Eşinin Erkek Arkadaşlarına Sinir Olan Var Mı?

Kadininkendi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2011
10
0
36
İstanbul
Kocamın bir tane arkadaşı var, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş gibi, birbirlerini çok seviyorlar. Ama ben sürekli cinsiyet ayrımcı espriler yaptığı için kendisinden pek hoşlanmıyorum. Sinir oluyorum desem daha doğru olur. Kendisi bir emekli okul müdürü kadar bile komik olmadığı halde sürekli eşinin ev maceralarıyla ilgili espriler yaparak hem eşine kur yapar hem de onun becerisizliğinden dem vurur. Bense bu esprilerin arkasındaki yüz yıllık iğrenç düşünce kalıpları görür, içten içe nasıl bu kadar bilinçsiz olunabileceğine şaşarım.Çünkü bu arkadaş Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde okumuş, oldukça kültürlü sayılacak biridir.

Kocamla benzer kafa yapısına sahip olan bu adam ev işlerini kadının görevi olarak görür. Bu görüşe Allah’ın bir olduğuna inandığı kadar inanır ve hiç şüphe duymaz. Kendisi de ara ara ev işi yapar ama bunu bir sorumluluk olarak değil eşine bir jest olarak düşünür.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Hee var, ben varım. Lİseyi ve üniversiteyi aynı okulda okuduğu arkadaşları var. Bu arkadaşların ortak noktaları hiç kız arkadaşları olmamış olmasından mütevellitt, kadınlarla nasıl konuşului nasıl iletişim kuruluru bilmezler, halen lise muhabbetleri, birbirilerine çocukken yaptıkları saygısızlıkları devam ettirmek, sürekli depresif modda dolanmaları, hiç sosyal aktiviteleri olmamasına rağmen zamanında sınavlarda türkiye derecesi yaptıydık diye kendini zeki, düşünen, araştıran ama kıymeti bilinmeyen kayıp gençlik olarak görmeleri, ve benim eşimin yeni insan tanıma ve onlarla sosyal somut birşeyler paylaşmayı da becermeye çalışmak yerine eskileri ve alışılmışlıkları tercih ederek kendine gram birşey katmaması, genel kültür, gezi, yaşam kültürü denen şeylerin oluşmaması, sonucunda da benim eşimden soğuma duvarıma bir tuğla daha eklenmesi.

bende varımmm eşim benden çok arkadaşlarıyla ilgineiyo onlara vakit ayırıyo hele bi tanesi var artık onu kumam gibi görüyorum :56: eşimde arkadaşları onu çağırdiığında gelemem derse kılıbık diye dalga geçerler diye sürekli gidiyo biri bizi bu durumdan kurtarsın :44:

Benimkinin de çok sevdiği liseden bir arkadaşı var, şükür ki Türkiye'ye senede 1 ancaqk geliyor.
Havaalanındayken arıyor eşimi, geldiğini haber veriyor.
O akşam kesin birlikteler zaten, burada kaldığı süre boyunca da hergün arayıp görüşmek istiyor. Kendisi bekar olduğundan eşimin hergün ona zaman ayırmamasını şakayla karşık kılıbık vs gibi etiketliyor, aklınca benimkini gaza getirmeye çalışıyor.

Eminim birgün kendisi evlendiğinde arkadaş markadaş aramayacak, karısının totosundan ayrılmayan, sözünden çıkmayan bir tip olacak. Bu türler hep böyle oluyor çünkü. Evli arkadaşlara musallat oluyorlar, kendileri evlenince saygı bekliyorlar..

Evli adamın bekar arkadası olmazmıs uzakta olanlar bir derecede hani hem yakında hem bekar.. Sürekli pesine takmaya calısır gitmeyince de kılıbık, layt, karıdan mı korkuyorsun oglum! daha bin tane laf olur. Hatta bir evli arkadasım var, esi hala bekar arkadasıyla dolusur arabaya gezmelere giderler, gece yarıları eve gelir, bazen de gelmez bekar arkadaslarıyladır! Zorr cok zor gercekten.

Back
X