eşinin ailesine hangi sıklıkla gitmek yeterli?Kendı aılemı ozluyorum onlara gıdınce:(

neyapsam88

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
78
0
16
İzmir
daha oncekı konumda nıkah yaptıgıma pişmandım ve ayrılmak istiyorum sanırım alışma surecınde bıraz psikolojım bozuktu ve esım ddı benım aılem maddı durumlar yuzunden ertelıyor. Eşimin aılesıne karşı önyargım vardı gelmeden once çok huzursuzdum kotu mu gecınırız vs. dıye ama çok şükür ıyı ınsanlar. onun aılesının yanında rahat hıssedıyorum kendımı annem iş vs. konularda bana yuklenmıyor evıne mısafır gıbı gıttıgımde hiç elimi bırseye surdurmuyor ufak tefek sofra kaldırma vs yapıyorum. Babam da oyle ıyı nıyetlı yaklaşıyor kızkardeşi erkek kardesı sakın ıyı ınsanlar despotluk kurmuyorlar çok şükür iyiler Allah omur boyu boyle olmak nasıp eder inşallah.

Ancak rahatsız oldugum bır konu var benım kendı aılem uzakta kaldı onları bıraktım ve geldım bunun kırgınlıgını hergun yaşıyorum onları çok özlüyorum. Buradakı annemlere de sık gıdıyoruz. sımdıye kadar en fazla 3 gun gıtmedıgımız oldu 3. akşam mutlaka ugradık. Bazen yemege bazen caya bazen oylesıne iş güç vesılesıyle. Evım taşınırken saglık sorunları yuzunden kendı aılem gelemedı burdakı aılem butun evımı taşıyıp yerleştirmeme yardım etti.

Ne guzel sorun ne dıyeceksınız ama ben aılemı ozledıkce onlara gıdıp gelmek daha fazla canımı sıkıyor. Hep bır yanım eksik. Dün de onlara gıttık annesi eşime sarıldı çok özledim dıye. Bana da sarıldı ama ben o sahnede hemen kendı annemı düşündüm o nasıl dayanır kı dıye. Şimdi bıle aglıyorum çünkü uzak olma çok dokunuyor, çok özlüyorum. Boyle oldukça da eşimin aılesıne de gıdıp gelmek ıstemıyorum. Ya da haftada 1 gıdıp gelelım bu kadar sık gıtmeyelım ıstıyorum. Eşime de bellı edıyorum tatlı dille o da başlarda dıye boyle canım ılerde haftada bır gonullerını alırız yeter dıyor.

Bu hafta sonu da gün yapacakmış kayınvalıdm benım de gıtmemı ıstyor ama ben hiç gitmek istemıyorum. Hem sık gıtmekten sıkıldım hem de sevmıyorum oyle ortamları. Eşim de gitmemı ıstıyor gıtmezsem akrabalarına karşı mahçup olacak gıbı sankı ama ıstemedıgım bır seye onun hatrı ıcın katlanmalı mıyım bılemıyorum.

Allah mutluluğunu daim etsinn,inşallah hep böyle sorunsuz olursunuz, bende yeni evliyim aileme 1 saat uzaklıkta eşimin ailesine 5 dk mesafede oturuyorum. Böyleyken bile bazen içime dokunuyo tek çocuğum rahatsızlansalar yardıma bile koşamıycam gibime geliyo. Kv her gün beni çağırıyo 3 haftadır bir kere gittim daha. Eşimde zamanla düzene girer onlarda bizde alışıcaz diyo bakalım şimdilik bende zamanla düzene gireceğini umud ediyorum. Bu gün olaylarında da yeni evli olduğunuz için sanırım ilk zamanlar böyle insanlara karşı seni metetmek göstermek için sürekli çağıracaktır. Uygun bir zamanda uygun bir dille bu tarz günlerden sıkıldığını yaşıtlarının olmadığını söylersen ileride yavaş yavaş da bazı günler mazeret uydurursan o da çok üstüne gelmiycektir anlattığın gibi anlayışlı sorunsuz bir insansa.

Elbette ailenizi özleyeceksiniz bu çok normalde bu durumla eşinizin ailesini kıyaslamanız gereksiz.
Çoğumuz evlendiğimiz zaman ilk başlarda o özlem duygusunu yaşıyoruz, sonra çiftlerin kendi hayatları düzene giriyor ve o özlem duyguları sizi bırakıyor.

Huzurunuzu bozmayın. Israrla gitmek istemezseniz ve ister istemez bu yüzünüze yansırsa eşiniz bu konuda anlayışsız olmaya başlar, inada bindirir işi.
Nasılsa zamanla düzene koyacağını söylemiş size.
...
Gün olayına gelince, tatlı bir dille öyle ortamları sevmediğinizi, çok sıkıldığınızı söyleyebilirsiniz.

ailen çok mu uzakta. ben kayınvalıdeme yakın oturuyorum. haftada bir akşam onlardayız yemekte. kendi ailemle 1 saate yakın mesafe var ama hafatada iki kere onlara gidiyorum. gitmezsem dayanamam kışın napıcam bilmiyorum:ssz:
kayınvalıdemi seviyorum ıyı ınsanlar ama haftada bir yeter abartmamak lazım kı boyle alışmasınlar. sende haftada bi kereyle idare et. haftasonların mesela kendıne kalsın.ama madem günü varmış git bi görün ki kırılmasın

Eşinin ailesine hangi sıklıkla gitmek yeterli ?

Cevap : Kendi ailene ne sıklıkta gidiyorsanız eşin ailesine de o sıklıkta gidilmeli... Siz çoook özlüyorum dediğiniz zamanlarda da fırsatınız varsa tek başınıza da ziyarete gidebilirsiniz yine annenizi..

Not : Sadece ziyaret konusunda değil, saygı, önemli günlerde hediye vb. şeylerde de her iki aileye de adil olursak sorun yaşamamız en aza indirgenir..

senin ailen uzakta eşinin ailesi yakında olduğu için eşinin ailesini daha çok görmen normal canım madem aranızdaki ilişkide güzel ben az gitmek istiyorum diye eşine diretme bu aranızda tartışma konusu olmasın.zamanla yavaş yavaş gitme sıklığını azaltabilirsin ama bunu birden bire yapma.gün içinde eğer kayınvalidenin seni sürekli çağıracağını düşünüyorsan böyle ortamları sevmediğini sıkıldığını söyleyebilirsin:31:

Canım en azından annen baban yaşıyorlar telefonla dahi iletişim kurabilme olanağına sahipsin.

Benim anneciğim babacığım da kara topraklarda. Hani dedin ya kayınvalidem eşimi öpüp okşadığında içim cız ediyor. Aynı duyguları ben de yaşıyorum ama benim anneme babama hiç bir şekilde ulaşma olanağım yok.

Böyle düşün ve mutlu olmaya çalış.

Eşinin ailesine sık gidip gelmek istememenin nedeni, sadece annelerin uzakta olması mı?
haftada bir yeterli bence.ama annenlere de gidin.

canımm bende yeni evliyim bi buçuk aydır kayınvalidem hrgün gelmemizi ister ama ben haftada bir gidiyorum sürekli arar aramadığımı ima ederik laf sokar saatlerce telefonda konuşmak isterki ben kendi annemle bile konuşmuyorum nasılsın iimisin o kadar .. bu durumlar benimde canımı çok sıkıyo çalışan bi bayanım eşimle konuştuk haftada bir gün bize bi r gün onlara gidiyoruz ama her gittiğimizde oğlunu kıskanması hiç hoşuma gitmiyo nişanlılık dönemlerinde de çok soğuttu kendinden ... elimde olmadan tavrımı belli ediyorum bende ama kendi yaptı beni böyle napıyım...
hafta sonu görümcemin günü kv de beni de aradı doğru düzgün giyin saçını düzgünce yap gel dedi şoook oldum ben her zaman bakımlı kendime özen gösteren biriyim zaten iice sinir etti beni galiba giyiniş tarzımı beğenmiyo bende bi an sinirden ben ne giyincemi bilmiyo muyum dedim belki gelemem ben işlerim var dedim hemen belli ettim yani napcam biliyorum hiç istemiyorum gitmek dedikoducu kadınlar hpside yüzüne gülüp arkadan konuşan cinslerden :((

benım ailem 6 6bucuk saat uzakta otobusle. bayrama az kaldı bayramda gıdelım dıye bıraz ertelemek ıstedı ben de çok ustelemedım az kaldı bayrama dıye. keşke bu hafta sonu aılemın yanına gıtsem gun yerıne. Ama gitmezsem eşim de gonul koyacak gıbı ben de senın aılene akrabalarına uzak dursam hoşuna gıder mı gıbı bır tavrı var. ama benımkılerı zaten çok sık gorme sansımız yok burda her zaman gıdıyorz.

dun onlardaydık. annesı cuma gunu gelın hazırlık yaparken lokul yapalım( buranın bır tur ekmegı) hem sen de ogrenırsın dedı (ben çok sevmıstım burada bu seyı yedıgımde). bırsey de dıyemedım cumartesı de gune gel dıyor.

bız de calısan ınsanlarız hafta ıcı bırsuru ısımız var yetışmıyor bır cumartesımız var ışlerı halletmek ıcın. Geçen hafta bahçelerine cevız toplamaya gıttıler esım onlara yardıma gıttı ben tek basıma perde baktım. Bu hafta da gun cıktı hep ışlerım kalıyor. Ve normalde ben çok iş yapmazdım buraya gelelı kosturmakla geçıyor gunlerım hıcbır ısım yetırmıyor çok yoruluyorum:(

Eşime dıyorum perde bakalım vs. ama o da ılk baslarda gıtsen ıyı olur gıbı tavrı var. Gıtmezsem de surat yapacak sanırım:(

Bence güne gidin artık,
şimdi güne gitmeyip,ailenizin yanına gitmek istemenizde yanlış olur.
bundan sonrası için gitmelerinizi biraz azaltabilirsiniz.dediğim gibi
haftada bir gün yeterli bence,ya haftasonu yada haftasonu işlerim oluyor derseniz
hafta içi gidersiniz.ayrıca ailenize çok uzak değilsiniz.neyse bayram yaklaştı diye gitmemişsiniz ama
bundan sonrası için gidişleriniz arasında fazla zaman bırakmayın.nasıl başlarsa öyle devam ediyor çünkü.
şuanda eşinin ailesine çok gidip kendi ailenize gidememeniz size çok dokunuyor.ilerde daha çok dokunur.
eşiniz bu şekilde alışırsa bu gidip gelme sıklıkları normal gelecek iki taraf içinde diyorum.

Son düzenleme:
daha oncekı konumda nıkah yaptıgıma pişmandım ve ayrılmak istiyorum sanırım alışma surecınde bıraz psikolojım bozuktu ve esım ddı benım aılem maddı durumlar yuzunden ertelıyor. Eşimin aılesıne karşı önyargım vardı gelmeden once çok huzursuzdum kotu mu gecınırız vs. dıye ama çok şükür ıyı ınsanlar. onun aılesının yanında rahat hıssedıyorum kendımı annem iş vs. konularda bana yuklenmıyor evıne mısafır gıbı gıttıgımde hiç elimi bırseye surdurmuyor ufak tefek sofra kaldırma vs yapıyorum. Babam da oyle ıyı nıyetlı yaklaşıyor kızkardeşi erkek kardesı sakın ıyı ınsanlar despotluk kurmuyorlar çok şükür iyiler Allah omur boyu boyle olmak nasıp eder inşallah.

Ancak rahatsız oldugum bır konu var benım kendı aılem uzakta kaldı onları bıraktım ve geldım bunun kırgınlıgını hergun yaşıyorum onları çok özlüyorum. Buradakı annemlere de sık gıdıyoruz. sımdıye kadar en fazla 3 gun gıtmedıgımız oldu 3. akşam mutlaka ugradık. Bazen yemege bazen caya bazen oylesıne iş güç vesılesıyle. Evım taşınırken saglık sorunları yuzunden kendı aılem gelemedı burdakı aılem butun evımı taşıyıp yerleştirmeme yardım etti.

Ne guzel sorun ne dıyeceksınız ama ben aılemı ozledıkce onlara gıdıp gelmek daha fazla canımı sıkıyor. Hep bır yanım eksik. Dün de onlara gıttık annesi eşime sarıldı çok özledim dıye. Bana da sarıldı ama ben o sahnede hemen kendı annemı düşündüm o nasıl dayanır kı dıye. Şimdi bıle aglıyorum çünkü uzak olma çok dokunuyor, çok özlüyorum. Boyle oldukça da eşimin aılesıne de gıdıp gelmek ıstemıyorum. Ya da haftada 1 gıdıp gelelım bu kadar sık gıtmeyelım ıstıyorum. Eşime de bellı edıyorum tatlı dille o da başlarda dıye boyle canım ılerde haftada bır gonullerını alırız yeter dıyor.

Bu hafta sonu da gün yapacakmış kayınvalıdm benım de gıtmemı ıstyor ama ben hiç gitmek istemıyorum. Hem sık gıtmekten sıkıldım hem de sevmıyorum oyle ortamları. Eşim de gitmemı ıstıyor gıtmezsem akrabalarına karşı mahçup olacak gıbı sankı ama ıstemedıgım bır seye onun hatrı ıcın katlanmalı mıyım bılemıyorum.[/QUO

Eşiniz ve ailesi anlattığınız kadarıyla iyi niyetli ve size karşıda oldukça yakın davranıyorlar..Sizin taşınmanızda tutun herşeyinize yardımcılar anladığım kadarıyla..Ben taşınırken kayınvalidem bırakın yardımı aramadı bile yardıma ihtiyacın var mı diye,siz gayet şanslısın ...Bence gitmek istememeniz oldukça büyük bir haksızlık..Haksızlık diyorum çünkü insanlar iyi niyetli..Siz sonuçta evlenirken ailenizden uzakta oturacağınızı biliyordunuz değil mi??? Ailenizi özlediğiniz zaman gidersiniz yanlarına...Ama sanıyorum ki ortada zorla yapılmış bir evlilik ve diretme yok,sonuçta siz isteyerek evlenmişsiniz..Sizin verdiğiniz kararların vicdanınızdaki hesaplaşmasını ,suçsuz insanlara yüklemeyin...

güne gıtmesem aılemın yanına gıtsem çok mu ters olur ilerde pişman olur muyum hiç istemiyorum gıtmek:(

yukardada yazdım.böyle birşey yaparsan kayınvalidenlere çok ayıp olur.istemeyebilirsin ama idare etmek zorundasın
birde sen eşinin ailesine iyi olursan eşinde senin ailene iyi olur.
şurada bayrama bir hafta kalmış zaten kötü olma bence.
en azından eşinin hatrına

ah o kırıldı sunu yapayım bu uzuldu uzulmesın esım surat asmasın nereye kadar.en ıyısı hastalık numarası yapın dırek gıtmem dıyemıyosanız evde yatın kımsede bısey dıyemez cok ıstedım ama kotuyum dersınız.bence acık olunmalı ılıskılerde ne dusunuyosanız soyleyın esınıze onun bunun ıcın olurmu nedemek ınsanlar neder gıtmezsen ınsanlar ıllakı dıyecek bırsey bulur.gıtmeyın ısınıze bakın sımdıden pes edıp kabullenırsenız hep oyle gıder.asıl sız bayramdada annenıze gıdemeyıpte kayınvalıdenızde kalırsanız sasırmayın.cunku erkek annelerı cogunlukla boyle bır yol bulup gıtmenıze engellesınde gorun sız.kendınızı ezdırmeyın ıstemedıgınız seylerı yapmayın bunların hepsı can sıkıntısı sonrasıda hastalık.

seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.. ama şu da var ki evlilik karşılıklı hoşgörü ve anlayışla yürüyebilir ancak.. inatlaştınmı , hesaplara girdin mi bunun sonu huzursuzluk.. sen oraya gelin olmayı kabul etmişsin.. aynen benim gibi.. benim ailem de 1500 km ötede. git gel kolay olmuyor uçakla gidip gelmek zorundayım.. eşimin ailesi ile aynı ildeyiz. senin yaşadığın ikilemi çok yaşadım. ama aklı selim oturup düşündüğümde şartlar ortada. yapacak birsey yok. eşimin ailesine neredeyse her hafta sonu gidiyoruz. geçen bayram burdaydım onun ailesi ile. bazen buruk hissediyorum senin gibi kendi aileme haksızlık yaptığımı hissediyorum. bu bayrama niyetlenmiştim. ama şimdi de sıkıntılı bir gebelik yaşıyorum aradım anne gelemeyecegız dedım çok buruklaştı ama kendini yorma önemli değil dedi. iki bayramı üst üste burda geçireceğim anlayacağın ailemi görmeden. ama bunu kendim seçtim. eşimi sevdim. onun için gurbete razı oldum. şimdi yuvamın huzuru için makul ve mantıklı olmaya çalışıyorum. tavsiyem kıyaslamaya gitmemeye çalış. ve bu sebeple eşinle aranı bozma.. pozitif düşünmeye çalış.. Allah sabır versin canım...

Evliligin ilk baslarında hep böyle olur, esiniz de söylemis zaten. Sizin eksiniz ailenizin uzakta olması, zamanla alısılıyor sanırsam ki bir cok kisi farklı sehirlere hatta ülkelere gelin gidebiliyor, eminim ki zordur ama en azından annen var sevinmelisin, telefon acıp sesini duyabilirsin, nefesi yeter degil mi? İstedigin zaman gidip görebilirsin..

Benim annem vefat etti sekiz ay önce, birde beni düsün..
:43:

ben 1,5 yıldır hergün gidiyorum ama yapacak bişey yok yat kalk haline şükret bence hafta 1 - 2 gitmekten bişey olmaz bence biraz daha sık dişini

teşekkür ederim yorumlarınıza hepinzn.

çogunuz yapıcı konuşmussunuz ama kabullenmek gerçekten zor gelıyor. bayrama bıletımı aldım ben erkenden gıdecegım tatılım erken baslıyor cunku. esım de sonradann gelecek beraber donecegız. ama evlılıge benı çok zor ıkna ettı o cok sevdı cok ugrastı ve sonunda kabullendırdı benı onun memleketıne gelmeye. Bunu yaparken de çok vaadler yaptı haftada 1 aılelerle gorusuruz kımse senın duzenıne karışmaz senın aılene de sen her ay gıdersın 2 aya da beraber gıderız vs gıbı. Ama şımdı bayrama az kaldı dıye oyaladıgını dusunmeye basladım bu gun ısı de cıkınca ofkem artıyor keske gıtseydım dıyorum. ve 2 gunde 3 gunde bır onlardayız. bu 1 ayda daha. belkı daha az gıtseydık gunu de dert etmezdım bılmıyorum.

bu durumu bılerek evlendım evet ama nasıl oldu ben bıle bılemıyorum su an. hıc ıstemedım aılemden uzak olmayı ya ıkı tarafa yakın ya da ıkısıne uzak olalım ıstedım. O çok ugrastı sıze anlatamam o kadar ugrastı kı benımle en sonunda ıkna ettı gelmeye. Şimdi de ben bıraz gıtmek ıstmedıgımı bellı etsem benden daha fazla surat yapıyor. benı senın aılene de ben oyle olurum dıye kıbarca tehdıt edıyor bır anlamda. Ama zaten benımkılerı nadır goruyoruz kı. burada ıse sureklı.

ben onu aılemı telefonla arasın dıye bıle zorlamıyorum hıç benımkıler de anne baba beklıyorlardır uzagız ama arada telefonu hakedıyorlar. Bunu soymıyorum aslında o ısterse yapsın sıkmayayım dıyorum. Ama o benı boyle baskılayınca ben de dıyorum sen benım aıleme ne yapıyorsun dıye. o zaman hemen arıyor konusuyor aılemın hatrını soruyor ama sonra yıne aynı tartısma olursa aklına gelıyor aramak.

Back
X