• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla çok güzel anlaşıyorum. Evet her şeyi dimdik söylerim genelde çevremdeki insanlara da. O yüzden sevilirim genelde, arkadaşlarım öyle söylüyor en azından. Gerçeği yüzümüze çarpıp soğuk duş etkisi yaratacağını bildiğimiz halde yediğimiz her haltı gelip sana anlatabiliyoruz diyorlar.

Evet sizi biraz örseledim, bilerek yaptım kendinize dışardan bir gözle bakabilirsiniz belki diye. Olmadı, kısmet. Her insan kendini yargılayıp sorunlarını çözmeye yanaşmaz.
Patavatsızlık ile gerçekleri konuşmak ayrı şeylerdir. herşeyi biliyorum sanıyorsunuz, bilmediğiniz burda olmayan farklı konularda yorum yapıyorsunuz.

Konu ben miyim? Niye saldırıya geçtiniz? Gerçekler acı mı geldi?
bana sorulan eşinizle nasıl tanıştınız sorusunu siz cevaplamışsınız cevabınız da gerçekler mi oluyor. ben sizin her konuda bu tarz yorumlarınızı görüyorum, insanlarla dalga geçmek için burayı açmışsınız gibi duruyor. çünkü konu açtım mağdurum 😂

bana sorulan eşinizle nasıl tanıştınız sorusunu siz cevaplamışsınız cevabınız da gerçekler mi oluyor. ben sizin her konuda bu tarz yorumlarınızı görüyorum, insanlarla dalga geçmek için burayı açmışsınız gibi duruyor. çünkü konu açtım mağdurum 😂
Tahmin yürüttüm. O kadar zor değil. Koskoca 25-30 yıllık hayatta 3-5 kişiyle anlaşabilen insan kocasıyla iletişimi kendi başlatmamış ya da yürütmemiştir.

Tekrar ediyorum, konu ben ya da benim kişiliğim değil sizin sosyal anksiyete probleminiz. Benim kendi kişiliğimle ilgili hoşnut olmadığım bir durum yok. Benim hakkımda konuşmak istiyorsanız buyrun profilime yazın ya da özel mesaj atın ordan sohbet edelim benimle ilgili.

siz nasıl anlaşıyorsunuz. gerçekten her derdini anlatana eleştiri ile mi yaklaşıyorsunuz. yapıcı yönünüz yok mu?
mesela diyor musunuz bir insanın yüzüne seninle tek iletişim kuran erkekle evlenmişsin diye.
ne demek istediğiniz ortada. insanı yermeye çalışmaktan başka yaptığınız bişey yok. burda bazı sizi tanıyanlar da beğeniyor. çünkü insanları güldürüyorsunuz. böyle şeyleri severler, ilgi çeker.
Normalde burnumu sokmayacaktım ama cidden sert bir dili var. Hatta o yüzden bende başta kendisine ısınamamıştım.

Ama fark ettim ki kadın doğru noktalara değiniyor. Kimi zaman dozunu kaçırıyor ama tespitler, yorumlar isteyene çok güzel ders çıkarabilir.

Yani boş egosu olana küstah deriz ama altı doluysa saygı da duyarız ya bence kadının da tarzı bu şekilde. Rahatsız olabilirsiniz ama gerçekler de acıtır

Tahmin yürüttüm. O kadar zor değil. Koskoca 25-30 yıllık hayatta 3-5 kişiyle anlaşabilen insan kocasıyla iletişimi kendi başlatmamış ya da yürütmemiştir.

Tekrar ediyorum, konu ben ya da benim kişiliğim değil sizin sosyal anksiyete probleminiz. Benim kendi kişiliğimle ilgili hoşnut olmadığım bir durum yok. Benim hakkımda konuşmak istiyorsanız buyrun profilime yazın ya da özel mesaj atın ordan sohbet edelim benimle ilgili.
yok malesef yanlış tahmin olmuş, eşimi diğer tanıştıklarımdan farklı ve olgun görünce elektrik alınca ben de iletişimi artırma gayretinde bulundum ki ilk haftadan saatlerce konuşmaya başlamıştık kafa yapımız tuttuğu için.
bu arada sürekli eşim eşim diyen bir tip gibi görünmeyim tabi ki evlenince şuan bazı sorunlarımız da oluyor 😂 ama ilk tanıştığımız yılların büyüsü başka laf söyletemem bu konuda 😂

Sizin konunuza gelirsek ben böylr iyiyim ve insanlar samimiyetsiz geneli de kötü tavrı asosyalliğin yan semptomlarıdır. Kendinizi haklı göstermek ve size yardımcı olmadıkları için karşı tarafları suçlarsınız.

Bende de olmuştu bir ara bu. Ama düşününce kimse kötü falan değil. Sessizsin neden konuşmuyorsun dediler. Çünkü onlar konuşuyorlar ve rahatsız oldukları bir durum görünce dile getiriyorlar. Kimi zaman da konuya belki dail olamadınız, belki bir sıkıntınız vardı ya da ilginizi çekmedi diye size fırsat dahi veriyorlar. Ama siz kötüye yoruyorsunuz.

İleride çocuk yetiştirirken ciddi sorunlar olacak. Ben mesela ailemin beni dinlememesi sebebiyle hızlı konuşma sorunu yaşıyorum. Saygısızlık yapmamam çok tembih edildiği için yaşı benden büyük insanlarla sohbet ederken mesafemi kıramıyorum.

En azından az çok bunların farkındayım üstüne giderim, düzelemeyecek sorunlar değil ama yine de o kadar zor ki. Sizin çocuğunuz daha büyük sorunlara maruz kalabilir.

Psikoloğa gitmeniz lazım diye düşünüyorum

yok malesef yanlış tahmin olmuş, eşimi diğer tanıştıklarımdan farklı ve olgun görünce elektrik alınca ben de iletişimi artırma gayretinde bulundum ki ilk haftadan saatlerce konuşmaya başlamıştık kafa yapımız tuttuğu için.
bu arada sürekli eşim eşim diyen bir tip gibi görünmeyim tabi ki evlenince şuan bazı sorunlarımız da oluyor 😂 ama ilk tanıştığımız yılların büyüsü başka laf söyletemem bu konuda 😂
Tebrik ederim, en azından bir kişi için çaba sarfedip iletişim kurmuşsunuz.

hadi yaa, bende diyordum bu niye böyle 🤣
OnU şakasına yazdım da
Ama allah aşkına bi ne yazdınız okuyun
Dışardan okuyunca tövbeler olsun diyor insan

Kendimle sohbet ediyorum, farklı fikirler öğreniyorum, çeşitli konularda yazmışsınız
Sohbet ettiğiniz kişi de kendiniz 😬
O çeşitli konuları başkasıyla beraberken açın işte
Hem sessiz kalmamış olursunuz
Hem de gerçekten farklı fikirler alırsınız 🥳

Sanırım biraz ön yargılısınız.

Yemeğe çağıran kişilerle daha önce bir arada bulundunuz mu bilmiyorum ama bulunmadan peşin hüküm verip, kesin şöyle derler, böyle derler demekte çok sağlıklı değil.

Kendinizin farkındasınız, kendinizle mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz ama aynı zamanda ortamlarda kendinizden mutsuzsunuz, demek ki her halinizle kendinizi sevmiyorsunuz. Bunun için terapi aldınız mı ? Aşmak için sadece kendi içinizde kurup, inanıp, ona göre mi hareket ediyorsunuz ?

Belki de korktuğunuz gibi olmayacak. Bu ihtimalde var.

Daha gitmeden, görüşmeden kafanızda kesin hüküm verip, kurulursanız zaten gittiğiniz ortam ne kadar iyi olursa olsun siz onu göremezsiniz ki.

Kendinizle konuşup, eğlendiğinizi belirtmişsiniz. Gitmeden biraz eşinizle, biraz ayna da kendi kendinize telkin verin, ne konuşmalıyım diye konu bulun ve akışına bırakın. Bırakın bakalım korktuğunuz başınıza gelecek mi ?

Sert yorumlar bazen kırar ama kendinize de gelmenizi, bir de karşı taraf gözüyle bakmanızı sağlar. Bir anlamda kendinize dış göz olarak bakarsınız. Burada hiç kimsenin sizin kötülüğünüze yazdığına inanmıyorum. Siz de kırılmayın, yazılanlardan kendinize pay çıkartın. Umarım korktuğunuzun aksine çok güzel geçer yemeğiniz.

OnU şakasına yazdım da

Kendimle sohbet ediyorum, farklı fikirler öğreniyorum, çeşitli konularda yazmışsınız
biraz abartılı yazdım tabi de her insan kendi içinden konuşuyordur heralde 😀

OnU şakasına yazdım da

Kendinden farklı fikirler almayı nasıl başarıyor acaba 😂

Konuşuyor da laf lafı açmıyor öyle tarif ettiğiniz gibi 😂😂
karşı görüşleri düşünüyorum onlar ne yönden kendini haklı görüyor vs. fikir yürütüyorum veya haklı olabilir mi gibisinden yani bir konuda katı bir prensibe sahip değilim kesinlikle böyledir bu diye 😂

karşı görüşleri düşünüyorum onlar ne yönden kendini haklı görüyor vs. fikir yürütüyorum veya haklı olabilir mi gibisinden yani bir konuda katı bir prensibe sahip değilim kesinlikle böyledir bu diye 😂
Bak hiç buna yorulmayın işte
Zatem biriyle sohbet etseniz hepsi paket halin de geliyor
Ne kadar farklı kişi o kadar farklı insan 😬
Kendinden farklı fikirler almayı nasıl başarıyor acaba 😂
O kısmı anlamadım
Aklıma şey gibi geldi hani şarkılarda oluyor ya şimdi sadece kızlar şimdi sadece erkekler söylesin fikan gibi
Her kesim adına düşünüyor galiba 😂

ben kendimi açıkça ifade ettim çevrem yok diye bundan rahatsız olmuyorum. yakınlık olmasına gerek yok. ama illa ki dışarda zaman zaman ortam olacak. o zaman normal değil biliyorum diye kendim de söyledim.
Bir şey soracağım ama özelinize girdiğimi düşünürseniz cevaplamak zorunda değilsiniz.
Siz evin en küçüğü müsünüz ya da ortanca kardeş misiniz? Ablanız size göre daha dışa dönük, baskın ve ailenizin sen onun gibi olma diyerek size kötü örnek modellemesi miydi?
Sizi yanlış okumadıysam eğer, sanki siz aslında asosyal içe kapanık sessiz biri olmaktan memnun değilsiniz fakat çocukluğunuzdan beri anneniz tarafından bastırılmış bir çocukluk yaşadığınızdan insanlarla diyalog kurmakta zorluk çekiyor bunu aşamadığınız için de kişiliğiniz bu'ymuş gibi kabullenmek zorunda kalıyorsunuz bence.
Aileniz özellikle anneniz sürekli eleştirdiği için insanların da eleştirmesinden tedirgin oluyorsunuz, çocuk ve ergen psikolojisine hakim arkadaşlarım yanılıyorsam düzeltsinler lütfen, çocuk için anne güven duygusu demektir, annenizle aranızda sağlıklı bir güven duygusu gelişmediği için flört döneminde eşinize güvenmekte, gireceğiniz çevrelerdeki insanlara önyargı geliştirmiş olabilir misiniz acaba?

Bir tek eşimin yanında rahatım demişsiniz, eşiniz sizi olduğunuz gibi kabul ettiği ve artık ona güvendiğiniz için rahatsınız, bir başkasıyla diyalog kurma fikri karakterinizden değil korkuyorsunuz da ondan bence, eleştirilmekten, ne konuşacağınızı bilememekten, ortama adapte olamamaktan korkuyorsunuz.

Bu konuyla ilgili terapi aldınız mı? Bana kalırsa korkularınızı yenerseniz başka insanlarla tanışıp kaynaşabileceksiniz, ayrıca 10 yaş büyük biriyle de arkadaş olunabilir, burada dahi farklı yaşlarda insanlar kendilerinden çok büyük veya küçük kişilerle gayet sağlıklı diyaloglar kurabiliyor, önemli olan herkesin felsefe, bilim, sanat üzerine konuşması değildir, ilgi alanlarına göre frekansı yakalayabilmek lazım bu da korkularınızı yenerek olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X