Eşinden ayrılanlar, ayrılık aşamasına gelip dönenlerin tecrüberi

xoxmrxuxm66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
118
1
96
Yozgat
arkadaşlar benim ricam eşinden ayrılan yada ayrılma aşamasına gelip tekrar dönen arkadaşlardan tecrübelerini aktarmalrını istiyorum şuan öyle bi konumdayım düşünmek için zaman verdik birbirimize
ayrılık aşamasına gelen arkadaşlar bu noktaya getiren son damla nasıl geldi nasıl çözümlendi sonrası pişman olundumu yoksa başamı dönüldü
ayrılan arkadşlar ise bu kararı nasıl kesinleştirdi sonrası ne gibi duygular kaldı pişmanlık veya iyiki yapmışım gibi bide tabi ayrılık sonrası insanların size bakış açısı hayat şartları çocukların sorumlulukları iş hayatı gibi konularla ilgili paylaşımlarda bulunursanız çok yardımcı olacaksınız bana

konum 32 kez görüntülenmiş ama kaydedeğer görülmemiş olacakki bi kez yazılmış
görüntüleyen arkadaşlar gerçekten fikirlerinize çok ihtiyacım var sizin veya yakınlarınızn yaşadığı olumlu olumsuz olaylar bana fikir olacak

Canım evet görüntülenip cevap yazılmamasının sebebi bence çok açıklayıcı olmamışsın ...sorun ne ilk önce buna göre konuşmak lazım...ayrıca ailen çok önemli...gerisini boşver bence ailen seni anlarsa bence herşeyin altından kalkılır...bende ayrıllık aşamasından yeni döndüm...ama benim konum çok derin ...seni bu aşamaya neler getirdi...

canım öncelikle iyi düşün benim değil ama cok sevdiğim bir arkadasımın başında aynı dertler eşi ile ayrılık aşamasında bir kez affetti eşini tekrar başa döndüler ve çektiği sıkıntıları en baştan yaşıyor
sana ne yaşayabilecegın konusunda fikir vermek yanlış olabılır çünkü nasıl bir çevreye sahipsin eşinle problemlerin ne boyutta bilmek imkansız ama çevremden gördüğüm kadar cok sıkıntılı ve hayata köklü degişiklikler getirecek bir dönem bu...
inşallah senin için en güzel ve hayırlı olan kararı alırsın

arkadaşım bizde o aşamaya geldik sonra döndük ama şu an yine aynı durumdayız çünkü sorunumuzu çözemedik bilmiyorum okudunmu benim dederdim senikiyle aynı yerde yazılı benim eşimde söz verdiği halde şimdi beni zorla ailesinin yaşadığı ilçeye götürmeye çalışıyor valla benim tecrübem şu
1.erkeklere guvenilmez tabi genelleme yapmamak lazım
2.sorun çözülmeden boşanma kararı kapatılıyorsa vakti geldiğinde tekrar ortaya çıkıyor

bosanma asamasindayim martta mahkememiz var
19 aylikta oglumuz var
bu noktaya gelmemek icin cok denedik ama olmadi iste daha fazla zorlamanin anlamida yoktu artik
olmayinca olmuyor iste
ailem destek kimseden ters bir tepki almadim...alicam diyede dusunmuyorum...dusunmem gereken daha onemli seyler varken elalem neder derdine dusemem acikcasi...
evet zor bir surec bu ama inan Allah sabrinide veriyor ben bazen nasil dayaniyorum nasil ayakta kalabiliyorum diyorum ama zaman geciyor iste alisiyorsun yeni yasamina...
cocugumuz bende kalicak nafakasi olsun gerekli diger ihtiyaclari olsun onlarida karsilicak..ben suan calismiyorum yaza dogru dusunuyorum calismayi...oglum 2 yasina girince krese vermek istiyorum cunku onun icin calisma olayini suan erteliyorum...pismanmisin bu kararindan drsen hayir degilim derim cunku elimden geleni yaptigima inaniyorum ki kendi aileside ayni sekilde dusunuyor zaten...
evet bazen keske bu durumlara gelmeseydik diyorum ama ne yazikki faydasiz...
sizin icinde hakkinizda hayirlisi olsun...
bildigim ogrendigim sey olmayinca olmuyor zorlamiycaksin...

valla arkadaşım evin varmış sosyal güvencen varmış eğütümin varmış en azından boşansan bile ayakta durabileceksin inşallh iyi olursunuz ayrılmazsınız bi yuva kolay kurulmuyo ama anlaşamadıktan sonra yapabilecek bişey kalmıyo sanırım yinede iyi ölçbiç düşün derim .

bilmiyorum hatalı bi düşünüyorum birde şu var aklımda
ben eşime çok emek verdim maddi manevi 18 yaşımızdan beri beraberiz beraber büyüdük hem okulda hem iş hayatındaki başarılarında çok emeğim var
şimdi ayrılırsam ben silbaştan yeni düzen kuracağım maddi manevi çok yıpranacağım hayat şartları malum 25 yaşında 1yaşında bebekle annem babam hayatta değil hiç manevi desteksiz hiç kolay olmayacak
ama diyorimki biraz daha sıksam dişimi alışırmıyım huzuru mutluluğu bulurmuyum bir yolunu bulurda düzene girermi eşim bişeyler yapabilir miyim

kafanda soru işaretleri varsa biraz daha düşün bence
sonra keşke deneseydim diye pişmanlık duyabilirsin.

Problemleriniz tolere edilecek şeylermi.bir de o var..
Ayrılık fikri ikinize de aitmi?yoksa sadece siz mi düşünüyorsunuz..

aşılamıycak şeyler değilse,şans tanı evliliğine derim ben arkadaşım..
sonradan keşke dememek için yani..
hakkında hayırlısı olsun..

Konu çok açık olmayınca ; eğer çok önemli birşey yoksa, düzelebilecek birşeyse tabi ki yuvanızı bozmayın. Gerçi bu konuyu açtığınıza göre böyle değil heralde. Sizin sıkıntınız ayrıldıktan sonrası için sanırım.

Yaşamış biri değilim ama düşüncelerimi yazabilirim sadece.
Karar vermek kararsızlıktan iyidir herşeyden önce. Hem şu korkunuzu anlamıyorum ben, sonrasından korkuyorsunuz ama ya bu durumun içindeyken , bu mutsuzluğu yaşamaktan korkmuyor musunuz?

Birde çok emek vermişsiniz bugüne kadar . Peki bundan sonra nasıl olsa emek verdim varsın bundan sonrasıda ziyan olsun diyebilir misiniz? Verilmesi gereken yerde vermişsiniz tabi ki. Bu emeklerin ziyan olduğu anlamına gelmiyor ki. Hangimiz vermiyor ki.

ınsan yeni bir hayata başlarken mutlaka korkuları olur bu da doğal. Ama hesabınız şurda bana yanlış geldi. Bugüne kadar verilen emek = (devam etmeniz halinde) bundan sonraki huzursuz hayat , anlamına gelmemeli.

Çocuğunuzda var kolay değil.Sizi bu karara getirecek konunun içeriğide önemli tabi. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Bu bana okuduğum bir kitaptaki bir şeyi hatırlattı.

"Batık Yatırım"
Her biri gerçekten başarılı şirketleri yöneten üst düzey yöneticilere sormuşlar. elinizde iki milyon dolarınız var ve şirkette bir projeye başladınız. amacınız radara yakalanmayan bir uçak yapmak. iki senedir çalışmışsınız, bütçenin %80'ini harcamışsınız. ürünü piyasaya sürmenize az bir zaman kalmış ve öğreniyorsunuz ki rakip şirket aynı ürünü yapmış ve sizin satabileceğinizden çok daha ucuza piyasaya sürmüş bile. ne yaparsınız? kalan paranızı başka bir projeye mi aktarırsınız yoksa zarar edeceğinizi bile bile projeye devam mı edersiniz.

yöneticilerin büyük çoğunluğu devam edeceklerini söylemişler. literatürde buna batık yatırım deniyor. aynı şeyi özel hayatlarımızda da uyguluyoruz maalesef. o ana kadar harcadığımız emek ve zaman uğruna bile bile batık yatırıma yatırım yapmaya devam ediyoruz.

eskiler ne demiş, zararın neresinden dönersen kardır

bazen yeni binaya yer boşaltmak için, orda duran eski binayı yıkmak gerekir. damı akan, kapısı penceresi kapanmayan, boyazsı sıvası dökülmüş, yazın pişiren, kışın donduran bir evde oturduğunuzu düşünün. ev artık onarılacak durumda değilse, yeniden yapmanın zorluklarını göze alarak, o evi yıkıp yerine yenisini inşa etmek gerekiyor bazen.

bu arada ben de boşandım. boşanmanın ne demek olduğunu bilirim. en kolay boşanma bile zordur derim hep. ama çekilen zorluklara değer mi, gerçekten mutsuzsan ve artık umut kalmadıysa bence değer.

elimde kalan tek şeye sığanarak eşime olan sevgime vede eşiminde bana olan sevgisine dayanarak dönmek bi kez daha düşünmek istiyorum evet çok emek verdiğime üzülüyorum ne yalan söyleyeyim eşim olmasa bile çocuğumun babası kaliteli bir insan buda çocuğumun karı olur
ayrılık sonrası beni korkutuyor nerden başlar ne yaparım zor geliyo elbet ama gerekirse olacak tabi
pişmanlık noktam ise net olarak şu; sıkıntılarımız direkt olarak eşimle değil onun ailesi çevresi işi ile ilgili fakat eşimde çözğmcü değil ortak kararlar alsak bile o kararlara uyuyor ama benimde tabir uygunsa burnumdan getiriyo acısını çıkarıyor ne benden geçiyor nede sorunları çözümlüyo benim alttan almamı susmamı ortama uymamı istiyor bende bunları yapamayınca bu noktaya geldik
ayrılık kararı ise benim fikrim ancak eşimde eğer evliliğimizi kaldıramazsan benimle kalmak istemezsen seni zorla tutamam diyor
karar vermek benim için kolay ama nelerle karşılaşacağı kestiremiyorm

ayrılık kararı ise benim fikrim ancak eşimde eğer evliliğimizi kaldıramazsan benimle kalmak istemezsen seni zorla tutamam diyor

Bu cümle tuhaf geldi işte. Yani emek harcayayım, çözüm bulalım çabası yok. Kabullen , kabullenmezsen de yapacak birşey yok demek istemiş heralde.

Aileler de önemli tabi ama aileler için bile olsa evliliğinizi bozmayın derim. Tabi yine konunun içeriği önemli. Eziyet derecesine geliyorsa durumlar diyecek birşey yok.

Evlat sahibi değilim, ama ilk önce evladınızı düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Çok büyük sorunlarda yok ise değer. ( Normalde huzur yoksa eğer bir evliliğin çocuk için yürütülmesine karşıyım kendi adıma)

Hakkınızda hayırlısı olsun tekrar.

Bence bir şans vermeniz iyi olur..Hala sorunlar size, kaldıramayacağınız kadar geliyorsa o zaman karar verin,derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…