Eşin ailesiyle birlikte yaşamak

Bu arada daha nişanlanmamıştık bile, kayınvalidemi ilk gördüğüm gün siz evlilik kararınızı vermişsiniz bize bişey demek düşmez dedi, ama isterseniz üst katımızda oturun (evleri dubleks) kendinize ev alınca ayrılırsınız dedi.

Tek kelime söyledim ASLA dedim, eşimde döndü annesine asla anne dedi.

Ve zorluklarla da olsa kendi evimizi kurduk, 2 sene kirada oturdum ama 3. sene evimi aldım. 2 sene maddi sıkıntı çekmek, kayınvalim ve kayınpederimle aynı evde yaşamaktan daha mantıklı geldi.

Son düzenleme:
Kocanın ailesi melek bile olsa hatta yeriyle altın olsalar bile kocanla basbasa olmanın verdigi keyif olmaz birlik evde bu bir. Geliniyle oturmak isteyen, oğluna boyle bi konu da emrivaki yapan insanlar kesinlikle herseye karışırlar burnunuzdan getirirler bu da iki. Bu devirde hala beraber oturmayı düşünen zihniyetle anlaşmanız mümkün değil bence. O yuzden sözlünuzden ayrılmak pahasına da olsa bu teklifini asla kabul etmeyin

Bu arada daha nişanlanmamıştık bile, kayınvalidemi ilk gördüğüm gün siz evlilik kararınızı vermişsiniz bize bişey demek düşmez dedi, ama isterseniz üst katımızda oturun (evleri dubleks) kendinize ev alınca ayrılırsınız dedi.

Tek kelime söyledim ASLA dedim, eşimde döndü annesine asla anne dedi.

Ve zorluklarla da olsa kendi evimizi kurduk, 2 sene kirada oturdum ama 3. sene evimi aldım. 2 sene maddi sıkıntı çekmek, kayınvalim ve kayınpederimle aynı evde yaşamaktan daha mantıklı geldi.

Bizimde benzer teklifler oldu ve kabul edemeyeceğimi söyledim nişanlıma

Ki daha öncede sakin bi hayat sürmek istediğimi belirttiğimi hatırlattım

O da ailesine olmayacağını söyledi

Şimdi iki aileye de 40 dk. uzaklıkta , sakin bir hayat sürüyoruz.. Tabi maddi anlamda daha zorlansak ta manen kafamız rahat.. ( 1 yıllık evliyim )

Bizimde benzer teklifler oldu ve kabul edemeyeceğimi söyledim nişanlıma

Ki daha öncede sakin bi hayat sürmek istediğimi belirttiğimi hatırlattım

O da ailesine olmayacağını söyledi

Şimdi iki aileye de 40 dk. uzaklıkta , sakin bir hayat sürüyoruz.. Tabi maddi anlamda daha zorlansak ta manen kafamız rahat.. ( 1 yıllık evliyim )

En iyisini yapmışsınız, Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Ben üst katımda otur, para biriktir kendi evini al diyenlere asla inanmıyorum, bunu yapmak için o eve bir ekmek bile almamak lazım ki para biriksin. Ama öyle sığıntı gibi ekmek elden, su gölden yaşamayı da benim bünyem maalesef kabul etmez.

Nereden baksan market ihtiyacını karşılamak gerekir, su, elektrik, doğalgaza destek vermek gerekir, eeee ben bunları yaparsam geriye kalan bir kira, onu da öderim zaten.

En iyisini yapmışsınız, Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Ben üst katımda otur, para biriktir kendi evini al diyenlere asla inanmıyorum, bunu yapmak için o eve bir ekmek bile almamak lazım ki para biriksin. Ama öyle sığıntı gibi ekmek elden, su gölden yaşamayı da benim bünyem maalesef kabul etmez.

Nereden baksan market ihtiyacını karşılamak gerekir, su, elektrik, doğalgaza destek vermek gerekir, eeee ben bunları yaparsam geriye kalan bir kira, onu da öderim zaten.

Bende babamdan bile harçlık alamayan bir tiptim.. Stajdan sonra kimseden de tek kuruş almadım, başkasının ailesinden nasıl birşey kabul edebilirdim ki..

Hem zaten çevreden gördüğüm kadarıyla bi süre diye başlayıp sonra oradan ayrılmak istendiğinde hır gür çıkıyo, ya anne oğuldan ayrılamam deyip ayılıp bayılıyo.. Ya da oğlu anakuzusu oluyo.. Eee biz de ağaç kovuğundan çıkmadık dimi ? Biz ayrılıyorsak siz niye ayrılamıyorsunuz ki.. Hatta bence annesinden kopamayan evlenmesin, sorumluluk alamayan da evlenmesin.. Tüm sorunlar buradan başlıyo..

Genç kızlarımızda da hata var tabi, istemiyorum ama mecburum vs. diye diye herşey kabulleniyorlar.. Hatta kimisi daha 20 li yaşlarda evde kalmış kız kurusu evlendi bende bir an önce evleneyim diye şartların uygun olmasını beklemeden bırak aynı binayı aynı eve gelin gidiyo.. Aradan daha 1 yıl geçmeden neden böyle oldu sıkıldım bunaldım diyorlar.. Ne bekliyorlar ki ?

ne kadar iyi insan olurlarsa olsunlar ev üstüne ev kurulmuyor.
en basiti onlar 3 ay sizde kalacakları zaman sizin özel hiçbirşeyiniz olmuyor. sarılmayı öpmeyi şakalaşmayı sadece yatak odanızda yapabileceksiniz. birşey yapacakken hep onlara göre ayarlayacaksınız. evinizde istediğiniz kıyafetle rahat rahat gezemeyeceksiniz bu liste böyle uzar gider yakmayın başınızı.

ben altlı üstlü oturmayı bile kabul etttiğim için bin pişmanım :5:

Şimdi kabul etmezsen sözlünün,ailesinin seni yanlış anlamasından,yanlış intiba bırakmaktan korkuyorsun.
Ama emin ol evlenipte aynı evde yaşamanın zorluğunu anlayınca keşke ayrılma pahasınada olsa istedğimi yaptırsaydım,fazla anlayışlı olmasaydım diyeceksin.
kimse evlenince sana ne kadar fedakarsın kayınvalidenle yaşıyorsun demeyecek bunu bil.kimse seni aynı evde yaşamayı kabul ettiğin için göklere çıkarıp el üstünde tutmayacak.eşin bile...
aksine en ufak terslikte seni maevi olarak yer bitirirler.
o yüzden kimse için kendini istemediğin bir hayatın içine sokma.1,5 senede olsa.
hani demişler ya kışları 3 ay gelir gideriz.o 3 ay zamanla 4 olur 5 olur 6 olur bi bakmışsın ömrün onlarla aynı evde yaşamakla geçiyor.
bunuda geçtim 1,5 sene yaşasanız bile aynı evde illa tatsızlık yaşanır,siz evleri ayırırsınız ama olanlar unutulmaz.
her iki tarafta kin besler.
üstelik yılda 3 ayı(!) birlikte geçirecekmişsiniz,bu da az zaman değil hani.
çok yıpranırsın kabul edersen.sana tavsiyem tavrını koy ve kiraya çık.

Son düzenleme:
16 Aydır kızımla kendi evimizde kalıyoruz, annemler gel bizde kal eşin gelene kadar dediler, zaten akşama kadar iştesin, kızın okulda, servise ben bindirip ben alıyorum, boşa elektrik, su, doğalgaz ödeme dediler.

Onlara bile olmaz dedim, her evin bir ağası vardır, sen kendi evinin ağasısın bende kendi evimin.

Kimseye bağlı olmamak çok güzel, her kararı ben veriyorum (eşim pek karışmaz, sadece nerede olduğunu biliyim ki merak etmeyim der), gezmek istediğim zaman geziyorum, yemek istediğim zaman yiyorum, yatmak istediğim zaman yatıyor, kalkmak istediğim zaman kalkıyorum, evimin tertibi düzeni benim elimden geçiyor, istediğim misafiri ağırlama özgürlüğüm, istediğime misafir olma hakkım var vs. vs. vs.

Kısacası bence hiçbir şeye mecbur değilsin.

Ailesi ne kadar iyi olursa olsun rahat edemezsiniz,en ufak hareketlerı sıze batmaya baslar.Şuanki aslında cok ıyıler düşünceniz 1,5 yıl sonunda aynı kalmaz.Kk daki konuları inceleyin ona göre karar verin geç olmadan..

işte bazı durumlarda aşkın arasına mantık karışmalı diye bu yüzden diyorum ben..
kendin için en iyi olanı düşünmelisin..belli ki karşı taraf çok düşünceli bakamıyor bu duruma,
sözlün de düşünemiyor birlikte yaşamak nedir..erkekler genelde pek anlam yükleyemiyorlar bu duruma..

fakat sen istemediğini açıkça söylemelisin..azıcık aşım ağrısız başım..hem saygı , sevginiz de korunur böylece..

merhaba arkadaşlar şu an kafam öyle bir karışık ki sağlıklı düşünemiyorum yardımlarınızı bekliyorumm:(

benim bir yıllık bir beraberliğim var ve sözlüyüz.sözlümle bir gün evlendikten sonra nerde nasıl yasayacagımız konusunda konuşuyorduk.daha doğrusu hayal kuruyorduk ve ben hayal kırıklığına uğradım.bana babasıyla konuştugunu söyledi.bunların bir evi var neyse babası 'ben üç sene sonra emekli olacağım.memelekete ev yaptırcam gelin siz burda oturun biz sadece kışları üç aylığına geliriz sizde kalırız demiş.biz bir buçuk sene sonra evlenicez yani bu demek oluyor ki bir buçuk sene kayınvalidemle kalıcam. Yanı aslında bir kesinliğide yok gideceklerinn ben böyle olsun istemiyorum evliliğimn o yıllarında eşimle yalnız kalmak sadece ona yemek hazırlamak ne bileyim kendi evimde benm düzenim olsun istiyorum bunuda kabul etmek zorunda kaldım mecburen.ama bn istemiyorum işte etrafımda böyle o kadar kötü örnek var ki korkuyorum huzursuzluk yaşamaktan iyi insanlar aslında ama ne bileyim korkuyorum hep diyolar baana ailelerden uzak oturun karışır herşeyinize diye ne yapacağımı ne düşüneceğimi ya da kendimi bu fikre nasıl alıştıracağımı şaşırdım lütfen bana yardım edin en azından bir fikrinizi söyleyin teşekkür ederimm

valla cnm bende evlenirken 1 sene diye konuştuk 4 sene oldu hala beraberiz bu sene yaza kısmetse çıkıcam AYRI EVE..iyi düşün DERİM

Son düzenleme:
Hasta ve bakıma muhtaç değiller sanıyorum ki, ya ben zaten anlamıyorum karı-koca niye bu kadar gelin-oğul meraklısı olur? İşiniz mi yok sizin?
Karı-koca bakın keyfinize, ikinci baharı yaşayın.
Yeni evlenmiş insanların başına niye bu kadar çöreklenme meraklısı olurlar ki?

Her kış üç ay sizde kalmayıda periyoda bağlamışlar.
Ne gerek var bunlara.
Çalışın, tutun evinizi oturun.
Onlar da kandi evlerine istediklerri gibi gider gelirler.
Bir kere aynı çatı altına girildi mi sonra ayrılmak zor olur.
Ya vazgeçerlerse gitmekten ne olacak.
Baştan herkes kendi düzenini bilsin

niye mecburen .........
bence kesin bir tavırla hayır deyin.... senede 9 ay kış diye adlandırlabilir, ramazanda yorulmayın biz hazırlarız diye gelirler yane 1,5 ay falan ancak başbaşa kalacaksınız... sonradan huzursuz olacağınıza daha herşey kesinleşmeden konuşun ona göre ailesiyle görüşsün....

kesinlikle oturma. ilk basta bende kabul ettim. sonra araya baska seyler girdi beraber oturmadik.
benim anlayamadigim erkek niye annesigilin evinde oturmak ister. gelin gibi oda rehat edemeyecek. cicim aylari cok farkli. sen yemek yaparken gelecek sana sarilacak öpecek. beraber sarilip tv izleyeceksiniz. yani neden onlar akil edip yok biz ayri evde yasayacagiz diyemiyor. ana kuzusu oldugu icinnmi acaba. ay sinirlendim yine...

kesinlikle oturma. ilk basta bende kabul ettim. sonra araya baska seyler girdi beraber oturmadik.
benim anlayamadigim erkek niye annesigilin evinde oturmak ister. gelin gibi oda rehat edemeyecek. cicim aylari cok farkli. sen yemek yaparken gelecek sana sarilacak öpecek. beraber sarilip tv izleyeceksiniz. yani neden onlar akil edip yok biz ayri evde yasayacagiz diyemiyor. ana kuzusu oldugu icinnmi acaba. ay sinirlendim yine...

oturanda rahat oturuyo burda insanlar önemli
babannemle yengemde aynı evdeler 7 senedir babanneme bir oda verdiler sadece yengem hiç takmıyo bile rahat geziyo tozuyo evdede odasına çekiliyo illaki zor tarafları var ama maddi durum yoksa evlenmek içinde acele ediliyosa yapıcakta bişey yok :26:

Arkadaşlar ya bugun tam sözlümle konuşçaktık o dedi bana ayrı evde oturmalıyız kesinlikle böyle düşünüyorum diye çok sevndim o da anlamış demekki benm çaba göstermeme gerek kalmadı herkese çok teşekkürler yardımlarnız için eminoln çok yararı oldu :D:1::3:

size tanıdık olduğum bir anlatıyım arkadaşımın kayınvalidesi bize öyle tatlı sevecem yüzünü gösterdiki nişan döneminde söz döneminde arkadaşımı yere göğe sığdıramıyordu.çeyizler ilgi alaka anlatamam sana belkide arkadaşımın annesi kızına okadar çeyiz etmemiştir yani,arayıp sormalar falan hatda ben diyodum ki arkadaşıma ne kadar ballı kızsın boyle kayınvalide herkeze düşmez ama taki nikahda o imzayı atana kadarmış.arkadaşım dublekste altlı üstlü oturuyor kayınvalidesiyle ama şuan kız resmen işgençe görüyor kız hamile çocuğun düşme riski var kayınvalidesi diyoki evi temizle yemek yap onu yap bunu yap.gelinine oğlum söyle boyle kötülüyo güzüne gelince oğlum sen bitanesi falan diyo,daha neler neler bu anlattıklarım çeyreği bile değil,oğlu evde olunca gelinimde gelinm arkadan köle yapmış kızı.kızda nişanlıklık dönemdi kzıın ailesi damadı istememişti.sen sevdin sen aldın anne ben yapamıyorum edemiyorum diye gelme bu kapıya demişti .kızda şimdi ailesine hiç bişey anlatamıyo.inşallah iyi bi kaynanan olurda çile çekmezsin

Arkadaşlar ya bugun tam sözlümle konuşçaktık o dedi bana ayrı evde oturmalıyız kesinlikle böyle düşünüyorum diye çok sevndim o da anlamış demekki benm çaba göstermeme gerek kalmadı herkese çok teşekkürler yardımlarnız için eminoln çok yararı oldu :D:1::3:

Gizliden burayı okuyorsa kklı bayanların gazabından korkmuş olabilir, ya da Allahın sevgili kulu paparayı yemeden vazgeçmiş.:60: Neyse hır gür çıkmadan tatlıya bağlanmasına çok sevindim.

Back
X