Eşinin ailesini kendi ailesi gibi görenlerden yardım istiyorum

Sülalesinden bir kişiyi bile benim ailem akrabam gibi görmüyorum
Hatta çoğunluğunu sevmiyorum bile
Çok yanaştım herşeylerine koştum sonuç kötü oldum
Meraba nasılsın diyip geçiyorum
Sevmeye gerek yok saygı kafi

Bi insan bi insanı sevmeyebilir , hoşlanmayabilir ama ne olursa olsun saygı duymak zorundadır. Hatta bana göre saygı herşeyden önce gelir . Aynı evde değilsiniz sonuçta eşinizle müsait zamanlarda gidin güler yüz , tatlı dil gösterin yeterli :)

Aslında kötü insanlar değiller ama alışamıyorum, onlarlayken rahat edemiyorum, gerçek anlamda çok da sevemiyorum hatta bazı hareketlerinde nefret ediyorum. Eşim 2002den beri hayatımda,4 yıla yakındır da evliyiz.Sizce onları sevmem,kendi ailem gibi görebilmem bundan sonra mümkün olur mu?

Tek sevdiğim eşimin tontiş babaannesiyle eltim.Onları çoook seviyorum ama ya görümcelerim,kaynım,kayınvalidem,kalabalık uçsuz bucaksız akrabaları...:KK43: Çalıştığımız için fazla gidemiyoruz ama mesela bugün iş çıkışı gideceğiz diye akşam olmasını istemiyorum.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz,burada yazılan örnekler gibi çok şükür bir durum yok ama sorun sadece ısınamamam.Aile yapılarımız çok farklı,onlara ayak uyduramıyorum.Bu sefer de aramıyor,gelmiyor gitmiyor diye eşime laf söylüyorlar.

normalde gelinlere hak verirdim hep ama bu kez biraz sizin pasifliğiniz söz konusu..
çok samimi olmayabilirsiniz ama tamamen kopukluk da düşmanlığa yol açar zamanla...

Kendi ailemiz gibi görmek zaten imkansıza yakın.
Biz kocamla karar aldık her iki tarafa da "he he" deyip geçiştirip kendi bildiğimizi okumaya.
Elimizden geldiğince eşit davranıyoruz.
Eğer benim ailemi çağıracaksak mutlaka kayınvalidemleri de çağırıyoruz hatta her iki aileye uygun akşamı tercih ediyoruz.
Gittiğimiz zamanlar da genelde sessiz ama çok güleryüzlü olmayı tercih ediyorum. Muhabbet çok sarmasa da sıkılmıyorum sonuçta belli bir saat sonra evimize dönecez bunun rahatlığı var içimde.

Bence eşinin ailesini kendi ailen gibi görmene gerek yok. Sonuçta senin ailen değiller, onlar eşinin ailesi ve kendi ailen gibi görmen çok zor. Bunu yapabilene ne mutlu ama ben gerek olduğunu düşünmüyorum. Ha saygı duymak zorundasın o ayrı.. Saygı duy, aranı iyi tut, sevecen ol, uyumlu ol tamamdır. Daha fazlasına gerek yok..

Aslında kötü insanlar değiller ama alışamıyorum, onlarlayken rahat edemiyorum, gerçek anlamda çok da sevemiyorum hatta bazı hareketlerinde nefret ediyorum. Eşim 2002den beri hayatımda,4 yıla yakındır da evliyiz.Sizce onları sevmem,kendi ailem gibi görebilmem bundan sonra mümkün olur mu?

Tek sevdiğim eşimin tontiş babaannesiyle eltim.Onları çoook seviyorum ama ya görümcelerim,kaynım,kayınvalidem,kalabalık uçsuz bucaksız akrabaları...:KK43: Çalıştığımız için fazla gidemiyoruz ama mesela bugün iş çıkışı gideceğiz diye akşam olmasını istemiyorum.

Şimdi sorun ne diyeceksiniz,burada yazılan örnekler gibi çok şükür bir durum yok ama sorun sadece ısınamamam.Aile yapılarımız çok farklı,onlara ayak uyduramıyorum.Bu sefer de aramıyor,gelmiyor gitmiyor diye eşime laf söylüyorlar.
kv.kp ve 5 tane gorumcem var hepsinide cok severim aramiz cok iyidir. sanirim bu karsilikli anlayisla alakali

Eşimin annesi babası yok. Ama ablalarını kendi ablalarımdan ayırmam. Kendi ailen gibi göremezsin diyenler olacaktır muhakkak ama ben öyle görüyorum cidden. Arada tartışıyoruz, kızıyoruz birbirimize ama kırılmıyoruz. Hemen barışıyoruz. Öz kardeşler de böyledir. Çok severim ikisini de. Babaannem "bir kız bir oğlanı severse o evin kedisini köpeğini bile sever" derdi.

Ama biz ilk günden beri böyleyiz. Senin için şu saatten sonra zor görünüyor. Sevmiyorsan sevmiyorsundur.
Sansliymissin Sephora. Ama iste bu isler sadece biz gelinlerde bitmiyor. Bastan gelini kiskanip absurd hareketler edince kayinvalide gorumce yada bazen kaynata insan soguyor, sen ilk basta cok olumlu yaklassan bile, esini sevsen bile. Bazen hatalarini anliyolar ama seneler gecmis senin en guzel yillarinda bu yuzden bir yanin eksik kalmis, tam tadini alamamis bazi seylerin. Sonra da onlara isinmak guc. Ben seviyorum esimin ailesini ama ilk zamanlardaki gibi deyil.

Canım ben eşimin ailesini gerçekten kendi ailem gibi çok seviyorum, bişey nasıl başlarsa öyle gider. İyiler ama sevemiyorum diyorsan demekki hala yadırgıyorsun. Onlar böyle işte desen ve herkesi olduğu gibi kabul etsen işler biraz daha kolay olucak. Onlar senin sevdiğinin biricik ailesi ( aynen senin biricik ailen gibi), sana göre daha iyi olan tabi ki senin ailen çünkü o insanların yanında büyümüşsün. Eşinin ailesi de kendilerine göre en iyi ailedir. Empati yap canım benim niye sevemiyorum diye de paralama kendini. Saygı göster yeter zamanla sevmeye de başlarsın çünkü sana zararı olan insanlar değillermiş

Ön yargılar adı kaynana sonuçta sevmek annen gibi sevmen mümkün mü ?

Aslında sen şanslı olanlardansın ya her zaman dipdibe olmak durumunda kalsaydın o zaman ne yapacaktın?

saygını koru yeter ,çok aşırı sevmesen de olur.

Back
X