Eşini kaybeden kadın yalnız yaşar ya erkek yaşarmı sizce

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
bir konu açmıştım öleceğinizi bilseniz bebeklerinizi kime emanet edersiniz diye eşimize demişler annemize denmiş ....... ben eşime bırakmam çünkü çevremde gördüğüm tüm eşi ölmüş bayanlar yalnız çocuklarına bakmaya çalışırken erkekler evlenmenin peşinde sizin çevrenizdekiler nasıl benim eşinin kırkı çıkmadan evlendiğini bildiğim erkekler var üstelik çocuklar büyük ve ona bakabilecek haldeyken bu yüzden eşim benim gözümde dört dörtlük ama ona bu konuda güvenemiyorum istesemde olmuyo

Kadınlar da evlenmeli,saçını süpürge decek de ne olacak?Artık kadınlar da akıllandı.:78:

buna verebileceğim örnek BABAM
annemi o kadar çok seviyorduki
annemden sonraki hayatında bile annemle yaşıyormuş gibi davranıyor
canım babam:70:

ben erkeklerin yalnız yaşayabileceğine inanmıyorum çevremde gördüklerim de öle niceleri gördüm genç eşi ölmüş mezarının başında öle ağlamış ayıramışlar mezarından:43: çok geçmedi duydumki evlenmişler:57: bende düşünürüm bazen ben ölsem eşim evlenirmi die ayy düşünmesi bile çok acı:43:

evleniyorlar hemde çatır çatır. kayınvalidem 2007 aralık ayında vefat etti kayınpeder 55-56 yaşlarındaydı biz o zaman çıkıyorduk. kayınpederim daha 40ı çıkmadan bakınmaya başladı hatta bir ara 26 yaşında bir kızcağızı istemeye kalkıştı :47: yıl 2011 o günlerden sonra bize hiç rahat vermedi vakitsiz evlenmemize sebep oldu altlı üstlü oturduk yaptığım yemeği yemedi, çamaşırını yıkatmadı, evini temizletmedi, parası olduğu halde almadı giyinmedi, sırf millet evlendirin bu adamı yazık günah desin diye. kendi ilçemizde değil komşu ilçelerde bile görmediği dul bayan evde kalmış kız kalmadı bir de . sonunda bu kurban bayramından sonra (allaha şükür ki) yaşına uygun bir kadın buldu ve evlendi şimdi herkes kafasını dinliyor o hariç tabi :1: bun zaman zarfında aramaya ve gezmeye fena alıştığı için şimdi evde karısıyla oturmak da hiç hoşuna gitmiyor :27: allah erkeklere akıl fikir versin, şu durumdan şunu öğrendim erkek milleti uçkur derdine her türlü rezilliği göze alır.
her ne kadar eşimi çok seviyor olsamda bir gün ben bu dünyayı terkettiğimde zannetmem ki arkamdan yasımı tutsun en kısa zamanda o da evlenir

evleniyorlar hemde çatır çatır. kayınvalidem 2007 aralık ayında vefat etti kayınpeder 55-56 yaşlarındaydı biz o zaman çıkıyorduk. kayınpederim daha 40ı çıkmadan bakınmaya başladı hatta bir ara 26 yaşında bir kızcağızı istemeye kalkıştı :47: yıl 2011 o günlerden sonra bize hiç rahat vermedi vakitsiz evlenmemize sebep oldu altlı üstlü oturduk yaptığım yemeği yemedi, çamaşırını yıkatmadı, evini temizletmedi, parası olduğu halde almadı giyinmedi, sırf millet evlendirin bu adamı yazık günah desin diye. kendi ilçemizde değil komşu ilçelerde bile görmediği dul bayan evde kalmış kız kalmadı bir de . sonunda bu kurban bayramından sonra (allaha şükür ki) yaşına uygun bir kadın buldu ve evlendi şimdi herkes kafasını dinliyor o hariç tabi :1: bun zaman zarfında aramaya ve gezmeye fena alıştığı için şimdi evde karısıyla oturmak da hiç hoşuna gitmiyor :27: allah erkeklere akıl fikir versin, şu durumdan şunu öğrendim erkek milleti uçkur derdine her türlü rezilliği göze alır.
her ne kadar eşimi çok seviyor olsamda bir gün ben bu dünyayı terkettiğimde zannetmem ki arkamdan yasımı tutsun en kısa zamanda o da evlenir

ne insanlar varyaa

Sahsen esi olmus bir erkegin oyle evlenmek icin esinin olumunu bekler gibi degilde kendisine tekrar bir duzen kurmasi icin, cocugu varsa ve bakilmasi zor ise (kendi veya ailesi bakamiyorsa) o zmn evlenmesi gayet dogal birsey Evlenmesi sagsolda surunmesinde daha iyidir ama tabi yukarida dedigim gibi, karisinin vefatin'dan sonra hemen suslen puslen noluyo kardes?? olmaz yani Evlenmeden olmuyorsa evlensin ama esini de unutmasin...

Bence genelleme yapilamaz, yani her erkek ayni degil.
Tabiki asiri uckuruna düskün erkeklerde var ama yillar boyu esinin arkasinda yas tutanda.
Esimin ailesinde cok sevdigim bir enistemiz var, kendisi süper resimlerde cizer üstelik, süper bir evi var...
O mesela hanimi 35 yasinda kanserden ölüyor ve yirmi senedir kendi 3 cocuklari büyüttü ve okutuyor.
Hep takdir ederim o enisteyi, birde bir yakisikli Masallah, isteseydi coktan evlenirdi ama yapmamis.
Cok entel, cok modern, cok duygu dolu, degerli bir insan....Hayranim...
Ama insan soramiyorda, yani böyle konulara giremiyorda ama cok etkileniyorum böyle seylerde.
Cokda merak ediyorum neden bir daha evlenmedi diye? Esini cok seviyorumus onu duydum sadece...
Ama gönül isterki bir daha evlenilmesin ama bilmiyorumki neden insanlar bir daha evlenmeyi düsünür?
O insan hic insanin esinin yerini tutarmi??? KATTIYEN!!!
Üzücü bir konu...

eşi öldükten sonra evlenmeyen erkek hiç görmedim ben desem yalan olmaz.:44:aslında erkeğin evlenmesi beni pek rahatsız etmiyor insan yanına hayat arkadaşı isteyebilir bunu yadırgamam ama bunu daha eşinin 40 ı çıkmadan yapanlara hemen kadın derdine düşenlere sinir oluyorum:23:insanın biraz eşinin anısına saygısı olmalı:31:

açıkçası böyle bir durumda ben kalsam Allah korusun evlenirim.eşimin de evlenmesini isterim.bir ömür çocuğumun başında durup "senin annen bir melekti yavrum"demesi bana ütopik geliyor.ha hayatını oğlumuza feda edip evlenmezse benim açımdan ne mutlu ama bunu beklemek bencillik.o adamın bir daha gülmeye,hayatı paylaşmaya hakkı yok mu yani?

ha şu olabilir çocuk çok küçüktür ezilmesin falan diye beklenir anlarım ama bir ömür de eşsiz geçmez,niye geçirsin ki yani.o evlat da yarın evlenecek bu sefer o babayı yük olarak görecek o bana baktı ben de bakmalıyım diyecek bu durum eşiyle sorun olacak.tabi hayırlı çıkarsa,bir de hayırsız olursa "ben mi dedim sana evlenme diye benim ne suçum var"bile der yani.malesef gerçekçi olmak lazım.

açıkçası böyle bir durumda ben kalsam Allah korusun evlenirim.eşimin de evlenmesini isterim.bir ömür çocuğumun başında durup "senin annen bir melekti yavrum"demesi bana ütopik geliyor.ha hayatını oğlumuza feda edip evlenmezse benim açımdan ne mutlu ama bunu beklemek bencillik.o adamın bir daha gülmeye,hayatı paylaşmaya hakkı yok mu yani?

ha şu olabilir çocuk çok küçüktür ezilmesin falan diye beklenir anlarım ama bir ömür de eşsiz geçmez,niye geçirsin ki yani.o evlat da yarın evlenecek bu sefer o babayı yük olarak görecek o bana baktı ben de bakmalıyım diyecek bu durum eşiyle sorun olacak.tabi hayırlı çıkarsa,bir de hayırsız olursa "ben mi dedim sana evlenme diye benim ne suçum var"bile der yani.malesef gerçekçi olmak lazım.

evet cok dogru, katiliyorum

Genelde anneler toparlayıcı oluyor bu tarz durumlarda.Çocuklarının yanına ne yapacağı ne edeceği belli olmayan bir adam getirmiyor.Evlenip mutlu olanlar var Allah bozmasın ama çocuklarına kendini adayan annelere ayrı olarak helal diyorum.Çünkü o çocuğu birilerine emanet etmek,gerekirse savunmak hiç kolay değildir.Zaman zaman kendi babamız bile evlatlarına laf ettiğinde kaldıramazken annelerimiz başka bir adama tahammül etmek eminim çok zor olur.

Erkeklere gelince genelleme yapmaktan çok hoşlanmasam da büyük bir kısmı evliyken bile yok bakışmalar yok aldatmalar derken hanımı vefat edince bir başkasıyla olmaması imkansıza yakın.Ve her ne kadar erkek gücü dense de erkekler kadınlar kadar güçlü falan değiller.Kadınların katlandıkları zorluklara katlanmaları çok zor.Ki zaten onlara göre bu zorluklardan ziyade ihtiyaçları vardır.İstisna olanlar vardır onlara da helal olsun.Belki bir kısmınız neden olmasın,hayatına devam etsinler diyecekseniz.Ben yanıt verirken kendimi bu durumda düşünüyorum da belki bencillik olacak ama ne annemi ne de babamı başka biriyle düşünmek istemiyorum.​

Back
X