• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
katlanmayınca değil bana yapacağı söylemlerinden bahsettim yoksa benimle anlaşmak oturmak zorunda değiller
İnsanız ya hani, konuşarak anlaşıyoruz. Karşıda konuşmayan bir insan varsa “sen de çok sessizmişsin, x’cim senin hanım da epey sessiz” falan deriz. Hatta samimi bir arkadaşımızsa “olm ne şanslısın sessiz hanım bulmuşsun dırdırı da yoktur bunun” diye geyik çeviririz. Gerekirse arkasından.

Bunlar bizim sahte, kibirli olduğumuzu değil normal sıradan hatta samimi, esprili insanlar olduğumuzu gösterir. Sessizliğiniz hakkında kimse konuşmasın istiyorsunuz ama bu çok mümkün değil. Ortada anormal bir durum varsa üzerine konuşulur.

bence firsatlari degerlendirin,

kendi kendime iyiyim demissiniz,

ben de cok severim kendimi, canim kendim, kimseyle boyle anlasamam :KK47:
ama sosyallik insan icin bir luks veya olsa iyi olur bir sey degildir, direk olarak ihtiyactir.
Insan nedirin taniminda var bir kere: Insan sosyal bir hayvandir. Bknz wiki : Human - Wikipedia

O yuzden asosyalim ama mutluyum, huzurluyum, saglikliyim diyemeyiz hicbirimiz.

Ben de sartlar sebebiyle azicik asostyalim, ama bunu asmaya calisiyorum,
o yuzden size tavsiyem firsatlari degerlendirin.

Konu acmakta zorlanabilirsiniz, cok dogal bir sey,
ama masada konu acanlar olacaktir zaten, oradan devam edebilirsiniz,
veya esinizle oncesinde su su konulari ac, ben de sohbete dahil olayim diyerek taktik yapabilirsiniz,
veya esinizden direk sizi de arada konuya dahil etmesini rica edebilirsiniz.

Cekingenlik, kendi halinde olmak falan sorun degil asla,
ama asosyal olmak sorun.
evet tanımını biliyorum ve kendimi sorguladım zamanında. 😂bilmiyorum şuan eşim var ailem var kendimi yalnız hissetmiyorum. ama tek başınalık bana mutluluk veriyor. (yalnızlık ve tekbaşınalık aynı şeyler değil diye bir söz vardı)

benim sorun ettiğim şey yalnızlık değil. ama dışarda da böyle sessiz olmak istemezdim. girdiğim ortamla belki uzun süre karşılaşmayacak olsam da yine de o anlık durumu kendi içimde idare etmek isterim. bu noktada bana panik ve heyecan geliyor.

daha yıllar önce demiştim bir insanı sessizliğimle tanıyorum diye. hemen o insandaki kibiri, büyüklenmeyi görüyorum. uzaktan gelip tanışmaya can atanlar gelince de ya sen sessizmişsin, yok göründüğü gibi değilsin, niye böylesin diye bana alttan yaklaşıp gelenler birden üstünlük taslamaya, laf sokmaya çalışırlardı. İnsanlar böyle malesef. Kendilerini bir şekilde başkası üzerinden yüceltmeye çalışır.
Bence çok komplekslisiniz. İnsanlara eleştirel gözle bakıp, kendinizi daha üst pozisyonda görüyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin sessizce kenara çekilip hiç kimseyi tanıyamazsınız.

Kendinizi toplumdan soyutlamanız hiç normal değil. Eşinizin rahatsız olduğundan eminim. Arkadaşlarının yemek davetinden size bahsederken, sizden aldığı reaksiyon bile enerjisini düşürmesine yetmiştir.

Evcil biri olarak söylüyorum, evden hiç çıkmamak ot gibi yaşamaktan farksız. Mutlu olduğunuzu söyleseniz de sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Psikolojik destek şart.

İnsanız ya hani, konuşarak anlaşıyoruz. Karşıda konuşmayan bir insan varsa “sen de çok sessizmişsin, x’cim senin hanım da epey sessiz” falan deriz. Hatta samimi bir arkadaşımızsa “olm ne şanslısın sessiz hanım bulmuşsun dırdırı da yoktur bunun” diye geyik çeviririz. Gerekirse arkasından.

Bunlar bizim sahte, kibirli olduğumuzu değil normal sıradan hatta samimi, esprili insanlar olduğumuzu gösterir. Sessizliğiniz hakkında kimse konuşmasın istiyorsunuz ama bu çok mümkün değil. Ortada anormal bir durum varsa üzerine konuşulur.
ama bana bunu bana eşim yapmadı veya başka birkaç tanıştığım insan yapmadı herşeyin doğal ilerlediği kişiler oluyor. Az ve öz konuşup ilerleyen zamanlarda yakınlık artabiliyor. Demek ki bende o insanları seviyorum. birden bire birisi ile sohbet geliştiremiyorum.

Bence çok komplekslisiniz. İnsanlara eleştirel gözle bakıp, kendinizi daha üst pozisyonda görüyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin sessizce kenara çekilip hiç kimseyi tanıyamazsınız.
Bu tanıyorumdan kasıt bence “sessizliğimi sorun etmeyip benim için çabalayan insanların iyi, diğerlerinin kötü olduğunu düşünüyorum” anlamında.

Kendinizi toplumdan soyutlamanız hiç normal değil. Eşinizin rahatsız olduğundan eminim. Arkadaşlarının yemek davetinden size bahsederken, sizden aldığı reaksiyon bile enerjisini düşürmesine yetmiştir.

Evcil biri olarak söylüyorum, evden hiç çıkmamak ot gibi yaşamaktan farksız. Mutlu olduğunuzu söyleseniz de sağlıklı bir psikolojiye sahip olduğunuzu düşünmüyorum. Psikolojik destek şart.
ben eşim bana bunu söyledi diye hiçbir tepki vermedim. kimseyle görüşmeyelim, konuşmayalım gibi bir konuşmamız da olmadı. Sadece bu yakın ilişkilerin samimiyetsiz geldiği konusunda eşimle konuşmuştuk bu noktada anlaşıyoruz.
Bu kadar abartı tepkiler vermiyorum.
sadece dışarıda sessizsin diyecekler diye olan korkumdan bahsetmiştim.
Ha illa biri olsun diye o tarz bir yaklaşımım yok diye ilk açıklamayı yapmıştım konuda. çünkü bazen sessizim diyenler çevrem yok diye de yakınıyor o yüzden

Bu tanıyorumdan kasıt bence “sessizliğimi sorun etmeyip benim için çabalayan insanların iyi, diğerlerinin kötü olduğunu düşünüyorum” anlamında.
kimse benim için çabalamıyor çaba beklemiyorum ya da ben anlatamıyorum galiba. daha ilk görüşmede hemen bir insana sessiz olma konuş tarzında espriler yapılmamalı bence. böyle yapıyorsa onun kişiliğiyle dalga geçiyordur. ya da öyle bi niyeti yok diyelim ama birine hadi sende konuş diyince o kişi konuşacak bişey bulmuyor yani

ama bana bunu bana eşim yapmadı veya başka birkaç tanıştığım insan yapmadı herşeyin doğal ilerlediği kişiler oluyor. Az ve öz konuşup ilerleyen zamanlarda yakınlık artabiliyor. Demek ki bende o insanları seviyorum. birden bire birisi ile sohbet geliştiremiyorum.
Herşeyin doğal ilerlediği ilişkiler değil onlar, sizin için çabalayan, size en azından belli bir süre sadece verip hiç almayan ve bunu dert etmeyen insanlar. Diğer insanlar böyle değil diye tanımadıkları birini açmak için çabalamıyorlar diye kötü değiller. Bu önkabulle başlarsanız insanlara daha yumuşak bir bakış açısıyla yaklaşabilirseniz, direkt “kötü” diye etiketleyip kenara ayırmazsanız sorununuzun en azından bir kısmını çözüp daha normal davranışlar sergileyebilirsiniz.

kimse benim için çabalamıyor çaba beklemiyorum ya da ben anlatamıyorum galiba. daha ilk görüşmede hemen bir insana sessiz olma konuş tarzında espriler yapılmamalı bence. böyle yapıyorsa onun kişiliğiyle dalga geçiyordur. ya da öyle bi niyeti yok diyelim ama birine hadi sende konuş diyince o kişi konuşacak bişey bulmuyor yani
Size çocukla ilgili bir soru sordum, cevap vermediniz, görmediniz sanıyorum. Tekrar sorayım, çocuk olunca ne yapmayı planlıyorsunuz?

sizin fonksiyonunuz eleştiri ve Allah kurtarsın demekse bilemeyeceğim. zaten bende bu tarz insanlardan dolayı kendi halimden tek başınalığımdan memnunum. benim sorunum dışarda bu insanlar yüzünden rahat edememek iki kelime konuşurken zorlanmak.

daha yıllar önce demiştim bir insanı sessizliğimle tanıyorum diye. hemen o insandaki kibiri, büyüklenmeyi görüyorum. uzaktan gelip tanışmaya can atanlar gelince de ya sen sessizmişsin, yok göründüğü gibi değilsin, niye böylesin diye bana alttan yaklaşıp gelenler birden üstünlük taslamaya, laf sokmaya çalışırlardı. İnsanlar böyle malesef. Kendilerini bir şekilde başkası üzerinden yüceltmeye çalışır.

tabi herkes böyle değil bana bu şekilde olmayan insanlar da var. bir elin parmağını geçmeyen. onlarla da aramıza yıllar ve şehirler girdi ama normal görüyorum herkesin evlenince, işe başlayınca farklı bir hayatı oluyor
Dün bir örnek vermiştim, sosyal ortamda dut yemiş bülbül gibi oturan, soru cevabın ötesinde diyalog kurmayan insanlarla kimse iletişimi devam ettirmek için uğraşmak zorunda değil. Bu onları iyi seni insan sarrafı falan yapmaz.

Ben rahatsız değilim bu halimden diyorsun ama sosyal medyadan tanışıp başka şehre yanına gitmek istediğin biri vardı, onunla ilgili konu açmıştın ve herkes garip bulmuştu. Aslında bal gibi rahatsızsın ama kendi zincirini kıramadığın için insanlarda buluyorsun suçu. Burada aynı minvalde konu açan herkesin yaptığı gibi ben de sorun ben değil diğerlerinden demeye getiriyorsun.

Dün bir örnek vermiştim, sosyal ortamda dut yemiş bülbül gibi oturan, soru cevabın ötesinde diyalog kurmayan insanlarla kimse iletişimi devam ettirmek için uğraşmak zorunda değil. Bu onları iyi seni insan sarrafı falan yapmaz.

Ben rahatsız değilim bu halimden diyorsun ama sosyal medyadan tanışıp başka şehre yanına gitmek istediğin biri vardı, onunla ilgili konu açmıştın ve herkes garip bulmuştu. Aslında bal gibi rahatsızsın ama kendi zincirini kıramadığın için insanlarda buluyorsun suçu. Burada aynı minvalde konu açan herkesin yaptığı gibi ben de sorun ben değil diğerlerinden demeye getiriyorsun.
kimse benle anlaşmak zorunda değil bunu savunmuyorum. ben daha ilk etapta sorgulayıcı ve alaycı insanlardan bahsettim. her insana kötü demiyorum.

o konuda şimdi hatırladım benimle sürekli konuşup mesaj atan biri vardı sosyal medya sayılmaz okuldan arkadaşım. pandemi sebebiyle uzaktan eğitimden tanışmıştım. yanına çağırıyordu bende acaba gitsem mi demiştim

evet tanımını biliyorum ve kendimi sorguladım zamanında. 😂bilmiyorum şuan eşim var ailem var kendimi yalnız hissetmiyorum. ama tek başınalık bana mutluluk veriyor. (yalnızlık ve tekbaşınalık aynı şeyler değil diye bir söz vardı)

benim sorun ettiğim şey yalnızlık değil. ama dışarda da böyle sessiz olmak istemezdim. girdiğim ortamla belki uzun süre karşılaşmayacak olsam da yine de o anlık durumu kendi içimde idare etmek isterim. bu noktada bana panik ve heyecan geliyor.

oncesinde pratik yapin, esinizden de dedigim gibi destek isteyebilirsiniz.

bir de sorunu cozmek icin cabalayin, ama sonrasinda yine isterseniz sosyal ortamlardan uzak durun, ama bu kaygi durumunuzu azaltacak alistirmalar, taktikler gelistirin. Ne guzel farkindasiniz, bunu boylece birakmayin.

benim o kadar cok kaygi bozuklugu yasadigim durum var ki, bazen uzerini ortuyorum, ama hep su ustune cikiyor, o yuzden yavas yavas adimlarla cozmeye calisiyorum.

Sessizliğini sorun etmeyip çabalayacak çok az insan vardır. Şahsen kimseyi konuşturmak için çabalamam.
bende zaten çaba beklemiyorum, bu ilk tanışmada bitebilir. ama niye sessizsin, konuş gibi kalabalık bir ortamda okların bana döndürülmesini alaycı ve kaba buluyorum

bende zaten çaba beklemiyorum, bu ilk tanışmada bitebilir. ama niye sessizsin, konuş gibi kalabalık bir ortamda okların bana döndürülmesini alaycı ve kaba buluyorum
Bunu bir kez yapmıştım, inanın içimde hiçbir kötü niyet yoktu. Hepimiz konuşurken o kişinin konuşmamasını garip bulmuştum.

bir konuda şöyle yorum yapmışım, en iyisi burda kendime yazıyım 😂
hep temelde ailemden dolayı deniyor. Zamanında birçoğumuz az ya da çok böyle şeyler yaşadık. bunları da geri de bırakıp kendimizi geliştirmemiz lazım, biz de bir bireyiz birçok şeyi değiştirebilir ya da başarabiliriz. hep ailem ailem diye orda tıkanmamak lazım. ben de daha önceleri çok pasiftim durup dururken laf söylerlerdi cevap bile vermezdim. hala kendime kızarım niye böyle yaptım diye. ama bazı şeyler birazda bizim elimizde kendimizi aşmamız gerekiyor. tamamen değişmek zorunda değilsin. bende sevmiyorum dedikoduyu gereksiz muhabbetleri ve hala hiç arkadaşm yok çünkü sevemiyorum. mütevazi biriyim gelip birşeylerle övünen biri oldu mu garip geliyor. yani kendini böyle seviyosan değiştirme ama bazı şeyler toplumda garip görünüyor saflık olarak algılanıyor insanlar gücü yettiği kişiden tatmin oluyor laf söyleyip başkasını ezince onlar çok iyi oluyorlarmış gibi. bunların bazıları yaşanacak kimisini kafaya takmayacaksın kiminde kendin dik duracaksın.

😂 kendi kendimle felsefe, ekonomi, siyaset tartışmak güzel, üstelik tek bir fikre sabit kalmadan farklı düşünceleri karşılaştırmak 😂
🤣🤣🤣
Onu bende yapiyorum hatta sarki sözlerini karistirdigimda olmadı hadi baştan falan yapiyorum ama sosyalim ben haddinden fazla🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X