Bikere kadının kadına desteği diye bişey yok. Elin kadını düşünmüyor.
Ha suçsuz filan demiyorum tabi ama asıl koca düşünecek evlendiği kadının acı çekmesini üzülmesini.
Evlenirken o söz veriyor diğer kadın değil. Bütün insanlar iyi değil onlardan beklentimiz olamaz.
Yapmasınlar düşünsünler diyelim ama yok öyle bir dünya.. her zaman böyle insanlar olacak.
Şu mantığı bırakmak gerek artık bence 'kocamı baştan çıkarttı'
Sokakta bir sürü de evli kadınlara ilgi gösteren adamlar var hatta evli kadın istese erkekten
çok daha kolay aldatma ortamına ulaşır. Erkeklerin kadın bulmasından daha kolay bu.
Ama daha çocukluktan başlayıp aslan oğlum, sana hangisini alayım, kadınla erkeğin
aldatması aynı olmaz, erkek yaparsa çapkınlık, kadın yaparsa o....'luk
vs diye bunların kafasına daha 5 yaşından dikte ediyorlar bunları. Yaptıkları takdirde sonunda
kadının ki dayak hatta ölüm korkusu olmadığı gibi üstüne üstlük yapmış bir hata affet dendiği
için çok rahatlar bu konuda..
Önce bunların değişmesi gerek.
Ayrıca farkettiğim bişey var kadınlar evlilikte ne kadar alttan alıp, kendinden ödün verip,
fedakarlık yapıp, her türlü zorluğa sıkıntıya göğüs geriyorsa haliyle aldatılmak çok daha yıpratıcı oluyor bence..
Çünkü o zaman o ayları yılları bir kayıp olarak görmeye başlıyor.
Ama evlilik yürüsün diye çabalayıp çırpınmayan, yürürse yürür mantığıyla hareket eden ve
her zaman kendi istediği gibi yaşayan kadın daha az yıpranıp üzülüyor bence.
Yani kafasında keşke şunu yapsaydım böyle yapsaydım diye bir hayal kırıklığı olmuyor geçmişe dair.
Dilediği hayatı yaşamış çünkü.
Hayatta kimse için fedakarlık yapmamak gerek bence en sevdiklerimiz yakınlarımız için dahi.
Çünkü sonra yaşanacak olumsuz durumlar daha acıtıcı oluyor.