EŞİNİN KENDİ İŞ YERİ SAHİBİ OLMASI

Eşim fırıncı değil ama esnaf.
Sabah 8 de gider, akşam 9 dan önce gelmez.
Bazı zamanlar sayım olur, dağıtım olur gece yarılarını bulur gelmesi.
Evde yemek 9 buçuk 10 civarı yenir, sosyal hayat deseniz sıfır.
Sadece bizim gibi kendi işini yapan arkadaslarimizla görüşebiliriz çünkü bizim dışarı çıkma saatimizde insanlar yatmaya başlıyor.
Çok zor bir hayat ama çok şükür ki ortakları var ve bu sayede haftada 1 gün tatili var.
Bayramlarda da dükkan kapalıdır.
Evle alakalı her şey benim üstümdedir, gel desem gelemez.
Çocuk hasta dediğimde bile gelmesi 2 3 saati bulur bu sebeple aslında yalnız bir hayat yaşıyorum.
Maddi olarak güzel bir kazancı olmasa asla dayanılacak gibi değil.
Bu günleri gençken tahammul edilen ve birikim yapilan ama ilerleyen zamanda bitmesi gereken bir süreç olarak görüyorum.

Arkadaşlar merhaba 8 aydır nişanlıyım ve nişanlım çok yogun çalışıyor ciddi anlamda 7/24 açık olan bir yer fırıncılık yapıyor kendi iş yeri sahibi ve ben bana evine vakit ayıramamasından çok tedirgin oluyorum hafta sonu tatilimiz yok aksam yemegi saatimiz belli degil istedigimz zaman birşeyler yapamıyoruz ve yapamayacagız gıbı gorunuyor , bu şekilde bir yasamı olan bayan arkadaşlarım va rmı acaba ? evlilik durumunda neler oluyor nasıl problemleri çözüp anlaşıyorsunuz ?
Konuyu okurken burnuma fırından yeni çıkmış sıcacık ekmek kokusu geldi :hamarat:

ekmek parasi iste yapcak bir sey yok.
malesef bi sekilde para kazanmak zorundayiz.
önemli olan kalan zamani en iyi sekilde degerlendirmek, belki böyle daha güzel vakit gecirebilirsiniz.
iyi yönleri vardir mutlaka, evlenince bi düzen oturtmaya calisirsiniz.
bikac saat ev yakin olursa eve gelir tekrar gider, siz yanina gidersiniz gibi.

Telefondan yazınca harf hatası olmuş başlıkta 'eşimin kedi işyeri sahibi olması' yazmışsınız, hoşuma gitti kendimce espri yaptım bende. Konuya gelince patronluk böyle maalesef, anca çok güveneceği elemanlar yetiştirecek, ya da kardeş kuzen gibi güvendiği genç birileri varsa, haftada bir gün kasanın başında durması için harçlık verecek, öyle haftasonu tatili yapacaksınız.
AYYY EVET HİC FARK ETMEDİM NASIL DÜZELTEBİLİRİM ONU :) TEŞEKKÜR EDERİM

Bunun gibi bir işte babam, erkek kardeşim, amcam, dayım, kuzenlerim çalışıyor :KK53: Bizim aile kısaca.

Hafta sonu yok, tatil günü yok, bayram yok, seyran yok, personel işe gelmez sen gidersin, personel işten çıkar yerine sen bakarsın, bir gün erken çıkayım dersin ertesi gün ceremesini çekersin o_O

İş yerinin konumu da bağlı. Benim babamın iş yeri mahalle arasında olduğu için personel bulması çok çok çok zor. 2 aydır kasiyer arıyorlar öyle diyeyim. Ama çarşı merkez deyse bazen daha kolay oluyor. Bunu neden söyledim, personel sıkıntısı olunca daha çok işe gitmek zorunda kalıyorlar ondan:KK14:

Edit: ben bekarım sende hep bekar diye nişanlının işini kötüledim gibi hissettim :KK70::KK70::KK70: tabi çok şükür yine çalışıyor, eli ekmek tutuyor.. :KK200:

eleman fazla zaten ama basında durmadan olmuyor :KK43:
Babam esnaf tek tatili pazar günü yıllık izin vs yok elemanları var ama eleman oluncada başında durması gerek hasta olsa bile doğru düzgün dinlenemiyor fazla grip olmaz olursa senede birgün falan ama onda bile doğru düzgün dinlenemiyor evde en fazla birgün kalmıştır müşterileri telefon yağmuruna tutmuştu en sonunda böyle olmayacak dedi 2.gün gitti tekrar bayram tatili filan öyle 9-10 gün olmaz esnaflık gerçekten çok zor hele fırın işinde bayramda bile çalışılıyor.

Back
X