Erkek İnfertilitesi Eşine Şiddetli Oligoastenoteratozoospermi Tanısı Konan Bayanlar Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

papatya26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
45
0
36
Eskişehir
merhabalar eşime bu tanı yeni kondu bu durumda olan arkadaşlar var mı siz neler yapıyosunuz tedavide nasıl bir yol izlemeliyiz. Benimle paylaşırmısınız lütfen.
görüşlerinizi ve tgecrübeleinizi bekliyorum.

evet canım aynı sıkıntı ama ben sana hiç olumlu bir tavsiye syleyemiyecegim.......9 yıllık evliyim....çocugumuz yok..tedavilerim hep negatifti...........ayyy içini karartıyorum........aslında hiç yazmıycaktım ama sonra vazgeçtim işte ne bilim.......

Sevgili krizentem gerçekden canım sıkıldı bilmiyorum canım ya daha yeni öğrendik testler yaptırıyoruz 2 kadın doğum uzmanıda direk tüp bebek dedi zaten eşimde bugün tekrar test verdi keçi boynuzu kürü polen bal arısütü karışımı işte ne bileyim ceviz dut kurusu vs. ne duydumsa deniyorum işte ameliyatta olamıyor varikoselden dolayı grede 2 çıktı üroloji net bişyde demdi peşindeyiz bakalım allah hayırlısını versin olur diyolar ama sizin neden olmadı sadece bu teşhismi kondu tek probleminiz bumuydu? Hani içime hep bi umut vardı gerçekden üzüldüm bugün mübarek gün allaha dualrımızı edelim bize ve bizim gibi olanlara versin inşallah sende başından geçenleri tecrübelerini anlatırsan sevinirim hem bana destek olursun hemde belki hala yapılacak bişeyler vardır bende sana neler yaptığımızı anlatırım. Ben eskişehirdeyim sen neredesin? Allah yardımcımız olsun inşallah bizimde yüzümüz güler görüşmek üzere...

bende eskişehirliyim ve eşime konulan ilk tanı bu ama bizde varikosel yok. ameliyatla duzelir mutlaka varikosel ameliyatı olsun esin tıpa cavit can hocaya mutlaka gidin. sormakistediğin soru varsa yazabilirsin bizde hareket sıfırdı proxeed ile şu an %50 hareketlilik var hala bebişimiz yok yaklasık 1 yıl oldu ögreneli 2 yıldır deniyoruz ve 5 yıllık evliyim

Canım merhaba tıpda turgut bey var ona gitti bugün hormon testleri ve batın grafisi istemiş saat 3 gibi çıkacak sonuçları görüşecek bakalım meni yok demiş çok az demiş zaten bakalım ne olacak zaten direk tüp bebek diyolar sen denedin mi tüp bebek? yoksa ilaçlarla beklemedemisin kadın doğum doktorun kim? Allah hayırlısını versin baklım ne olacak cavit beye niyetle gitti ama turgut beyle görüşmüş onu daha çok tavsiye etmişlerdi sen tanıyormusun turgut beyi ? 3 farklı kadın doğum uzmanına gittim 3 de vakit kaybetmeden tüp bebek dedi elimizdekinide kaybetmeyelim dediler bana tavsiyelerin nedir. Allah hepimize yardım etsin hayırlısını versin inşallah görüşmek üzere...

valla arkadasım sana umut olur muyuz bılmem ama ben durumumuzu soyleyeyım sen karar ver. esımın tahlıllerınde sayı, hareketlılık, morfolojı sorunu var yanı sızın durumdan ama cok sukur ben su anda hamıleyım kendılıgınden oldu hamıle kaldıgım ay sayı 4 mılyon, ılerı hareketlı 0, morfolojı %1 dı. ama bunlar degısken oldugu ıcın o esnada nasıldı bılmem. esıme kecıboynuzu kuru kullandık+proxeed plus+arı sutu polen+fındık, fıstık, kabak cekırdegı, cılek, havuc ne bulursa yedırdım(tabı bu yıyecekler spermlere olumlu etkısı olanlar, arastır ıstersen) bunlar vesıle tabı taktır Allahın...bızım durumda ne cok umutlu olacaksın ne de umıdını tamamen keseceksın. bız hep su mantıkla hareket ettık kendılıgınden olursa olur olmazsa tup bebek tedavısı dıyorduk gecen yaz yaptırdık olumsuz oldu bu yazda hatta paramızı hazırladık temmuz gıbı baslamayı dusunuyorduk Rabbıme sukurler olsun kı gerek kalmadı...sızın degerler nasıl bılmıyorum ama ımkansız dıye bı sey yok bunu unutma kendılıgınden yada tedavıyle ınsallah yavrun tez zamanda sana gelır. bu arada ben bu hamılelıkten bı ay oncede dusuk yasadım morfolojının ıyı olması dollenmenın kalıtesını etkılıyor halıyle saglıksız dollenme olunca bebek yasamıyor. ama belkıde dusukten sonra daha hızlı oldu cunku oyle dıyorlar dusukten sonra hemen olurmus

Çok tebrik ederim canım. İnşallah sorunsuz bir hamilelik geçirir ve sağlıklı bir şekilde yavruna kavuşursun. Biz de de aynı problem var. Rabbim bizlere de nasip eder inşallah...

Eşimede şiddetli oligoastenoteratozoospermi tanısı konulmuştu. Tek taraflı inmemiş testis sorunumuz var aynı zamanda. Doktorumuz direk tüp bebek dedi. İlk öğrendiğimizde sayımız 225.000 morfoloji ve hareketli % 5 ti. Geçen sene ağustosta ilk denememizi yaptık ne yazık ki kimyasal gebelik oluştu bu arada değerimiz 5000 e kadar düşmüştü. Baskılarım sonucunda eşim 4 ay kadar keçi boynuzu kürü ve solgar ın male multiple diye bir ilacını kullandı ( bu arada eşim doktor ve bu tarz tedavilerede çok karşıdır) şubat ayında 2. denememizi yaptık. Morfoloji değişmemişti ama sayımız 100.000 e çıkmıştı. Doktorumuz IMSI tekniği ile spermleri büyüterek işlem yapılmasını istedi. 2 embriyo transferi yapıldı. Çok şükür şuan 28 haftalık kızıma hamileyim. İnşallah Rabbim isteyen herkesin kucağını doldurur.

bzdede aynıı sorun 2 mılyona cıktı 170 bınden
ama sonuc 2 yıldır aynı hep
tek care tup denemek maddı yonden hazır oldukca

kızlar bu yenı cıkan hındıstandan gelen genellıkle AZOLULAR ve dusuk sperm hız sorunu yasayanlar ıcın kullanılan ılactan adı M SURE
kullananınız varmı
yada almayı dusunen?
aylık fıyatı 400 tl imiş pahalı ama
işe yarayacaksa neden olmasın ?

onu ben de araştırdım ama gerçekten de çok pahalı.işe yarıyor mu bilmiyoruz ki.proxeed plus benim eşimde yaramadı mesela ki çoğu kişide işe yaramış...o yüzden önyargılıyım

ben de sizler gibiyim arkadaşlar ilk tahlilimizi yaptırdık iyi çıkmadı pek ekim ayında tekrar tahlil yaptıracağız bakalım hayırlısı. doktor direkt tüp bebek dedi ama ben umutluyum şubata kadar deneyecem olmazsa artık şubattan sonra tüp bebek işine bakarız. şimdilik keçi boynuzu kürü ve düzenli beslenmelerle işi götürmeye çalışıyorum eşim isyan edene kadar:))) inşallah hepimiz hamiş haberlerimizi yazarız Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

Amin gerçekten çook zor bir süreç.Hakkınızda hayırlısı olsun.Besin takviyeleri de kullanın bence.e vitamini gibi..

ALLAH kucağına almayı da nasip etsin inşallah bende dün küretaj oldum 8 haftalık bebeğimin kalbi durmuş tüp bebekti üstelik bu ikinci düşüğüm ALLAH yardımcımız olsun hepimizin

gözün aydın sağlıklı bir şekilde kucağınada alırsın inşallah darısı bizlerin başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…