eşinin ailesini benimseyemeyenler varmı ben gibi :))

Eşin bu kadar iyi,ilişkiniz de güzel ise ailesini bi tarafa bırakıp sorun etmeyeceksin.
Ufak şeyleri kafaya takıp kendini doldurup iyice nefret etmemek için görmezden gelmek lazım.

Mesafe..mesafe..mesafe...

Seni cok iyi anliyorum. Ama bir ailede kv kp iyi olsa gorumce elti ile anlasamiyoruz, veya tam tersi. Yani tum uyeleriyle melek gibi olan aile yoktur bence. Mesela kendi ablam cok dengesiz ama ben fedakarlik yaptim ve bayramda esimi ablama goturmedim. Bu tarz cozumleri erkekler de bulursa, mecbur tutmazsa ve bence en onemlisi ''''''doldurusa gelmezse''''''' sorunlar cozulur.

Öyle bi anlatiyo ki burdakiler daha tanimadan ayar oldum sevdiğimin ailesine :KK56::KK48:
Neeetttti gardaşim bu eşlerinizin aileleri sizeee :KK71:
Ne mi yapti?
Ablasi mesela, kuzeninin benim uyusturucu kullandigimi dusundugunu soyledi. Sonra ben boyle bir iftiradan dolayi kuzeninden ve ailesinden soguyunca ben suclu oldum.
Esimin eski kiz arkadaslarini anlatti. Hadi iyi niyet arayalim, bulabilecek miyiz?
Dayisinin haniminin arkamdan soylediklerini gelip anlatti. Ben de annesini arayip soyledim, artik dayanamadim...
Daha cok sey var da ornek verip geçeyim.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin.

bu durumda en ıyısı mesafe koymak kendımden ornek vereyım aıle yapılarımız us asagı bes yukarı bır, aıleler arasında ıkı fark var bırı benım aılem maddı anlamda zengın sayılır ve bana hep arka cıkmıslardır, onlar tek maasla kır kanaat gecınen ınsanlar bıze bır faydaları yok artı beklentımızde yok, bızımkıler daha genc, onlar yaslı dıyebılecegım yasta bu farkta esımle aramdakı yas farkından kaynaklanıyor.
genel manada bayram seyran-kandıl-dogum gunu vs arasırız, gıdılır zıyaretler edılır, ama gundelık hayatta nadıren ben esımın aılesını esımde nadıren benım aılemı arar, arada yalnız gıderım aılemın yanına kalmaya ,o da benim olmadıgım zamanlarda yalnızda olsa kendı aılesıne zıyarete gıder , kımse kımseyı bırsey ıcın mecbur tutmaz ama herkesın gonlu yapılmaya calısılır ama ev hayatımıza kımseyı karıstırmayız.
ev dedıkmı -ılıskı dedık mı aıleler kapının dısında kalır her anlamda...
boylelıkle sorunda olmuyor herkes mutlu mesut yasıyor :KK66:
sız durumu cok ıyı korumussunuz bu sekılde tabıkı sorun cıkmaz. kayınvalıdenız dogacak bebegınıze kocamın adı olacak dıye dıretse esınızde sesını cıkarma sorun cıkardı dımı. ıste benım nefretım boyle basladı ve sınırı cızdım. benım esımde sızın esınız gıbı benle aynı dusuncede bulussa sorun falan kalmayacak. olmayınca sorunlar ust uste bınıyor basıma ıste..

sız durumu cok ıyı korumussunuz bu sekılde tabıkı sorun cıkmaz. kayınvalıdenız dogacak bebegınıze kocamın adı olacak dıye dıretse esınızde sesını cıkarma sorun cıkardı dımı. ıste benım nefretım boyle basladı ve sınırı cızdım. benım esımde sızın esınız gıbı benle aynı dusuncede bulussa sorun falan kalmayacak. olmayınca sorunlar ust uste bınıyor basıma ıste..
bence bu durumda da sız tavız vermeyın, sız dık durursanız esınızde bır sure sonra sızın dedıgınızı yapmak zorunda kalacak tecrubeyle sabıt ;)
hem cocuk sızın cocugunuz, 9 ay ezıyetı cekende sızsınız, dogduktan sonra en buyuk sorumlulukta yıne annenın uzerınde olacak ısım olsun, gıyım kusam olsun, cocugun beslenmesı yetıstırılmesı olsun herseyın kararını sız ve esınız bırlıkte vereceksınız aılelere burada bır kosede durup, ıstenırse yardım etmek ve gerektıgınde torunlarına sevgı gostermek duser sadece..
bende hamıleyım henuz ısım falan dusunmedık ama cınsıyetı bellı degıl dıye, daha bır toplu ıgne bıle almadık, ama cınsıyet bellı oldugunda ısmıne esımle ortak karar vermek ıstıyorum bız anlasamazsak ıkı ısımlı olur ama asla dede-anane-babaanne ısmı koymam! alacagım herseye kendım karar verecegım kıyafet olsun, oyuncak olsun, yatak vs olsun cunku erkekler pek anlamıyor bu ıslerı. ılerde bakımı konusunda da sımdıden planım bellı, aılemde esımde dusuncelerımı bılıyor, kısacası benım sozum gecıyor-kararlar esımle ortak alınıyor-aılelerede onaylamak dusuyor ;)

Ben benimsedim eşimin ailesini. Tabi bunda çok iyi insanlar olmalarının da Payı büyük.

Bazı şeyleri duymayıp görmeyeceksin. Kayınvalideniz bir fikir verdiğinde bozulmayın. Kendi anneniz söylese bozulmayacağınız Şeyler kayınvalide söyleyince sorun olur. Sizin Çocuğunuz ise onların da torunu,kıymetlisi.

Kimse 4 4lük değil malesef. Aile olmak özveri gerektirir. Bazen eşinin hatırına görmezden gelmek Lazım.

Size katılıyorum, ne gelinler kızı gibi olsun kimsenin nede kV KP kendi ailesi gibi gelinin.
Herkes haddini yerini bilsin yeter.
Bu benim içinde böyle, onlar içinde.
Ne onlardan koşulsuz anne-baba sevgisi beklemek doğru.
Nede onlardan sizi kendi evladına fazla sevmesini beklemek doğru.
Ama onlarda bizde aile olduğumuzu unutmamalıyız.
Iyi gün kötü gün birbirimizle geçirmeliyiz. Aile olmak budur.öncelik ailededir.
Kaynımın nişanı var gitmek istemiyorum olurmu? Bence olmaz
Kayınvalidem hastalandı ben arkadaşıma gidicektim olurmu?olmaz
Kayın aileler anne-baba-kardeşimizden sonra ama amca-teyze-halamızdan öncesi bence.
Yani 1.derece arabamızın yakın ara takipçisidirler.
Tabiiki herşey karşılıklı hadsizlikler kaideyi bozmaz. Kötü örneklerde çok.
Benim fikrimce olması gereken bu.
Özenli olmak lazım, kestirip atmak yanlış.
Sizin kardeşiniz 45 yaşında evlenmemiş olsa görüşmeyecekmisiniz. Yok artık yaaaa, hep söylüyorum EMPATİ çok önemli, eşiniz neden sizin her söylediğinizi dinlesin bide onu anlamadım. Öğretmenimisiniz siz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşimin ailesi benim.
diğerleri annesi babası akrabası benim için.
Ben onları ne benimsiyecem onlar beni benimsesin.
1 kişinin 20-30 kişiyi sevmesi zor 20-30 kişinin 1 Kişiyi sevmesi daha kolay .

bence bu durumda da sız tavız vermeyın, sız dık durursanız esınızde bır sure sonra sızın dedıgınızı yapmak zorunda kalacak tecrubeyle sabıt :KK66:
hem cocuk sızın cocugunuz, 9 ay ezıyetı cekende sızsınız, dogduktan sonra en buyuk sorumlulukta yıne annenın uzerınde olacak ısım olsun, gıyım kusam olsun, cocugun beslenmesı yetıstırılmesı olsun herseyın kararını sız ve esınız bırlıkte vereceksınız aılelere burada bır kosede durup, ıstenırse yardım etmek ve gerektıgınde torunlarına sevgı gostermek duser sadece..
bende hamıleyım henuz ısım falan dusunmedık ama cınsıyetı bellı degıl dıye, daha bır toplu ıgne bıle almadık, ama cınsıyet bellı oldugunda ısmıne esımle ortak karar vermek ıstıyorum bız anlasamazsak ıkı ısımlı olur ama asla dede-anane-babaanne ısmı koymam! alacagım herseye kendım karar verecegım kıyafet olsun, oyuncak olsun, yatak vs olsun cunku erkekler pek anlamıyor bu ıslerı. ılerde bakımı konusunda da sımdıden planım bellı, aılemde esımde dusuncelerımı bılıyor, kısacası benım sozum gecıyor-kararlar esımle ortak alınıyor-aılelerede onaylamak dusuyor :KK66:
nasıl basardın bunu ?

tam yerine geldin.bu sitenin %90 ı eşinin ailesini benimseyemeyen kadınlardan oluşuyor

eşleriniz nasıl bu kadar mükemmel olup onları yetiştiren aileleri bu derece berbat oluyor ben de bunu çözemiyorum.aile ilk öğretmendir çocuk ilk ailede şekillenir,onu da geçtim kalıtım denen bir durum da var ve bazı özellikler genetik geçişlidir.ailede ki o kötü özellikler çocuklarına hiç mi geçmiyor ya da çocuklarında ki o iyi özellikler anne-babalarında hiç mi yok?

kk da ki çoğu kadının eşleri süper ötesi iyi ama aileleri çok kötü.

off amma da uzun yazmışım :KK45:
Çocukları mükemmel felan değil.biz tolere ediyoruz ve sevgimizi emegimizi veriyoruz.

Size katılıyorum, ne gelinler kızı gibi olsun kimsenin nede kV KP kendi ailesi gibi gelinin.
Herkes haddini yerini bilsin yeter.
Bu benim içinde böyle, onlar içinde.
Ne onlardan koşulsuz anne-baba sevgisi beklemek doğru.
Nede onlardan sizi kendi evladına fazla sevmesini beklemek doğru.
Ama onlarda bizde aile olduğumuzu unutmamalıyız.
Iyi gün kötü gün birbirimizle geçirmeliyiz. Aile olmak budur.öncelik ailededir.
Kaynımın nişanı var gitmek istemiyorum olurmu? Bence olmaz
Kayınvalidem hastalandı ben arkadaşıma gidicektim olurmu?olmaz
Kayın aileler anne-baba-kardeşimizden sonra ama amca-teyze-halamızdan öncesi bence.
Yani 1.derece arabamızın yakın ara takipçisidirler.
Tabiiki herşey karşılıklı hadsizlikler kardeşi bozmaz. Kötü örneklerde çok.
Benim fikrimce olması gereken bu.
Özenli olmak lazım, kestirip atmak yanlış.
Sizin kardeşiniz 45 yaşında evlenmemiş olsa görüşmeyecekmisiniz. Yok artık yaaaa, hep söylüyorum EMPATİ çok önemli, eşiniz neden sizin her söylediğinizi dinlesin bide onu anlamadım. Öğretmenimisiniz siz?
esım benım her soyledıgımı onaylamayabılır ama akıl suzgecınden gecırse cok sey var haklı oldugum mesela abisi onu bır kez olsu n evıne davet etmedı o hala abısıne yalakalık yapıyor. sevıyesını koymuyor . dıger abısı bekar ben onu kadın basıma nıye sureklı evıme davet edeyımkı. kız olsa gelsın erkek sonucta.. ha evlensın gelsın esıyle.. benım kardesım tabıkı farklı. ınce bır cızgı var bu durumda. ve bende kayınvalıde oldugumda gelınıme hıcbır rahatsızlık vermek ıstemem. yeterkı onlar mutlu olsun dusuncesınde olurum.

Ne mi yapti?
Ablasi mesela, kuzeninin benim uyusturucu kullandigimi dusundugunu soyledi. Sonra ben boyle bir iftiradan dolayi kuzeninden ve ailesinden soguyunca ben suclu oldum.
Esimin eski kiz arkadaslarini anlatti. Hadi iyi niyet arayalim, bulabilecek miyiz?
Dayisinin haniminin arkamdan soylediklerini gelip anlatti. Ben de annesini arayip soyledim, artik dayanamadim...
Daha cok sey var da ornek verip geçeyim.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin.
Yok sizi baz alip soylemedim ben genele hitap ettim. Tabiki öyle şeyler okuyorum ki diyorum ya daha tanişmadan soğudum bende :KK12:
Allah size sabir versin..

Benimde günlerdir içim alev alev.bir turlu kızgınlığını geçmiyor.sakinlesemiyorum.Rabbim yardım etsin bana ben de akıl kalmadi

esım benım her soyledıgımı onaylamayabılır ama akıl suzgecınden gecırse cok sey var haklı oldugum mesela abisi onu bır kez olsu n evıne davet etmedı o hala abısıne yalakalık yapıyor. sevıyesını koymuyor . dıger abısı bekar ben onu kadın basıma nıye sureklı evıme davet edeyımkı. kız olsa gelsın erkek sonucta.. ha evlensın gelsın esıyle.. benım kardesım tabıkı farklı. ınce bır cızgı var bu durumda. ve bende kayınvalıde oldugumda gelınıme hıcbır rahatsızlık vermek ıstemem. yeterkı onlar mutlu olsun dusuncesınde olurum.
Eş dost değilki kardeşim beni evine davet etmedi diye arama mı bozayım, kardeş silmek bu kadar kolay mı?

tam yerine geldin.bu sitenin %90 ı eşinin ailesini benimseyemeyen kadınlardan oluşuyor

eşleriniz nasıl bu kadar mükemmel olup onları yetiştiren aileleri bu derece berbat oluyor ben de bunu çözemiyorum.aile ilk öğretmendir çocuk ilk ailede şekillenir,onu da geçtim kalıtım denen bir durum da var ve bazı özellikler genetik geçişlidir.ailede ki o kötü özellikler çocuklarına hiç mi geçmiyor ya da çocuklarında ki o iyi özellikler anne-babalarında hiç mi yok?

kk da ki çoğu kadının eşleri süper ötesi iyi ama aileleri çok kötü.

off amma da uzun yazmışım :KK45:
Neden berbat oluyorlar biliyor musunuz kayınvalide kaynana rolünün hakkını fazlasıyla veriyor kp de oyle ama genelde kaynanalar yapıyorlar bunu ogulları birden bire kıymete biniveriyor ve sana el kızı oldugunu cok guzel hissettiriyorlar bence tek sebep bu once onlar bizleri kızları gibi benimseseler hersey daha guzel olacaktır zira onlar bizi ailelerine alıyorlar...

Eş dost değilki kardeşim beni evine davet etmedi diye arama mı bozayım, kardeş silmek bu kadar kolay mı?
insa tabıkı kardesını sılmez ben sılsın dememde asla. fakat sınırını koyarsın oda enayı yerıne koymaz adamı. anlatmak ıstedıgım bu. mesela bayramda esım kardesının cocuguna cıakrıp harclık verıyor kardesı benım ogluma 5 kurus vermıyor ıste burada esımın dusunmesı lazım benım oglumda cocuk ınanırmısınz kac bayramdır ogluma hıcbırı harclık vermemıstır. bunlar kucuk seyler ınsan dusunuyor ama benım oglum amcasından bayramını yasayamayacakmı. ama benım esım sevındırıyor ..anlatmak ıstedıgım bu tarz seyler. sınırını sevıyesını ona gore koyması lazımki karsı tarafta yaptıgını anlasın.

nasıl basardın bunu ?
esımın ve aılemın karsısında dık durdum, dusuncelerımı her ıkı aıleden de hıcbır zaman saklamadım ama saygıyı da eksık etmedım.
ayrıca ınatcı bır karakterım var, bırazda esınızın ve aılelerın karakter yapısı -görgü ve eğitim düzeyi bunda bir etken.

insa tabıkı kardesını sılmez ben sılsın dememde asla. fakat sınırını koyarsın oda enayı yerıne koymaz adamı. anlatmak ıstedıgım bu. mesela bayramda esım kardesının cocuguna cıakrıp harclık verıyor kardesı benım ogluma 5 kurus vermıyor ıste burada esımın dusunmesı lazım benım oglumda cocuk ınanırmısınz kac bayramdır ogluma hıcbırı harclık vermemıstır. bunlar kucuk seyler ınsan dusunuyor ama benım oglum amcasından bayramını yasayamayacakmı. ama benım esım sevındırıyor ..anlatmak ıstedıgım bu tarz seyler. sınırını sevıyesını ona gore koyması lazımki karsı tarafta yaptıgını anlasın.
Benim kv cikarip 1 tl bile vermedi bayramda cocuklarima parasindan dgl hic dusunmez benin zoruma gitti mesela insan bir cikolata alir

Eşimin ailesini ilk bir sene benimseyemedim. Benimsemek derken tabi ki hiçbir zaman insanın kendi ailesinin yerini tutamaz kimse. Yani bence alışmaya çalışmak diyelim. O zaman uzaktaydık ona rağmen her görüşmemizde sinir olurdum. Şimdi aynı şehirdeyiz ve Allah bozmasın alıştım yani.
Kötü niyetli değiller. Biz uzaktayken her eve dönüşümüzde kaynanam ağlardı keşke burada otursanız derdi sinir olurdum. Aynı şehirde olmayı istemezdim kendi ailemde aynı yerde olmasına rağmen.
Ama taşındıktan sonra daha iyi anlaştık. Sürekli rahatsız eden çat kapı gelen bir ailesi yok. Düğünlerde falan bazen birlikte gidelim derler ama çoğuna gitmedik. Ramazanda iftarlarda çok görüştük. Ameliyat oldum kaynanam hep yardımcı oldu. Maddi anlamda daha bir şeylerini görmedik ama manevi olarak yardım etmeye çalışırlar.
Yine de tabiki herkesin ailesi kendine başkadır.

Benim kv cikarip 1 tl bile vermedi bayramda cocuklarima parasindan dgl hic dusunmez benin zoruma gitti mesela insan bir cikolata alir
senı cok ıyı anlıyorum. ınsan kendını ve cocugunu degersız hıssedıyor. ısın dıger gıcık tarafıda esının bunu gorup bısey demeyıp hep onları koruması.

Back
X