Eşiniz aşırı derece ailesine düşkünse ne yapar da rahatlarsınız? Yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi yumy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
birşey sormak istiyorum yanlış anlamayın ama.....konuyu açan arkadaşımız açıkca şöle,böle yapıyo eşim dememiş.belkide abartıyor yada abartmıyor o biliyor.bende bayanım ve evliyim.düşkün değil demiyorum ama ben isterimki eşim annesine (ailesine) düşkün olsun.beni incitmeden tabii...dengeli bir şekilde.ben ailemden uzağım.bende düşünüyorum ailemi,merak ediyorum.onlar nekadar beni düşünüyorsa,bende onları düşünüyorum.özlediğim anda gidiyorum.ne eşim nede ailesi problem çıkarmazlar ve gurbeti anlayıp anlayışla karşılarlar.bende dengeyi kurmaya çalışıyorum.eşimi ihmal etmeden.ne eşim aileme nede ailemin eşime laf söylemesine fırsat verem..belki arkadaşın eşinin aileside uzakta.normal değilmi düşünmesi?bence yangına körükle gitmemek lazım (ırz,namus hariç)ılımlı yaklaşmak lazım derim ben.kızmazsınız umarım.kimseyide yargılamıyorum onuda belirteyim.kimsenin günahını almamak lazım...hayırlısı neyse o olsun ıNŞALLAH.cennet annelerin ayakları altında bunuda unutmamak lazım.ben değilim ama burada bir çoğunuz annesinizCADIARZUselamlar.....

Son düzenleyen: Moderatör:
eşiniz aşırı derecde annesine teyzesine düşkün ve sizi 2. plana atıyorsa sürekli aklı onlardaysa neyapardınız merak ettim yazın tartışalım:kızgın:Çok üzgünüm çoook:oklava:

kökten cözüm buldum :1rolleyes:
teyzesini anasını babasını halasını ammisini dıdısınındıdısının dıdısını toplar eşimide içlerine koyar kapıyı kitlerim :smiley-cool:

fazla ayrıntıya girmemişsin ama şöyle düşünüyorum anne neyse de(anneler önemlidir) teyzeye bi anlam veremedim doğrusu. bi insanın teyzesi karısından nasıl ön planda olur ?bence sen teyzeyle falan içli dışlı olma yoksa senide o çemberin içine alırlar hep beraber yaşar hep beraber planlar yaparsınız ikinizin özel hayatı kalmaz.sende kendinde bi takım değişiklikler ya(saç,makyaj,kıyafet):)hatta yukarda bi arkadaş seksi sürprizler falan demiş aynen katılıyorum belki faydası olur bi de öyle dene

benim eşimde düşkündü ama artık o kadar değil çünkü ayrı yerde oturuyoruz
çok şükür yoksa bende sinir olurdum herseyi bilen ablalarının üşütük teyzesinin
duygu sömürüsü yapan annesinin ağzına bakması beni sinir ederdi şimdide düşkün ama çokta
sinir olmuyorum bunada şükür olur o kadar sonuçta evim uzakta

bi ara bende samimi canciğer olayım dedim bu sefer daha beter oldu elimiz verdik kol gidiyodu
neredeyse uzak olunca daha tatlı oluyo k.validem daha sevimli iyi oluyo bende onu aslında sevdiğimi hissediyorum

bi ara bende samimi canciğer olayım dedim bu sefer daha beter oldu elimiz verdik kol gidiyodu
neredeyse uzak olunca daha tatlı oluyo k.validem daha sevimli iyi oluyo bende onu aslında sevdiğimi hissediyorum

Katılıyorum , çok güzel ifade etmişsiniz gerçekten..

Benim kol yarıdan gitti sayılır , bu nedenle daha fazla kaybetmemek adına görüşmeyi kestim.
Çok sancılı bir dönemdi ama Allah yanımdaydı çok şükür ki eşim şahit oldu bana yaptıklarına ve bu konuda artık baskı görmüyorum , görüşmek istememe saygıyla karşılık veriyor. Çok dua ettim ama canım üzüldüğüm , hor görüldüğüm , haksızlığa uğradığım zamanlar çok dua ettim ve bana taş atana ekmekle karşılık vererek çok çaba sarfettim.. Oysa tek isteğim annemden uzakta annem gibi görebileceğim sarılabileceğim yakın hissedebileceğim , zor zamanımda zor zamanında koşup gidebileceğim akrabalarımın olmasıydı (nede olsa benimkiler uzaktaydı ve yeni ailem eşimin ailesiydi)..
Tek tarafın istemesiyle olamıyormuş , sadece sevgi ve saygıyla da olamıyormuş , bencilce istekler , kendilerinde yaptıkları kariyer kaygısı insana neler yaptırabiliyormuş..

Konu sahibi arkadaşım sen ilahi adalete güven canım , sen kişiliğinden ödün verme..

birşey sormak istiyorum yanlış anlamayın ama.....konuyu açan arkadaşımız açıkca şöle,böle yapıyo eşim dememiş.belkide abartıyor yada abartmıyor o biliyor.bende bayanım ve evliyim.düşkün değil demiyorum ama ben isterimki eşim annesine (ailesine) düşkün olsun.beni incitmeden tabii...dengeli bir şekilde.ben ailemden uzağım.bende düşünüyorum ailemi,merak ediyorum.onlar nekadar beni düşünüyorsa,bende onları düşünüyorum.özlediğim anda gidiyorum.ne eşim nede ailesi problem çıkarmazlar ve gurbeti anlayıp anlayışla karşılarlar.bende dengeyi kurmaya çalışıyorum.eşimi ihmal etmeden.ne eşim aileme nede ailemin eşime laf söylemesine fırsat verem..belki arkadaşın eşinin aileside uzakta.normal değilmi düşünmesi?bence yangına körükle gitmemek lazım (ırz,namus hariç)ılımlı yaklaşmak lazım derim ben.kızmazsınız umarım.kimseyide yargılamıyorum onuda belirteyim.kimsenin günahını almamak lazım...hayırlısı neyse o olsun İNŞALLAH.cennet annelerin ayakları altında bunuda unutmamak lazım.ben değilim ama burada bir çoğunuz annesinizCADIARZUselamlar.....

bu kırmızı yerde yazanların tersi olduğunu düşün sen dengeyi kurmaya çalıştıkça kötü niyetle karşılaşsan ve devamlı problem çıkarsalar eşinde ailesini savunsa devamlı ve sana hiç haklılık payı vermese sen na yapardın . sanırım konuyu açan arkadaş bunları hissediyor. kimse mutsuz olmak istemez bunu unutmayın. mutsuz olunuyorsa tek taraflı değildir.insan et kemik ve sinirden ibaret etkileniyor ve etkiliyor. önemli olan güvendir. ve sana çocuklarının eşi gelinimiz emanetimiz gözüyle değil başka gözlerle bakıldığı sürece bu huzursuzluk devam eder.
benim konuyu açan arkadaşa tavsiyem eviniz ayrı yolunuz sapa madem eşinize bu konularda şikayeti bırakmanız üzere bir süre gözlemci olun susun ve meşgul olcak bişiler bulun bu çok zordur ama yapmaya çalışın. eşiniz annesiyle mi bırakın annesiyle olsun annesi kışkırtıyor mu bırakın kışkırtsın tepkşisizlikle deneyin. ben 3 ay tepkisiz kaldım gözlemledim ve evliliğimin düzelmeyeceğini gördükten sonra babamın evine döndüm 15 gündür buradayım ve allahıma şükür kurtulduğuma dua ediyorum. kendime şaşırıyorum nasıl bu kadar kolay geçti diye. bir eğer pişamn olduğunuz kendinizi hatalı gördüğünüz yerler varsa onları düzeltin. ben 6. aydan sonra evliliğimde kenndi hatalarımı düzelttim ve şu an hiç bir pişmanlığım yok. iyi niyetli davranın hatta iyi niyetli olmaya çalışın ama bu demek değil hakkınızı yedirin. eşinizide kendiniz de rahat bırakın. bekarken nelerden mutlu oluyorsanız onları yapın eşinizin hayatınızda olmadığı zamanları düşünün ve rahat olmaya çalışın . bakın düzeltmek zordor zoru deneyin başarmaya çalışın olmuyorsa da o sizin suçunuz değil. kimsenin kafasını açıp bişi koyulmaz boşverin. dünyaya onların kahrını çekmeye gelmediniz. çekeceksiniz ama bu ömürlükse boşverin.

çok sinir bozucu bir durum....asla düzelmeyecektir....erkekler nedense annelerine ve kardeşlerine aşırı değer veriyorlar...bir sürü erkek bilirim ki kardeşlerini kendi öz çocuklarından üstün tutarlar....bebek yaparsan derdine bir de evladını ortak edeceksin...bebek yapmadan önce iyi düşün derim...

sonuç olarak tavsiyem; alışsan iyi olur...hani nasıl derler...ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.

2 tane çaren var...seçmek sana kalmış. Allah yardımcın olsun.

bu kırmızı yerde yazanların tersi olduğunu düşün sen dengeyi kurmaya çalıştıkça kötü niyetle karşılaşsan ve devamlı problem çıkarsalar eşinde ailesini savunsa devamlı ve sana hiç haklılık payı vermese sen na yapardın . sanırım konuyu açan arkadaş bunları hissediyor. kimse mutsuz olmak istemez bunu unutmayın. mutsuz olunuyorsa tek taraflı değildir.insan et kemik ve sinirden ibaret etkileniyor ve etkiliyor. önemli olan güvendir. ve sana çocuklarının eşi gelinimiz emanetimiz gözüyle değil başka gözlerle bakıldığı sürece bu huzursuzluk devam eder.
benim konuyu açan arkadaşa tavsiyem eviniz ayrı yolunuz sapa madem eşinize bu konularda şikayeti bırakmanız üzere bir süre gözlemci olun susun ve meşgul olcak bişiler bulun bu çok zordur ama yapmaya çalışın. eşiniz annesiyle mi bırakın annesiyle olsun annesi kışkırtıyor mu bırakın kışkırtsın tepkşisizlikle deneyin. ben 3 ay tepkisiz kaldım gözlemledim ve evliliğimin düzelmeyeceğini gördükten sonra babamın evine döndüm 15 gündür buradayım ve allahıma şükür kurtulduğuma dua ediyorum. kendime şaşırıyorum nasıl bu kadar kolay geçti diye. bir eğer pişamn olduğunuz kendinizi hatalı gördüğünüz yerler varsa onları düzeltin. ben 6. aydan sonra evliliğimde kenndi hatalarımı düzelttim ve şu an hiç bir pişmanlığım yok. iyi niyetli davranın hatta iyi niyetli olmaya çalışın ama bu demek değil hakkınızı yedirin. eşinizide kendiniz de rahat bırakın. bekarken nelerden mutlu oluyorsanız onları yapın eşinizin hayatınızda olmadığı zamanları düşünün ve rahat olmaya çalışın . bakın düzeltmek zordor zoru deneyin başarmaya çalışın olmuyorsa da o sizin suçunuz değil. kimsenin kafasını açıp bişi koyulmaz boşverin. dünyaya onların kahrını çekmeye gelmediniz. çekeceksiniz ama bu ömürlükse boşverin.

siz ve attaque arkadaşım sanırım benim varsayımlar üzerine konuştuğumun farkında değilsiniz.:1no2:kırmızıyla belirttiğiniz yere gelirsek.eğer onun aksi birşey yazmış olsaydı arkadaş bende ona göre yorum yapardım.ayrıca eşimin ailesi beni eziyor,eşimde onları savunuyor da dememiş hatta ima bile etmemiş.herşeyi varsayım üzerine yazmıştım arkadaş hakkında ama anlaşılmamış sanırım.ayrıca beni incitmediği sürece diyede belirttim.attaque arkadaş bana eksi puan vermiş (puan hiç önemli değil )ve şöyle yazmış;bunu hepimiz istiyoruz zaten anlatılmak istenen o değildi....ben neyi anlattım çok merak ediyorum?????????neyseeee...hayırlı akşamlar...

kökten cözüm buldum :1rolleyes:
teyzesini anasını babasını halasını ammisini dıdısınındıdısının dıdısını toplar eşimide içlerine koyar kapıyı kitlerim :smiley-cool:

bencede en guzel fikir bu :roflol::roflol:

benim bir arkadasim var 20 yilik evli kadin esi evini otel gibi yatmadan yatmaya kulaniyor sabah kalkar kahvaltiya annesinde, ise giderse isten cikar annesinde, oglen annesinde adam disarida gitmez surekli annesinde , zaten senenin belki 3 ayni calisir ..
24 saatin 8 ini uyusa kalan butun saatler annesinde ...insan cildirir ya cocuklari karisi kendi evlerinde abarti degilde ne bu ?
kapinin onune koyacaksin boyle kocayi gitsin annesiyle yasasin zaten yasiyor ya:))

kızlar evlenmemiş olanlar sakın ailesi yüzünden sürekli sizi kıran biriyle evlenmeyin nişanlıyken aynıydı evlenince degişir dedim degişmiyor.

Back
X