eşinin ailesini benimseyemeyenler varmı ben gibi :))

senı cok ıyı anlıyorum. ınsan kendını ve cocugunu degersız hıssedıyor. ısın dıger gıcık tarafıda esının bunu gorup bısey demeyıp hep onları koruması.
Benim eşim korumuyor ve benim kvdem kizlarin cocuklarina böyle davranmiyor bize böyle ben almanyada yasiyorum kayinbabam su an trde o olunca verir herzaman ama kv asla cimrinin tekidir. Bir t shirt bile almaz cocuklarima. Ama ben umursamamaya calisyorum arrtik herkes ektigini bicer tek oglan esim ilerdede birsey olursa allah korusun kizlari baksin kilimi kipirdatmam. Bana cok kotülük yapmaga calisti ama esim benim arkamda durdu yapamadi ve bende sertim yani yüz bulamadi yapamadi istediklerini... düsün kasada alis veris yaparken bile asla bir elmegim olsun ödemez ama kizinin boşanma davasini icin tüm masraföari karşiladi. O yuzden niye seveyim ki bu kadini.bana zarari yok ama faydasida yok

senı cok ıyı anlıyorum. ınsan kendını ve cocugunu degersız hıssedıyor. ısın dıger gıcık tarafıda esının bunu gorup bısey demeyıp hep onları koruması.
Beni eşim koruyor olcakti o oda görüyor ve hak veriyor

Allaha çok şükür eşimin ailesinide kendi ailem kadar seviyorum sayıyorum Allah onlardan razı olsun

Eşimin ailesi benim.
diğerleri annesi babası akrabası benim için.
Ben onları ne benimsiyecem onlar beni benimsesin.
1 kişinin 20-30 kişiyi sevmesi zor 20-30 kişinin 1 Kişiyi sevmesi daha kolay .

Oyle valla.

Esimin ailesi benim, bana nasil davranilirsa ben de oyle davranirim.

Bu yuzden aramiz iyi.

Belli bir yaştan sonra başka bir aileyi çok sevip benimsemeniz çok zor zaten. Ne bileyim çok anlayışlı çok tatlı dilli falan olmaları lazım..o da yoksa zaten iyice uzaklaşıyorsun..

Yok sizi baz alip soylemedim ben genele hitap ettim. Tabiki öyle şeyler okuyorum ki diyorum ya daha tanişmadan soğudum bende :KK12:
Allah size sabir versin..
Yok canim alindigim icin yazmadim, sadece ornek olsun diye. Keske herkes birbirinin iyiligini istese. Arti bir sey beklemiyorum, sadece fitne cikarmasinlar. Amin buarada ama sen yine de tanimadan onyargiya varmamaya calis, herkes ayni olacak diye şart yok. İnsallah anlasabilecegin, iyi insanlardir.

Yok canim alindigim icin yazmadim, sadece ornek olsun diye. Keske herkes birbirinin iyiligini istese. Arti bir sey beklemiyorum, sadece fitne cikarmasinlar. Amin buarada ama sen yine de tanimadan onyargiya varmamaya calis, herkes ayni olacak diye şart yok. İnsallah anlasabilecegin, iyi insanlardir.
Insallahh çok tesekkurler guzel dileklerin için..
Sende umarim mutlu olursun:KK52:

aynen nefret olusmaya başladı bıle bayramım zaehır oldu onların yuzunden 2 gundur basımın agrısı gıtmıyor. esım bu kadar kendını gelıstırmısken onlar nasıl moron kalabılıyorlar ona şaşıyorum. evlenırken herkes demıstı bana dınlemedım aıle onemlı kızım onlarlada evlenıyosun dıye. amann esım onemlı dedım ama essekler gıbı pişmanım.. yas olmus 35 ayrılsam olmaz esım ıyı bırı anlayıslı duzgun vs.. cok zor bır durum cok yuzgoz olmuyorum ama kuucuk bısey bıle etkılıyor benı anlayanlar vardır bu konuda umarım.. kucuk şeyler bıle sarsıyor ..
Ne ayrılması canım, çok mu iç içe yaşıyorsun ailesiyle? Olmadı evinizi uzağa taşıyın. Eşiniz ailesini evinize taşımıyorsa siz mesafe koyarak sorunu hafifletebilirsiniz.

olmuyor denedım yapamıyorum. esım ıyı mutevazi anlayıslı pozitif sakin ufku genıs biri. fakat aılesıde bir o kadar ıtıcı cımrı bencıl vs.. sızdede boyle durumlar varmı ve nasıl aştınız lutfen yardımcı olurmusunuz??
Olduğu gibi kabul etmek gerekiyor galiba

Çok denedim benimsemeyi sevmeyi samimiyet kurmayı ama olmadi maalesef
Hep nankörlük fesatlık hasetlik cvbni aldim ve safligima doydum artik

zamanla alışırsın iş kabullenmekte.
insanları değiştiremeyince kabul edicez başka çaresi yok.

tam yerine geldin.bu sitenin %90 ı eşinin ailesini benimseyemeyen kadınlardan oluşuyor

eşleriniz nasıl bu kadar mükemmel olup onları yetiştiren aileleri bu derece berbat oluyor ben de bunu çözemiyorum.aile ilk öğretmendir çocuk ilk ailede şekillenir,onu da geçtim kalıtım denen bir durum da var ve bazı özellikler genetik geçişlidir.ailede ki o kötü özellikler çocuklarına hiç mi geçmiyor ya da çocuklarında ki o iyi özellikler anne-babalarında hiç mi yok?

kk da ki çoğu kadının eşleri süper ötesi iyi ama aileleri çok kötü.

off amma da uzun yazmışım :KK45:
Haklisin ama ben de ailemle anlasamam ben babaanneme benzerim zaten cogunlukla onunla durmusum kardesimle annemle alakam yok benzemiyo olabilir esi. Benim esimde kardeslerine benzemez ilk torun doye babaannedi dedesi buyutmus allah razi olsun onlardan yoksa kayinlarim gibi kaynanama benzerdi esimde

tam yerine geldin.bu sitenin %90 ı eşinin ailesini benimseyemeyen kadınlardan oluşuyor

eşleriniz nasıl bu kadar mükemmel olup onları yetiştiren aileleri bu derece berbat oluyor ben de bunu çözemiyorum.aile ilk öğretmendir çocuk ilk ailede şekillenir,onu da geçtim kalıtım denen bir durum da var ve bazı özellikler genetik geçişlidir.ailede ki o kötü özellikler çocuklarına hiç mi geçmiyor ya da çocuklarında ki o iyi özellikler anne-babalarında hiç mi yok?

kk da ki çoğu kadının eşleri süper ötesi iyi ama aileleri çok kötü.

off amma da uzun yazmışım :KK45:
benim de ailemle tek bir benzer yanım yok,eşimin de yok. dünya görüşlerimiz, hayattan beklentilerimiz, ideolojilerimiz her şeyimiz ailelerimizden farklı. kendimizi kopyalamıyoruz ki çocuk yaparken. farklı olması da gerekiyor zaten. anneden babadan aldığının üstüne bir şey koyamayan çocuk birey olamaz bana göre. koyduğunda da değişir gelişirsin zaten.
tabi ki ailemi seviyorum, bu zaten güdüsel bir şey.
tabi ki mesela gülüşünü babandan saçını düzeltmeni annenden alabilrsin.
ama buradaki konularda, bdv de ve toplumda ailelere yapılan eleştriler karakteristik özelliklerle ilgili değil. aksine çocuğunu bir birey olarak görmeyen, kendi yapmadıklarını yapsın, yaptıklarını daha gzel yapsın diye zorlayanlar, samimiyeti durduramamış, evladının ayrı bir ailesi olduğunu kabul edemeyen ailelerden çıkıyor. ve bana göre türk toplumunda evliliklerin en en önemli bitme sebebi kendi de ailesinden kopamayan insanlar ve çocuğuna koala gibi yapışıp kendi ailesini kurmasına izin vermeyen ailelerdir,bir diğeri de aldatma ve şiddet tabi...

Benimseyemezsin ki zaten. Bu gayet normal birsey. Onlar senin ailen degil. Bakma sen bizim boyle sacma sapan adetlerimiz var. Sanki kendi ailemiz gibi benimsemek zorundaymisiz gibi. Her adetimiz dogru olmuyor iste malesef. Biz Turkler adetlerimizi menfaatlerimize gore belirleyen insanlariz malesef.

olmuyor denedım yapamıyorum. esım ıyı mutevazi anlayıslı pozitif sakin ufku genıs biri. fakat aılesıde bir o kadar ıtıcı cımrı bencıl vs.. sızdede boyle durumlar varmı ve nasıl aştınız lutfen yardımcı olurmusunuz??
Cnm tatli dile yilan bile inindan cikar.sevsen sevmesen o insanlar hep hayatinda olacek sonucta esin senin hayatindayise tabiki onlarda olacek.benim kaynanam sinsiy kadin altan altan is yapiyo ama ben hep gulerek cvp veriyorum hatasi varsa onu uzmeden tatli dile soyluyorum.valla beni sevmeyi basladi saygimdan dolayi degerli hadiyelar almayi basladi bana.onemlisi tatli dil ve saygi.

bende bunun mücadelesini çok verdim.Mutlu olmak istiyorsanız;

1- Kimse kimseyi sevmek benimsemek zorunda değil ama saygı çok önemli,saygı aradaki mesafeyi korumanıza yardımcı olur.

2-mesafeli olmak en altın kural

3-birde görmezden gelip yok sayacaksınız

4-eşinizle aranız bu kadar güzelken çok yansıtmanızı öneririm ne kadar size hakverecek olsada ailesine laf söylemenizi istemeyecektir.

5-Eğer aile olmayı başarabiliyorsanız en önemlisi çekirdek aileniz kapınızı kapattığınızda kendi anneniz dahi olsa herkes dışarda kalsın lütfen.

Yurtdisindan gelin geldim buraya. Yurtdisinda dogup buyudum ve oranin kültürünü daha cok benimsemis bi kadinim. Kendi annemin evinde bile cok konusan ve sosyal biri olan biriside degildim. Esimle birbirimize cok asigiz cok seviyoruz birbirimizi. Oda acik goruslu benim gibi rahat bi insan. Buraya gelin gelmeden önce, ailesi "artik sen ailenden ciktin bizim ailemizden biri oldun" dedikleri anda benim tepemden kaynar sular döküldü. Hayir efendim benim ailem beni dogurup buyuten annemle babam ve özbe öz kardeslerimdir, bunu Rabbim uygun görmüs ve ben o aileden biri olmusum. Benim diger ailem ise artik esim, onuda ben sectim bir ömür boyu onla evli kalip coluk cocuga karismak icin.

Sürekli annesi abileri kiz kardesleri arayip hergün onlara gitmemizi istiyorlardi yada sürekli onlar buraya gelecek. Ben sessizlik ve huzura aliskin bi insanim, onlara gittigimizde sinir krizi geciriyorum icten, cunku onlarin kendi aralarinda kavga bagirmalar cagirmalar beni cok rahatsiz ediyor. Ben zaten misafirligi ve misafirlige gitmeyi sevende biri degilim evimde esimle rahat huzurlu güzel vakitler gecirmek istiyorum. Sürekli o, bu, su gelecek dolaplarimi karistircak ben surekli cayci gibi olmak zorunda degilim... ki tavrimi koydum, yeri geldiginde lafimida sokarim, o yüzden eskisi gibi zirt pirt arayip gelmiyorlar artik. Esime söyledim zaten en basindan, Ben ailenin ideal gelini degilim bunu bil, icli disli asla olamayiz, onlara gidersem hic birseye elimi sürmem, kendi annemin evinde bile sürmüslügüm yoktur, onlarda buraya geldiginde hic biseye ellerini surmesinler. Abinler yengenler kiz kardeslerin benim arkadasim degiller olmak zorunda da degiller. Eger tekrar öyle sacmaliklara baslarlarsa, esimi alir avrupaya giderim.

Back
X