- 30 Kasım 2011
- 2.315
- 84
- 78
- Konu Sahibi sevgilim06
kızlar eşiniz olacak kişinin işi mesleği ne kadar önemli? sevgiliniz veya nişanlınızda olabilir? yani mesleği çok önemlimi? sizceee
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım arkadaşında dediği gibi öncelikle alın teriyle kazanması gerekir. Fakat şu açıdan önemli olabilir. Mesela ben üniversite mezunuyum eşim olacak kişininde üniversite mezunu olmasını istedim. Dikkat edersen şu meslek olmalı doktor öğretmen muhendis demedim. Böyle düşünmemin sebebi ise üniversite insan hayatında bir milattır. İnsan öğrenciyken tek basına olmayı, az parayla idare etmeyi, şükretmeyi, ailenin önemini, insanlara karşı direnmeyi, kaç çeşit insan oldugunu, çamaşır makinesi bozuldugunda 5 kilo çamaşırı kendi elde yıkamayı vs vs öğrenir. Kısacası üniversite insana ayrı bir pencereden bakmayı öğretir. Belki çoğunuz yargılayacaksınız ama bunu anlayabilmek için yaşamak gerekir. Bende benim gibi bu sıkıntıları yaşayan zorlukları çekmiş birisiyle hayatımı birleştirmek istedim. Benim eşim lise mezunu olsaydı eğer beni asla anlamazdı ben parasız kaldım aç kaldım sürekli 1 hafta boyunca makarna yedim desemde anlamazdı sadece anlamaya çalışırdı..
aynı şey diyelim lise mezunu olsaydım da üniversite mezunuyle evlenmezdim çünkü onunla girdiğim her ortamda onun üniversite mezunu arkadasları olacak ve ben konuya hep yabancı kalacaktım.. Bu konuda kendimi hep eksik hissederdim ve bu beni üzerdi... Aynısı erkek içinde geçerli
Canım benim ben üniversite mezunuyum sözlüm lise mezunu ve ben başka şehire gitmedim istanbulda okudum. Baktığın zaman sözlümün kültür, bilgi bakımından benden hiçbir eksiği yok hatta fazlası varMaşallah bilmediği konu mevzu yok arkadaşlarımla konuşurken içinden çıkamadığımız konuları akşam ona sorduğum bile oluyor.
Maksat kendini geliştirmesi ve hem benim hemde senin dediğin gibi alın teriyle kazanması önemli
![]()
sözlün ne iş yapıyo cnm
Bir firmada depo şefi canım.
pki aileni nasıl ikna ettin cnm.bnmde başımda öyle bir dert varda ondan soruyorum
aile konusunda gerçekten şanslıymışsın cnm.Allah mesut etsin.sen nerde çalışıyosun pkiVala canım biz sözlümle lise de tanıştık o zamandan beri beraberiztabi annem sevgilim olduğunu öğrendiğinde büyük tepkiler gösterdi ama sonra sözlüm gelip annemle konuştu annemde çok sevdi. Sonra öss sınavına girdik işte ben üniye devam ettim o da açıktan okuyordu bi yandan çalışıyordu ama hem çalışıp hem okuyamadı o zamanlar şef değildi normal çalışandı çok yoruluyordu yürütemedi hem ders hem işi sonra 2 sene sonra bıraktı. Annem tabi başlarda üniyi bitirmeden vermem filan dedi
tabi asıl düşüncesi insan olsun, adam olsundu. Sonra ben dedim üniyi bırakıyo yürütemiyo 2sini bir arada annemde biliyordu işinin zor olduğunu hayırlısı dedi öyle kapandı mevzu. Babama annem anlatırdı genelde olayları ama babam okulu hiç dert etmedi sağolsun yok lise mezunuymuş yok üni mezunuymuş hiç oralı olmadı o da hep iyi olsun yeterki dedi. Sözlümden de saygı sevgi görünce hiç problem kalmadı biraz da ailenin bakış açısıyla ilgili canım..
Arkadaşlar bir çoğunuz işinden önce karakteri demişsiniz.. Evet karakteri çok önemli tabiki ama olaya biraz daha gerçekçi bakarsanız şu hayat şartlarında şu koşullarda işi,ne iş yaptığı,maaşı bunlar çok önemli... Şöyle bişey sormak istiyorum sadece karakteri diyenlere '' sizi istemeye gelseler,yahutda birisiyle evlenmeye karar verseniz ve evleneceğiniz kişinin mesleği garanti olmasa bugün var yarın yok cinsinden bir işi olsa, asgari ücret de maaşı olsa, şu yaşam şartlarında kalkıpta böyle birisini kabul edebilirmisiniz?? Bir düşünün bunun ev kirası var doğalgazı var elektriği var suyu var daha aklıma gelmeyen bir sürü gider.. Zaten ilk önce şu devirde 500 tlden aşşağı ev bulamassınız eee kalan 150 lirayla ne yicen ne içicen ne giyicen?? karakter,aşk,sevgi bunlarla bir yere kadar geçinebiliyosunuz... İş , iyi bir meslek, iyi bir maaş şu devirde yuva kurmada en önemli unsur...