Eşiniz anlayışlı mıdır?

Kadınız ağlamıcaz surat yapmıcaz cevap vermicez erkek hamile karısına ses yükselterek tepki vericek ama kadın hiç tepki vermicek sakin sakin anlatacak kadın, adam o an tamam diyecek ama tartışınca yine bağrıcak kadın olarak yine bunları yapmıcaz nasıl tepki vericez peki

Tartışabilirsiniz. Rahatsız olduğunuz şeyi söyleyebilirsiniz. Sesini mi yükseltti seninle bu ses tonuyla konuşamam sakinleşince tartışmamıza devam edebiliriz. Konuşacak duruma gelince söyle diyin mesela. Çocuk gibi ağlayınca yada surat asınca elinize ne geçiyor?
Ayrıca hamile karısına diye neden belirtiyorsunuz hasta değilsiniz hamilesiniz. Dünya üzerindeki milyonlarca kadın gibi..

Yalnız adamın tepkisi zaten kadının surat asmasına, laf sokmasına vs. Kadın bunları yapmazsa tartışma çıkmayacak, adam bağırmayacak. Etki tepki meselesi. İnsan kendini konuşarak ifade edebilen bir varlık. Tavır yapmak yerine konuşmayı denese konu sahibi sorun kalmayacak muhtemelen.
Ya kadın adamın bağırmasından dolayı surat yapıyorsa? Kadın baktı normal anlatınca olmuyor sessiz kalıp konuşmayı bırakıyor adamla çünkü adam konuşunca anlamıyor tekrar tepkilerine devam ediyor kadın bu sefer uzak kalınca yine suçlu oluyor ben anlamıyorum

Şöyle söyleyeyim
Hiç ağlamam değil bir kez ağladığımı hatırlıyorum ama her kavga da ağlanır mı hüngür hüngür

konuşacaksınız başka yolu var mı
Biraz sakinleşmeyi bekleyeceksiniz ama yani bu bence
Konuştuğunuzda rahatsız olduğun konuları söylediğinde adam tekrar aynı bağırmaları ses yükseltmeleri yapıyorsa nasıl tepki verilmeli sizce ondan sonra ?

Ya kadın adamın bağırmasından dolayı surat yapıyorsa? Kadın baktı normal anlatınca olmuyor sessiz kalıp konuşmayı bırakıyor adamla çünkü adam konuşunca anlamıyor tekrar tepkilerine devam ediyor kadın bu sefer uzak kalınca yine suçlu oluyor ben anlamıyorum
Sorun nedir peki bir örnek verin. Yani bu adam size durup dururken bağırmıyor değil mi? Bir şey oluyordur ki olay bağırmaya varıyordur.

Tartışabilirsiniz. Rahatsız olduğunuz şeyi söyleyebilirsiniz. Sesini mi yükseltti seninle bu ses tonuyla konuşamam sakinleşince tartışmamıza devam edebiliriz. Konuşacak duruma gelince söyle diyin mesela. Çocuk gibi ağlayınca yada surat asınca elinize ne geçiyor?
Ayrıca hamile karısına diye neden belirtiyorsunuz hasta değilsiniz hamilesiniz. Dünya üzerindeki milyonlarca kadın gibi..
Tabi kide ben hamileyim diye oturup sultanlığımı ilan etmiyorum her işimi gücümü kendim yapıyırum ama insanın eşinden Bi nebze de olsa hassasiyet beklemesi anormal Bi durum olmamalı. Bu beklenti den dolayı böyle belirtiyorum

Bence genel olarak iletisim sorunu var. Kim hakli kim haksiz bilemeyiz. Ama biz sesimizi birbirimize yükseltmiyoruz, kirici da konusmuyoruz tartisirken. Iki taraf da elinden geleni yapiyorsa zaten böyle seylere de gerek yok. Iletisim sorunlari düzeltmek lazim ilk

Konuştuğunuzda rahatsız olduğun konuları söylediğinde adam tekrar aynı bağırmaları ses yükseltmeleri yapıyorsa nasıl tepki verilmeli sizce ondan sonra ?
Adamın rahatsız olduğu konular ne siz dikkate alıyor musunuz?
Ayrıca sesini yükselttiği anda direkt konuşmayı keserim
Çok canımı sıkarsa bana insan gibi davranmıyorsa ayrılırım

ayrılmayı düşünmüyorsam bu ilginç hareketlerine tepkisiz kalırım
Bu adam birden bağırıyorsa zaten ruh hastasıdır onla da evli kalmam

Sorun nedir peki bir örnek verin. Yani bu adam size durup dururken bağırmıyor değil mi? Bir şey oluyordur ki olay bağırmaya varıyordur.
Tabiki de bir konu oluyor ama sorun en basit konularda bile böyle olması mesela en son ben odadayken kahvaltı hazırlıyor bemde tıkırtı duyuyorum ne güzel kahvaltı hazırlıyor diye girdim mutfağa baktım kahvaltısını yapmış toplamış kaldırmış ya ayrı kahvaltı nedir neymiş dinleniyorumn diye çağırmamış ki normalde gelir çağırır bende söylendim doğal olarak ve ben sana ayırdım bak burda diye delirdi bağırdı Bi sürü.

Tabiki de bir konu oluyor ama sorun en basit konularda bile böyle olması mesela en son ben odadayken kahvaltı hazırlıyor bemde tıkırtı duyuyorum ne güzel kahvaltı hazırlıyor diye girdim mutfağa baktım kahvaltısını yapmış toplamış kaldırmış ya ayrı kahvaltı nedir neymiş dinleniyorumn diye çağırmamış ki normalde gelir çağırır bende söylendim doğal olarak ve ben sana ayırdım bak burda diye delirdi bağırdı Bi sürü.
Ama bu konuda da adam haklı. Odada dinlendiğinizi, uyuduğunuzu düşünmüş. Uyuyor olsanız gelip çağırsa yine kızacaktınız. Özel ilgi istemişsiniz adam özel ilgi göstermiş size kahvaltı tabağı hazırlayarak. Ben olsam “uyumuyordum keşke çağırsaydın ama yine de teşekkür ederim beni düşünüp hazırladığın için, bir dahaki sefere çağırırsın birlikte yeriz” derdim mesela. Siz böyle ufak şeylere söylenerek tepki verirseniz karşılığını bağırma olarak almanız normal. Ne olur ki ayrı kahvaltı etseniz?

Ama bu konuda da adam haklı. Odada dinlendiğinizi, uyuduğunuzu düşünmüş. Uyuyor olsanız gelip çağırsa yine kızacaktınız. Özel ilgi istemişsiniz adam özel ilgi göstermiş size kahvaltı tabağı hazırlayarak. Ben olsam “uyumuyordum keşke çağırsaydın ama yine de teşekkür ederim beni düşünüp hazırladığın için, bir dahaki sefere çağırırsın birlikte yeriz” derdim mesela. Siz böyle ufak şeylere söylenerek tepki verirseniz karşılığını bağırma olarak almanız normal. Ne olur ki ayrı kahvaltı etseniz?
Hayır hazırlamış dediğim sofra olarak değil simit poğaça falan vardı Bi kısmını yemiş Bi kısmını paketinde ayırmış öyle. Sorun kahvaltı tabağı da yapmamış olması değil zaten ben hadi düşünemedim o an söylendim kendi kendime sen niye bağırıp deliriyorsun buna hadi tamam bemde mantık yoktu o an diyelim peki onda mantık olsa basit bişeye söylendim diye bağırması normal değil o da diyemez miydi ayrı yememe sinirlendi alttan alayım diye,?

Hayır hazırlamış dediğim sofra olarak değil simit poğaça falan vardı Bi kısmını yemiş Bi kısmını paketinde ayırmış öyle. Sorun kahvaltı tabağı da yapmamış olması değil zaten ben hadi düşünemedim o an söylendim kendi kendime sen niye bağırıp deliriyorsun buna hadi tamam bemde mantık yoktu o an diyelim peki onda mantık olsa basit bişeye söylendim diye bağırması normal değil o da diyemez miydi ayrı yememe sinirlendi alttan alayım diye,?
İşte bu söylenmeleriniz çok sık oluyorsa artık en basit şeye bile bağırarak tepki vermeye başlamış olabilir. Sabır dediğimiz şey böyle bişey çünkü, tükeniyor bir yerden sonra.

Bir de elinizdeki adam bu, kumaşı bu yani. Siz tavır yapmışsınız o bağırmış, siz ağlamışsınız o öfleyip pöflemiş. Şu saatten sonra değişmez, hamilesiniz diye hiç değişmez.

Bu soru çok genelleyici olmuş .Her ilişkinin dinamiği farklı sonuçta .Biz kavga ediyor muyuz diye düşündüm ,pek diil mesela. Karşılaştırma yapıp üzmeyin bence kendinizi . Hamilelik hormonları insanı degistiriyor mu o konuda bir bilgim yok .Sadece trip atıp ,surat asmak yerine sakince konuşmayı deneyebilirsiniz .

Sanırım biraz ilgi alaka bekliyorsunuz. Merakla bekledim neden kavga çıkıyo diye. Kahvaltı konusuymuş. Küçümsüyo demeyin sakın herkesin derdi kendine büyüktür. Ama adam sizden kahvaltı beklememiş kalkmış yapmış kendi işini.ha normal olanı bu ama forumda neler okuyoruz. Siz de kalkınca açıklamış sizede ayırmış hala niye söyleniyosunuz. Bir açıklar iki cevap verir üçüncü de patlar kim olsa. Birde devamlı böyleyseniz sonra sonra uzaklaşmaya da başlar. Hamilesiniz kendinizi bebeğinizi kendiniz düşünün siz düşünmezseniz kimse düşünmez. Üzmeyin boşuna bebeğinizi de eşinizi de

Esim anlayislidir. Ben hemen parlayan biriyim ama kiracak seyler de yapmam soylemem.
Bi mevzuda ben hakliysam alttan alir, onun hakli oldugu durumda da uste cikmaya asla calismam ozur dilemem gerektigi yerde ozur dilerim gonlunu almaya calisirim. En nefret ettigim sey cirkeflik.

İşte bu söylenmeleriniz çok sık oluyorsa artık en basit şeye bile bağırarak tepki vermeye başlamış olabilir. Sabır dediğimiz şey böyle bişey çünkü, tükeniyor bir yerden sonra.

Bir de elinizdeki adam bu, kumaşı bu yani. Siz tavır yapmışsınız o bağırmış, siz ağlamışsınız o öfleyip pöflemiş. Şu saatten sonra değişmez, hamilesiniz diye hiç değişmez.
Malesef hiç değişmedi ve keşke iyi yönde değişseydi yada bu çabasını ben görseydim en azından ona yardımcı olurdum

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Anlayışlı dan kastım yardım etmemek değil yardım eder ev işlerinde yemekte v.s. ama tartışmamız olunca hiç alttan almaz önceden nasıl tartışıyosak aynı sesini yükseltir bağırır diyeceğini der bu kız hamile etkilenir falan hiç yok. Bende dikleniyorum tabi hormonlardan mıdır bilmem surat yaparım konuşmam cevap veririm daha güçlü görünmeye çalışırım o an ama bunları yapmamın sebebi psikolojik olarak düşünmemesi. Kırılıyorum ve hayal kırıklığı oluyor. Çünkü kaç kez konuştuk anlattım hamilelikte böyle böyle oluyor diye dediğimde ise ben sana fazlasıyla anlayışlıyım anlıyorum seni bende bazen sabredemiyorum der ama 2 dk sonra tartışma olsun bu dediğini unutur tutamaz kendini alttan almaz hop dön başa. Bu yüzden ondan uzak kalmak istiyorum yanında durmuyorum onunla yemiyorum kısacası yanyana gelmemeye çalışıyorum kendi kendime vakit geçiriyorum ama üzülüyorum da en şen şakrak olmamız gereken dönemde böyle olduğu için. Sizde de hamileliğinizde bu tarz durumlar yaşadınız mı? Yoksa yalnız mıyım bu konuda?
Ne bende ne eşimde ses tonu yükseltme olayı yoktur. Küste durduğumuzu bilmem. Konuşabilmek çok önemli demek ki.

Malesef hiç değişmedi ve keşke iyi yönde değişseydi yada bu çabasını ben görseydim en azından ona yardımcı olurdum
Mesela o kahvaltı olayında,aşkım beni de cagirsaydin ya beraber ederdik deyip bir opucuk kondursaydiniz o adam bağırıp çağırmazdı.Muhtelemen siz sitem afra tafta yaptınız.Neyse zamanla anlarsınız birbirinizin dilinden.Olur gençlikte 😃

Birde her tartışmada ağlamayın.Ben 10 yıllık evliyim belki 2 bilemedim 3 kez aglamisimdir tartışmada.Surekli ağlama, sitem,surat asma inanın çekilir şeyler değil.Bunlar genel olarak size verebilecegim tavsiyeler.Birde daha 4 aylık hamilesiniz henüz zor aşamaya gelmediniz.Hamileler öyle olur,hamileler böyle davranır,hormonlar falan diye kendinizi koşullamayin.İlla her hamilelik zorlu hormon mücadelesi olmuyor.Bu biraz sizin kafa yapinizla alakalı.İsterseniz mis gibi geçirebilirsiniz bu süreci.Hem bebek için en sağlıklı olanı bu😊

Babalar hamileliği pek hissetmezler , onlar bebek doğunca azar azar başlar hissetmeye , ne zamanki babbbbaa der o zaman anlarlar babalığı . Bizim gibi değiller , biz hamile kalmadan bile anneliği hissedebiliriz. Hatta bebek doğunca annenin ismi yazılır bileğine .
Hamileyim eşim etrafımda dört dönsün demeyin , hamileliği hastalık gibi algılamayın , ben 35. Haftama kadar çalıştım zaten 36+2 de de doğdular .
Dünyada ne ilk hamilesiniz ne de son olacaksınız . Eşinizin kaldırabileceği kadar nazlanın ama daha fazlasını istemeyin üzülürsünüz . Çünkü onlar pek anlamazlar . Hamileliğin mide bulantılı vs geçiyorsa eğer onun için seni çağırmamış olabilir . Geçer geçer bunlar hep çok beklentiden oluyor .

Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Anlayışlı dan kastım yardım etmemek değil yardım eder ev işlerinde yemekte v.s. ama tartışmamız olunca hiç alttan almaz önceden nasıl tartışıyosak aynı sesini yükseltir bağırır diyeceğini der bu kız hamile etkilenir falan hiç yok. Bende dikleniyorum tabi hormonlardan mıdır bilmem surat yaparım konuşmam cevap veririm daha güçlü görünmeye çalışırım o an ama bunları yapmamın sebebi psikolojik olarak düşünmemesi. Kırılıyorum ve hayal kırıklığı oluyor. Çünkü kaç kez konuştuk anlattım hamilelikte böyle böyle oluyor diye dediğimde ise ben sana fazlasıyla anlayışlıyım anlıyorum seni bende bazen sabredemiyorum der ama 2 dk sonra tartışma olsun bu dediğini unutur tutamaz kendini alttan almaz hop dön başa. Bu yüzden ondan uzak kalmak istiyorum yanında durmuyorum onunla yemiyorum kısacası yanyana gelmemeye çalışıyorum kendi kendime vakit geçiriyorum ama üzülüyorum da en şen şakrak olmamız gereken dönemde böyle olduğu için. Sizde de hamileliğinizde bu tarz durumlar yaşadınız mı? Yoksa yalnız mıyım bu konuda?
Canım bende hamileyim ama bunu bir hastalık gibi görme bazen seni alttan alır bazen pohpohlar bazende tartışma olabilir ama sende diyorsun bende dikleniyorım diye madem sana yapılmasını istemediğini karşındakine yapma birde hormonlar dan diye hormonların üstüne atma sen hamilesin tamam ilgi alaka beklersin ama kusura bakmada kimsede 9 ay seni kırmadan seni dinleyerek her istediğini yaparak geçmez olmaz sende biraz çeki düzen ver kendine

Back
X