eşin ailesinin etkisinde çok kalıyor.
davranışını kesinlikle tasvip etmiyorum,
sonuçta sen üzerine düşeni yapıp ailesine ziyarette bulunuyorsan
eşinde aynısını yapmak durumunda.yapmıyorsa sende yapmak zorunda değilsin.
ailesine hizmet etmiyorsun diye sana gönül koyamaz.bunlar hiçbir erkeğin aklına gelmez.
ama sanırım annesine tek gittiği zamanlar,annesi sürekli dolduruyordur.
insanlar mutlu olsun diye sürekli kendinden veremessin.
nerdeyim gelmiyorsa gelmesin.senin davranışlarında ona göre şekillenir.
ama eşin gelmiyor diye de sen gitmemezlik etme ailene.
kızlar tek gittim geldim giderken bi posta kavga ettik. ilk defa öyle bağırdım.
bana kıro bir arkadaşını örnek verdi eşim giderken ben.
diyor ki o arkadaşım 6 ay oldu evleneli 6 ayda 1 kere bile gitmedi diyor.o arkadşaı evleneceği kızla görüşürken başka başka işler de çeviriyordu. eşim bana o arkadaşını kötülüyordu şimdiyse onu örnek veriyo.
ve ben başka konulardan dolayı da çok üzüldüm yıprandım diğer konularımda var.
eşim diyor ki eğer ben seni o dediğin kadr çok üzseydim terk ederdin beni ayrılırdın demek ki sen abartıyosun diyor bana. gel de delirme yaaa. kolay mı ayrılmak. kalbim çarparak uyanıyorum geceleri ve sabahları. eğer beni üzmeseydi bu hale gelirmiydim.
bir de giderken valizi aldım çıktım evden. yan apartmanda tanıdıkları oturyo eşimin ailesinin. eşim arkamdan beni arıyo napıyosun elinde valiz çıktın tek başına. rezil edicen bizi diye bağırıyor telefonda. bu şehriden yollayana kadar yanımda görünecek. sonra memlekte tek yollıcak. o 6 aydır kv sigile gitmeyen arkadaşa ben eşimle gitmedim diyecek, ama tanıdıklara da ben eşimin yanındayım görüntüsü vericek. başedemiiicem eşimle ben bu şehirde. mahalle baskısı ailesinin etkisi çok. sürekli kavga huzursuzluk.
bir de arkamdan mesaj atmış eşim. hiç mi hatrım yok bu şehire katlanabileceğin hiç. mi sevgin yok die. ben yanımda ol tek gönderme diyorum o bana o aptal arkadaşını örnek veriyo. o arkadaşı eşine hiç saygı duymuyor.
benim hatrımı saymayıp sağdan soldan etkilenen kendisi. bir de hatrım yok mu diyor. çok ızgınım eşime çoook. zaten rızamı almadan getirdi buraya. bari buırda istediğim gibi olsaydı durumlar.................... bir de ayrılırdın benden diyor yaaaaaaaaaa
canım ya senın haline de çok üzülüyorum.böyle hayat nereye kadar devam edebilir ki.hayattan hiçbir beklentin,tesellin yokken ne zamana kadar bu kahrı çekeceksin.biz bayanlar hep başkalarına akıl veriyoruz ama kendimize gelince neden uygulamaya geçiremiyoruz.
sevdiğimiz için bırakamıyoruz diyoruz ama bence bu kadar stres bunalım dan sonra sevgide kalmıyor.sadece alışkanlık,belki acıma duygusu yada yeterınce cesaretli olamamamızdan kaynaklanıyor
şuan nerdesın aılenın yanındamı?
hayır dün akşam döndüm iş yerindeyim. ve burda işler o kadar fazla ki çünkü eleman yok. bu kafayla iş yapmaya çalışıyourm.
sabah bi kalktım, duramadım geri bi yattım nefes alamıyordum kalbim çarpıyordu. lavaboya girdim çıktım yüzümü yıkayamadan yatağa attım kendimi. eşim salonda uyudu tabi gece. gelmedi yatağa. ben,m yaşadıklarımdan haberi yok. çok kötüyüm. o kendini haklı görüyor. delirtiyor beni.
sevgi var mı onsuz ne yaparım dönsem ankara ya eskisi gibi olmııcak hiçbişey. memlekete dönsem nasıl yaparım bilemiyorum. herşeyimi alt üst ett. ayrılmak mı kalmak mı doğru olan bilmiyorum ki. iyi biri ama inatçı kararsız, herkesin etkisinde kalan biri ama benim gücüm yetmiyor artık. fiziksel olarak çok patlak veriyor. çok yorgunum uykusuzum.
yani şu yazdıklarımda yaşananlarda kim haklı. bir de diyor ki suçlu olsam bırakırdın beni. demekki sesini için rahat değil. suçlu değilim diyor. ben de senin ailesinini kapısını açmam dedim bundan sonra. sana da eş değilim dedim öyle yaşayıp gidersn dedim. ama bu durumdan ben çook daha fazla etkileniyorum
bu zaman kadar senın istediğin yerde yaşadık.ve mutlu olamadık.birazda benım ıstediğim yerde yaşayıp deneyelım desen ne der acaba?
haaa önemlı olan benımle yaşaman nerde yaşadığın değil diyecektir.ama seninlede şu şu sorunlardan dolayı mutlu olamıyorum bir çözüm yolu bul dediğinde ne der ki?
senı kaybetmemek için mücadele edermi?
1 yıl olmadı henüz ama kavga gürültü de bitmedi,
dengeler henüz kurulmadı
eşim de ailesinin yanına tek gitmesini istemiyorum esasında ama bensiz uğruyor artık çünkü ben onların istediği kadar gitmiyorum onlara, boğuluyorum, eşime de serbestsin dedim. ama ayrı gayrı o ailesiyle ben ailemle falan, çok huzursuz oluyorum esasında.
ben dedim eşime bu h.sonu memlekete gitmek istiyourm diye ama ailemm zaten şu ara memlekette değil, ablamlara gidicem yeğenimle falan kafa dağıtmaya.
annemlere asla tek gitmek istemiyorum zaten ama gitmiştim bir defa, bunalıma girmişitm resmen.
nasıl oturutcaz eşime ne diyeceğim bilmiyorum.
eşim bir defasında bizimkilere giidp bi kaç saat oturuyoruz sizinkilerde gece de kalıyoruz demişti. ve en son günü birlik gitmiştik o kadar yolu, bi dolu benzini o kadarcık durmak için harcamıştık.
eşim ailesine çok gitmememden kaynaklı sanırım ben götürürüm falan demedi bu h. sonu için ok dedi sen bilirsin dedi.
nasıl yapıcam?alışsın istemiyorum.
benim ailem de şehir dışında, tabiki tek gidiyorum, ailem onlar benim, eşimi yapışık ikiz gibi yanımda götürecek de değilim.
Ailemde bir güne bir gün laf etmez zaten asla. Ama onun ailesi eder. İşte zaten sorun burda. Kendi oğulları benimle aileme gelmese doğal, ben onla gitmesem laf olur
O yuzden hiç umrumda değil benim artık, umrunda olursa daha çok eziliyormuşsun çünkü. Yaptıkça beklerler yaptıkça daha çok yapsın.
Benim eşimin ailesiyle problemlerim oldu, affedemediğim laflar sarfettiler, daha 1 aylık evliyken, ilerde zaten eşimin benden ayrılacağını söylediler.
Ben bu yuzden mesafemi koymaya çalıştım hep, beni çok kırdıkları için. Yani tek de gidiyor eşim, istesede istemesede gidecek, gitsin de zaten.Ne var bunda.
Sen her annesi çağırdıgında da gitmek zorunda değilsin zaten, kendi annesi kendi gitsin. Dinimizde de zorlama yok ama işlerine gelmez.
Senin ailesiyle sorunun olmasa dahi eşin de yalnız gidebilir ailesine, sende ailene tek gidebilirsin.
Ama bişeyi anlamadım, eşin nasıl oluyorda sizinkilerde gece kaldıgınızın lafını edebiliyor, zaten senin ailen şehir dışında, tabiki gece kalacaksın, o zaman gelmeseymiş zaten, çok ayıpladım eşini.
Bence sen tek git de eşin alışsın, tek gitmenin doğallıgına. Kafaları biraz medeniyet görsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?