• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz gececi çalışırken evde yanliz kalmaya nasil alıştınız?

ben çok sık kalmak zorundayım. mecbur alıştım. evim pek güvenilir değil maalesef ondan dolayı korkum oluyor. oturma odamın ışığını ve perdesini açık bırakıyorum. zaten 3 yaşındaki oğlumda benim yanımda oluyor sizin ki gibi. yatakodamın kapısını da kilitliyorum. birkaç kere ses duyup aşırı korkmuşluğum var ama. hatta birinde eşimi işten çağırdım.

Kilitleme ne olur

Yangınlarda vs hayatlarını kaybedenlerin kapıları kilitli oluyor

O daha korkunç

Hayirli Geceler,

Aynen başlıkta belirttiğim gibi.. eşiniz iş seyahattine gittiginde veya gececi çalıştığında, korkmadan nasil evde yanliz kalmayı başarıyorsunuz? Ben 4 senedir tam olarak aşamadım bu durumu.. gerçi ilk yillar daha kötüydü simdi salonun ışığını açıp yatak odamda 3 yaşımdaki oğlumla uyuyabiliyorum. Ama vesveseler arada geliyor malesef(hırsız gibi) Bu arada apartman dairede yaşıyoruz ve en üst kattayız. Artik tamamen aşmak istiyorum bu durumu..
Benim eşim de 3 haftada 1 hafta gececi çalışır ben yatak odasında yatmiyorum oturma odasına yatak yapıyorum tv açık şekilde uyuyabiliyorum elektrikler gitse mesela korkudan ölüyorum karanlık fobim var ama onun dışında bi problem yasamiyorum mecbur alışıyosun bi şekilde ya bi cocugum olsa daha kolay olur mesela benim için ben de apartman dairede en üst kattayım arada tabi ki bi korku oluyo ama dua ediyorum bol bol inşallah sende alışırsın bir an önce

Benim de esim yakinda maalesef vardiyali calisacak bir haftasi gececi olacak. Bende cok korkuyorum gece yalnizliktan vallah ne yapacagimi bilmiyorum birde baska bir sehire tasinacagiz hic tanimadigim bir yere yeni insanlarla ahh ahhh

19 yaşımda başladım yalnız yaşamaya. Oturduğum ev iki katlı bir binanın zemin katıydı. Cama tekme atsan açılıyordu. Ben mi çok cesurum diğer hatunlar mı çok nazlı bilmiyorum.

Şimdi de birinci katta oturuyorum. Eşim seyahate gidince de mışıl mışıl uyuyorum.
Olmasi gereken bu :) sanirim hep aile yaninda kaldiklari icin yanliz yasamaya alismamislar zamanla alisirlar..

Birilerine bağımlı olmayın lütfen gelecekte ne olacağı belli mi? Bir sürü yalnız yaşayan kadın var, onlar ne yapsın? Bir erkek evde yalnız kalabiliyorsa kadın da kalabilir.

Telefonunuz hep yanınızda olsun her ihtimale karşı. Duşa girdiğinizde de ulaşabileceğiniz mesafede olsun, kayıp düşme gibi durumlara karşı. Bunun dışında sokak kapısını kilitlemek yeterli. Çok tedirgin olunuyorsa başucunuzdaki komodine kesici bir alet gizleyin. Ama sakın kabak gibi komodin üstüne koymayın. Gel beni kes der gibi olur bu da. Eve hırsızlık için doluyken girmezler, yanlışlık olsa dahi kimse cinayet işlemeyi göze almaz merak etmeyin. Cin, peri gibi şeylerin verebileceği rahatsızlığa inanmadığım için ben korkmuyorum. Sizler de dua edebilirsiniz.

Yangın, sel, deprem gibi afetlerde ne yapacağınıza önceden karar vermelisiniz. Hatta deprem çantası her daim yattığınız yerde bulunmalı. Tedbirli olmak güzel fakat bunun paranoyaları beslemesine müsaade etmemek gerek.

Kadınların sürekli korunmaya muhtaç hissetmesi üzüyor beni valla.
Bence ogretilen o oldugu icin davranis bu yonde. Sonucta ayaklari uzerinde duran kadinlar pek sevilmediginden bir grup erkek tarafindan annelerde cocuklarini bu tarz yetistirmeye devam ediyor. Simdi cok toparlayamadim kimseyede laf etmek istemedim tamamen konu disiydi yorumum ama kesinlikle katiliyorum size. Kadinlarin surekli korunmaya ihtiyaci yoktur hele de bir erkek tarafindan..

Hayirli Geceler,

Aynen başlıkta belirttiğim gibi.. eşiniz iş seyahattine gittiginde veya gececi çalıştığında, korkmadan nasil evde yanliz kalmayı başarıyorsunuz? Ben 4 senedir tam olarak aşamadım bu durumu.. gerçi ilk yillar daha kötüydü simdi salonun ışığını açıp yatak odamda 3 yaşımdaki oğlumla uyuyabiliyorum. Ama vesveseler arada geliyor malesef(hırsız gibi) Bu arada apartman dairede yaşıyoruz ve en üst kattayız. Artik tamamen aşmak istiyorum bu durumu..

Ben yalniz kalmayi severin hatta en buyuk hasretimdir bi kac gece şu evde yalniz kalip uyumakta nerde o sans

Olmasi gereken bu :) sanirim hep aile yaninda kaldiklari icin yanliz yasamaya alismamislar zamanla alisirlar..

Ben de hep aile ile kaldım ama beni 18 yaşında evde bırakıp tatile gittiler mesela

Ben gelmem dedim iyi gelme dediler

Ne akraba ne komşu bırakıp gittiler

Anneannem 80 yaşında biç evde yalnız kalamam demedi kendi evinde yalnız yaşadı zaten de annemlerde kalırken babam rahatsızlanmış annem onunla gitmiş hiç ay o evde yalnız kalamaz dememiş kimse

Bizde kafa ev güvenlidir diye çalışır

Gece şehir dışına giderim otobüs taksi uçak vs vs bunun yanında ev çok güvenli

Aynı sitede oturduğum görümcem eşi az geç gelse ışığı yakıp da yatıyormuş mesela

Evler karşılıklı bir kere bile aklıma gelmedi korkmak

eşim evlendikten sonraki 5 yıl 12/24 çalıştı (1 gün gündüz, 1 gün gece çalışması. polis eşleri iyi bilir) hiç yadırgamadım ve korkmadımda. Hatta hırsız tecrübemiz de vardır. Eve girip takılarımızı falan çaldı hırsız. Ama ben yalnızlıktan yine korkmadım. Kendimle ilgilendim. Keyif yaptım... Ne istiyosam onu yaptım hatta. Korkum olmadı.. Hamilelik dönemimde 12/12 yani sadece gündüz çalışma düzenine geçti ve hep ole kaldı. Niye yalan söyleyim 12/24 günlerini özlüyorum. Kendimle kaldığım geceleri yani... Korkma canım , spor yap o yokken, bakımlar yap kendine... Koy bi film izle abur cuburlar hazırlayıp kendine. Hatta temizlik yap.. bebişin varken canın sıkılmaz gerçe

Ben de hep aile ile kaldım ama beni 18 yaşında evde bırakıp tatile gittiler mesela

Ben gelmem dedim iyi gelme dediler

Ne akraba ne komşu bırakıp gittiler

Anneannem 80 yaşında biç evde yalnız kalamam demedi kendi evinde yalnız yaşadı zaten de annemlerde kalırken babam rahatsızlanmış annem onunla gitmiş hiç ay o evde yalnız kalamaz dememiş kimse

Bizde kafa ev güvenlidir diye çalışır

Gece şehir dışına giderim otobüs taksi uçak vs vs bunun yanında ev çok güvenli

Aynı sitede oturduğum görümcem eşi az geç gelse ışığı yakıp da yatıyormuş mesela

Evler karşılıklı bir kere bile aklıma gelmedi korkmak
Yanliz yasamaya alismamislar dedim iste siz alismissiniz zamaninda ne guzel

Benide Boyle miymiy yalniz kalmayi korkuyorum diyen kadinlar sinirlendiriyor:KK14:.. Erkeksiz kendisini zavalli hisseden piremses tarzindaki kadinlar ezik geliyor.
Hadi ses duyarsin garip seyler olur anlarim...AMA durduk yere Boyle davrananlari hic anlamam sevmemde.
Azcik kendinize guveniniz olsun kendi gucunuzu kesfedin BI zahmet.

Ben bir kere korktum oda gecenin 2.30 da deli gibi zil çaldı. İki küçük bebeğim var nasıl korktum ama anlatamam. Işıklari yakmadan balkondan baktım kimse yok..içeri girdim tekrar çıktım balkona bir sürü polis. Birinci kattan çıktılar ve sağlık görevlileri de vardı. Yanlışlikla bastılar sanırım ama 1. Katta oturanlara hiç sormadım ne oldu diye. Eğer görmeseydim polisleri korkardım heralde. Beni korkutan sadece gece telefonu ve gece kapı zili:deli: onun harici hiç korkmadım. Bir ay sonra yine 6 aylık yalnızlığım başlıyor malesef:cry:

5 6 senedir yalnız yaşıyorum hiç korktuğumu hatırlamam bende biraz deli cesareti var sanırım :nazar:

Çocuklar olmasa çok zorlanirdim galiba. Genelde gözlerim yorulana kadar 1 saat felan telefonda oyun oynuyorum. Oynarken uyuyup kaliyorum zaten.

Back
X