eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlık bağı kurmak istemiyor olabilir halinden memnun olabilir ama yine de o yemeğe gidiyor olması gayret ettiğini gösteriyor gitmeyedebilirdi.
Gidiyor olsa bile muhabbet sohbet olmadıktan sonra ne tadı olacak o buluşmanın.
Kasılıp duracak eside zorlanacak konu sahibi sessiz durduğu icin eşi sürekli konuşma ihtiyacı duyacak onu konuşmaya dahil etmeye çalışacak. Zor ve sıkıcı bir durum.
Uzun bir süre kendi kabuğunda yaşamış konu sahibi esini düşünüyor olsaydı şimdiye o kabuktan çıkmıştı.

Gidiyor olsa bile muhabbet sohbet olmadıktan sonra ne tadı olacak o buluşmanın.
Kasılıp duracak eside zorlanacak konu sahibi sessiz durduğu icin eşi sürekli konuşma ihtiyacı duyacak onu konuşmaya dahil etmeye çalışacak. Zor ve sıkıcı bir durum.
Uzun bir süre kendi kabuğunda yaşamış konu sahibi esini düşünüyor olsaydı şimdiye o kabuktan çıkmıştı.
Nerden biliyorsunuz eşinin bu durumdan rahatsız olucağını. Sonuçta eşini tanıyor ve belki böyle kabullendi. adam da konuşkan biriyse çok sıkıntı yaşamazlar bile belki. Ya bi insan kendi kişiliğini eşi için bile olsa o kadar kolay değiştiremez ki. Kolay değil o söylediğiniz şey hiç empati yapmıyorsunuz.

Nerden biliyorsunuz eşinin bu durumdan rahatsız olucağını. Sonuçta eşini tanıyor ve belki böyle kabullendi. adam da konuşkan biriyse çok sıkıntı yaşamazlar bile belki. Ya bi insan kendi kişiliğini eşi için bile olsa o kadar kolay değiştiremez ki. Kolay değil o söylediğiniz şey hiç empati yapmıyorsunuz.
Ne yani hiç konuşmaması icinmi götürüyor eşi konu sahibini yemeğe ? Belki sırf bu yüzden götürüyordur, arkadaşlık kursun diye. Yoksa iki erkek tek başınada gidebilirlerdi..Hayır tam tersi empati yapıyorum ondan böyle konuşuyorum bende eşim icin istemediğim bir ortam varsa bile giriyorum. Onunla evlendiysem onun sahip olduğu herseyi kabullenmiş oluyorum.

Ne yani hiç konuşmaması icinmi götürüyor eşi konu sahibini yemeğe ? Belki sırf bu yüzden götürüyordur, arkadaşlık kursun diye. Yoksa iki erkek tek başınada gidebilirlerdi..Hayır tam tersi empati yapıyorum ondan böyle konuşuyorum bende eşim icin istemediğim bir ortam varsa bile giriyorum. Onunla evlendiysem onun sahip olduğu herseyi kabullenmiş oluyorum.
Konu sahibi yeni evli muhtemelen. Eşi ortama sokmaya açmaya çalışıyor. Bu insanlarla gittikleri yemekte yine konuşmaz ve gerilirse eşi de gerilecek. Bu birkaç kez tekrarlandıktan sonra eşi sosyal bir insansa artık tek başına girmeye başlayacak bu tip ortamlara. Ondan sonra konu sahibi “eşim eşli buluşmalara beni götürmüyor” diye konular açmaya başlayacak. Ya da adam da gitmeyip o hanımına ayak uyduracak asosyal bir aile olup mutlu mesut yaşayacaklar çocuk olup okul çağına gelene kadar. Çocuk olunca konu sahibi başa saracak, velilerle görüşmeyecek, çocuğu etkinliklere götürmeyecek sonra da “çocuğum dışlanıyor” diye konu açacak.

Konu sahibi halinden memnun ama bu durumunun çevresindeki insanları da etkileyeceğinden haberi yok.

Konu sahibi yeni evli muhtemelen. Eşi ortama sokmaya açmaya çalışıyor. Bu insanlarla gittikleri yemekte yine konuşmaz ve gerilirse eşi de gerilecek. Bu birkaç kez tekrarlandıktan sonra eşi sosyal bir insansa artık tek başına girmeye başlayacak bu tip ortamlara. Ondan sonra konu sahibi “eşim eşli buluşmalara beni götürmüyor” diye konular açmaya başlayacak. Ya da adam da gitmeyip o hanımına ayak uyduracak asosyal bir aile olup mutlu mesut yaşayacaklar çocuk olup okul çağına gelene kadar. Çocuk olunca konu sahibi başa saracak, velilerle görüşmeyecek, çocuğu etkinliklere götürmeyecek sonra da “çocuğum dışlanıyor” diye konu açacak.

Konu sahibi halinden memnun ama bu durumunun çevresindeki insanları da etkileyeceğinden haberi yok.
Ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi

Bence bu yemeği düzenleyen zaten eşi..büyük olasılıkla konu sahibinin " bir cennet yaratalım sadece biz ikimiz olalım " temalı evliliklerine renk getirmek istedi.Yoksa çift bunlara alırdı bir kilo baklava "ev oturmasına gelmek istiyoruz" derlerdi ..çıkar gelirlerdi.Kendilerinden 10 yaş büyük bu çift hiç tanımadıkları konu sahibini ve onun "ben de insanlarla dışarda görüşmeyi sevmiyorum aşkım" söylemli kocasını ne diye restorana yemeğe davet etsinler

Düşündüklerimin kopyası gibi olmus yazınız aslında demek istediğimde buydu, konu sahibi kendini geliştirmeyerek değişmeyerek bu dediklerinize sebep olacak sonra birde başkalarını suçlayacak.

Bende de tam tersi sorun var. Çok konuşurum. Bazen kendimi frenlemeye çalışırım. Konuşamamak nasıl bir şey hep merak etmiştim ki kızımda sosyal fobi oluştu. Ondaki huzursuzluğu görünce konuşamamanın ne zor olduğunu anladım. Neyseki onun da çözümü varmış. Psikoterapi mucize gibi yetişti imdadımıza. Resmen 3 ay içinde tüm sosyal anksiyete sorunu çözüldü. Eğer durumunuz sizi rahatsız ediyorsa psikologla ilerlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

siz KPSS çalışacam diye doktora bırakan üye değil misiniz?

çalışmıyorsunuz, doktorayı bıraktınız, dışarı çıkmak istemiyorsunuz. 2022 KPSSsinden fazla bi umuduz yok, ona da pek çalışamadınız, 2024 KPSSS de olursa atanana kadar olacak 25, 26.... bebeğiniz yok. yanlış mı hatırlıyorum?

e adam belki siz sosyalleşin diye uğraşıyor? hayatınızı değiştirmeye çalışıyor?

burada kim kime ayak uydurmalı tartışması olmuş sanırım (okumadım tüm cevapları)
bunun illa şöyle olmalı illa böyle olmalı diye bir kuralı olduğunu sanmıyorum AMA ortalama hayatlar için ömrünüzün sonuna kadar işten, okuldan, insanlardan kaçarak ha bire bir şeyi bahane ederek de yaşayamazsınız herhalde eşiniz de bunun farkında sanki....

Bence bu yemeği düzenleyen zaten eşi..büyük olasılıkla konu sahibinin " bir cennet yaratalım sadece biz ikimiz olalım " temalı evliliklerine renk getirmek istedi.Yoksa çift bunlara alırdı bir kilo baklava "ev oturmasına gelmek istiyoruz" derlerdi ..çıkar gelirlerdi.Kendilerinden 10 yaş büyük bu çift hiç tanımadıkları konu sahibini ve onun "ben de insanlarla dışarda görüşmeyi sevmiyorum aşkım" söylemli kocasını ne diye restorana yemeğe davet etsinler
Heh bu ihtimal de var. Adam bütün gün evde oturan, arkadaşı olmayan, sosyal ortamlarda gerilen hanımını açmaya çalışıyor olabilir. Hatta şu an yüksek ihtimal gibi göründü bana.

Sizi baştan beri kırmamaya çalışıyorum ama asıl sizin düşünceniz saçma istiyorsunuzki konu sahibi eşine ayak uydurmasın eşi konu sahibine ayak uydursun .
Öyle bi şey demedim. Çiftler karşılıklı fedakarlık yapmalılar. Konu sahibinden beklenilen şey kolay kolay üstesinden gelinebilecek bi şey değil. Yani tamam ya ben bundan sonra böyle olayım deyince olmuyor o öyle. Siz açık açık biriyle evlenince onun her şeyini kabul etmiş oluyoruz yazdınız bu asıl konu sahibinin eşinin her şeyine ayak uydurması gerek demek.

Senin benle derdin ne ya :KK70: bi tutturdun sosyallik ne bilmiyosun diye bildiğimi anla diye psikoloji okuduğumu söyledim okuduğum okulun neresi olduğunu bile bilmeden kaldırım ünisi diyorsun :KK70: Yani senin derdin benimle. Sana hiçbir şey yazmamış olmama rağmen zorla kendini konuya ortak edip ben senle uğraşmışım gibi davrnaıyorsun :KK70:
Birkaç konuda gördüm psikoloji okuduğunuzu söylüyorsunuz ama psikoloji okuyan birey ortalığı sakinleştirir , görevi zaten her yönden empati kurarak aldığı psikologi eğitimle doğru yolu göstermektir .
Ama kusura bakmayın siz psikoloji okuyan bir öğrenciye göre sinirlerine hakim olamayan bir bireysiniz ki zaten ilerde okulu bitirip bir psikolog olsanız hastalarınızı öncelikle sakinleştirmek gerekirken bana göre ya şu gördüğüm halinizle ya kavga edersiniz ya da kötü yönde etki edersiniz .
Bir kere hangi işte çalışırsanız çalışın sizde (aggressive behaviour ) var yani agressif huy .. bu hiç bir iş alanında kabul edilmez bir davranış .
Bir de benim dediğim doğru .. en çok ben bilirim . Kimsenin düşündüklerini önemsemek sadece kendi düşüncelerinin doğruluğunu kimseye saygı göstermeden belirtmek bu da (assertive behaviour ) olarak geçiyor.
Yani size psikologi okuyorsunuz madem nacizane önerim , öncelikle kendi psikolojinizi düzeltmeniz .

Öyle bi şey demedim. Çiftler karşılıklı fedakarlık yapmalılar. Konu sahibinden beklenilen şey kolay kolay üstesinden gelinebilecek bi şey değil. Yani tamam ya ben bundan sonra böyle olayım deyince olmuyor o öyle. Siz açık açık biriyle evlenince onun her şeyini kabul etmiş oluyoruz yazdınız bu asıl konu sahibinin eşinin her şeyine ayak uydurması gerek demek.
Size cevap vermekten yoruldum !.

17 yıldır tanıdığım biri var , 10 yıl alt katımda oturdu, yazları neredeyse hergün çardakta oturduk beraber mangallar yaptık vs vs vs , abartmıyorum sanırım 9 yıl birlikte oturduktan sonra eşime ilk defa abi hitap ederek bire bir konuştu, onunla sohbet edeceğim diye konu bulamıyordum, öyle yoruyorduki beni , sürekli susması küs gibi oturması hiç hoş değildi, eşi tam tersi çok ve bağırarak konuşur. Ben huyunu bildiğim için alınmamaya hoş görmeye çalışıyorum ama maalesef sohbet etmeyi bilmediği için genellikle saçmalar, ortalığı batırır bırakır.
Rica ediyorum çok kasmayın, bizede yazık

17 yıldır tanıdığım biri var , 10 yıl alt katımda oturdu, yazları neredeyse hergün çardakta oturduk beraber mangallar yaptık vs vs vs , abartmıyorum sanırım 9 yıl birlikte oturduktan sonra eşime ilk defa abi hitap ederek bire bir konuştu, onunla sohbet edeceğim diye konu bulamıyordum, öyle yoruyorduki beni , sürekli susması küs gibi oturması hiç hoş değildi, eşi tam tersi çok ve bağırarak konuşur. Ben huyunu bildiğim için alınmamaya hoş görmeye çalışıyorum ama maalesef sohbet etmeyi bilmediği için genellikle saçmalar, ortalığı batırır bırakır.
Rica ediyorum çok kasmayın, bizede yazık
Aynen benimde cok yakın bir akrabamın eşi öyle anlattığınız arkadaş gibi. Akrabam okadar bizde kalmak istiyorken kendisi asosyal olduğu icin sürekli kalkalım gidelim diyor.
Çocuklarda kalmak istiyor oysaki ağlıyorlar “anne götürmeyin bizi evde sıkılıyoruz dört duvar arasında” diye ama yok gücümüz yetmiyor kal demeye kalkalım gidelim diye tartışıp kaldırıyor esini .
Ne esinde tat tuz kalmış ne çocuklarında nede akrabamla zaman geçirmemize izin veriyor nede başka yere gidiyor.
Çocuklarla zamanla tuhaflaşıyor konuşmuyorlar, çekingen olmuşlar .
Kendilerini ifade biçimleri bile okadar tuhafki çocukların diğer çocuklardan cok farklılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X