eşimle tekrar mutlu olabılırmıyız sızce??

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
bugune kadar bır cok konu actım..takıp edenler belkı hatırlarlar daha bır kac gun once sorunlarımı anlattım ve tavsıyelerınızı aldım...esımle cok severek evlendık ve 1 veya 1bucuk senedır falan esımle sureklı kavga edıyoruz..ozellıkle su son 6ay falan hergun tartısyoruz desem yerı vardır..ne buluyosunuz her her gun dıyeceksınız belkı ama ondan bundan en kucuk bırseyedn tartısabılıyoruz..:5:esımın yapısında zaten asabılık vardır ama daha da arttı ıkımız de cok cbuk sınırlenıyoruz bırbırımıze karsı sankı tahamul edemıyoruz.cook uzuluyorum bu duruma cunku cok mutsuzum eskıden senı sevıyorum kelımesını cok soylerdık ama 2senedır hıc kullanmıyoruz artık....ozel gunlerde bıle artık dusunun yani..esımle konusmayı denedım ama o ıyıız bır seyımız yok dıyor olur oyle seyler dıyor..ama bazen de benı delı edıyor benım yuzundenmıs ben cıkartıyormusum:14:artık cok daraldım bu durumdan ustelık bır oglumuz var...sızce ne yapabılrım ne onerırsınız???

Evlilik zaman geçtikçe yerine iyice oturur elbet evlilikte ilk iki yıl çekişme didinme zıtlaşma yılidir umarım hersey yoluna girer o asabilesiyorsa siz biraz alttan almayı deneyin

Evlilik zaman geçtikçe yerine iyice oturur elbet evlilikte ilk iki yıl çekişme didinme zıtlaşma yılidir umarım hersey yoluna girer o asabilesiyorsa siz biraz alttan almayı deneyin

5.yılımız:2:yanı ıkı seneyı coktaan gecırdık.... bır kac defa alttan almayı da denedım ama gene susmuyor tavırları degısmıyo sankı alısmıs gıbı yanı ona buna kavga etmesek herseye bagırıp cagırmasa olmuyormus gıbı..gercı cok denedım dıyemıcem cunku artık benım de sabrımı zorluyo:2:

oturup konuşmanız lazım. bence tamamen iletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun var. güzel bir sofra hazırlayıp başbaşa bu konuyu konuşmak istediğinizi belirtin ancak sakin konuşun. yani sen şunu yaptın bunu yaptın demeyin. sadece hırpalandığınızı ama eskisi gibi olmak istediğinizi belirtin. sanıyorum aşılmayacak kadar ciddi bir sorununuz yok.

İnsanlar bir arada kaldıkça birbirlerinin iç yüzlerini daha şeffaf gözlemleyebiliyolar..
Sakin olmaya çalışmalısın..
Diline hakim olamazsan işman olabileceğin sözler çıkabilir ağzından..
Tartışma ortamı var ise olabildiğince sakin soğuk kanlı ol sen sakin oldukça sakinleşecektir..
Oğlunuz varmış onu düşün tartışma ortamında büyüyen çocuklar ya çok hırçın ya da çok içine kapanık oluyolar..
oğlunuzun olmadığı ortamlarda izah et bunu..
Herkes sevgisini sözcüklerle belli edemez..
Bazen bi bakış bazen bi dokunuş bazen de süpriz..
Eşin söylemiyor diye sen de söylememzlik etme ayrıca belki sen söylemiyosun diyo o da söylemi onun açısından da düşün..

Eşim çok az kullanır sevgi sözcüklerini ama ben yemek hazır hayatım
aşkım ya
yakışıklıyız bugünde yıkılıyoruzz gibi sözleri sıkça kullanıyorum gerek telf da gerek yüzyüze..
Erkekler şımartılmayı seviyolar

arada aldatma şiddet kumar gibi büyük sorunlar yoksa niye yeniden mutlu olamayasın ki.eşin sinirliyse sen alttan al sakin olmaya çalış sen sakin oldukça mutlaka o da sana karşı daha anlayışlı olacaktır.herşeyi sorun etme canım erkekler dırdırcı kadını sevmez bu nedenle önemli bir sıkıntın olmadıktan sonra eşine şikayette bulunma.biraz sen biraz eşin alttan almalı birbirinizi idare etmelisiniz.bak canım ben aldatıldım affettim bunu aşmaya çalışıyorum nerdeyse imkansızı başarmaya çalışıyorum yani :5:sen bana göre çok daha şanslısın isterseniz tekrar mutlu olabilirsiniz biraz sabır hoşgörü anlayış herşeyi çözer:31:

Çoğu insanlar eşler arasındaki bu tip soğuklukların konuşarak giderilmesi taraftarıdır. Ancak ben oyle düşünmüyorum
Aksine aman biz niye bu durumdayız, giderek uzaklaşıyoruz gibi cümlelerin devamlı ağıza alınması çiftlerin ''evet biz kötü durumdayız'' ı benimsemelerine sebep oluyor. Elbette çözülebilecek sorunlarınız varsa iletişim cok önemli. Ancak iki tarafında alttan almadığı durumlarda konusmak işe yaramıyor. Direkt davranışa dökmelisiniz eşinize kendinizi unutturmayın sık sık arayın, ilgili ve sevgili davranıp, hoşuna gidebilecek şeyler soyleyin. Bunu birkaç gün değil 1 ay deneyin mesela.
Mutlaka geri dönütünü alırsınız. Benim eşim ki cok soğuk nevale bir insandır bigün bana ''tabi başkaları mutlu olur eşlerinin kocalarına tavrına bak her ortamda onları yüceltip pohpohluyorlar'' demişti. Ben hep eleştiriyormuşum. Yani tüm erkekler hep en iyisi olduklarını gösterecek birini istiyorlar.

oturup konuşmanız lazım. bence tamamen iletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun var. güzel bir sofra hazırlayıp başbaşa bu konuyu konuşmak istediğinizi belirtin ancak sakin konuşun. yani sen şunu yaptın bunu yaptın demeyin. sadece hırpalandığınızı ama eskisi gibi olmak istediğinizi belirtin. sanıyorum aşılmayacak kadar ciddi bir sorununuz yok.

bunu da denedım duzeltecegımız yerde daha da kotu hal alıyor...bu kez esım baslıyo bıseyımız yok falan fılan dıye...cok buyuk sorunlar degıl ama geneldde evlılıgımızı cok yıpratan nedenler var...

Çoğu insanlar eşler arasındaki bu tip soğuklukların konuşarak giderilmesi taraftarıdır. Ancak ben oyle düşünmüyorum
Aksine aman biz niye bu durumdayız, giderek uzaklaşıyoruz gibi cümlelerin devamlı ağıza alınması çiftlerin ''evet biz kötü durumdayız'' ı benimsemelerine sebep oluyor. Elbette çözülebilecek sorunlarınız varsa iletişim cok önemli. Ancak iki tarafında alttan almadığı durumlarda konusmak işe yaramıyor. Direkt davranışa dökmelisiniz eşinize kendinizi unutturmayın sık sık arayın, ilgili ve sevgili davranıp, hoşuna gidebilecek şeyler soyleyin. Bunu birkaç gün değil 1 ay deneyin mesela.
Mutlaka geri dönütünü alırsınız. Benim eşim ki cok soğuk nevale bir insandır bigün bana ''tabi başkaları mutlu olur eşlerinin kocalarına tavrına bak her ortamda onları yüceltip pohpohluyorlar'' demişti. Ben hep eleştiriyormuşum. Yani tüm erkekler hep en iyisi olduklarını gösterecek birini istiyorlar.

evegt aynen bızde oyle dıye dıye fazlasıyla benımsedık kotu gıden bır evlılıgımızın oldugunu... benım denedıgım sadec bır kac gundu ve degısım olmayınca pes etmısıtım umutsuzluga kapılmıstım..ama soyledıgınız gıbı uzunbır sure yapmaya calısıcam..sanırım uzun bır dınem boyle sakın olursam belkı o da bu durumu alıskanlık halıne getırır..dıye umut edıyorum:2:kendılerı hep sımartılmayı ısterler ama baskalrının yanında da bızlerı gururumuzu hıc dusunmezler:2:

arada aldatma şiddet kumar gibi büyük sorunlar yoksa niye yeniden mutlu olamayasın ki.eşin sinirliyse sen alttan al sakin olmaya çalış sen sakin oldukça mutlaka o da sana karşı daha anlayışlı olacaktır.herşeyi sorun etme canım erkekler dırdırcı kadını sevmez bu nedenle önemli bir sıkıntın olmadıktan sonra eşine şikayette bulunma.biraz sen biraz eşin alttan almalı birbirinizi idare etmelisiniz.bak canım ben aldatıldım affettim bunu aşmaya çalışıyorum nerdeyse imkansızı başarmaya çalışıyorum yani :5:sen bana göre çok daha şanslısın isterseniz tekrar mutlu olabilirsiniz biraz sabır hoşgörü anlayış herşeyi çözer:31:

cok sukur sıddet kumar aldatma gıbı sorunlar yasmadım sımdıye kadar Allah da yasatmasın sadece benı degıl hıc kımseyı...ama cok pıs huyalrı da vardır zaten o yuzden bu durumdayız her ne kadar esım kabullenmese de..cok gergın asabi cok fazla anlayısı olmayan bırıdır..kendısı yapar ama ben yaptıgım zaman kıyamet kopar..aılemle farklı davranır oysakı ben onun aılesıne elımden geldıgı kadar sevgımı saygımı eksık etmıyorum...hep sustum gormezden geldım ama sabrım 4sene imiş demek..belkı bu sorunları senın sorunundan daha hafıf dır ama ınan bunlar da p kadar zor kı:2:yasayan bır olarak soyluyorum:2:bugune kadar hep ben alttan aldım ama esım hep uste ckar haklıymıs gıbı... ınşallah benım degısımımı gorunce zmanla kendısı de degısır..ama senın yasadıklarından ders aldım bıraz..nedenmı eger sen bu sorunun ustesınden gecmeye denıyorsan benım de mutlaka bır seyler yapmam gerek..Allah hepımızın yardımcısı olsun..inşallah en kısa zamanda sende mutluluguna kavusursun canım:5:

size şimdi çok zor bir çözüm önerisi sunacağım ...
baktınız tartışma başlayacak çıkın odadan ,, susun hiç konuşmayın ...
zor bir çözüm dedim çünkü ben susmayı,, odadan çıkmayı beceremzdim illa haklılığımı anlasın ,, üzülsün pişman olsun isterdim ..
ama yanlış yapıyormuşum evet genelde haklı oluyorum ama benim haklı sebeblerimin hiç anlamı olmuyor tartışma anımızda ..
ve konuşarak dahada gaza gelebiliyoruz..
artık susuyorum diğer odada oturuyorum 30-40 dk olmadan geliyor eğer haksızsa özür dileyip ben aptallık ettim dimi aşkım diyo :4:
sonra başlıyoruz gülmeye şakayla karışık bir iki lafda sokuşturuyorum ohh rahatlıyorum :15:
birazda beraber vakit geçirmeyi sıklaştırıp anne olmanın yanında arkadaş , dost ve dişi olduğunuzun dengesinide kurarsanız mutluluğun kralını bulursunuz diyorum naçizane :51:

İnsanlar bir arada kaldıkça birbirlerinin iç yüzlerini daha şeffaf gözlemleyebiliyolar..
Sakin olmaya çalışmalısın..
Diline hakim olamazsan işman olabileceğin sözler çıkabilir ağzından..
Tartışma ortamı var ise olabildiğince sakin soğuk kanlı ol sen sakin oldukça sakinleşecektir..
Oğlunuz varmış onu düşün tartışma ortamında büyüyen çocuklar ya çok hırçın ya da çok içine kapanık oluyolar..
oğlunuzun olmadığı ortamlarda izah et bunu..
Herkes sevgisini sözcüklerle belli edemez..
Bazen bi bakış bazen bi dokunuş bazen de süpriz..
Eşin söylemiyor diye sen de söylememzlik etme ayrıca belki sen söylemiyosun diyo o da söylemi onun açısından da düşün..

Eşim çok az kullanır sevgi sözcüklerini ama ben yemek hazır hayatım
aşkım ya
yakışıklıyız bugünde yıkılıyoruzz gibi sözleri sıkça kullanıyorum gerek telf da gerek yüzyüze..
Erkekler şımartılmayı seviyolar
en basta oglum ıcın bır seyler yapmak ıstıyorum cunkugenelerde fark ettım esımle normal konusurken bıle tepkısını gosterdı ve daha 1yasında...bu kadar farkında oldugunu bılmıyordum o yuzden artık bır seyler yapmam gerektıgını dusudndum bugune cooook yaptım ama olsun bırdha yapıcam sonucta bır sey kaybetmem ılerıde pısman olmak ıstemıyorum..:5:soyledıgım gıbı ızah hıcbır sekılde ıse yaramıyo cunku en basta kabullenmıyo bır sey ımız yok dıyo bazen de senın yuzunden deyıp ısın ıcınden cekılıyo..ben cozum buluyorum hep dıkkat edelım soyle boyle dıye ama dınleyen kım:5:aslında esım sozcuklerle bellı eden bırısyıdı ıste o yuzden dha cok uzuluyorum degıstı dıye...ne yalan soylım o soylemeyınce bende soylemıyorum aslında normal sen ben degıldı ıste su son zamanlardan begrı ıcımızden gelmıuo sanırım cunku ne o benım dememı bekler ne ben onu aklıma gelınce soylerdık...ama o kadar soguduk kı ıste benı korkutan da bu..ya tekrardan bırbbırımıze ısınamazsak:5:

maalesef bazı evliliklerde huzusuzluk müzbin bir hastalık halini alıyor.şartlarınız nasıl bilemiyorum ama biraz ayrı kalmak olaylara bir adım geriden bakmak belki size yardımcı olur.

size şimdi çok zor bir çözüm önerisi sunacağım ...
baktınız tartışma başlayacak çıkın odadan ,, susun hiç konuşmayın ...
zor bir çözüm dedim çünkü ben susmayı,, odadan çıkmayı beceremzdim illa haklılığımı anlasın ,, üzülsün pişman olsun isterdim ..
ama yanlış yapıyormuşum evet genelde haklı oluyorum ama benim haklı sebeblerimin hiç anlamı olmuyor tartışma anımızda ..
ve konuşarak dahada gaza gelebiliyoruz..
artık susuyorum diğer odada oturuyorum 30-40 dk olmadan geliyor eğer haksızsa özür dileyip ben aptallık ettim dimi aşkım diyo :4:
sonra başlıyoruz gülmeye şakayla karışık bir iki lafda sokuşturuyorum ohh rahatlıyorum :15:
birazda beraber vakit geçirmeyi sıklaştırıp anne olmanın yanında arkadaş , dost ve dişi olduğunuzun dengesinide kurarsanız mutluluğun kralını bulursunuz diyorum naçizane :51:

hepınızın soyledıgı gıbı galıba ortak nokta haklıysan bıle susmak...coook zor olacak ama eger ben haklıyım dıye konusmaya savunmaya devam edersem ısı duzeltmekten cok daha da kotu yapıcam....bu tavsıyelerınızı denıcem tekrar dan ama bu kez pes etmemeye calısıcam olmadı dıye elbet bı gun oda sakın olmayı ogrenecektır...emın bıle degılım cunku sınır onun karakterınde var yanı bır ınsanı yapısını degıstıremem..ama yıne de bır umut bunu da yapcam:2:Allah tan olayları uzatmıyoruz da 5dkk sonra tekrar konusuyoruz..gercı uzatsaydık hıc konusmazdık herhalde cunku her gun tartısma cıkıyor:27:benımkı ozur dilemeyı hıc sevmez malesef..

maalesef bazı evliliklerde huzusuzluk müzbin bir hastalık halini alıyor.şartlarınız nasıl bilemiyorum ama biraz ayrı kalmak olaylara bir adım geriden bakmak belki size yardımcı olur.

gecenlerde bende kendı kendıme dedım ya sankı kavga etmeden duramıyoruz rahat edemıyoruz dıye..bı hastalık mıs gıbı:2:zamanında olaylar cok uzak da kaldım esım ıyılıkten cok anlamadıgı ıcın cok ıse yaramdı ama tekrardan pes etmeden denıcem:5:

hepınızın soyledıgı gıbı galıba ortak nokta haklıysan bıle susmak...coook zor olacak ama eger ben haklıyım dıye konusmaya savunmaya devam edersem ısı duzeltmekten cok daha da kotu yapıcam....bu tavsıyelerınızı denıcem tekrar dan ama bu kez pes etmemeye calısıcam olmadı dıye elbet bı gun oda sakın olmayı ogrenecektır...emın bıle degılım cunku sınır onun karakterınde var yanı bır ınsanı yapısını degıstıremem..ama yıne de bır umut bunu da yapcam:2:Allah tan olayları uzatmıyoruz da 5dkk sonra tekrar konusuyoruz..gercı uzatsaydık hıc konusmazdık herhalde cunku her gun tartısma cıkıyor:27:benımkı ozur dilemeyı hıc sevmez malesef..

merak etme düzelir. benim Eşimde çok sinirlidir,, çok komik sebeblerden facia çıkarmasını çok iyi bilir(di)
özür dilemeyi sanırım benimle evlendikten sonra öğrendi,, şimdi özür diler ama bence önemli değil çünkü baktım ki özür dileyip yarın aynısını yeniden yapıyor o daha sinir bozucu olabiliyor..
yani sen sabret ve bu çok zor şeyi yap gerisi gelecektir,, şimdi eşim 4 yıl öncesine göre çok çok çok iyi bayağı yol katettik ..
siz niye yapamayasınız :48:

Son düzenleme:
dıyelım cabalrım sonucunda esımle daha az tartısmaya basladık daha sakın bırı olmayı basardı..pekı sızce tekrar eskı sevgımıze saygımıza kavusabılırmıyız bunca yasanandan sonra??yenıden asık olmak gıbı bır sey yanı..:26:

merak etme düzelir. benim Eşimde çok sinirlidir,, çok komik sebeblerden facia çıkarmasını çok iyi bilir(di)
özür dilemeyi sanırım benimle evlendikten sonra öğrendi,, şimdi özür diler ama bence önemli değil çünkü baktım ki özür dileyip yarın aynısını yeniden yapıyor o daha sinir bozucu olabiliyor..
yani sen sabret ve bu çok zor şeyi yap gerisi gelecektir,, şimdi eşim 4 yıl öncesine göre çok çok çok iyi bayağı yol katettik ..
siz niye yapamayasınız :48:

sankı esımı anlattın bana:2:inşallah bende senın gıb zoru basarabılrıım yaa..2gudur bıraz daha ılgılı davranıyorum sımdılık o da bıraz dıkkatlı bana karsı ama hep boyle oluyor en fazla 1hafta sonra hadeee eskıye tekrar donuş..ama mutlaka denıcem ınşallah cok senelerımı almaz:26::27:

dıyelım cabalrım sonucunda esımle daha az tartısmaya basladık daha sakın bırı olmayı basardı..pekı sızce tekrar eskı sevgımıze saygımıza kavusabılırmıyız bunca yasanandan sonra??yenıden asık olmak gıbı bır sey yanı..:26:

Benim sana tek tavsiyem, herşeyi zamana bırak..
Eğer "birşeyler yapmalıyım" diye düşünüp zorlarsan hiçbir sonuç elde edemezsin..
Aslında zaman çok şeyin ilacıdır ama bizler sabırsız varlıklarız maalesef :34:

Sen şimdilik eşinin üzerine gitmeyerek bir başlangıç yap..Sonrası nasıl olsa gelir..Moralini bozma..

canım yaa, bi,z de sizin gibiyiz. bir iyi bir kötü. temelde halledemediğimiz problemlerimiz var sanırım. bizim sorunumuz eşimin çok takıntılı olması ve hala enler önce yaptıklarını veya yapamadıklarını kafasına takıp üzülmesi, içine kapanması... ben de zamanla depresyona girdim onun yüzünden ve aynen sizin gibi özellikle son bir enedir sürekli kötüyüz. bu aralar iyiyiz allaha şüükür ama yarın ne oluruz kestiremiyorum eşimin dengesiz tavırlarından:( 2 taraflı çaba gösterilmedikçe düzelmiyor ilişki. ve biz kadınlar daha çok takıyoruz bunu, gittikçe daha mutsuzlaşıyoruz. inşallah sorunlarınızı halledebilirsiniz...biz de...

Back
X