• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşini sevmeyip devam etmek zorunda olan var mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bı saattir neyi kast ettiğine o kadar emin oldum ki hiiiic kıvırma şimdi. Belki sağlıklı düşünemedigim zamanlar oldu ama senin ne kastettigini anlayacak kadar sağlıkliyim sende buna emin ol....
Neden kıvırayım hanımefendi?
Allah aşkına siz tam olarak kimsiniz ki kıvırayım? Öyle birşey ima ettiğime dair bir ibare bile yok, kaldı ki ben böyle birşey demiş olsam buradaki "linç tayfa" diye adlandırdığınız kişiler çoktan uyarmıştı, bende düzeltmiştim hatamı. Bu şekilde anlayan sadece sizsiniz farkında mısınız?

Birkaç ay dediğin 2 hafta önce ama yine de sen bilirsin.
Haddini bilsen keşke. Kimin saçma olduğu belli yahu boşversene.
Aynen bende saçmalıyorum, sevmediğin halde dayakçı kocaya katlandığın için sen çok mantıklı hareket ediyorsun ama ben saçmalamış oluyorum.

Ben konu sahibinin aslinda ne duymak istedigini anlamadim:
- Kendisi bosanmak istemiyor.
- Baskasi ayni onun gibi böyle bir evliligi devam ettirdigini mi duymak istiyor? Yani "Aferim, yuvana sahip cikiyorsun kendini yok sayarak" mi demek lazim.
- Sahsen hic bir kadinin ve cocuklarinin sevilmedikleri yerde olmasini istemem

- Baskasi ayni onun gibi böyle bir evliligi devam ettirdigini mi duymak istiyor? Yani "Aferim, yuvana sahip cikiyorsun kendini yok sayarak" mi demek lazim.
Aslında buradaki kimse kötülüğünü istemiyor ama onun iyiliği için yazanlara bile kızıyor.
Ne istediğini gerçekten bende anlamadım.

Niye biriyle mi birliktesiniz ki onu ima etmiş olayım? Eski sevgilinizle konuşmanız onunla birlikte olduğunuzu göstermez, kocanızı "gerçekten" sevmediğinizi gösterir. Lafı cımbızla çekip işinize geldiği gibi anlamayın.
Bende onu diyorum işte biriyle Birlikte değilim. Anne kendi keyfinde imandan onu kastettigini daha önceki yorumlarin sebebiyle eminim.

Daha bugün çocuğumun öğretmenine anlattım durumumu. Yapmayın sakın boşanmayın tedavi olursa devam edin çünkü kaç yıllık öğretmenim tüm boşanan ailelerin çocuklarında mutlaka bı sorun var hiç sorun olmasa bile ayrıldıkları icin anne babadan nefret ediyorlar dedi. Babasız erkek çocuk büyütmek çok zor baba figürü evde olmalı dedi.Buyuturken baba şart dedi.Allah korusun maddeye alkole yöneliyorlar dedi.
Şunu diyen eğitimciyi net şikayet ederdim hadsiz laflara bak ama size de iyi bahane olmuş sanki zaten duymayı beklediğiniz bu gibi

sanırım haklısın..cesaretı olmadıgı ıcın bunu duymak onu rahatlatıcak..ama gercek su kı..anne baba bırbırını sevmıyorsa o ortamda mutlu cocuklar olmaz

Bende onu diyorum işte biriyle Birlikte değilim. Anne kendi keyfinde imandan onu kastettigini daha önceki yorumlarin sebebiyle eminim.
İlk yorumunda anneliğine laf ettiğimi söylemiştin, şimdi başka birşey ima ettiğimi söylüyorsun. Hangisi doğru? Ben öyle bir imada bulunmadım, birkaç defa oku istersen.
Anne kendi keyfinde. Maddi sıkıntı çekmemek için ve etraf ne der diye düşündüğü için kendi keyfini bozmak istemiyor. Söylemek istediğim bu. Düzgün okusanız keşke şu yorumları,öyle söylemek istemiş olsam sizden neden çekineyim? Direkt öyle söylerdim.

Bak canim eşini sevmezsen zaten bosanirsin asıl eşini seve seve boşanırsan ve o zaman konu açsan anlamlı olurdu bu bir.
Ikincisi çocuklar için evlilik devam edilmez cunku cocuklari bu olumsuz etkiler. Öğretmen meslektaşımi bu gafı yüzünden esefle kınıyorum. Dogruyu anlatir bu şekilde yetistirirsen kimse alkolik olmaz.
Üç siddet affedilecek birsey degildir. Kendine yazik edersin. O rüyandaki adama diyecek söz bulamıyorum. O biraz mezhebimi aştı. Üç üyelikle kendinizi savunduğunuzu da anımsadım. Allah kolaylik versin zor iş.
Bende sizi anımsıyorum burada konulara yaptığınız yorumlarda mezhebinizi aşılmıyor da bu konuda mi aştı..

sanırım haklısın..cesaretı olmadıgı ıcın bunu duymak onu rahatlatıcak..ama gercek su kı..anne baba bırbırını sevmıyorsa o ortamda mutlu cocuklar olmaz

Bosanmis cocuklarin sorunlu oldugunu söylüyorlar hep, ama benim gözlemledigim: Evliligi saglikli yürütemeyenler, ayni berbat sekilde bosaniyorlar. Cocuklari silah olarak kullanan cok, cocuklar herseye sahit oluyor. Sonra cocuk bunlarin arasinda ezildigi icin tepkili.olunca da adi "sorunlu cocuk" oluyor. Halbuki buna sebep olanlar hep yetiskinler.

Birkaç ay dediğin 2 hafta önce ama yine de sen bilirsin.
Haddini bilsen keşke. Kimin saçma olduğu belli yahu boşversene.
Aynen bende saçmalıyorum, sevmediğin halde dayakçı kocaya katlandığın için sen çok mantıklı hareket ediyorsun ama ben saçmalamış oluyorum.
Konuyu anlattığım tarih bı kaç hafta önce ama olay en az 7 ay önceydi.. of valla ya

Daha bugün çocuğumun öğretmenine anlattım durumumu. Yapmayın sakın boşanmayın tedavi olursa devam edin çünkü kaç yıllık öğretmenim tüm boşanan ailelerin çocuklarında mutlaka bı sorun var hiç sorun olmasa bile ayrıldıkları icin anne babadan nefret ediyorlar dedi. Babasız erkek çocuk büyütmek çok zor baba figürü evde olmalı dedi.Buyuturken baba şart dedi.Allah korusun maddeye alkole yöneliyorlar dedi.
Bunu bir ogretmen mi dedi? Gercekten mi? Bosanan anne ile baba. Evlat babadan bosanmiyor ki. Cocuklar babasiz kalmiyor, onlarin babasi var zaten gorusuyorlar. Soyle dusunen insanlara, bosanma cesareti olmayip da cocuklari bahane eden insanlara soyleyecek soz bulamiyorum artik.
Tamam bosanmiyorsun. Adami da sevmiyorsun. Peki bizden ne soylememizi bekliyorsun?

çocuklar için neden devam etmek zorunda olduğunuzu hala anlayamadım. benim bir arkadaşımın annesi 26 yıllık evliliğinden boşandı, eşini sevmiyordu, mutsuzdu. aman çocuklar büyüsün öyle böyle dedi. boşandıktan sonra kiralık bir eve taşındı, arkadaşım zaten başka şehirde, kardeşi şu an babasıyla yaşıyor. çocuk bizzat iyi ki boşandılar yıllardır boşu boşuna evdeki soğukluğu, kavgayı çekiyormuşuz şimdi çok rahatız dedi. aksine evdeki huzursuzluk çocukları daha kötü etkiliyor. bunu gidip öğretmene anlatmanız saçmaysa öğretmenin verdiği cevap daha da saçma olmuş.

Bunu bir ogretmen mi dedi? Gercekten mi? Bosanan anne ile baba. Evlat babadan bosanmiyor ki. Cocuklar babasiz kalmiyor, onlarin babasi var zaten gorusuyorlar. Soyle dusunen insanlara, bosanma cesareti olmayip da cocuklari bahane eden insanlara soyleyecek soz bulamiyorum artik.
Tamam bosanmiyorsun. Adami da sevmiyorsun. Peki bizden ne soylememizi bekliyorsun?
Tek basıma aslanlar gıbı hem oglan hem kızlar yetıstırıyorum, o huzursuz ortamda kavgalarımıza kulaklarını ellerıyle kapatıp uyumalarından bin kat yeğdir boşanmak.

Aslında buradaki kimse kötülüğünü istemiyor ama onun iyiliği için yazanlara bile kızıyor.
Ne istediğini gerçekten bende anlamadım.
İyilik isteyen insan alaycı alaycı kınar gibi konuşmaz. Ben herkese böyle cevap yazmıyorum. Haddini aşaara yazıyorum. Gayet efendi yazanlar başımın üstünde..

Bosanmis cocuklarin sorunlu oldugunu söylüyorlar hep, ama benim gözlemledigim: Evliligi saglikli yürütemeyenler, ayni berbat sekilde bosaniyorlar. Cocuklari silah olarak kullanan cok, cocuklar herseye sahit oluyor. Sonra cocuk bunlarin arasinda ezildigi icin tepkili.olunca da adi "sorunlu cocuk" oluyor. Halbuki buna sebep olanlar hep yetiskinler.
bızımkıler bız kavga ettıklerı ortamda değilsek bızım yanımıza gelıp kavga edıyolardı :KK53: bırılerı ayırsın dıyemı acaba
iişin garıbı annem rahmetlı oldu babam bu esıylede erkek kardesım odasına gırerek kavga edıyormus

Bakin hanimefendi gri sadece bir rengin adıdır. Öyle siyahla beyazi karıştırıp gri karar alacağım diye bir dünya yok.

Hayattaki kararlarinizda ya beyaz ya siyah olarak karar vermezseniz size derler ki: Alışkanlıklarini birakmaktan mi korkuyorsun? Yoksa yalnizliktan mi? Yoksa amaçsız misin?

Ya sevdigin icin bir adamin yaninda dur , ya da sevmedigin icin uzaginda ol!

Herseyden önce insan hayatinda mutlu olmak için yaşar. Sevmedigin insanla bir ömür tüketecek kadar ömrün var mi be bacım? Önce kendine olan saygin icin, cocuklarina olan sevgin icin ve karsindaki kisiye olan saygin icin bunu yap be...

Bende sizi anımsıyorum burada konulara yaptığınız yorumlarda mezhebinizi aşılmıyor da bu konuda mi aştı..
Valla bu senin kocan ve beyaz atli prensin yani bu " iki adam bir kadin " durumu sadece benim mezhebimi değil hak dört mezhebin duvarlarini aştı🤣

İyilik isteyen insan alaycı alaycı kınar gibi konuşmaz. Ben herkese böyle cevap yazmıyorum. Haddini aşaara yazıyorum. Gayet efendi yazanlar başımın üstünde..
Yoo kınamıyorum.
Sizde dalga geçer gibi konu açıyorsunuz, bende o şekilde yazıyorum.
Dalga geçer gibi öğretmen şöyle dedi bla bla yazıyorsunuz bende cevap veriyorum.
Boşanmış anne babanın çocuğuyum bende, çocuklarınızla empati yapabiliyorum. Asıl o çocuklar büyüdüklerinde size kızacaklar boşanmadığınız için. Size kızacaklar evdeki soğukluğu hissettikleri için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X