- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi Herseyguzelolsundh
Hamilelik oncesi bagirmasi sorun degil miyidi? Bunu hamilelige baglamak sacma olmus. Insan gibi davranmali, hamile olun ya da olmayin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Psikologa gidin ayol aaaaaKonuştuğunuzda rahatsız olduğun konuları söylediğinde adam tekrar aynı bağırmaları ses yükseltmeleri yapıyorsa nasıl tepki verilmeli sizce ondan sonra ?
Hayır hamile kalmadan önce de aynı durumdan muzdariptim ve dile getiriyorum diyorum ya eşimde değişiklik yokHamilelik oncesi bagirmasi sorun degil miyidi? Bunu hamilelige baglamak sacma olmus. Insan gibi davranmali, hamile olun ya da olmayin.
Haklısınız sanırım bu durumu dan dolayı fazla beklentiye giriyorum zaten size bu konuyu açmamdaki amacım Bi tek ben mi yaşıyorum bu durumu eşimin tepkileri normal mi anormal mi diye mukayese etmemdi. Fiziksel olarak Bi beklentiye değilim bende her işimi kendim görürüm ama duygusal olarak da giremem gerekiyormuş demekki. Teşekkür ederim yorumunuz içinBabalar hamileliği pek hissetmezler , onlar bebek doğunca azar azar başlar hissetmeye , ne zamanki babbbbaa der o zaman anlarlar babalığı . Bizim gibi değiller , biz hamile kalmadan bile anneliği hissedebiliriz. Hatta bebek doğunca annenin ismi yazılır bileğine .
Hamileyim eşim etrafımda dört dönsün demeyin , hamileliği hastalık gibi algılamayın , ben 35. Haftama kadar çalıştım zaten 36+2 de de doğdular .
Dünyada ne ilk hamilesiniz ne de son olacaksınız . Eşinizin kaldırabileceği kadar nazlanın ama daha fazlasını istemeyin üzülürsünüz . Çünkü onlar pek anlamazlar . Hamileliğin mide bulantılı vs geçiyorsa eğer onun için seni çağırmamış olabilir . Geçer geçer bunlar hep çok beklentiden oluyor .
Sizin beklentinizin adı alttan alma değil enayilik oluyor biraz. Kim niye böyle yapsın. Güzelce söylemek varken niye söyleniyorsunuz hiç anlamıyorum zaten. Bu malesef toplumumuzda çok var. Doğru düzgün rahatsızlığımızı ifade edemiyoruz illa ya söylenicez ya laf çarpıcaz ya surat asıcaz.Hayır hazırlamış dediğim sofra olarak değil simit poğaça falan vardı Bi kısmını yemiş Bi kısmını paketinde ayırmış öyle. Sorun kahvaltı tabağı da yapmamış olması değil zaten ben hadi düşünemedim o an söylendim kendi kendime sen niye bağırıp deliriyorsun buna hadi tamam bemde mantık yoktu o an diyelim peki onda mantık olsa basit bişeye söylendim diye bağırması normal değil o da diyemez miydi ayrı yememe sinirlendi alttan alayım diye,?
Ağlama konusunu azalttım önceden daha çok ağlardım sanırım artık daha dirayetliyim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu arada eşimde yanıma geldi ko uştuk sakince bağırdığı için özür diledi benden de sizin belirttiğinize yakın beklettilerini ve bağırma konusuyla alakalı yardımımı da istedi. Konuşup hallettik gibi şuan için umarım söylediği gibi bu bağırma konusunda çabasını istikrarlı şekilde görürüm çünkü emin olun benimle sakin konuştuğunda ben onu çok iyi anlıyorum hak veriyorum. Bağırdığında tam tersi oluyor çünkü. İnşallah sağlıklı Bi sürecimiz ve bebeğimiz olur. Allah herkesin gönlüne göre versinBirde her tartışmada ağlamayın.Ben 10 yıllık evliyim belki 2 bilemedim 3 kez aglamisimdir tartışmada.Surekli ağlama, sitem,surat asma inanın çekilir şeyler değil.Bunlar genel olarak size verebilecegim tavsiyeler.Birde daha 4 aylık hamilesiniz henüz zor aşamaya gelmediniz.Hamileler öyle olur,hamileler böyle davranır,hormonlar falan diye kendinizi koşullamayin.İlla her hamilelik zorlu hormon mücadelesi olmuyor.Bu biraz sizin kafa yapinizla alakalı.İsterseniz mis gibi geçirebilirsiniz bu süreci.Hem bebek için en sağlıklı olanı bu![]()
Hayır hazırlamış dediğim sofra olarak değil simit poğaça falan vardı Bi kısmını yemiş Bi kısmını paketinde ayırmış öyle. Sorun kahvaltı tabağı da yapmamış olması değil zaten ben hadi düşünemedim o an söylendim kendi kendime sen niye bağırıp deliriyorsun buna hadi tamam bemde mantık yoktu o an diyelim peki onda mantık olsa basit bişeye söylendim diye bağırması normal değil o da diyemez miydi ayrı yememe sinirlendi alttan alayım diye,?
Çok sevindim... İnşaallah yavrunuzu sağlıkla kucağıniza alırsınız ve çok mutlu bir aile olursunuzAğlama konusunu azalttım önceden daha çok ağlardım sanırım artık daha dirayetliyim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bu arada eşimde yanıma geldi ko uştuk sakince bağırdığı için özür diledi benden de sizin belirttiğinize yakın beklettilerini ve bağırma konusuyla alakalı yardımımı da istedi. Konuşup hallettik gibi şuan için umarım söylediği gibi bu bağırma konusunda çabasını istikrarlı şekilde görürüm çünkü emin olun benimle sakin konuştuğunda ben onu çok iyi anlıyorum hak veriyorum. Bağırdığında tam tersi oluyor çünkü. İnşallah sağlıklı Bi sürecimiz ve bebeğimiz olur. Allah herkesin gönlüne göre versin![]()
İnşallah çok teşekkür ederim. Allah herkese nasip etsinÇok sevindim... İnşaallah yavrunuzu sağlıkla kucağıniza alırsınız ve çok mutlu bir aile olursunuz![]()
bu insanla nasil cocuk yetistireceksiniz? nasil ömür gecireceksiniz? ofke sorunu var belli ki. tabiki fazladan hassasiyet gostermesi gerekiyor su durumda size. size tavsiyem de once sakin kalmaya calisin. once kavga edip sonra konusmaya calismayin.Merhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Anlayışlı dan kastım yardım etmemek değil yardım eder ev işlerinde yemekte v.s. ama tartışmamız olunca hiç alttan almaz önceden nasıl tartışıyosak aynı sesini yükseltir bağırır diyeceğini der bu kız hamile etkilenir falan hiç yok. Bende dikleniyorum tabi hormonlardan mıdır bilmem surat yaparım konuşmam cevap veririm daha güçlü görünmeye çalışırım o an ama bunları yapmamın sebebi psikolojik olarak düşünmemesi. Kırılıyorum ve hayal kırıklığı oluyor. Çünkü kaç kez konuştuk anlattım hamilelikte böyle böyle oluyor diye dediğimde ise ben sana fazlasıyla anlayışlıyım anlıyorum seni bende bazen sabredemiyorum der ama 2 dk sonra tartışma olsun bu dediğini unutur tutamaz kendini alttan almaz hop dön başa. Bu yüzden ondan uzak kalmak istiyorum yanında durmuyorum onunla yemiyorum kısacası yanyana gelmemeye çalışıyorum kendi kendime vakit geçiriyorum ama üzülüyorum da en şen şakrak olmamız gereken dönemde böyle olduğu için. Sizde de hamileliğinizde bu tarz durumlar yaşadınız mı? Yoksa yalnız mıyım bu konuda?
hamilelikten olsaydı için dışına çıkar daha çok ağlardın diye düşünüyorum.Karakterim hamile olduğumda şu yönde değişti önceden her tartışmamız da oturur ağlardım canım çıkardı ama şimdi tam tersi ağlayacak da olsam tutuyorum kendimi ama bu da surat yapmama sessiz kalmama yada laf söylememe sebep oluyor. Eşimin değişimi ise yok her iki farklı tepkimdede öflüyor
maalesef öyle oluyor hormonlar uçuştahamile olunca bir başka mı etkileniliyor?![]()
Gebeliğin ilk aylarında ben de biraz tripci olmaya başlamıştım açıkçası ama sonrasında eşimin sabrını zorladığımi, hormonal olarak çok da farklı olmadığımi, istesem kendimi tutabilecegimi ve istesem eşimin burnundan getirmeden kendimi ifade edebileceğimi fark ettim. Benden tavsiye yapmayın, hamilesiniz evet bence eşiniz size yeterince yardımcı da oluyordur ama bu süreç ona zehir olmasın. Kendinizi idare edebilirsiniz benceMerhaba arkadaşlar 16 haftalık hamileyim. Anlayışlı dan kastım yardım etmemek değil yardım eder ev işlerinde yemekte v.s. ama tartışmamız olunca hiç alttan almaz önceden nasıl tartışıyosak aynı sesini yükseltir bağırır diyeceğini der bu kız hamile etkilenir falan hiç yok. Bende dikleniyorum tabi hormonlardan mıdır bilmem surat yaparım konuşmam cevap veririm daha güçlü görünmeye çalışırım o an ama bunları yapmamın sebebi psikolojik olarak düşünmemesi. Kırılıyorum ve hayal kırıklığı oluyor. Çünkü kaç kez konuştuk anlattım hamilelikte böyle böyle oluyor diye dediğimde ise ben sana fazlasıyla anlayışlıyım anlıyorum seni bende bazen sabredemiyorum der ama 2 dk sonra tartışma olsun bu dediğini unutur tutamaz kendini alttan almaz hop dön başa. Bu yüzden ondan uzak kalmak istiyorum yanında durmuyorum onunla yemiyorum kısacası yanyana gelmemeye çalışıyorum kendi kendime vakit geçiriyorum ama üzülüyorum da en şen şakrak olmamız gereken dönemde böyle olduğu için. Sizde de hamileliğinizde bu tarz durumlar yaşadınız mı? Yoksa yalnız mıyım bu konuda?
maalesef öyle oluyor hormonlar uçuşta
ben mesela oyle kolay kolay ağlayan bir tip değilimdir.
hamileyken millet video izleyip hep birlikte gülerken ben aynı videoya ay nası düştü ya diyip hüngür hüngür ağladığımı bilirim
37.haftada dr doguma alacagim bugun dediginde ( dr a dogursamda kurtulsam diye diye gittigim halde) ne demek doguruyorsun diye aksama kadar aglamistim.
hamilelik degisik bir sey, alakasiz seylere anormal tepkiler verilebiliyor maalesef ama konu sahibesi bayan baya tartisilmali bagrisilmali olayda ben konusayim herkes sussun hamileyim modunda sanirim