- Konu Sahibi Kadininkendi
Kocamın bir tane arkadaşı var, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş gibi, birbirlerini çok seviyorlar. Ama ben sürekli cinsiyet ayrımcı espriler yaptığı için kendisinden pek hoşlanmıyorum. Sinir oluyorum desem daha doğru olur. Kendisi bir emekli okul müdürü kadar bile komik olmadığı halde sürekli eşinin ev maceralarıyla ilgili espriler yaparak hem eşine kur yapar hem de onun becerisizliğinden dem vurur. Bense bu esprilerin arkasındaki yüz yıllık iğrenç düşünce kalıpları görür, içten içe nasıl bu kadar bilinçsiz olunabileceğine şaşarım.Çünkü bu arkadaş Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde okumuş, oldukça kültürlü sayılacak biridir.
Kocamla benzer kafa yapısına sahip olan bu adam ev işlerini kadının görevi olarak görür. Bu görüşe Allahın bir olduğuna inandığı kadar inanır ve hiç şüphe duymaz. Kendisi de ara ara ev işi yapar ama bunu bir sorumluluk olarak değil eşine bir jest olarak düşünür.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kocamla benzer kafa yapısına sahip olan bu adam ev işlerini kadının görevi olarak görür. Bu görüşe Allahın bir olduğuna inandığı kadar inanır ve hiç şüphe duymaz. Kendisi de ara ara ev işi yapar ama bunu bir sorumluluk olarak değil eşine bir jest olarak düşünür.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Son düzenleyen: Moderatör: