Eşin ailesiyle birlikte yaşamak

slowly26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
383
32
118
Merhaba arkadaşlar şu an kafam öyle bir karışık ki sağlıklı düşünemiyorum yardımlarınızı bekliyorumm:(

Benim bir yıllık bir beraberliğim var ve sözlüyüz.Sözlümle bir gün evlendikten sonra nerde nasıl yasayacagımız konusunda konuşuyorduk.Daha doğrusu hayal kuruyorduk ve ben hayal kırıklığına uğradım.Bana babasıyla konuştugunu söyledi.Bunların bir evi var neyse Babası 'ben üç sene sonra emekli olacağım.memelekete ev yaptırcam gelin siz burda oturun biz sadece kışları üç aylığına geliriz sizde kalırız demiş.biz bir buçuk sene sonra evlenicez yani bu demek oluyor ki Bir buçuk sene kayınvalidemle kalıcam. Yanı aslında bir kesinliğide yok gideceklerinn ben böyle olsun istemiyorum evliliğimn o yıllarında eşimle yalnız kalmak sadece ona yemek hazırlamak ne bileyim kendi evimde benm düzenim olsun istiyorum bunuda kabul etmek zorunda kaldım mecburen.Ama bn istemiyorum işte etrafımda böyle o kadar kötü örnek var ki korkuyorum huzursuzluk yaşamaktan iyi insanlar aslında ama ne bileyim korkuyorum hep diyolar baana ailelerden uzak oturun karışır herşeyinize diye ne yapacağımı ne düşüneceğimi ya da kendimi bu fikre nasıl alıştıracağımı şaşırdım lütfen bana yardım edin en azından bir fikrinizi söyleyin teşekkür ederimm

Kesinlikle kabul etmeyin..

Neden mecbur kaldınız ki?

Şimdiden dert ediyorsunuz, ilerde sorun yaşamasanız bile ,
istediğiniz an istediğiniz şeyi yapamamak insana çok koyar...

Eğer durumunuz müsaitse ev kiralayın, küçük de olsa ikiniz kalın. Aileler melek bile olsa illa ki sorunlar çıkar ve birden çok kişiyi kapsadığı için çözümleri ve etkileri de daha zor olur gibi geliyor bana. Ben de ilk evlendiğimde Kayınpederimin evinde kaldım bir süre, hem de kayınvalidem falan yoktu ve de kayınpeder dünya tatlısı bir insandır ama bir şeylerin yerini bile değiştirsem de bir şey söylese insan rahatsız hissediyor, misafir gibi bir de zor insanlarsa aynı evde yüzleri daha çok ortaya çıkar.

Sen huysuzluk yap, ev diye tuttur demiyorum ama eğer durumunuz varsa, en iyisi kendi kendinize olmak.

Bence mecbur kalmayın sizin hayatınız sonuçta açıkca söyleyin istemediğinizi.
Ev ev üstünde olmaz zaten kesinlikle.

Merhaba arkadaşlar şu an kafam öyle bir karışık ki sağlıklı düşünemiyorum yardımlarınızı bekliyorumm:(

Benim bir yıllık bir beraberliğim var ve sözlüyüz.Sözlümle bir gün evlendikten sonra nerde nasıl yasayacagımız konusunda konuşuyorduk.Daha doğrusu hayal kuruyorduk ve ben hayal kırıklığına uğradım.Bana babasıyla konuştugunu söyledi.Bunların bir evi var neyse Babası 'ben üç sene sonra emekli olacağım.memelekete ev yaptırcam gelin siz burda oturun biz sadece kışları üç aylığına geliriz sizde kalırız demiş.biz bir buçuk sene sonra evlenicez yani bu demek oluyor ki Bir buçuk sene kayınvalidemle kalıcam. Yanı aslında bir kesinliğide yok gideceklerinn ben böyle olsun istemiyorum evliliğimn o yıllarında eşimle yalnız kalmak sadece ona yemek hazırlamak ne bileyim kendi evimde benm düzenim olsun istiyorum bunuda kabul etmek zorunda kaldım mecburen.Ama bn istemiyorum işte etrafımda böyle o kadar kötü örnek var ki korkuyorum huzursuzluk yaşamaktan iyi insanlar aslında ama ne bileyim korkuyorum hep diyolar baana ailelerden uzak oturun karışır herşeyinize diye ne yapacağımı ne düşüneceğimi ya da kendimi bu fikre nasıl alıştıracağımı şaşırdım lütfen bana yardım edin en azından bir fikrinizi söyleyin teşekkür ederimm

ben 1 senedir yasıyorum kv ile..zor cok zor zor zor zor..ki benim kvdem iyi biri yanı öle cok büyük bir sorunumuz yok..eglencellı vs..ama birsüresonra batıyo..inan bana ev ev üstüne olmuyo..bazen o bana sogk davranıyo bazen ben odamdan cıkmak dahi istemıyorum..cicim aylarınız ölüyo..en güzel geceligini giyip salına salına yürüyemıyosun evınde..ne anlatayım ki...sarılıp uzanıp tv izleyemıyosun..temizligi istedıgınde yapamıyosun..yada bırcok seyı yemegı vs yatma kalkma hep hersey sorun..iyi düşün bende cok sevdm hala sevıyorum..sözde cıkıcaz ayrı eve beklıyorum hala...1 yıl gectı gıttıııı en az 1 yıl daha...

baştan annenler gelip kalmasın gibi konuşma da o evde oturmak istemediğini belirt.başka bir yerde otur.annenler evlerini boşaltmasınlar ne gerek var memlekete gideceklerse de gelip rahatça evlerinde kalsınlar ben evlerini işgal etmek istemem falan de.orda sakın oturma.başka evde olursanız da inşallah misafirliği abartmazlar ne diyeyim.

Şunu anlamıyorum, adam babasının sizin nerede oturacağınız hakkındaki fikrini rahatça söylüyor, ama siz nerede nasıl yaşamak istediğiniz hakkında fikrinizi söyleyemiyor musunuz?

canım iyi düşün ev üstüne ev olmaz derler ama kayın validen nasıl iyimidir

ya aslında çok güleryüzlü biri bir gelini daha var anne kız gibiler bana hiç yüz astıgını bilmem yani aramızda böyle yakınlık dercesi olmasa tarafsız olsam yani mükkemmel bir insan diyebilirim çocuklarına karsı eşine karsı hatta benm ailemle sorunm vardır daha doğrusu annemle çok kıskanırdım onların ilişkisini biz niye böyle olamıyoruz diye sözlümde ailesini çok över yani övülmeyecek gibide değil ama beni de kabul ederler mi öyle severler mi bilmiyorum herkese karşı aynı duyguya sahip olmak zorunda değiller sonuçta bn istemediğimi sözlüme en başta söyledim ama durumlar bu hale getrdi bizi Sözlümde bana güven sadece bir sene sabret diyor ama bn kararsızım simdi mecburen tamm dedim gidecekleri için ama ya gitmezse ya çok korkuyorum anlatabiliyormuyum bilmiyorum

Şunu anlamıyorum, adam babasının sizin nerede oturacağınız hakkındaki fikrini rahatça söylüyor, ama siz nerede nasıl yaşamak istediğiniz hakkında fikrinizi söyleyemiyor musunuz?

aynen haklısın hep ben susmak zorunda kalıyorum daha iyi bir yaşam için bunu yapmamız sartmış kira derdi olmayacak ya ama aynn sizin gibi bnde söyledim bunu ona

aman canım ya ne kadar iyi olursa olsun aynı evde yasanmaz diye düsünüyorum sorun olur muhakkak ha ben sorunlarla bas ederim dersen de sen bilirsin yıkıcı olmuyorum ama bence sakınnnn düzen olmaz evde

Tek odanız olsun ama size özel olsun. Eşinizin ailesi isterse dünya iyisi olsun olmaz. Hem ben hikayenin sonunu görebiliyorum. Uzun süre bi türlü ev bitmediği için taşınamayacaklar. Hadi taşındılar diyelim. O 3 ay olacak 6 ay... Geldikleri ev de önceden kendilerinin olduğu için de zaten kendi evleriymişçesine hareket edecekler. Sonradan kötü olacağınıza şimdiden olun ne çıkar.

Bence otur kayınvalidelere eğer çalışıyorsan bide bebek olacak ne güzel evde bakıcında hazır olurrr bence oturur kayınvalideden zarar gelmez bende kayın valdeyim gelinimde oturuyorum simde alt katımda gelinim kaliyorrrr sevgiler bendeeee:16:

peki bunu daha kırıcı olmadan nasıl dile getirebilirim bu aralar çok kavga ettiğimiz için ne söylesem batıyor beyfendiye kararlıyım yani aynı evde olmaz bunu kabul ettircem ne söylemeliyim nasıl söylemeliyim

Canım, ben bir de kışları üç aylığına kalırız olayına takıldım yani bugün memleketlerine bile gitseler , her kışı üç ay sizde geçirme fikride çok gereksiz ve abartlı geldi bana. Yani kayınvalide kayınpederlere saygımız sonsuz fakat kimse bence kendini mındar ettirmemeli ve bezdirmemeli. Kabak tadı verdikten sonra gelinin surat asması yada çeşitli sorunlar çıkması çok normal bunu neden büyükler anlamıyorlar bende bunu anlamıyorum.

Valla canım ben 3 ay durdum dayanamadım.Bence hiç oturma derim.İyi yada kötü oldukları için bişey demiyorum.İyi olabilirler ama evliliğin o güzel dönemlerini bi odaya tıkılarak geçirme derimm.Sonra çok pişman olursun.Benmde evim küçük 1 oda 1 salon ama eşimle beraberim ya 1 oda bile olsa razıydım..Yapma bence.

aynen haklısın hep ben susmak zorunda kalıyorum daha iyi bir yaşam için bunu yapmamız sartmış kira derdi olmayacak ya ama aynn sizin gibi bnde söyledim bunu ona

Bu durumun burada bin tane örneği vardır, "kaynanamlarla aynı evdeyiz, şen şakrak geçiyor günlerimiz, o kadar mutluyuz ki öyle böyle değil" diyen varsa buyurun siz de şansınızı deneyin derim. Ama bile bile lades olmasın sizinkisi. Ben olsam geri adım atmam, kira yerine borçlanıp ev almayı deneyin. Gerekirse kira verin, giden para olsun. Kiradan kar edeceksiniz diye huzurunuzdan kısmayın. 1 ay deneyeyim, 3 ay katlanayım da olmuyor, girdiniz mi çıkması da zor, bunalınca öf demesi de. Her durumda siz kötü olursunuz, siz, "el kızı".

Son düzenleme:
Bu arada çok teşekkür ederim öyle kavga ediyoruz ki bn abartıyorum sandım eltim onlarla kalmayı kabul etmiş ancak öğretmn oldugu için başka şehirde kaynımda astsubay yani onlar olamayacak bni de kabul edeccek sandılar kabul etmesem kötü gelin olucam diğeri etti ya neyse ama teşekkürler kk kadınları cesaret geldi :D

Back
X