Galiba başta bi bocalıyor erkekler ailelerinin sürekli emirleri mi yerine getirmeliler, yoksa evinde eşini mi mutlu etmeli, diye.
Ama malesef ailelerinde nası bir ikna kabiliyetidir anlamadım gitti hep onların istedikleri oluyor , çok egoist oluyor hep biz , biz ne dersek o olcak, erkek tarafı kız tarafından üstündür gibi saçmalıyorlar,
sanki bu kızlar çocuk esirgeme kurumundan alındı ,
kabullenemiyorlar
cin gibi bi ablamın söylediği şuydu genel ortamda kızlara:
Eşinizle olan sorunlarınızı asla ailesinin yanında belli etmeyin fırsat bulurlar kullanırlar, aksine çok iyi samimi olun açık vermeyin eve gelince yiyin ama başkasının yanında yapmayın die,
gerçekten de azcık açıgını bulsun bişye kız yüzün düşsün eşine hemen fısfıs ordan giriyor 'kemirgenler ' hiç affetmiyor pusuda bekliyorlar :))))) sonra tabi dolan adamın gözüne canavar gibi görünüyorsun.
Bence gitmemekle sende fırsatını verme seni kötülemek için yada ona sende gitmicen demeleri için gün doğar, eşinin de bahanesi kalmaz seyrek de olsa beraber gidin en azından huylarını tanı.
nasıl ayarlıyorsunuz kızlar sizce normali nedir?
Ben tek gitmek istiyorum mesela bu aralar eşimden bu ilden biraz uzaklaşmak adına
ama kb m da kv im ailesine hiç gitmez eşim bu duruma alışır da beni tek göndermeyi normal sanarsa diye korkuyorum,
sziler nasıl yapıyorsunuz?
Eşsiz gitmemek mi gerek?
Alışmasından korkuyorum tek göndermeye, daha önce de bi kaç defa gittim ama sinirlerim bozuldu sonradan.
Yetmiyor ne demek oluyorsa :))) lüzumsuzlar
kana kana olmasında tadında kalsın canm belki kokarlar 2 günde anlar gerçide demez haklısın diye, şimdi kıymete geçiyor yasakladıkça herşey onlara, ayy ne çok benziyor durumlarımız özelden yazamıyormuyum acaba?
1 yıl olmadı henüz ama kavga gürültü de bitmedi,
dengeler henüz kurulmadı
eşim de ailesinin yanına tek gitmesini istemiyorum esasında ama bensiz uğruyor artık çünkü ben onların istediği kadar gitmiyorum onlara, boğuluyorum, eşime de serbestsin dedim. ama ayrı gayrı o ailesiyle ben ailemle falan, çok huzursuz oluyorum esasında.
ben dedim eşime bu h.sonu memlekete gitmek istiyourm diye ama ailemm zaten şu ara memlekette değil, ablamlara gidicem yeğenimle falan kafa dağıtmaya.
annemlere asla tek gitmek istemiyorum zaten ama gitmiştim bir defa, bunalıma girmişitm resmen.
nasıl oturutcaz eşime ne diyeceğim bilmiyorum.
eşim bir defasında bizimkilere giidp bi kaç saat oturuyoruz sizinkilerde gece de kalıyoruz demişti. ve en son günü birlik gitmiştik o kadar yolu, bi dolu benzini o kadarcık durmak için harcamıştık.
eşim ailesine çok gitmememden kaynaklı sanırım ben götürürüm falan demedi bu h. sonu için ok dedi sen bilirsin dedi.
nasıl yapıcam?alışsın istemiyorum.
1 yıl olmadı henüz ama kavga gürültü de bitmedi,
dengeler henüz kurulmadı
eşim de ailesinin yanına tek gitmesini istemiyorum esasında ama bensiz uğruyor artık çünkü ben onların istediği kadar gitmiyorum onlara, boğuluyorum, eşime de serbestsin dedim. ama ayrı gayrı o ailesiyle ben ailemle falan, çok huzursuz oluyorum esasında.
ben dedim eşime bu h.sonu memlekete gitmek istiyourm diye ama ailemm zaten şu ara memlekette değil, ablamlara gidicem yeğenimle falan kafa dağıtmaya.
annemlere asla tek gitmek istemiyorum zaten ama gitmiştim bir defa, bunalıma girmişitm resmen.
nasıl oturutcaz eşime ne diyeceğim bilmiyorum.
eşim bir defasında bizimkilere giidp bi kaç saat oturuyoruz sizinkilerde gece de kalıyoruz demişti. ve en son günü birlik gitmiştik o kadar yolu, bi dolu benzini o kadarcık durmak için harcamıştık.
eşim ailesine çok gitmememden kaynaklı sanırım ben götürürüm falan demedi bu h. sonu için ok dedi sen bilirsin dedi.
nasıl yapıcam?alışsın istemiyorum.
gitmez olur muyum elbette gidiyorum kv lere.
eskiden daha sık gidiyordum eşim üstüme geldikçe yetmiyor dedikçe daha da soğudum!!!!
ailemle ne yaptın ki gidip 2 3 saat oturup geliyoz diyor.
ailesi bişey yapılacak gibi değil ki.
babası bi odada annesi bi odada kardeşi bi odada oturyo. ben mi toparlııcam şenlendiricem onları. kendi de bıkmıştı ailesinden ama evlenince hepsi kıymetli oldu.
yaşlandım yemin ederim yaa bekarlık gerçekten sultanlıkmış
nasıl ayarlıyorsunuz kızlar sizce normali nedir?
ben tek gitmek istiyorum mesela bu aralar eşimden bu ilden biraz uzaklaşmak adına
ama kb m da kv im ailesine hiç gitmez eşim bu duruma alışır da beni tek göndermeyi normal sanarsa diye korkuyorum,
sziler nasıl yapıyorsunuz?
eşsiz gitmemek mi gerek?
alışmasından korkuyorum tek göndermeye, daha önce de bi kaç defa gittim ama sinirlerim bozuldu sonradan.
sende gitme ne onun ailesine ne kendi ailene
eşin çok geçimsiz demek herşey bahaneymiş
ben şimdiye kadar yanlış anlama ama seni daha fazla hatalı olarak görüyordum ama
sende ailene gidemezsin de bende gitmicem ailene de onların mutlu olmasını istemiyorum de
bu ne iktidar savaşı sanki
hiç mi bir insan bir konuda orta yolu bulmaz
senin için çok üzülüyorum tanımıyorum ama Allah yardımcın olsun
ne alakası var alışmasıyla... yani insanlar çeşit çeşit ama durum ve şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılması doğrudur. tek gitmen gerekiyorsa tek gidersin eşinin işi yoğunsa, eğer birlikte gidilebilirse o da olur. şartlanmayın tek noktaya.
başlık sahibi arkadaşım sürekli eşim benden ailesiyle ilgili şunu bekliyor bunu bekliyor diye dertleniyorsun da bu anlattıkların zaten doğulu insanların kültüründe normal şeyler. sana bana yanlış gelse de, senin ailen benim ailem kızım mutlu olsun da evime bile gelmesin darılmam dese de orada işler öyle yürümüyor... senin kv kp bilemem ama doğuda görev yaptığım dönemleri düşündüğümde ev sahibimizin kahvaltıdan itibaren hep oğlan-gelin beraber günlerini geçirdiklerini hatırlıyorum. bahçesinin avlusuna apartman dikmişti adam oğulları gelinleri otursun diye...
tek başına gitmekten neden rahatsız oluyorsun ben de onu anlamadım daha rahat değil mi? :)
OO BAYA BİŞY OLMŞ GÖRMEMİŞİM,DVMINI ,
cnm işin zor allah yardımcın olsun , kusura bakma çok çok özür diliyorum ama eşin de karı gibiymiş lafı sözü seviyor heralde ne o öyle çocuklar olur ya hep şikayetçidir hiç bir şeyden memnun olmaz saçımı çekti der küser şekerimi aldı der küser onun gibi.
kocaman adamsın aklın yokmu hem millete eziyet ver km lerce uzaklıktan getirt sırf keyfin bozuldu hanımınla atıştın diye abart abart anlat, hemde gidersem sevinirler ne demek, düşmanımı sevindirmem der gibi, sevinsin tabi damatları saymış gelmiş çevresine karşı fenamı, keyfi olmasa da görevi MECBUR gitcek seni nası mecbur görüo her seferinde başına kakıp, bahane edip kavga çıkarıyorsa kendi de zahmet etsin artık.
hem onların çoğu kayınvalidenlerin öğüdüdür gibi geldi bana, hanfendi pasta börek istiyosa pastahane de çok, çalışıyormuşsun bide, kendi evini bırak onlara hizmetçilik yap saçma, ha adettendir gittikçe yardım edilir yüzünden bi temizlenir yemek vs yapılır ama gündeliğe gitmek gibine münasebet yani çalışırken ,
hem de bir atasözü duymuştum KOMİK AMA :) ELİME NE YAPTINKİ YÜZÜME ONU SÜRÜYÜM DİE :)
SEN DAMAT OLARAK İNSANLIĞINI Bİ YAP BAKALIM Kİ KIZDA UTANSIN YAPSIN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?