Eşiniz başka şehirde yaşamak istese

Onnf

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
659
206
23
33
Sevgilimle suan aynı şehirde yaşıyoruz. Ve aileme yakına geldi. İleride evlendiimizde işleri iyi gitmezse onun memleketine taşınma ihtimalimiz olursa kabul edermsn diye sordu .siz olsanız ne derdnz kararsız kaldım.

Memleketinize çok mu uzak mesafeze. Esinizin ailesi nerede ?
Evet uzak 13 saat sürüyor suan ailesi memlekette. Ve onlar demiş olumsuzu söylüyor bana kesin değil ama öyle bir ihtimal oluşursa diye fikrimi almak istedi

Hayir derdim.
Kesin net .
Ilgili anlayisli harika bi ailesi vardir boyke karismazlar size falan o zaman olur.
Anlattim aile ttipi de milyonda bir ihtimal.
Sen düşün.

:KK70:
adam ülke değiştiricem dedi, hay hay dedim,
şimdi okyanus ötesine mi gitsek diyor, topluyorum bavulları diyorum :anneadayı: (tabi alan var da gidiyoruz :olamaz:)

bilemiyorum bence nerede karın doyuyor, insan huzur buluyorsa oraya doğru yelkeni çevirmeli.
ama aileler karışacak falansa o iş kötü, ona hiç gelemem ben de.

Orada yaşamak sizi mutlu edebilecekse evet, etmeyecekse hayır. Net.

Evet uzak 13 saat sürüyor suan ailesi memlekette. Ve onlar demiş olumsuzu söylüyor bana kesin değil ama öyle bir ihtimal oluşursa diye fikrimi almak istedi
Yani , oraya gittiğiniz de zorluk yapamayacağınızı düşünüyorsanız az da olsa. Kabul edin. Tabii bu biraz da eş ve eş adayinizi ne akdar sevdiğinize de bağlı. Sonuçta bu da bir nevi fedakarliktir. Herkese göre de degildir tabii. Ailesini memleketini sevdigi adam ugruna terkedip gitmek. Yasanmisliklar aliskanliklar kültür aile vs.. ne dersen var sonucta memleketinde..

Evlenince mutlaka o ortami olustururlar merak etmeyin. Olursa diye ihtimal uzerine konusmuyor. Muhtemelen olacak. Ben de boyle bir teklifle karsilastim ve kesin olarak reddettim. Isleri kotuye gitmese de bi bahane bulur elbet. Hele ki evlenince bi aileye duskunluk basliyor. Hic deme benim sevgilim bagimsiz ailesinin agzina bakmiyor. Sevgiliyken bakmiyorlar da evlenince ne hikmetse pek bi duskun oluyorlar. Bugunku hallerini ararsin inan. Taniyamazsin. Bastan soyle olmaz diye.

bana uyar derım nolacak kı

sonucta nerde ekmek yersenız orası memleketınız oluyor
hanı gıdecegınız yer hıc gelısmemıs hastanesı yolu suyu olmayan bır yer degılse mesele yok bence

Simdi sen onun ailesinin olduğu bi şehirde mi yasamak istemiyorsun yoksa şu an bulunduğunuz şehirden mi çıkmak istemiyorsun hangi konuda kararsız kaldın bence önce bunu bi netleştir kafanda

Yaşanabilecek gibi iyi bir yer olduktan sonra heryere giderim esimle mesafe onemsiz herhangi biyere bagimliligim yok illa ailemin dibinde olayim derdimde yok ama sizinki daha cok ailesinin yanina gitmek icin yer yapiyor gibi geldi. Kabul etmezdim boyle bir durumda.

Bu konuda sizin fikriniz yok mu peki? Bizim fikirlerimize göre hareket etmek yerine kendi fikriniz neyse onu söyleyin.

Kabul etmeyin kesin net..burda cok kisi var uzaga evlenip pisman olan okuyun isterseniz yol yakinken ben kabul etmiyorum derseniz o da ona gore sekil alir ya tamam ya devam..degmiyor uzaga gittiginize

Her durum kendi içinde değerlendirilir.. eğer gerçekten işle ilgili bi sıkıntı varsa ve onun memleketinde çözülecekse gidilir.. şu an o gelmeyi kabul ediyorsa gerekirse sen de kabul edersin..

Memleket de neresi?
Ben İstanbul'da yaşıyorum, ailemle de bir sevgi çemberi içinde yaşamıyorum. Sevgilim isterse Moskova'ya taşınabilirim, ya da greencard başvurusu yapıp ABD yolu gozleyebilirim, inşaat sektorundedir birkac yıllığına Morocco'ya gidebilirim...
Hiç problem etmem.
Ama tutup da 'Yozgat'a anamgilin yanına gidek' dese bir adım atmam
Birbirimizden başka kimsemizin olmadığı yere gitmek var envai çeşit akrabanın içinde tikilip kalmak var...

Başlangıçta sorduğum soruya geleyim
Memleket de neresi?
Mesela ordu derse giderim tabii ki, samsun, Sinop,Bartın, Antalya, İzmir, Çanakkale... Gidilmez mi böyle yerlere? Ya da Eskişehir, Adana...
Yani bir Çanakkale'de oturmak var, kafaniza esince rahatlıkla bir teknede rakı balık yapacağınız, yakınlarında günübirlik gidecek harika yerlerin olduğu, pek çok çarşısının olduğu, çocuk yetiştirmek için güzel okulların olduğu, havası temiz...
Bir de Anadolu'nun bağrında , sosyalleşme imkaninizin olmayacağı, şöyle iki salınıp gelecek bir çarşısının bile olmadığı bir şehirde yaşamak var.
Bence bu önemli bir ayrıntı.

(Benim memleketim de cidden çook güzel bir şehirde . Dügune-bayrama-cenazeye gelen temiz hava alıyor, manzara görüyor. Zorunlu olarak gelse de tatil yapmış gibi dönüyor. İnsanın içini açan bir şehir. İstanbul'daki bir sürü akraba (özellikle kendi işini kurmak isteyen) geri memlekete göç ediyor. Olur olur yani

Back
X