eşinin ailesine hangi sıklıkla gitmek yeterli?Kendı aılemı ozluyorum onlara gıdınce:(

Canim bu kadar uzulme. Sag salin olsunlar da insallah gelir gidersiniz ama bi de su boyut var ki neden qnlamis dwgilim, bu erkek annesi ailesi denilen kisi veya kisiler nedwn sadece kwndileeini aileden sayiyorlar da kizlar kayanon dibindwn xikmis gibi dqvraniyorlr anlamadim gitti. Benm esim de cok ugraati ailesinn olduu sehirde yasqmqmiz icin ama kesinlikle kabul etmedim. Evlwndikten sonra da k.v.ler surwkli baski yaptilar tayininizi isteyin gwlin diye,ne dwnaizlikler ne laflar...en son bi eaimle kavga ettik ve esim.kizimi alip gitmeye kalkti ama musaade etmedim kizimi alip onu kovdum,gidemwdi. Degil bir,on cocugum da olsa gitmem onun aileainin yanona. Cunku oraya gidersem biliyorum ki bosandircaklar bizi,en iyiisi gitmedwn bosanamk.bi de psikolojimi bozmaya ne gerek var de mi. Of neyse kendi derdime girdim yine. Demem o ki esinin is durumu musaitse allem et.kallem et kalma o sehirde ailene daha yakin bi yere gidin ayni yer olmasa da. Sinir oluyorum erkeklere de qilelerine de. Kimse kizmasin bana da su an cok sinirliyim

bence senin asıl düşüncen; ben anneme gidemiyorum, eşimin ailesinede gitmeyelimmm!!!!!

onlarla bi sorunun olmadığı halde sırf anneme gidemiyoruz diye böyle düşünülürmü ya??

haftada 1-2 gitmek belki yeterlidir ama bu ayrı konu.

Son düzenleme:
ben 1,5 yıllık evliyim iki aileyede uzagım kendi aileme dahada uzağım.ama her iki aileyede aynı sıklıkta gidyrm.eğer kendi ailemi sürekli yanımda istesem eşimle sorn yaşarım.her iki tarafa da eşit davranılması kanaatindeyim

benim iki tarafta uzakta tatillerde eşimin ailesini hiç sevmememe rağmen onlarda fazla kalıyorum.ben olsam iyi insanlarsa problem yapmam.gün ortamından nefret ederim ama sanslısın kayınvaliden seninle aynı ortamda olmaktan gurur duyuyor demekki..bence seviliyorsan kıymetini bil.bu evliligi iyiye götüren bir durum:))

aslında yanlış bir düşünce ama ben de aynı senin gibi düşündüm 3 sene ve ben 20 saat uzaktaydım. şimdi çok şükür benim memleketime taşındık
annen nasıl biri bir süre sonra sana tavır yapar mı hep onlarlasın diye?

sağolun yorumlarınız için.

ama ben bızımkılere gıdılmıyor dıye onlara da gıdılmesı demıyorum haftada bır zaten gıdelım dıyorum bu kadar sık olması benı rahatsız eden ve gun vs. gıbı sevmedıgım gereksız gordugum ortamlara ıstemeye ıstemeye gıtmem gerekmesı. yoksa ben onun aılesıne saygısızlık yapmıyorum guleryuzluyum yanlarında ve haftada 3 4 gun oradaydık sımdıye kadar. hatta bazen 5 6 gun oldu ılk gunler hep ugruyorduk. SAdece bunun azalmasını ıstıyorum. ve boyle ıstemedıgım ozel gunlerde bulunmak ıstemıyorum. İyi ınsanlar da olsa benım de ıstek ve ılgı alanlarım var kendı duygu düşüncelerimi yok sayarak kendıme haksızlık edemem kı.

Yıne de Benım kararım hıc sorun cıkarmadan gıtmek oldu. hatta bugun akşam yardıma dıye gıdecegım yarın da 1 saat falan gorunup ışlerımı bahane ederek erken ayrılacagım. Ama esıme de soyledım ılk dıye gonlu kalmasın dıye gıdecegım daha sonrakı gunlerde gıtmeyecegımı sevmedıgımı belırttım. sonrakı gunlere gıtmeyecegım kararı alarak bu gune gıdecegım kısa surelı.

annem bana tavır yapmaz ama çok üzülüyor şu sıralar kaldıramıyor onun psikolojısı bozuldu ılac kullanıyor uzaga verdıgı ıcın yalnız kaldıgı ıcın özlediği için...

eşimle konuştuk şimdi yarın bahane buluruz canım gitmeyız ıstemıyorsan dedı:) ben bugun tatlı yapayım goturelım yardım olmuş olur dıye soyledım ama yarın gıtmeyelım bahane bulalım lutfen dedım o da tamam iş çıkaralım madem dedi:)

daha oncekı konumda nıkah yaptıgıma pişmandım ve ayrılmak istiyorum sanırım alışma surecınde bıraz psikolojım bozuktu ve esım ddı benım aılem maddı durumlar yuzunden ertelıyor. Eşimin aılesıne karşı önyargım vardı gelmeden once çok huzursuzdum kotu mu gecınırız vs. dıye ama çok şükür ıyı ınsanlar. onun aılesının yanında rahat hıssedıyorum kendımı annem iş vs. konularda bana yuklenmıyor evıne mısafır gıbı gıttıgımde hiç elimi bırseye surdurmuyor ufak tefek sofra kaldırma vs yapıyorum. Babam da oyle ıyı nıyetlı yaklaşıyor kızkardeşi erkek kardesı sakın ıyı ınsanlar despotluk kurmuyorlar çok şükür iyiler Allah omur boyu boyle olmak nasıp eder inşallah.

Ancak rahatsız oldugum bır konu var benım kendı aılem uzakta kaldı onları bıraktım ve geldım bunun kırgınlıgını hergun yaşıyorum onları çok özlüyorum. Buradakı annemlere de sık gıdıyoruz. sımdıye kadar en fazla 3 gun gıtmedıgımız oldu 3. akşam mutlaka ugradık. Bazen yemege bazen caya bazen oylesıne iş güç vesılesıyle. Evım taşınırken saglık sorunları yuzunden kendı aılem gelemedı burdakı aılem butun evımı taşıyıp yerleştirmeme yardım etti.

Ne guzel sorun ne dıyeceksınız ama ben aılemı ozledıkce onlara gıdıp gelmek daha fazla canımı sıkıyor. Hep bır yanım eksik. Dün de onlara gıttık annesi eşime sarıldı çok özledim dıye. Bana da sarıldı ama ben o sahnede hemen kendı annemı düşündüm o nasıl dayanır kı dıye. Şimdi bıle aglıyorum çünkü uzak olma çok dokunuyor, çok özlüyorum. Boyle oldukça da eşimin aılesıne de gıdıp gelmek ıstemıyorum. Ya da haftada 1 gıdıp gelelım bu kadar sık gıtmeyelım ıstıyorum. Eşime de bellı edıyorum tatlı dille o da başlarda dıye boyle canım ılerde haftada bır gonullerını alırız yeter dıyor.

Bu hafta sonu da gün yapacakmış kayınvalıdm benım de gıtmemı ıstyor ama ben hiç gitmek istemıyorum. Hem sık gıtmekten sıkıldım hem de sevmıyorum oyle ortamları. Eşim de gitmemı ıstıyor gıtmezsem akrabalarına karşı mahçup olacak gıbı sankı ama ıstemedıgım bır seye onun hatrı ıcın katlanmalı mıyım bılemıyorum.

Bence hiç oyle sıkı fıkı alistirma, nasil alisirlarsa oyle giderler... Yol yakinken yavas yavas mesafe koy araniza en basindan mesafeye alisirlarsa iyi karsilarlar sonradan olsa sorun çikar... Esinin hatiri için gidip gitmeyecegin su soruya bakar esin senin için senin ailene karsi bu tarz fedakarliklar yapar mi, o yaparsa sen de yapabilirsin iyi niyetini gostermek için ama abartmadan, mesela gidersin gune ama 1 daha çagirirsa bi sekilde red edersin, baska ortamlardan hoslandigini hissettirirsin, guler yuz tatli dil saygi sevgi çerçevesinde bir iliski olabilir ama kesinlikle çok samimi olma derim... Esinle senin kendi dunyaniz olmali, sizin arkadaslariniz, sizin takildiginiz yerler falan bunun yaninda birde aile ziyretleri falan olmali... Esin istedigi zaman ailesine gidebilir, sen haftada 1 gitsen yeter yoksa bir gun gelir dersin ki "sadece kocamla deil butun aile ile evlenmis gibiyim" :1: ... Imkanin oldukça annene git guzelim kiyamam ya...

ben 1,5 yıllık evliyim iki aileyede uzagım kendi aileme dahada uzağım.ama her iki aileyede aynı sıklıkta gidyrm.eğer kendi ailemi sürekli yanımda istesem eşimle sorn yaşarım.her iki tarafa da eşit davranılması kanaatindeyim

biz de her iki tarafa esit davranmaya çalisiyoruz ve bunun yaninda ikimiz de (yalniz) istedigimiz kadar ailemizle gorusmekte ozguruz birbirimizi ihmal etmedigimiz surece problem yok

Ben malesefef esımın aılesı ıle oturuyorum.malesef dıyorum cunku su eve ayak bastıgım gunden berı bana hayatı zından ettıler.esımın annesı cok kucuk yasta vefat ettıgınden dolayı yerıne seytan gelmıs adete .esıme cok yapmıs zamnnıda sımdııde her ıkımızıde yapıyor.bıktım ınanın.ama gelırler yol vermıyr ayrı eve tekk dılegım mutlu onlarsız esımle mutlu bır yuva.oyle sytankı mutfaktakı tencerebı, kabı kaca herseyı toplayıf odaya soktu ınanın kasık bulamıyrum ymek yemege kayınpederım dusmn oldu bıze buyle onla bunla eltım desenız oda seytann yavari napıcam ben ya .ayrı yıyruz yemeklerımızı konusmuyrz esımle evde kımseyle mutfakta eltımle kaynanm bnı ıtıp kakıyolar sureklı kayınpederıme yannıs akzedıolar olayı oda bıze yuklenıo sureklı eltımın bır oglu var benım yok yapmadııgı kalmıyor bana rabbım tez zamnada yardım etsın bana

Son düzenleme:
canımm bende yeni evliyim bi buçuk aydır kayınvalidem hrgün gelmemizi ister ama ben haftada bir gidiyorum sürekli arar aramadığımı ima ederik laf sokar saatlerce telefonda konuşmak isterki ben kendi annemle bile konuşmuyorum nasılsın iimisin o kadar .. bu durumlar benimde canımı çok sıkıyo çalışan bi bayanım eşimle konuştuk haftada bir gün bize bi r gün onlara gidiyoruz ama her gittiğimizde oğlunu kıskanması hiç hoşuma gitmiyo nişanlılık dönemlerinde de çok soğuttu kendinden ... elimde olmadan tavrımı belli ediyorum bende ama kendi yaptı beni böyle napıyım...
hafta sonu görümcemin günü kv de beni de aradı doğru düzgün giyin saçını düzgünce yap gel dedi şoook oldum ben her zaman bakımlı kendime özen gösteren biriyim zaten iice sinir etti beni galiba giyiniş tarzımı beğenmiyo bende bi an sinirden ben ne giyincemi bilmiyo muyum dedim belki gelemem ben işlerim var dedim hemen belli ettim yani napcam biliyorum hiç istemiyorum gitmek dedikoducu kadınlar hpside yüzüne gülüp arkadan konuşan cinslerden :((

Canım seni etkilemiş olmım ama kv bana öyle bisey dese gitmezdim herhalde

Ben malesefef esımın aılesı ıle oturuyorum.malesef dıyorum cunku su eve ayak bastıgım gunden berı bana hayatı zından ettıler.esımın annesı cok kucuk yasta vefat ettıgınden dolayı yerıne seytan gelmıs adete .esıme cok yapmıs zamnnıda sımdııde her ıkımızıde yapıyor.bıktım ınanın.ama gelırler yol vermıyr ayrı eve tekk dılegım mutlu onlarsız esımle mutlu bır yuva.oyle sytankı mutfaktakı tencerebı, kabı kaca herseyı toplayıf odaya soktu ınanın kasık bulamıyrum ymek yemege kayınpederım dusmn oldu bıze buyle onla bunla eltım desenız oda seytann yavari napıcam ben ya .ayrı yıyruz yemeklerımızı konusmuyrz esımle evde kımseyle mutfakta eltımle kaynanm bnı ıtıp kakıyolar sureklı kayınpederıme yannıs akzedıolar olayı oda bıze yuklenıo sureklı eltımın bır oglu var benım yok yapmadııgı kalmıyor bana rabbım tez zamnada yardım etsın bana

Allah yardımcın olsun...

Eşinin ailesinden buradaki annemler diye bahsedecek kadar pozitif şeyler görmüşsün.

İnsan ailesini özler tabi, bu çok normal. İmkan varsa eşini beklemeden mesela hafta sonları yalnız bile gidebilirsin. Ama böylesine iyi olduğun insanları da üzme, yavaş yavaş aç arayı.

Gün meselesi ayrı bir konu, ben de sevmem o tip ortamları, ama inatlaşırsan yanlış anlaşılabilir. Bence 1 saat bile olsa uğra, kayınvalidene biraz yardım et, sonra da işim var falan de kaç. Gönül kırmaya değmez yani.

bizimde aileler dışarda bir bayram bizimkilere bir bayram k.v.lere gidiyoruz yaz tatilindede iki tarafada uğruyoruz.4.5 yıllık evliyim 1-1.5 yıldır düzeldi görüşmeler önceden k.v. dem sürekli gelirdi arardı kimde internet bulsa açın bilgisayarı görüşelim derdi birde gittiğimizde allem eder kallem eder istediğini yaptırırdı(gtimek istemediğimiz yerlere zorla götürürdü).böyle yapa yapa kendinden soğuttu ama şimdi hiç görmesem aklıma gelmez bişey olursa ararım oda esksi kadar aramıyor allahtan...zor işler bunlar ama ne çok samimi olunmalı nede çok uzak aradaki mesafeyi korumak lazım.önceden k.vlerde her gelişinde eşimle kavga ederdik neyseki zaman herşeyin ilacı alıştık birbirimize ....ama bende k.v.lerin yanında olsaydım eminim sürekli görüşürdük ben gitmesem bile o bizden çıkmazdı heralde...

Back
X