eşinin soyadıyla kızlık soyadını kullanmak

NuR_bojuk

kürşad-ela eylül :)
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
536
2
116
39
Kahramanmaraş
kızlar merhaba benim ki aslında dert değil çok şükür ama kafama takılan birşey ve nette arayıp istediğim cevabı bulamadım en iyi cevabı sizden alacağımı düşündüm inşAllah yaza evleneceğim temmuzda düğünüm var kararsızım kızlık soyadımı eşimin soyadı ile birlikte kullanmak istiyorum :kedi: aranızda mutlaka kullananlar vardır hiç sorun yaşadınız mı bir problem oluyor mu resmi işlerde falan fisfisfis saçmalama ne olacak diyebilirsiniz ama emin olmak istiyorum Çok üzgünüm çoook kızlık soyadını eşinin soyadıyla kullanlar yardımcı olursa sevinirim olumunekankayizsmile şimdiden çokkk teşekkürlerr
 
canım valla ben çok istedim kızlık soyadımı da kullanmayı çünkü çok güzel, çok anlamlı bir soyismim vardı ancak iki isimli olunca ve soyadım da uzun olduğu için mecburen sadece eşimin soyismini kullanıyorum. kullanan arkadaşlarım var. şimdiye dek bir sorunla karşılaşmadıklarını söylüyorlar. hem neden sorun olsun ki canım.
 
Bende çok isterdim ama ikimizn soy adı birleşince acyip şaçma bişey çıkıyor o yüzden kullanamayaağım
 
Ben kullanıyorum, adım 3 harfli soyadımda 3 harfli olduğu için kızlık soyadımıda kullanmak istedim yani soyadım uzun olsaydı kullanmazdım çünkü eşimin soyadı 9 harf. ıkiside uzun olsaydı zor olurdu. Resmi işlerde hiçbir sorun olmuyor ama sonradan zorlanırsan kızlık soyadını kaldırmak için mahkemeye başvurman gerekir. Evlenirken bir dilekçe yetiyor ama kaldırırken bir sürü iş var ki sonra bütün kimliklerini değiştirmen gerekir yani iyi düşün.
 
bence gerek yok kargaşa olur nebilim ya
benim soyadımda 10 harfli bide ikinci soyad olunca baya bi uzar :)))))
 
Kızlık soyadını zaten kimliğin arkasına kaydediliyor..
Gözümden uzak olmasın diyorsan.ikisini kullanabilirsin..
Ne sorun olacakki?
 
eger senin ve esinin soyadi yanyana gelince cok uzun olmuyorsa ikisini de kullan canim ne sorunu olacak ki...ben esimin soyadini kullaniyorum ama pisman oldum neden kendi soyadimi kullanmadim diye...benim soyadim cok daha guzel ve bir anlami var en azindan...evlilik telasindan insanin aklina gelmiyor sanirim soyadi falan...
 
benim 2 tane ismim var birde 2 soyadı olursa kimliğe sığarmı bilmem (?) :)))
bi sorun olcağını sanmam tabi..
 
teşekkür ederim kızlar size de teşekkürler songül hanım benim adım 6 harfli soyadım 6 harf eşimin soyadı 5 harf nasıl olur ki :kedi: ya eski soyadım kimlikte yine yazıyo onu biliyorum kendi soyadımı bırakmak istemiyorum eşim olacak kişi de olumlu bakıyor bilmiyorum daha sonra problem olur mu bir arkadaşın yazdığına göre daha sonradan kullanmamak için mahkemeye başvurmak gerekiomuş böyle birşey ister miyim acaba bilmiyorumkismile
 
Ben kullanıyorum, adım 3 harfli soyadımda 3 harfli olduğu için kızlık soyadımıda kullanmak istedim yani soyadım uzun olsaydı kullanmazdım çünkü eşimin soyadı 9 harf. İkiside uzun olsaydı zor olurdu. Resmi işlerde hiçbir sorun olmuyor ama sonradan zorlanırsan kızlık soyadını kaldırmak için mahkemeye başvurman gerekir. Evlenirken bir dilekçe yetiyor ama kaldırırken bir sürü iş var ki sonra bütün kimliklerini değiştirmen gerekir yani iyi düşün.
vereliniortak
 
Canım ben yurtdışına taşınacağım için evlenirken dilekçe ile iki soyadını kullanmak istedim çünkü pasaportumda kızlık soyadım vardı, her şey öyle ayarlanmıştı.Benim soyadım oldukça uzun eşiminki daha kısaydı, şu an ikisini bir kullanıyorum ve hiçbir problem olmuyor.Resmi olmayan yerlerde sadece eşimin soyadını veriyorum.Bence bu soyadı işine çok fazla takılma.Mesela burada kadın evlenince halen kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor.Aile birliğini sağlayan soyadının bir olması değildir. Şimdiden mutluluklar dilerim.
 
Back
X