eşinin memleketinde yaşayanlar ailenize yek başınıza gidiyormusunuz şehir dışına??

gitmez olur muyum elbette gidiyorum kv lere.
eskiden daha sık gidiyordum eşim üstüme geldikçe yetmiyor dedikçe daha da soğudum!!!!
ailemle ne yaptın ki gidip 2 3 saat oturup geliyoz diyor.
ailesi bişey yapılacak gibi değil ki.
babası bi odada annesi bi odada kardeşi bi odada oturyo. ben mi toparlııcam şenlendiricem onları. kendi de bıkmıştı ailesinden ama evlenince hepsi kıymetli oldu.
yaşlandım yemin ederim yaa bekarlık gerçekten sultanlıkmış

Bence direkt sen tek gitme diyince o uzaklaştırmak istedigini zannedebilir inadına gider sonra gizli gider vs.

Arkadaşın dediği gibi çalışıyoruz hafta sonları beraber gidelim de sen tek gittikçe bana düşman oluyorlar doluyorlar sonra laf sokuyorlar benimde gidesim gelmiyor soguyorum de, en azından birlikte gidersek hem onlarda bana alışır de, sen gidince sana da kızgınlıklarını illaki söylerler seninde canın sıkılır de ortada hiç bişy yokken huzurumuz kaçmasın felan deki ayrı gitmesin ,akrabalarınız da hep yalnız görüyor seni, beni de senin yüzünden yanlış tanıyorlar de.
Sonra biraz git gel den sonra yavaş yavaş dersin aileme de gidelim die bahanen olur bende gittim demeye, ama hemen değil ki anlamasın, misilleme yapıyor demesin.

Sonra zaten daha keyifli arkadaş grupları oldukça onlarla gider gelirsiniz az zaman kalır o arada gidersiniz seyrekleşir aklıma gelen tek çözüm bu oldu tatlım

Yetmiyor ne demek oluyorsa :))) lüzumsuzlar

kana kana olmasında tadında kalsın canm belki kokarlar 2 günde anlar gerçide demez haklısın diye, şimdi kıymete geçiyor yasakladıkça herşey onlara, ayy ne çok benziyor durumlarımız özelden yazamıyormuyum acaba?

eğer eşiniz işinden izin alamıyorsa tek gidilmeli bence 2 ayda 1 enazından... Fakat işi olmadığı halde gelmiyorsa gelmek zorundaa oturup konusmalısın.... Erkek ailesine değer verince neden kötü oluyor anlamıyorum sen ailenin yanında mutluysan oda ailesiyle mutlu oda onun annesi babası :) sen onlara iyi ol ki eşinlede aran iyi olsun ailelere de birlikte gidip gelin... Tabi kv kp sana ters bişeyi olmamıssa ?

OFFFF yaaa.artık bu sorunları bende yaşamaya başlayacağım.öncekı mesajlarımı okuyanlar bilirler.eşimin ataması nedeniyle ailesinin memletıne taşınacağız.daha gitmeden eşim başladı.annemgile yada bir eşe dosta gidelim deyince gelmemezlik yapacak olursan ben her halikarda giderim evde tek kalırsın,yada gidince milletle konuş ilgi alaka göster surat asıp oturma tarzı söylemlere başladı.biz evlendığimizden beri aileme yakın oturuyorduk.eşim surat asma yada konuşmamazlık yapmazdı ama.şuraya gidelim deyince bin dereden su getirirdi.çocuk gibi gönlünü almaya ikna etmeye çalışırdım.şimdi kendı yaptıklarının karşılığını çekeceğinden korkuyor sanırım

bayramda ailesinin yanına gittik.nerdeyım arkadaşımızın dediği gibi,babası salonda oturur,annesı mutfakta kardeşi bilgisayar başında.sanki hergün bir aradaymışız gibi muamele .eşime söyleyince de darılıyor.kıymete biniyor.erkek milleti hepsi aynı.

annemin bir lafı vardı.erkek milleti değilmi hepsinin allah belasını versın.en iyisi baban ahaa onuda siz görüyonuz:)
hakkaten hepsi ayrı bir cins

Bak ben 7 yıllık evliyim.
İlk 4 yıl çocuksuz olduğum için tek başıma gidip geldim.
Eşim de izin alamadı.Zaten annemi de pek sevmez.
O yüzden ben tek gittim kardeşimi çok özlemiştim.
Eşine ve ailesne güveniyorsan elbette tek gidip gelmen sorun teşkil etmez
Ben kayınvalideme çok güvenirim mesela bu konuda.
Benim ardımdan hakkımda olumsuz şeyler konuşacağına ihtimal vermem.
Ama %100 de demiyorum belki uymuştur şeytana bilemem :)

eşin iş durumundan dolayı yanında gelemiyorsa tabiki tek başına gidebilirsin ama işi müsaitse beraber gitmeniz en güzeli
tek gitmeye eşini alıştırma

bi tanede bende var aynısından..geçenlerde sonu gelmez bu tarışmalardan sonra dedimki ömür boyu ailenle yaşıycak halin yok heralde sonuçta 2mizde evlendik ayrıldık bir yuva kurduk bana dediki yoo ömür boyu yaşarım ben onlarla..sen az görüştüğün için yapıyordur öyle ve sen aynı şekilde devam edersen bu problemler katlanarak önüne gelecek hiç iyi doğruda gitmeyecektir..erkekler böyle..önemli olan onların ailesidir...ben yaşadım hepsini teker teker ve şimdi bu problemlerden dolayı okadar bunaldım ki hiç görüşmüyorum..sadece gelirlerse görüşürüm tabi yada mecburen gittiğimizde..ama inan bana neler çektirdi evde her günümü zehir etti sırf görüşmüyorum diye kulplar taktı huzursuzluklar çıkardı..eve gelir gelmez yattı sabah surat 5 karış gitti..benden soğudu ailemi düşman belledi...yaaa anlat anlat bitmez..ailesine dokunma canavar oluyolar...

ah cnm benim yaaaa..bekarlık gibisi varmı tabii::)

eşim benle memlekete gelmiicekmiş.
ben birileri mutlu olsun die değil ablmlar mutlu olsun diye değil ben yanımda olmanı istediğim için gelmeni istiyorum dedim. ama ben senle gelirsem onlar mutlu olcak dedi.
yazıklaarrr olsun eşime yazıklarr olsun. her sıkıntımızda ablamı eniştemi aradı. mutfaktaki kirli bardağa kadar ablama şikayet etti beni. annesinin evini temzilemediğimi bile ablama söylemiş. yazıklar olsun ona ablamları çağırdı lohusa halde ablamlar geldi bu şehre. biz sorunluyuz gelin konuşalım diye .
her sıkıntımızda ablamlara,kendi teyzelerine yansıttı. çözümü birlkte bulma yoluna girmedi.herkesin onu pohpohlamasını bekledi. benm ailemden kimse demedi ki kzıı oralar götürdün her h.sonu evde tek bıraktın ailenle dengeleri kuramadın. demediler.
ablamlar en son kalktı geldi konuşmak istiyormuş eşim.biz gitmedk kucağında aylık bebesiyle geldiler eniştem saolsun.
neymiş eniştem maaşını zamanında alıyon mu ki demiş eşime.
dedim kırk kere ailelerden birini çağırmayalım sonradan sen tafra edersin en ufak bi olumsuzlukta dedim. şimdi bi iki cümleye takılmış kendi dengesizlklerine bakmadan.
ailem asla eşimi eleştirmedi. her sıkıntımız her ama herrrrr sıkıntımızda ablamı aradı eşim. benim bile haberim yoktu eşimin bazı şikayetlerinden ablamdan duydum şok oldum.
şimdiyse onları mutlu etmek istemiyorum senle gelip dedi deliricem kızlar yaaaa.
kendi ailesi mutlu olsun die defalarca evdeki huzurumuz kaçtı.
neymiş iş değiştirdim bi aramadılar diyor. saçma sapan değişik bahaneler. kendi dayıları teyzeleri aramadı iş ile ilgili ablamla eniştemin tek derdi biz olalım istiyor.
deliricem kızlar hesap yapmaktan.
biz eşimle sosyal hayatta birlikte olamıyoruz. bi tek evde. onun haricinde herkes kendi hayatını yaşamak zorunda gibi olduk iiiice. eşimin bi iki hafta öncesine kadr işten başka hayatı da yoktu zaten.

sende gitme ne onun ailesine ne kendi ailene
eşin çok geçimsiz demek herşey bahaneymiş
ben şimdiye kadar yanlış anlama ama seni daha fazla hatalı olarak görüyordum ama
sende ailene gidemezsin de bende gitmicem ailene de onların mutlu olmasını istemiyorum de
bu ne iktidar savaşı sanki
hiç mi bir insan bir konuda orta yolu bulmaz
senin için çok üzülüyorum tanımıyorum ama Allah yardımcın olsun

ne alakası var alışmasıyla... yani insanlar çeşit çeşit ama durum ve şartlar neyi gerektiriyorsa o şekilde yapılması doğrudur. tek gitmen gerekiyorsa tek gidersin eşinin işi yoğunsa, eğer birlikte gidilebilirse o da olur. şartlanmayın tek noktaya.

sürekli kurgulamaktan, ailesini düşünmeketen yoruldum.........
bizimkileri mutlu etmek istemiyormuş,
çok çocukca davranıyor benim bizim mutluluğumu düşündüğünü hiç sanmıyorum... arada gazı veriyo, yine aynı kişi olyo.
ben aileme neden gitmeyeyim ki?
onun ailesi bu ilde gitmeden durur mu ? mutlaka gider.
biz bu şehirde kaldığımız sürece ailesini mutlu etmemi bekliicek etmezsem o da ailemden gün be gün uzaklaşıcak.
ama ben ona yanımda ol diyorum oysa o annesinin hayallerini gerçekleştrmediğim için suçladı beni hep.
ben ağlarken annesinin evine temzilk yapmadığımı yüzüme vurdu, annesine pasta börek yapıp götrmemişim....
götürmedim de değil. ama temzlik falan yapamam çalışıyoruım zaten,annesi de hasta değil yatalak değil, üstelik kb sürekli temizlkçi tut diyo kv ye. kadın tutmuyo paraya kıyıp. ben gidip temizliicekmişim temizlemesem bile teklif edecekmişim. eşim bunu ablama söylemiş.

evet çok doğru söylüyorsun dayatmalardan hoşlanmam ben de.
ama ben sırf eşsiz gitmemek için uzuuuun aralıklarla gidiyorum aileme.
eşim alışır arkadaşım benid e tek gitmeye alıştrmaya çalışyor eminim. sürekli tek gitsem ses çıkarmaz bayram harici. çünküüüüüüüüüüüüüüü kb sürekli kv yi tek gönderiyo.
buna eminim ki tek gitmeme alışmamı istiyor eminim.
ben de dayatmalardan asla hoşlanma zamanına yerine göre elbet bazen tek bazen çift gidilir ama eşimin zihniyetini bildiğim için artık tek gitmek istemiyorum. gitmedim değil.

başlık sahibi arkadaşım sürekli eşim benden ailesiyle ilgili şunu bekliyor bunu bekliyor diye dertleniyorsun da bu anlattıkların zaten doğulu insanların kültüründe normal şeyler. sana bana yanlış gelse de, senin ailen benim ailem kızım mutlu olsun da evime bile gelmesin darılmam dese de orada işler öyle yürümüyor... senin kv kp bilemem ama doğuda görev yaptığım dönemleri düşündüğümde ev sahibimizin kahvaltıdan itibaren hep oğlan-gelin beraber günlerini geçirdiklerini hatırlıyorum. bahçesinin avlusuna apartman dikmişti adam oğulları gelinleri otursun diye...

babasını beğenmezdi bana anlatrdı ,
annesinin çektiklerini bana anlatrdı asla öyle babm gibi olmam derdi.
evlendkten sonra gördüm ki eğer babası gibi davranmazsa anormal olanı yapıyor gibi olacak.
tamamen mahalle baskısı altındayzı.
o halde neden bile bile getrdi buraya beni.gelmeseydik ailesine uzak olsaydık giidp gelmeler de eşit olurdu. biz rahat gezerdik. defalarca söyledim gidersek bu tarz sorunlar da yaşarız die.
ne olacak bilmiyorum
ben tek falan gidemem aileme. kocamsa başımda dursun. kocalık yapmııcaksa neden burdayım.

tek başına gitmekten neden rahatsız oluyorsun ben de onu anlamadım daha rahat değil mi? :)

tek başına gitmekten neden rahatsız oluyorsun ben de onu anlamadım daha rahat değil mi? :)

elbet rahat olurum şımarrız yeğenimle ama en azından ben de gelebilrim istersen gibi bi konuşma geçse kafam da rahat giderim.
bi arkadaşaın yorumunda yazdığı gibi iktidar savaşı gibi soğuk stratejiler var arada. bunu bildiğimden sinirleniyorum.
ömür boyu tek gidemem ben kv m gibi.
ben eşim ailesine tek gitsin mi diyorum kendi dayanamayıp tek uğradığı olyo tabi.
ama bana söylediği şu ki ben gelirsem bile mutlu olcak ablanlar o yüzden gelmek istemiyorum. içinde çocukca büyüttüğü bi öfke var annesinin hayalndeki gibi olmaıdğım için.annesini mutlu etmedğim için.gidip gleiyoruz ailesine ama eşim böyle saçmaladıkça seyrekleşti bu.

yani beni aslında tamamen tek gitmek değil altındaki neden rahatsz ediyor.

OO BAYA BİŞY OLMŞ GÖRMEMİŞİM,DVMINI ,

cnm işin zor allah yardımcın olsun , kusura bakma çok çok özür diliyorum ama eşin de karı gibiymiş lafı sözü seviyor heralde ne o öyle çocuklar olur ya hep şikayetçidir hiç bir şeyden memnun olmaz saçımı çekti der küser şekerimi aldı der küser onun gibi.

kocaman adamsın aklın yokmu hem millete eziyet ver km lerce uzaklıktan getirt sırf keyfin bozuldu hanımınla atıştın diye abart abart anlat, hemde gidersem sevinirler ne demek, düşmanımı sevindirmem der gibi, sevinsin tabi damatları saymış gelmiş çevresine karşı fenamı, keyfi olmasa da görevi MECBUR gitcek seni nası mecbur görüo her seferinde başına kakıp, bahane edip kavga çıkarıyorsa kendi de zahmet etsin artık.

hem onların çoğu kayınvalidenlerin öğüdüdür gibi geldi bana, hanfendi pasta börek istiyosa pastahane de çok, çalışıyormuşsun bide, kendi evini bırak onlara hizmetçilik yap saçma, ha adettendir gittikçe yardım edilir yüzünden bi temizlenir yemek vs yapılır ama gündeliğe gitmek gibi ne münasebet yani çalışırken ,

hem de bir atasözü duymuştum KOMİK AMA :) ELİME NE YAPTINKİ YÜZÜME ONU SÜRÜYÜM DİE :)

SEN DAMAT OLARAK İNSANLIĞINI Bİ YAP BAKALIM Kİ KIZDA UTANSIN YAPSIN

of ooof ark daşım gelmezse gelmesn ayrın ben gidicem ama buranundan geitricem tabi bu arada ben daha da helak oluyorum o ayrı.
evt ablamaları çağırdı ta nerden geldiler. çok sinir oluyorum eşime. bir de söylüyor ki senin ailenle aynı ilde otursaydık da sen görseydin hürmetimi. laf lafffff hepsi laf. gram ianancım güvencim yok. bıktım usandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…