eşiniz ailesine herşeyi anlatırmı?

yaspi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
72
0
36
Bursa
ya kızlar benmi abartıyorum bilmiyorum sizde paylasında biraz objektif bakabileyim.eşim annesine babasına herseyi anlatır.bensiz plan da yapar.
evime kadın tutacağımıda kayınvalidem bilir.biz şımarıklıklığa kadın tutmaya alışamamısız da der.evime perdee diktireceğimi kocama söylerim oda gider annesine söyler.şimdide para mevzusu.
eşimin bi akrabasından alacağımız var bizimde bu ay sonuna kadar biyere para yatırmamaız lazım.sen git babasından iste.bide akraba borclarını ödeyince onu sana veririm de olay bu.

not:düğünümde takılan altınlarımı falan esimin ailesi aldı yani hiçte masum değiller...

yani bu adamların açık ağızlılığı nedir ya varmı böyle kocası olan nası başa çıkılır.yani kocam deyip hiçbişey anlatmamam mı lazım

madem huyu böyle ailesine anlattıgı zaman sıkıntı yaşayacagınız konuları konuşmayın eşinizle derim..yapısı böylede olabilir,ana kuzusuda..

Tamam bazi konularda istisare iyidir.
Hatta akil akildan üstündür derler. Konusup, akil alinmak istenen konular anlatilabilir.
Ama bir deyim vardir, afedersiniz " dagdan yellendigini bagdan duymak" diye.
O ne öle, otu cöpü rapor eder gibi gidip söylemesi hic hos degil.
Konusun, rahatsiz oldugunuzu bildirin.

Son düzenleme:
çok abartılı olamak üzere benim eşimde anlatır ama ben bundan rahatsızlık duymuyorum. bu aslında eşlerimizin ailesiyle samimi bir diyoloğu olduğunu gösteriyor bende ailemle paylaşırım tabi özel şeyler değil bunlar senin verdiğin örnekler gibi....bunda kafaya takılacak birşey görmüyorum ben ama eşin annesine anlattığında eşinin ailesi verdiğiniz karara müdahale ediyorsa o bir sorun tabi bu benimde hoşuma gitmez ..... eşinle konuşmalısın bu konuyu...

Merhaba,sorunun cevabı:esım herseyı ailesıne anlatmaz,anlattığı ufak tefek konular vardır belkı ama genelde konustuklarımız aramızda kalır,ama ben genelde annemle cok sey paylasırım o benı rahatlatır ve konusmassam bır sucluluk duygusu hıssederım kendımde mecburmusum gibi garip duygu ıste,tabı kadın ve erkeklerın doğası gereği kadınlar daha paylasımcı olurlar.Sizin konunuzda eşiniz cok gereksız bır yardımcı kadın tutma olayını bıle anlatması cok tuhaf geldı,esınız sızınle ilgili ailesının ağzına laf vermemesı gerekırken patavatsızca davranmıs bılerek ya da yapısı böyle olabılır.Esınızle konusun ve konustuklarınızın sadece aranızda kalması gerektığını guzel bır dılle anlatın illa ailesının herseyı bılmesının gerekmedığını söyleyın eğerki bu huyuna devam ederse hıc bırsey paylasmayın ve kendı kararlarınızı kendınız verın cunku sızın haberınız dısında karar almak gibi kötu bir huya sahipmiş eşiniz.allah kolaylık versın

Canım eşlerden bir şey gizlemek iyi değil ama bazı şeyleride hemen duyurmayacaksın
Helede ailesine söyleme huyu varsa
Benim eşimde evlendiğimiz ilk zamanlar böyleydi Her şeyimizi anlatırdı
Baktım Kayınvalidem başıma kalkmaya başlıyor
Özelimize inmeye başlıyor laf sokmalar felan
Rahatsız oldum bu durumdan ve eşimle paylaştım
Sen onun evladısın Senin annen amenna ama ben onun geliniyim
Olmaz böyle lütfen bir daha yapma bunu dedim
Çünkü kabak benim başıma patlıyordu
Kayınvalidemde kıskançtır yanii
Çok şükür düzeldi eşim maşallah
En iyisi eşinle iletişime geçmen canım
Tatlı dille izah etmen lazım

defalarca anlattım.güzelliklede anlattım sonu kavgayla da bitti.ama yok anlamıyo gercekten bi defa borc meselesinde bile babasına o parayı nasıl taaüüt eder ya bana sornmadan nasıl karar verir.ya nasıl düzelicek kocama da güvenip herşeyi paylaşamıcaksam bu beni ondan uzaklaştırır. araya mesafer girmezmi.kız çocugu gibi ben ailesine saygısızlık yapsın demiyorum ama bu kadar da anneci babacı olunmazki ya

O Kadarda sinirlenmeyin
Kendinizi bu denli üzecek bir konuda değil
Siz elinizden geleni yapmışsınız tatlı dillede uyarmışsınız
Kaç yıllık evlisiniz bu arada yeni mi evlisiniz?

Biz 7 yıllık evliyiz.Eşim bana sormadan kimseye hiçbirşey anlatmaz.Bende aynen öyle eşimle aramızda kalması gerekenler aramızda kalır biribimize sormadan ailelerimize birşey anlatmayız.

peki siz ailenize herşeyi anlatır mısınız?

Bu anneci babacı olmak değil, kendi sorumluluklarını bilmemektir.

Evin içinde yaşanan evde kalır..Çok önemli mevzular olmadığı sürece paylaşılmamalıdır.

Bu paylaşmalar da eşiyle istişare yapmışsa olmalıdır.

Bunun haricinde sizin evinize yapacağınız perdeyi, yardımcı desteğinizi anlatması size olan haksızlığıdır.

Ailesine anlattığı zaman sorun çıkıyor mu ailesi tarafından peki ?

Hiç hoşlanmadığım bir huy ya nedir bu adamların sorunu evin senin özelin. Ne luzum var eve gelecek kadını pat diye yetiştirmeye hem sanane sen kendi işinle uğraşsana. işin zor canım seninkinin huyu bu ben anladım. Bu huyundan onu caydıramazsın ki. Küçükken de öyledir o öyle büyümüştür yani.

Siz nişanlı iken ya da flört eder iken de aynı mı idi esınız

Bazı insanların yapısı böyle belki de kötü niyeti olmadan anlatıyordur tutamiyordur ağzında...tıpkı bir cocuk gibi... Benim esim boynunu kesseler söylemez, anlatmaz , paylaşmaz bilmek zorundalar mi der kestirir atar oysa ben paylasmasindan yanayim bi yatirim yapar iken onemli bi karar verirken akil akildan ustundur derler.... Belki bizim dusunemedigimiz bir ayrintiyi aileye buyuklerimizden biri dusunecek...

ama ben öyle değilim anneme babama anlatır istişare yaparım
Sınırı bilindikten sonra paylaşmanın sorunu yok...

Esın sınırların ne olduğunu öğrenmeli

Hiç sevmediğim bir huydur. Sonuçta evin ayrı barkın ayrı. Evinin içinde olanlar konuşulanlar evinde kalmalı. Hem anlatılacak şey var anlatılmayacak şey var.
Bu durum sırf eşin için değil, karı koca için geçerli.
Kadında evinde olan herşeyi anlatmamalı bence.
O zaman eşine söyle yatak odanızda olanları da anlatıversin.
Benim eşimin kuzeni var ailesinden uzakta oturuyor. Günde 10 kere annesini arar ne yediğine kadar anlatır. Yedim , içtim, yattım, kalktım. aklınıza ne geliyorsa anlatmıştır yani. Mesela doğum yapmadan önce bebek istiyordu o zaman bile arayıp bugün beraber olacağız, yok 3 gün sonra beraber olacağız. Kavga ederler arar, mutlu olurlar arar. Annesi bire bir o evde yaşıyor gibidir.
Bende eşimi ewvlenince uyarmıştım. Evimizin içinde olan evimizde kalsın, yediğimiz, içtiğimiz, konuştuğumuz, aldığımız, borcumuz harcımız diye. Oda Allaha şükür uydu bu duruma. bende mesela annemle 2 adım uzaklıkta oturuyorum, ona bile asla evimin içindekileri anlatmam. Zaten bilmesi gerekenleri söyleriz. Onun dışındaki konuşaları ise ne benim ailemin nede eşimin ailesinin bilmesine gerek yok.

bende şu an nişanlı sayılrım nişanlımda aynı anında naklen yayın öksürsem annesine söyler annesi arar geçmiş olsun der vs vs , bikaç kere konuştum bunun ilerde aramızda sorun olacağını hem annesiyle hem onunla aramızın bozulabileceğini hatta açık açık annesiyle birbirimize girebileceğimi düzgünce konuşarak ima ettim, düzeldi şükürrr umarım evlendikten sonra eski haline dönmez

eşinizin alacagınız perdeyi, gündelikçiyi annesiyle konusmasına bişey diyemem.belki bir yerden mevzusu açılmıştır.basit konu.önemli olan aranızdaki diyaloğları anlatıyormu anlatmıyormu asıl önemli olan o..
ama babasından istesigi borçla ilgili nedene sinirlendiniz, saklamanıza gerek yok....
hatta eşinini ailesi sizin ne kadar çok borcunuzu bilirlerse o kadar iyi. belki yardım ederler... yada sizden öyle yardım belklentileri varsada kalmaz... bide bu yönden düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…