bu kadın nerede yaşıyor bilemiyorum -hoş çalışmaya da gönlü yok gibi o ayrı da
ben en batı uçta yaşıyorum
burada 2 tane devlet anaokulu var ilçede- evet "2" tane bir tane de özel gereksinimli öğrenciler için merkez var.
1 tanesinin 3 yaş sınıfı zaten hiç yok sadece 1 tane 4 yaş sınıfı var, 6 tane de 5 yaş sınıfı var
diğerinin var 3 yaş sınıfı o da 8.15-13.15 çalışıyor, 13.15'te birisi gidip o çocuğu okuldan alacak sonra da anne gelene kadar yani 6ya kadar filan bakacak. ancak öyle mümkün. yani kreşe her ay birkaç bin vereceksin (sürekli malzeme etkinlik, bişey parası topluyorlar) bir de bakıcıya vereceksin bir de getirip götürmeye uygun yer olacak.
hadi uygun fiyatlı alternatif bakalım desek mesela belediye kreşi olan tek bir ilçe var burada (büyükşehir burası) bize 200 km. fabrika kreşi filan yok. üniversitenin var bakımevi ama sadece çalışanların çocuklarına bakıyormuş.
yani kısacası 3 yaş için türkiyede kaç yerde devlette alternatif var bilmiyorum. burada çalışan herkes özele veriyor 8 tane özel anaokulu var. ya da evden filan çalışıp, eve ayrıca bakıcı/abla bulup, anne-baba, kardeş vs. çağırıp uğraşa ede okul çağına getiriyor.