuğuma zarar verebilir, bu mantık bizde de kök salmadığı sürece müge anlıya daha çok konu çıkar

aynen katılıyorum. herşeye göz yummak zorunda kalıyoruz hayatta kalabilmek için. arkamda babam olsaydı alır kızımı giderdim bu evden bi süre .( babam rahmetlik)beni rencide etmesine rağmen gidecek yerim yok gurbetteyım çünkü. şuan işim ve param olsaydı daha ayaklarım dik hareket ederdim. ama elim mahkum :( gidecek kimsem yok bu yanlışın içinde yaşamak zorundayım kızımla beraber.bu dünyanın heryerınde aynı. çözüm bulunmalı. mağdur durumda kalmış kadınlara yardım eli uzatılmalı.bn onlarla yaşamk zorunda da olabilrdim. eşim bu saaten sonra babsını değiştiremez ve söz geçiremz.biz ne dersek diyelim naparsak yapalım.her lafı yıyıp oturmak zorundayım başka carem yok. insan yerine konmuyoruz üzümünü ye bağını sorma hesabı :( evet eşim satıyo dese ne olacak ben ne yapabilecegm adam istediğini yapacak beni mi dinlicek. eşim de neyı nasıl alacaksa bnde pşa pşa uyacagım ona. bu şekilde olan bir sürü kadınlarımız var. bizlerin çabasıyla olacak iş deil. bu döngü böyle devam edecek maalesef.

aynen katılıyorum. herşeye göz yummak zorunda kalıyoruz hayatta kalabilmek için. arkamda babam olsaydı alır kızımı giderdim bu evden bi süre .( babam rahmetlik)beni rencide etmesine rağmen gidecek yerim yok gurbetteyım çünkü. şuan işim ve param olsaydı daha ayaklarım dik hareket ederdim. ama elim mahkum :( gidecek kimsem yok bu yanlışın içinde yaşamak zorundayım kızımla beraber.bu dünyanın heryerınde aynı. çözüm bulunmalı. mağdur durumda kalmış kadınlara yardım eli uzatılmalı.bn onlarla yaşamk zorunda da olabilrdim. eşim bu saaten sonra babsını değiştiremez ve söz geçiremz.biz ne dersek diyelim naparsak yapalım.her lafı yıyıp oturmak zorundayım başka carem yok. insan yerine konmuyoruz üzümünü ye bağını sorma hesabı :( evet eşim satıyo dese ne olacak ben ne yapabilecegm adam istediğini yapacak beni mi dinlicek. eşim de neyı nasıl alacaksa bnde pşa pşa uyacagım ona. bu şekilde olan bir sürü kadınlarımız var. bizlerin çabasıyla olacak iş deil. bu döngü böyle devam edecek maalesef.

çözümde yer almayanlar sorunun bi parçası olurlar,ben senden ziyade sana yapılan bazı yorumlara tepkiliyim, bişeyleri değiştirmeye çalışmadan bu benim kaderim demek bilmiyorum ne kadar doğru, Allah ağız tadıyla yedirsin ne diyim dilerim Allah çevremdeki herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın

Ne güzel bir örnek,Haklısınız..ama bu tür çözümler devlet eliyle olur,eğitimle,genel toplumsal bir yapılanmayla olur,topyekun yani.... ama maalesef.. Sonuçta Türkiye'deyiz.. Karakolun 50m ilerisinde uyuşturucu satıyorlar polislerde gayet iyi biliyorlar.. Cami de uyuşturucu satıyorlar.. :19:

Bu çürümüşlükte,konu sahibi tek başına ne yapacak..şikayet etti diyelim, bütün aile üstüne çullanacak,eşi dahil..Tehditler havada uçuşacak.. bir de ispatlanamazsa mahkemelere kadar gider artık..belki oğlunun gelininin tavrıyla insafa gelirler olmaz ama,minicik bebeği olan kadına ne denir ki.. :ssz:

Düzelteyim..konu sahibi yurt dışındaymış şimdi gördüm..orada kanunlara göre farklı olabilir. yapabileceği bir şey olabilir.. İsimsiz ihbarda bulunabilir belki ama aile ilk ondan şüphelenir..

Son düzenleme:
çözümde yer almayanlar sorunun bi parçası olurlar,ben senden ziyade sana yapılan bazı yorumlara tepkiliyim, bişeyleri değiştirmeye çalışmadan bu benim kaderim demek bilmiyorum ne kadar doğru, Allah ağız tadıyla yedirsin ne diyim dilerim Allah çevremdeki herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın
nasıl çözebilirm ne yapabilirm ki. sadece tek yapabilecegm babanın parayı nerden kazandıgına emin olamıyorum onun parasıyla iş yapmalıyım demek ti.bunu da dedim oda bişey demiyo su
s diyo yani öle bişey yok demek istiyo bna verdiği tepki bu.üstelik eşimin bundan haberi olmsa bnm eskiden yaptgm bi hatayı yuzume vurma geregi duymazdı. babam böle bişi yapmış ama sen kendine bak sende böle bi yanlış yapmıştın zamanında demk istedi. bnm hatamı öne sürdü ben de gecedn beri ağlıyorum. ailesini koruyor ama eskiden beni affettiği ve bnden çocuk yaptıgı karısına s... g.... diyebiliyor. hatam neydi bu tartışmada doğrusu merak ediyorum. bu duyuma tepkisiz kalmakmı gerekiyordu ???

Ne güzel bir örnek,Haklısınız..ama bu tür çözümler devlet eliyle olur,eğitimle,genel toplumsal bir yapılanmayla olur,topyekun yani.... ama maalesef.. Sonuçta Türkiye'deyiz.. Karakolun 50m ilerisinde uyuşturucu satıyorlar polislerde gayet iyi biliyorlar.. Cami de uyuşturucu satıyorlar.. :19:

Bu çürümüşlükte,konu sahibi tek başına ne yapacak..şikayet etti diyelim, bütün aile üstüne çullanacak,eşi dahil..Tehditler havada uçuşacak.. bir de ispatlanamazsa mahkemelere kadar gider artık..belki oğlunun gelininin tavrıyla insafa gelirler olmaz ama,minicik bebeği olan kadına ne denir ki.. :ssz:

Düzelteyim..konu sahibi yurt dışındaymış şimdi gördüm..orada kanunlara göre farklı olabilir. yapabileceği bir şey olabilir.. İsimsiz ihbarda bulunabilir belki ama aile ilk ondan şüphelenir..

gurbette deilim arkadasım kimsemin olmadığı bi yerdeyım

gurbette deilim arkadasım kimsemin olmadığı bi yerdeyım

hee yanlış anlamışım :1:

yapacağınız şey ciddi şekilde eşinizle tekrar konuşmak,baştan kavga etmeden güzelce konuşalım diyin ve söze girin.. haram para çok ciddidir,Allah korusun çocuğunuzdan torunlarınızdan çıkar acısı.. Allah korusun.. bu konuda sınırınızı iyi çizin derim.

Allah yardımcınız olsun.. :ssz:

uyuşturucu satıcılğı feci ama silah kaçakçılğınıda göz ardı etmek mümkün değil. onların hangi terör örgütüne gittiği aşikar.. o parada ölen şehitlerimizin kanı var..asla kp den 5 kuruş almayın asla.

Back
X