• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin ailesiyle ne sıklıkla görüşülmeli?

Kardelenn30

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2021
26
13
3
Bayanlar şu an nişanlıyım evlendikten sonra eşimin ailesine yakın oturacağız Ben yapı olarak mesafeli bir insanım sürekli eşimin ailesiyle bir arada olmak istemiyorum Eşimin ailesinin beni de yanlış anlamasını istemem Bu dengeyi nasıl kurabilirim? Siz ne sıklıkla görüşüyorsunuz? Uzun zaman görüşme olmayınca sorun ediyorlar mı? Bir de sizden çok hizmet bekliyorlar mı?

Bu durum herkese göre değişen birşey. mesela benim kv hizmet beklemez. ama bazıları varki aman Yarabbi.
baştan mesafenizi koyun. fazla muhabbet tez ayrılık

Valla ben ne zaman istesem o zaman gidiyorum onlara. Eşim bunu başta sorun ediyordu ama zamanla alıştı. Benim kayınvalidem hizmet bekliyor sadece o olsa iyi görümcelerimde bekliyor ama evin içinde bekar kızları varken onların işini yapmak bana düşmez. Herkesin kendine göre sorumlulukları var. Çalışan bir bayan olarak kendi ev işlerime zor yetişiyorum birde onlarınkini yapamam valla

Bende yapi olarak mesafeli biriyim . Calisiyormusunuz ben calistgm icin ancak hafta sonlari gidiyorm hafta ici kimseyi alamiyorm malesef kendide biliyor zaten esimde farkinda ama hafta sonu calistgm zamanlarda oluyor gitmedgm oluyor tabiki ama mesafenizj koruyun. İlk zamanlar tum gezmelere benide goturmek istiyordu her seferinde isten cikiyorm yorgunum vs yemek simdi oda alisti cagirmiyor artik.

ya sen şimdiden böyle düşünürsen kafayı yersi he. akışına bırak daha evlenmemişsin bile. çalışıyorsan zaten çok fazla gitme gelme fırsatın yok. eşin sana iş yerindeyken gündüz aradığında annemlere geçelim bugün vs derse dizim var, başbaşa oturalım vs de. yani her seyı takarsan kafayı yersin

ya sen şimdiden böyle düşünürsen kafayı yersi he. akışına bırak daha evlenmemişsin bile. çalışıyorsan zaten çok fazla gitme gelme fırsatın yok. eşin sana iş yerindeyken gündüz aradığında annemlere geçelim bugün vs derse dizim var, başbaşa oturalım vs de. yani her seyı takarsan kafayı yersin
Kafaya takmıyorum çok takıntılı biri değilim fikir almak istedim sadece

Bayanlar şu an nişanlıyım evlendikten sonra eşimin ailesine yakın oturacağız Ben yapı olarak mesafeli bir insanım sürekli eşimin ailesiyle bir arada olmak istemiyorum Eşimin ailesinin beni de yanlış anlamasını istemem Bu dengeyi nasıl kurabilirim? Siz ne sıklıkla görüşüyorsunuz? Uzun zaman görüşme olmayınca sorun ediyorlar mı? Bir de sizden çok hizmet bekliyorlar mı?
18 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum
Asla gereksiz samimiyet kurmayın,her daim saygılı olun hatta sizli bizli olun,istemeden sunmayın,devamını getiremeyeceğiniz konulara alıştırmayın(alışırlarsa hep beklerler yapmayı kesincede en kötü siz olursunuz)
,mesela bir yere gideceğiniz zaman haberdar etmeyin,evinize biri geleceği zamanda haberdar etmeyin,her çağırdıklarında ayıp olur diyerek gitmeyin,işleri olursa sizden talep etmelerini bekleyin,eviniz yada evliliğiniz konusunda fikir yürütmelerine müsaade etmeyin( ben böyle uygun görüyorum) deyip seviyelice bertaraf edin
Size saygısızlık yaparlarsa seviyelerine inmeyin sessizce uzaklaşın
Eşiniz her problemi yansıtmayın(ailesi kıymete biniyor sonra)
Valla ben yıllarca bunların tersini yaptığım için şu an aşırı tahammülsüzüm..
Memleketteler mesela 2 aya gelirler ama hiç arayıp sormuyorum seslerine bile tahammülüm kalmamış o derece keşke size yazdıklarımı uygulasaydım en baştan

Biz baya yakın oturuyoruz baya Allah'lık bir kadın çok şükür o yönden çok şanslıyım ama ben mesafeyi ve yalnızlığı çok seven biriyim o yüzden haftada 2den fazla gorustukmu sıkıntı basiyo 😂 bu benimle alakalı bir şey ama yoksa cidden kadının bir zararı yok ama cekiniyorum mesafe iyidir yani sizede tavsiyem budur nişanlı ikende boyleydim evlenince de aynı arayıp sorma huyumda yoktur hep o arar aramadan önce yazar musaitmisin diye Allah razı olsun haftada 2 kere yemeğe gittiysek eşime diyorum onlar gelsin isterse ama ben evimde oturcam artık bu hafta diyorum bu şekilde çözüyoruz sizde her daim hem saygılı hemde mesafeli olun

Valla şimdi iyi diyorsunuz evlenince değişiyorlar belli olmaz benimki 2.haftadan evime yatılı kalmaya geldi bana soran olmadı tabii gelebilir miyiz diye oğullarına demişler geldiler sonra bi 3 ay sonrada torun kız kaynana falan tekrar geldiler 1 aya yakın kaldılar en son eşime ya onlar gider ya ben dedim o zamandan beride görüşmeyiz. Eşim kendi görüşür o da nadir

Yaaa bende 2 haftada bir ya da hafta bir gidiyorum ne var ki bunda yaaa. Yani onunda oğluyla eşsiniz oda anası. yani bilemem benim eşim dengeyi tutuyor asla onu üste tutup beni düşürmüyor ya. biz eşimle ikimizde çalışıyoruz aksine birine yemeğe gitmek bana ödül :D ayrıcaaa kendi erkek kardeşiniz olduğunu düşünün eşi için sizi ve annenize resmiyet koyduğunu düşünün inan çok üzücü acilen bu düşüncelerden vazgeçmelisiniz bence. Yoksa eşinizle sorun yaşarsınız ilerde. ne anayı atabilir ne eşiyi

Yaaa bende 2 haftada bir ya da hafta bir gidiyorum ne var ki bunda yaaa. Yani onunda oğluyla eşsiniz oda anası. yani bilemem benim eşim dengeyi tutuyor asla onu üste tutup beni düşürmüyor ya. biz eşimle ikimizde çalışıyoruz aksine birine yemeğe gitmek bana ödül :KK70: ayrıcaaa kendi erkek kardeşiniz olduğunu düşünün eşi için sizi ve annenize resmiyet koyduğunu düşünün inan çok üzücü acilen bu düşüncelerden vazgeçmelisiniz bence. Yoksa eşinizle sorun yaşarsınız ilerde. ne anayı atabilir ne eşiyi
Ben yapı olarak mesafeli biriyim yanlış anlaşılmasın Özellikle eşimin ailesine karşı böyle bir tavır sergilemem.Kötülükten yana biri değilim Benim mesafeli olmaktan kast ettiğim yüz göz olmamak aslında.

Aileler ile görüşmeyi rutin bir güne bağlamamak gerekiyor. Öbür türlü haftada bazı günlerinizi kilitlemiş oluyorsunuz. Biz de yakın oturuyoruz kayınvalidemlerle. Bazen üst üste gittiğimizde oluyor, bazen daha uzun aralıklarla da oluyor. İşimize, haftalık programımıza bağlı.
Kayınvalidem iş beklemediğini söylese de ister istemez iş oluyor. Bir de hareketli çok misafir olan bir ev yapılıyor yani gidince. Ben de iş yapmayı hiç sevmem.
Tabi pat diye oturmuyor bazı şeyler, ilk aylar özellikle bu tarz şeyler sorun olabiliyor. Eşler net bir şekilde konuşabilip, anlaşıyorsa sıkıntı olmuyor.
Ben bir de kayınvalidemlere olabildiğince yalnız gitmiyorum kayınvalidemler en çok ona sinir oluyorlar. Eşim de git ne olacak dediğinde senin yanında davranılanla aynı olsaydı giderdim dedim. Yani diyeceğim o ki şartlara bağlı bir düzenleme yapacaksınız ama pat diye de çiziliyor sınırlar. Kırmadan kırılmadan yapabilirsiniz umarım.

Daha şimdiden araya mesafe koymanız ne kadar doğru bilemedim. Kv kp ile gün aşırı konuşuruz. Aynı şehirde olsak hep görüşürüm çünkü onları seviyorum ve sevgilerini de kat kat görüyorum.evin tek geliniyim. Öyle ben oturunca kaynanam bir şeyler yapınca rahatsız oluyorum.her zaman gittiğimde yaparım ama onlar beklediği için değil ben onlar için bir şey yapınca mutlu oluyorum.şimdi hamile olduğum için iş yaptırmıyorlar ama kendimi rahatsız hissediyorum 😇

Haftada bir gittin mi cok dikkat ceker ama iki gittin mi sorun olmaz bence arada. Bazen haftada bir git bazen iki git uydur birseyler diger gunlere yorgunum de. Ama iyilerse mesafe cokta koyma niye durduk yerde mesefa koycaksin

5 yıl birbirimize çok yakın oturduk. Haftada bir mutlaka gittik. Bana sık ve rahatsız edici gelmedi hiç, bu kişiden kişiye değişir

Haftada bir gittin mi cok dikkat ceker ama iki gittin mi sorun olmaz bence arada. Bazen haftada bir git bazen iki git uydur birseyler diger gunlere yorgunum de. Ama iyilerse mesafe cokta koyma niye durduk yerde mesefa koycaksin
Yapı itibariyle mesafeli biriyim. Tabii ki eşimin ailesiyle kötü olmak istemem.Sadece yüz göz olmak istemem ki herkese karşı öyleyim

Daha şimdiden araya mesafe koymanız ne kadar doğru bilemedim. Kv kp ile gün aşırı konuşuruz. Aynı şehirde olsak hep görüşürüm çünkü onları seviyorum ve sevgilerini de kat kat görüyorum.evin tek geliniyim. Öyle ben oturunca kaynanam bir şeyler yapınca rahatsız oluyorum.her zaman gittiğimde yaparım ama onlar beklediği için değil ben onlar için bir şey yapınca mutlu oluyorum.şimdi hamile olduğum için iş yaptırmıyorlar ama kendimi rahatsız hissediyorum 😇
Yapı itibariyle mesafeli biriyim. Ben de yardım ederim servise, bulaşığa hasta olduğunda vs bunların lafı olmaz zaten de bazı insanların çok beklentisi olabiliyor.

Valla canım benim evleneli 3 yıl oldu ve ben evlenmeden önce eşim bana şöyle demişti
Benm bi evim var ennemlerin üst katında diye yani orda oturmak için şartlar koydum en başta ve dedim ki ben öyle sürekli bi arada oturup eve yatmaya geliceksem hiç oturmam dedim öyle zırt pırt bi arada olöaö dedim öle kabul ettim ama sana tavsiyem ne olursa olsun sınır çiz yani öle çat kapı gelmelerine izin verme yüz göz olma çok zaten çalışıyosun öyle eşin de sana emrivaaki yapıp annesiyle sözleşrse vs bu tarz olaylarda en başında tavır koy ki ona göre davransınlar sana :)

Back
X