Eşiniz madde kullanmış olsaydı hayata nasıl devam ederdiniz

İnanın neler yasadigimj yazsam yetmez herkesin ayrı ayrı soruhu var evet ama işin işinden cikilmayacak duruma girdim bende bir çoğunuz gibi ama inanın en çok burda kiler anlar diye tekrar elim satirlara gitti 8 ay önce esimin kokain kullandığını öğrendik ailesiyle birlikte zaten çok tuhaf hareketleri vardı ama bunu yaptığı hiç aklıma gelmezdi önce duyduğumda kesinlikle bosanicam dedim ama ne zormuş bu kararı vermek çocuğum var 3 yaşını geçti hep mücadele veriyorum yanında oluyorum ametem de tedavi görüyor tedavi dediğimde ilaç tedavisi antidepresan uyku ilacı Vs içimiz rahat etsin diye de idrar tahlilleri anlatmak istediğim hep bıraktım diyor ama huyları çok tuhaf size kısaca şunu diyim o dönemlerde kızımın ve benim bilekligim kaybolmuştu o satmış bir sürü borcu saymıyorum bile velasil kelam aradan zaman geçti daha iyi gibi hakkını giyemem mücadele ediyor isi evi değiştirdi ortamdan ayrılmak istedi ama arada yine yalanlar paralar dönüyor hep ortaya çıkarıyorum yalanlarını ama eskiden kalan boralarım var diyor bisekilde inkar ediyor beni üzen olayda bugün yaşandı kızımın diğer kalan tek bilekligide kayboldu artık ne yapacağımı şaşırdım vallahi ben ellemedim diyor daha ne kadar şans vericem qcaba düzelecek mi
vallahilerle başlar billahilerle devam eder evet çok zor adınıza samimiyetle üzüldüm ama kızınızı düşünüyoırsanız boşanın ve kızınızı hiçbir şekilde göstermeyin o yavruya günah..ne görürse onu yaşayacak..Allah muhafaza o babayla büyürse o illete kesin bulaşacak.seçim sizin 3 gün bağrınıza taş basın 4 gün ağlayın sonra evladınızla çok mutlu olursunuz.

vallahilerle başlar billahilerle devam eder evet çok zor adınıza samimiyetle üzüldüm ama kızınızı düşünüyoırsanız boşanın ve kızınızı hiçbir şekilde göstermeyin o yavruya günah..ne görürse onu yaşayacak..Allah muhafaza o babayla büyürse o illete kesin bulaşacak.seçim sizin 3 gün bağrınıza taş basın 4 gün ağlayın sonra evladınızla çok mutlu olursunuz.

İşte bu kararı vermek çok zor çok inanın kolay değil

İşte bu kararı vermek çok zor çok inanın kolay değil
bu kararı hızlandıracak kötü ama gerçek bir şeyi söyleyeyim ,eğer eşiniz hala madde kullanıyorsa gün gelecek sizi ve çocuğunuzu satmaya kadar varacak bu iş Allah göstermesin..
ya da şöyle söyleyeyim alışkanlıklarınızı mı seviyorsunuz,madde bağımlısı bulduğunu satan eşinizimi seviyorsunuz yoksa doğurduğunuz evladınızı mı daha çok seviyorsunuz?
sonuç evladım ise durduğunuz her saniye günah.
bu arada size katılıyorum ayrılık kararı hiç kolay değil ama sizin koşullarınızda kolay olması gerek malesef.

Kızım. İçin o da daha çok pislige bulaşmasın diye en azından vicdanım rahat edene kadar yanında olucam yarın öbürgun kızımın babası bu pislikten öldü diye duysun istemem

yarın o pislik ten dolayi kızınıza zarar gelirse nolacak peki
o evde büyüyen çocuk da bulaşır bu pislige hadi bulaşması okulda arkadaşları dışlar
hadi o da olmadı evde satacak bir şey kalmazsa sizi satar
bunlar utopik şeyler değil yaşanan örnek olaylar
ben olsam kızıma bir şey olacağına ona olsun der bırakırım önce can sonra Canan

bu kararı hızlandıracak kötü ama gerçek bir şeyi söyleyeyim ,eğer eşiniz hala madde kullanıyorsa gün gelecek sizi ve çocuğunuzu satmaya kadar varacak bu iş Allah göstermesin..
ya da şöyle söyleyeyim alışkanlıklarınızı mı seviyorsunuz,madde bağımlısı bulduğunu satan eşinizimi seviyorsunuz yoksa doğurduğunuz evladınızı mı daha çok seviyorsunuz?
sonuç evladım ise durduğunuz her saniye günah.
bu arada size katılıyorum ayrılık kararı hiç kolay değil ama sizin koşullarınızda kolay olması gerek malesef.

İnanın o boyuta gelmeden tabiki bir dur derim sonuçta aklım fikrim var evden bir eşya alıp gidip satıyorsa zaten artık bir sn durmam onu mu bekliyorusn diyebilirsin belkide ama umut işte çünkü şu an çaba veriyor en azından işi ve evi değiştirdigi için bi süre vermek.istiyorum ona bakalım ne yapabilecek hani bu zıkkımı içip ben bunu yapıyorum satıyorum bana para ver o durumda olan biri değil he olmaz demiyorum ama ya iyiye giderse diye yarın öbürgun cocugumun babası olduğu için bi şans vermek İstiyor biraz zamana mi yaşam diyorum yanlış da düşünüyor olabilirim

İnanın o boyuta gelmeden tabiki bir dur derim sonuçta aklım fikrim var evden bir eşya alıp gidip satıyorsa zaten artık bir sn durmam onu mu bekliyorusn diyebilirsin belkide ama umut işte çünkü şu an çaba veriyor en azından işi ve evi değiştirdigi için bi süre vermek.istiyorum ona bakalım ne yapabilecek hani bu zıkkımı içip ben bunu yapıyorum satıyorum bana para ver o durumda olan biri değil he olmaz demiyorum ama ya iyiye giderse diye yarın öbürgun cocugumun babası olduğu için bi şans vermek İstiyor biraz zamana mi yaşam diyorum yanlış da düşünüyor olabilirim
hakkınızda hayırlısı olsun.

Sana çok samimi cevap vereyim.O insanı hayatımdan kesinlikle çıkarırdım.Malesef bağımlı birini tanıdım. Huyunu bırak, yüzü bile tanınmayacak hale gelecek, tuhaf tikleri olacak. Ve maddeden mahrum kaldığında para bulmak için etik değerleri hiç düşünmeden hiçe sayacak. Kızını kurtar bacım.

Ben bosan ya da bosanma deyip bir vebal almak istemem. İnşallah düzelir. Zor bir donemectesiniz. Rabbim hayırlı kararlar alıp hayırlı bir yol cizmenizi nasip etsin. Bu gece sizin için de dua edeceğim. Rabbim hayatınıza ferahlık, selamet versin.

Böyle kocaya erkek demeyenler, çocuklarında aynı durum söz konusu olsa o çocuğa evlat demeyecekler mi mesela?

Keşke bin düşünsek, on empati yapsak da öyle konuşsak.

Büyük konuşmanın zararlarını tüm iliklerimde hissetmiş biri olarak söylüyorum bunu.

Böyle biriyle evli olmayı bırakın, akraba olmak bile eziyet.
Çok çok zordur bilirim.

Ablamın eşi madde bağımlısıydı.
Bu yolda da 29 yaşında ölüp gitti.
Ardından 29 unda gencecik bir eş ve 3. sınıfa giden bir kız evlat bırakarak.

Onun için elinizden geleni yapın ve düzelmek için çaba harcamadığından emin olduğunuzda
gönül rahatlığıyla gidin derim.

Başka türlüsü vicdan sahibi bir insan için çok zor çünkü.
Acabalar siz giderken peşinizden gelmesin.

Çok zor bir durum üzüldüm gerçekten.
Boşanma kararı kişiden kişiye değişiyor işte..
Ben sonuna kadar giderdim herhalde, son dediğim herkese göre değişir.
Düzeleceğine dair inancın kalmadığında biter zaten...
Eşinize ve size destek şart düzelmek için.

"elimden gelen herşeyi yaptım"diyebilmek adına,dönüp sırtını gitmeden önce bence yapılabilecek tek şey var;şüphelerinden emin olmak.
açıkça konuşun;kime ne kadar borcun var,hepsini dökün ortaya,satılacak varsa satın,yoksa çare düşünün,borç alın vss...
buna rağmen yalan dolan devam ediyorsa hala bi pislik var demektir.
o zaman arkana bakmadan git,çocuğunu da görmesine izin verme..

Evet herseyi düşünüyorum hele ki kızımı denemem de bu yüzden zaten düzelme şansı var mı Diye yarın öbürgun içim vicdanen rahat olsun istiyorum belkide ardına suginuyirum bunun hala vazgeçemiyorum ne kadar saçma farkındayım işte insanın başına gelmeden bilinmiyor emin olun
Kızınız olmasaydı deneme Şansınız ve Vaktiniz vardı. Ama şimdi yok.
Şimdi size abartılı bi senaryo söyleyeyim, ama insanlar bunları yaşadılar. Uyuşturucu alabilmek için karısını, cocugunu satanlar var. Bunu yaşarsınız demiyorum, ama yaşayanlar da hayatlarını böyle planlamamislardir. Siz de planlamadiginiz başka şeylere maruz kalabilirsiniz.
Çocuğunuzu alın, kendi hayatınızı kurun.

Herkes kotumser konusuyor.... madde bagimlisi olan kocaniz deil kardesiniz abiniz olsada mi evi terkedecektiniz nasil bir dusunce bu .... iyi gunde kotu gunde demissiniz ve bir arkadas yazmis bonzai iciodu die o bile birakmamis ve adam kurtulmus tedavi olmak istemedigi halde senin esin mi kurtulamayacak adam tedavi olmayi istiyor ustelik hersey sevgiyle ilgiyle degisir insallah senin esinde degisecek sofirdan baslayacak

SAKIN SAKIN ha benim mal abim madde kullandı evlatlarına 1 kuruş değil maddeye trilyonlar harcadı noldu? Karısı bosadi iyi etti yengem valla ellerine sağlık 2 cocucaga hasret gidiyor hayır yani babamın evine kaldı gidiyorduk icicek koyacak yemekte elleri titreye titreye döke döke koyuyodu evlerden ırak.

Herkes kotumser konusuyor.... madde bagimlisi olan kocaniz deil kardesiniz abiniz olsada mi evi terkedecektiniz nasil bir dusunce bu .... iyi gunde kotu gunde demissiniz ve bir arkadas yazmis bonzai iciodu die o bile birakmamis ve adam kurtulmus tedavi olmak istemedigi halde senin esin mi kurtulamayacak adam tedavi olmayi istiyor ustelik hersey sevgiyle ilgiyle degisir insallah senin esinde degisecek sofirdan baslayacak

Bugün bırakır yarın yine başlar
bundan tamamen kurtulan görmedim
kardes abi olsa da aynısını düşünürdüm
eğer benim çocuğum varsa ortada ve onu etkileyebilecek böyle kişiler varsa olabildiğince ondan uzaklasirim
çocuğumun geleceği zaten buna bulaşmış kurtulma ihtimali düşük birinden daha önemli
önce can sonra Canan

Kızım. İçin o da daha çok pislige bulaşmasın diye en azından vicdanım rahat edene kadar yanında olucam yarın öbürgun kızımın babası bu pislikten öldü diye duysun istemem
Allah'a yönel dua et bol bol inşallah o da bu pislikten kurtulur bu gece duaların kabul olduğu gece. Bende dua ettim size bol bol Allah yardımcınız olsın.

Öncelikle allah yardimciniz olsun.Cevremde birininde böyle bir sorunu vardi.Maddi durumlari normaldi onlarin adamin para bulma kaygisi yoktu.Bayan cocugunu alip evi terketti,eşine süre tanıdı.(tabi bayan başta birakmasi icin yaninda destek vermis ama adam birakmamis) .O süre zarfinda düzelmek icin adım atmazsa ve düzelmezse boşanacagini söyledi.Eşi başta kullandigi maddenin dozunu iyice arttirmiş ama sonra tedavi oldu,düzeldi.Kaybetmek istemedi ailesini.Bayanda geri döndü.Şuan iyiler sorunlari yok.Bazen neleri kaybedecegini göstermek gerekir ama bu neyle sonuçlanır bilemeyiz

Valla kardeşler daha gaddar oluyormuş canım.
Ben bunu gördüm.
Herkes işine geldiği gibi.
Zararın ucu onlara dokunana kadar sorun yok el kızı yansın derdine.

Zararın ucu onlara dokunduğu an abi, can, kan bakmadan zehir saçıyorlar.
Bugün düşen de abimdir bana bir vakit iyilikleri oldu bile demeden..

Ben senin hakkını nasıl öderim abi diye ağlıyordu o vakit hey gidi hey..
Şimdi muhtaç abisine yardım etmek istemiyor, ödemek zor geldiyse demek..

Kumar madde bağımlılığı bırakılmıyor diye biliyorum.Rabbim müberek günde yardımcıları olsun kimseyi saptırmasın ben çok üzülüyorum böyle durumlarda .Tedaviyi kabul ediyorsa kararlıysa yanında kalın iyice uçuruma sürüklemeyin yok devamsa yıllarınızı heba etmeyin derim

Kumar madde bağımlılığı bırakılmıyor diye biliyorum.Rabbim müberek günde yardımcıları olsun kimseyi saptırmasın ben çok üzülüyorum böyle durumlarda .Tedaviyi kabul ediyorsa kararlıysa yanında kalın iyice uçuruma sürüklemeyin yok devamsa yıllarınızı heba etmeyin derim

Benim kafamı karıştıriyor bişey den suphelendigimde onu kanitlayamiyorum suphelendigimle kalıyorum bilsem ki yaptığını elimden geleni yaptım vicdanım rahat diyip kızımı böyle şahit etmeyim deyip gidicem ama yapmıyorum diyor istersen tahlil vereyim diyor çok kezde gittik acaba borçları mi var hala desem zaten borçları hepimiz biliyoruz topsrladik aileside destek oldu ve hala ödüyoruz 50 de 100 de olsa hala borç olması benim canımı sıkıyor hergün bişey çıkması yoksa işten geliyor evde bişey yaptığı çıktığı yok işi evi değiştirdi ben üstüne gidiyorum yok sanmıyorum kadınlar hisseder ne bileyim biraz daha gozlemlicem sanırım evi işi yeni değiştirdik biraz şans vermeliyim sanırım yoksa bu tarz insanların değişeceğine bende inanamıyorum artık

Back
X