merhaba arkadaşlar.Benim eşimde varikosel var.5 yıllık evliyiz.Çocuğumuz olmuyor.Bu ay yeditepede tüp bebek denedik.Olmadı malesef.Uzun bir zaman tekrar tüp bebek deneyemeyeceğim.(maddi- manevi)...Geçen sene üroloğa gitmiştik fakat bize hiç uğraşma git tüp bebek yaptır dedi.Fakat etrafımda varikosel ameliyatından sonra çocuğu olan bazı insanlar var.ameliyattan bir sene sonra vücut tekrar sperm üretmeye başlıyormuş.Geçenlerdede bir tüp bebek doktoru sperm sayısı 5 milyonun altında ise hiç tedavi ile uğraşmayın tüp bebek yaptırın dedi tv de.Eşiminde 1 milyon bile yok.Ne yapacağız bilemiyoruz doğrusu.Bu konuda tecrübeleriniz veya önerileriniz varsa mesajlarınızı bekliyorum arkadaşlar...fisfisfisbenneyaptımki
benim eşim 2005 yılında çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ama bunca yıl geçti hala spermler az ve hareklilik çok az ve bende de sorun var işimiz Allaha mı kaldı bilmemçok bunaldım eşim ameliyattan beri kendinide toparlayamadı ve afedersiniz cinsel hayatıda olumsuz etkilendi yani nası desem pek olmuyo gibi anladınızmı bakalım ne olcak..
tüp bebek dediler bende de endometriyosiz var ve yarın yumurtalarıma bakıcaklar yumurta varmı çatlıyomu ne bilim inanın beynim durdu artık çok yoruldum :
merhaba arkadaşlar.Benim eşimde varikosel var.5 yıllık evliyiz.Çocuğumuz olmuyor.Bu ay yeditepede tüp bebek denedik.Olmadı malesef.Uzun bir zaman tekrar tüp bebek deneyemeyeceğim.(maddi- manevi)...Geçen sene üroloğa gitmiştik fakat bize hiç uğraşma git tüp bebek yaptır dedi.Fakat etrafımda varikosel ameliyatından sonra çocuğu olan bazı insanlar var.ameliyattan bir sene sonra vücut tekrar sperm üretmeye başlıyormuş.Geçenlerdede bir tüp bebek doktoru sperm sayısı 5 milyonun altında ise hiç tedavi ile uğraşmayın tüp bebek yaptırın dedi tv de.Eşiminde 1 milyon bile yok.Ne yapacağız bilemiyoruz doğrusu.Bu konuda tecrübeleriniz veya önerileriniz varsa mesajlarınızı bekliyorum arkadaşlar...fisfisfisbenneyaptımki
arkadaşlar varikosel ameliyatından sonra görülen düşmeler ameliyat sebebiyle olmuyormuş,zaten değerlerdeki düşüklüğün sebebi eğer varikoselse değerler ameliyattan 3 -6 ay sonra yükseliyor..
sebep varikosel değilse,ameliyat olduktan sonra değerler düzelmiyor ve sebep her neyse,düşmeye devam ediyormuş..o yüzden vaikosel ameliyatlarında her 2 kişiden birinin değerleri yükselirken diğeri ya aynı kalıyor yada düşmeye devam ediyor..3 ayrı doktora gittik üçüde ameliyat olmalısın,yüzde elli düzelme şansın var dediler ve şansımızı denedik.(eşim dün ameliyat oldu)
yani ameliyattan sonra öyle 1 sene falan beklemek anlamsız..6 aydan sonra tüp bebeğe geçilmeli diye düşünüyorum.
canım geçmiş olsun, inşallah ameliyat başarılı geçmiştir.
yazdıklarına katılıyorum, biz ameliyattan sonra 3 ay bekledik fazla düzelmedi.
doktor düzelebilir de kötüleşebilir de demişti. 6 ayı doldurduk bebiş gelmedi.
5 gün önce tüp bebek tedavisine başladık.
nilos teşekkürler evet inşallah ameliyat işe yarar..tedaviniz hayırlı olsun,inşallah bebeğiniz sağlıkla gelir..
hayır yazmadı ama bikaç gün sonra kontrole gidicek o zaman sorucaz..kendi kullandığımız bitkisel ilaçlar var onlara devam etmek ıstiyoruz..salı gunune kadar pansuman yapmadan durulurmu acaba?yanı 4-5 gun dikiş yerleri kapalı kalırmı bısey olurmu kı?siz pansumana gıtmısmıydınız?senin eşin ilaç kullandımı yazdımı doktor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?