Eşinin ailesini kendi ailesi gibi görenlerden yardım istiyorum

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Aslında kötü insanlar değiller ama alışamıyorum, onlarlayken rahat edemiyorum, gerçek anlamda çok da sevemiyorum hatta bazı hareketlerinde nefret ediyorum. Eşim 2002den beri hayatımda,4 yıla yakındır da evliyiz.Sizce onları sevmem,kendi ailem gibi görebilmem bundan sonra mümkün olur mu?

Tek sevdiğim eşimin tontiş babaannesiyle eltim.Onları çoook seviyorum ama ya görümcelerim,kaynım,kayınvalidem,kalabalık uçsuz bucaksız akrabaları...:KK43: Çalıştığımız için fazla gidemiyoruz ama mesela bugün iş çıkışı gideceğiz diye akşam olmasını istemiyorum.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz,burada yazılan örnekler gibi çok şükür bir durum yok ama sorun sadece ısınamamam.Aile yapılarımız çok farklı,onlara ayak uyduramıyorum.Bu sefer de aramıyor,gelmiyor gitmiyor diye eşime laf söylüyorlar.

zor bi durum.
size karşı kötü davranışlarıda yok sanırım

Varmidir ki öyle kisiler?...yani iyi gecinenler var tabii ama kendi ailenizin yerine koyamazsiniz bence... Sevmeye bilirsiniz, saygili olun yeter... Daha gitmedende kendi kendinizi doldurmayin o zaman daha zor gecer aksaminiz.., baska seyler düsünün, olumlu yönleri görmege bakin, mesela elti yada babaanede orda olacak mi? Onlari göreceksiniz diye sevinin, aklinizi iyi seylere yönlendirin, yoksa kendi kendinize daha cekilmez hale getiriyorsunuz...:ssz:

zor bi durum.
size karşı kötü davranışlarıda yok sanırım
Yani şöyle, kötü davranışları yok ama biraz patavatsızlıkları var, özellikle görümcemin.Huyu öyle diyip kabullendim artık.Sadece oraya gidince belli etmemeye çalışsam da geriliyorum.Hep dedikodu,sohbet oluyor.Çok ortak bişe bulup konuşamıyorum da.Kalabalık şekilde birbirlerine yemeye içmeye gidip sonra da dedikodu durumları var.Çok sevmiyorum bunları.Biz de aynı memleketliyiz ama fark dağlar kadar

Aslında kötü insanlar değiller ama alışamıyorum, onlarlayken rahat edemiyorum, gerçek anlamda çok da sevemiyorum hatta bazı hareketlerinde nefret ediyorum. Eşim 2002den beri hayatımda,4 yıla yakındır da evliyiz.Sizce onları sevmem,kendi ailem gibi görebilmem bundan sonra mümkün olur mu?

Tek sevdiğim eşimin tontiş babaannesiyle eltim.Onları çoook seviyorum ama ya görümcelerim,kaynım,kayınvalidem,kalabalık uçsuz bucaksız akrabaları...:KK43: Çalıştığımız için fazla gidemiyoruz ama mesela bugün iş çıkışı gideceğiz diye akşam olmasını istemiyorum.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz,burada yazılan örnekler gibi çok şükür bir durum yok ama sorun sadece ısınamamam.Aile yapılarımız çok farklı,onlara ayak uyduramıyorum.Bu sefer de aramıyor,gelmiyor gitmiyor diye eşime laf söylüyorlar.

Aynı ailede büyüyen kardeşler bile birbirinden çok farklı iken durumun böyle olması çok normal. Onları olduğu gibi kabul edin ve ailenizle kıyaslamayın. Düzenlerine ayak uydurmaya çalışın gerisi kendiliğinden gelir.

Eşimin annesi babası yok. Ama ablalarını kendi ablalarımdan ayırmam. Kendi ailen gibi göremezsin diyenler olacaktır muhakkak ama ben öyle görüyorum cidden. Arada tartışıyoruz, kızıyoruz birbirimize ama kırılmıyoruz. Hemen barışıyoruz. Öz kardeşler de böyledir. Çok severim ikisini de. Babaannem "bir kız bir oğlanı severse o evin kedisini köpeğini bile sever" derdi.

Ama biz ilk günden beri böyleyiz. Senin için şu saatten sonra zor görünüyor. Sevmiyorsan sevmiyorsundur.

Varmidir ki öyle kisiler?...yani iyi gecinenler var tabii ama kendi ailenizin yerine koyamazsiniz bence... Sevmeye bilirsiniz, saygili olun yeter... Daha gitmedende kendi kendinizi doldurmayin o zaman daha zor gecer aksaminiz.., baska seyler düsünün, olumlu yönleri görmege bakin, mesela elti yada babaanede orda olacak mi? Onlari göreceksiniz diye sevinin, aklinizi iyi seylere yönlendirin, yoksa kendi kendinize daha cekilmez hale getiriyorsunuz...:KK14:
Şuan tek onlarla avunuyorum inanın, eltim ve babaanne de orda diye.Eşimin abisi işten 11 gibi geliyor,onu da beklersek yandık.2 yaşında kızım var,geç dönmemiz ona işkence oluyor 9da 10da uyur normalde.Ama diğer 3 tane çocuk(yeğenler) 2de 3te yani büyükler uyuduğu saatte uyudukları için bizim erken dönmemizi tuhaf görüyorlar

Gördük te ne oldu? Kıymetimiz mi bilindi?
Onları sevmene gerçek ailen gibi görmene gerek yok, boşa kendini yıpratma değmez. Saygılı davran, fazla kasma.

Eşimin annesi babası yok. Ama ablalarını kendi ablalarımdan ayırmam. Kendi ailen gibi göremezsin diyenler olacaktır muhakkak ama ben öyle görüyorum cidden. Arada tartışıyoruz, kızıyoruz birbirimize ama kırılmıyoruz. Hemen barışıyoruz. Öz kardeşler de böyledir. Çok severim ikisini de. Babaannem "bir kız bir oğlanı severse o evin kedisini köpeğini bile sever" derdi.

Ama biz ilk günden beri böyleyiz. Senin için şu saatten sonra zor görünüyor. Sevmiyorsan sevmiyorsundur.
Ne güzel keşke biz de böyle olsak.Maşallah

Şuan tek onlarla avunuyorum inanın, eltim ve babaanne de orda diye.Eşimin abisi işten 11 gibi geliyor,onu da beklersek yandık.2 yaşında kızım var,geç dönmemiz ona işkence oluyor 9da 10da uyur normalde.Ama diğer 3 tane çocuk(yeğenler) 2de 3te yani büyükler uyuduğu saatte uyudukları için bizim erken dönmemizi tuhaf görüyorlar
Zaten cok sIk görüsmüyormussunuz birakin bi gecede gec olsun, inanin siz böyle düsüncelere girdiginiz icin, icinizde daha büyüyor sorunlar ve isteksizlik... Kirk yilda bikere deyip gecin, positif olmaya bakin, esinizin hatrina katlanin eminim o ailesinin yaninda mutlu oluyor ama sizin asik suratinizi fark ediYorsada diken üstünde gibi oluyordur, onu üzmemek icin zorlayin kendinizi, sonra evladinizi düsünün, sonucta onun akrabalari, kalabalik ve yasitlariyla mutlu oluyordur oda, bunlari düsünürek sizde mutlu olamaya bakin...:KK14:

bende 1 yıllık evliyim daha yeni ısındım çok şükür buradaki gibi sorunlarımız yok zamana bırak sevmeye çalış derim ..

Sevmek zorunda değilsiniz ki. Dedikoduyu bende hiç sevmem. Kendi akrabam bile yapsa kibarca rahatsız olduğumu belli ederim. Rahatsızlık duymanız normal. Aramıyor diye eşinize laf söylemesine nedense hiç şaşırmadım. Açıp telefonu size söylesin madem? Bu konularda ben biraz eli maşalıyım.

Valla baslikta bahsettiğin kendi ailesi gibi goren arkadaslarim buyuklerim varsa saygiylq egiliyorum önünde :) cunku ben yapamadım cunkunbenim kv cok itici ve kiskanc cunku hic kızları yok bi kiza nasil davranir bilmiyolar..cahiller kiricilar ve bunlari dogru goruyorlar..gelin =elkizi onlqr icin... bem yasadiklsrimdan dolayi bunlari diyorum. . Hii ilerde eltilerim iyi olur onu bikemem ama sanmıyorum kayinlarim ve kv me ahdim var rabbim ona oyle gelin versin ki bana yasattiklarina hergun hergun pisman olsun kinadiklari hersey bin fazlasiyla baslarina gelsin inşallah. .. ayyy yine sinirlendim yemin ederim

Valla baslikta bahsettiğin kendi ailesi gibi goren arkadaslarim buyuklerim varsa saygiylq egiliyorum önünde :) cunku ben yapamadım cunkunbenim kv cok itici ve kiskanc cunku hic kızları yok bi kiza nasil davranir bilmiyolar..cahiller kiricilar ve bunlari dogru goruyorlar..gelin =elkizi onlqr icin... bem yasadiklsrimdan dolayi bunlari diyorum. . Hii ilerde eltilerim iyi olur onu bikemem ama sanmıyorum kayinlarim ve kv me ahdim var rabbim ona oyle gelin versin ki bana yasattiklarina hergun hergun pisman olsun kinadiklari hersey bin fazlasiyla baslarina gelsin inşallah. .. ayyy yine sinirlendim yemin ederim
Canım sen baya dolmuşsun ya, neyse hakkımızda hayırlısı olsun.İnş. evler yakın değildir kv ile.

bende 1 yıllık evliyim daha yeni ısındım çok şükür buradaki gibi sorunlarımız yok zamana bırak sevmeye çalış derim ..

Kendini onlarlayken rahat hissedebiliyorsan ne mutlu valla. Nasıl başardın peki, ya galiba aile yapıları çok farklı olmaması lazım bunun için.Sizin öyle mi?

Kendini onlarlayken rahat hissedebiliyorsan ne mutlu valla. Nasıl başardın peki, ya galiba aile yapıları çok farklı olmaması lazım bunun için.Sizin öyle mi?

Tsbi ilk zamanlar kp den çekiniyodum rahat oturamazdım. oda geçti bende gitmek istemezdim ama bunun kişilerle alakası yoktu benimle ilgili problemdi aile yapısına gelince bizim de farklı ama sonradan onları taanıdıkça alışılıyor.

Ben de ayni sen gibi esimin ailesini sevmiyorum. Ustelik yurtdisindayim, senede bir gidiyoruz, inan senede bir de olsa gitmek istemiyorum, onlarla olmamak icin kendi ailemi de gormemeye raziyim. Sulalecek asiri derecede cimri insanlar, onune iki lokma ikrami elleri titreyerek koyarlar. zaten cimri insanlari pek sevmezdim, nerden de tam ortasina dustum. Hergun surekli biraraya gelmeler, biraraya gelince herkesin bir agizdan bagira bagira konusmasi, cimrilikten koca kalabaliga iki lokmacik yemek konmasi, bir de koyarken "israf olmasin" denmesi, herkesin iki lokma yemegi yarisir gibi yemesi, kv nin otoriterligi, ovunmesi, kp nin kilibikligi, gorumcenin arada dengesizce laf koymalari, ovunmeleri, her yere suru halinde gitmeleri, bu yuzden bir yere Kirk saatte varmamiz, bir yerde para harcanacaksa kimsenin elinin asla cebine gitmemesi, ya benim ya da esimin odememiz (onlarin arabalarinin benzin paralarina kadar, abartmiyorum, benzin parasini odemeden arabalarina bindirmiyorlar, mazot yok ona gore diyorlar, esim de tamam Ben alirim diyor her defasinda) Bana bir zararlari olmasa da isinamiyorum iste. Ve butun bunlara ragmen esimin onlara asiri duskunlugu beni iyice itiyor.

kendi halinde biriyim ...kimsenin etlisine sütlüsüne karışmam..eşimin aileside genelinde iyidir...kv benim çocuğuma bakıyor... kendi annemden daha sık görüyorum..kendi anneme almadığım yapmadığım şeyleri ona yapıyorum... çocuğuma baktığı ve eşimin annesi olduğu için ona saygı duyuyorum.. yan yanayız ama aramızda görünmez bir duvar var... hiç bir zaman kendi ailem kadar samimi olamıyacağımızı biliyorum... yaşam tarzları olaylara bakış açıları bana çok ters geliyor bazen...nefret etmiyorum ...ama asla tam anlamıyla sevemeyeceğimi biliyorum...çünkü onlarında ne kadar sevecen görünselerde... en samimi laflarının altında bile sen el sin sen yabancısın bu hiç bir zaman değişmeyecek dediklerini anlıyorum...insan herkesisevemez... böyle bir şey mümkün değil... herkeste beni sevemez buda mümkün değil... ama herkes herkese saygı duymak zorunda.. ben sadece gereğini yapıyorum fazlasını değil... giderim gelirim elini öperim hatrını sorarım...sen iyiysen herkes iyidir kötüysen herkes kötü.... yani kısacası herşey karşılıklıdır.... kabullenmekle başladım herşeye... normal hayatımda olsa ben bu insanlarla görüşmem bile ama onlar eşimin ailesi ve benimde ailem oldular ve ben bu insanları ömrüm boyunca göreceğim.. her seferinde böyle düşününce onlarla geçireceğim zaman bana eziyet olmaktan çıktı... bana nasıl davranmalarını istesiysem bende onlara öyle davrandım... çok büyük hareketleri ve sözleri olmadığı sürece bu ortam böyle ilerler.. önemli olan saygısızlık etmemek ...sevgi konusunda kimse kimsenin kalbine karışamaz... kabullenin sizin için aile niz ne ifade ediyorsa eşiniz içinde kendi ailesi öyle... ve hep hayatlarınızda olacak insanlara tahammül etmek ve uyum sağlamak zorundayız... diğer türlü sinir harpleri yaşanır ve giden bizden gider....

Kendi ailem gibi görüyorum eşimin ailesini daha yeni evliyim ama olsun.
Sinir oldugum huyları davranışları tabi ki var ama söyle düşünüyorum bazen anneme babama bile bazı huylarindan ya da davranışlarından dolayi sinir olabiliyorum.
O yüzden kendi aileme nasıl davraniyorsam onlara da öyle davraniyorum her lafın altında ima aramiyorum. Kizdigimda bişey demiyorum. Ve rahat konuşuyorum hakkımda ne derler diye düşünmeden aklımdan geçeni söylüyorum. Onlarda beni kızı gibi gördükleri için bişey demiyorlar. Görümcem gecinilmesi çok zor bi insan ama ona göre de bi yol buluyorum sevdiği şeyleri yapıyorum onunla beraber ben sevmesem de. Çünkü o zaman paylaşımda bulunuyoruz ve mutlu oluyoruz

Back
X