eşiniz parasını saklar mı?

syns

124 ...guncel 116.5
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2008
3.894
8.355
358
Mrb hanımlar benim eşim mi sadece diye merak ettim..biz 6 senelik evliyiz ne maaşın net olarak söyler nede parasını ama başka bir yere de harcamaz biriktirir ev falan düşünüyoruz diye..ki arada kontrol ediyorum harcamıyor ama bazen çok zoruma gidiyo yaptığı ben çalışmıyorum çalıştığımda da pek parama karışmazdı eve harcardım ne yapacaksın derdi sadece

Benimki soyler hatta maas dokumunu getirir bunu dosyaya koy der kredi karti borc dokumlerini getirir evde ortalikta isteyen bakar.maasini da soyler hep ben sormam yani.hatun der su kadar maas aldim bugun hepsi de bitti ayni gun der ee napcan ev borcu kira faturalar kredi karti borcu bitiyor napsin adam.

Ben de bilmem esimin tam maasini o da benimkini bilmez. Zaten bizim maaslarimiz hic bir ay ayni kalmaz. Mesaimiz cok olur. Bayram su bu derken onlari 3 mesai aliriz. Kendim bile bilmiyorum maasimi.

Ben sizi anlamadim. Sizden kisip biriktiriyir mu? Yoksa ihtiyaclariniz karsilaniyor kalani mi biriktiriyor? Ikincisiyse bence normal. En iyisi siz de calisin.

Maalesef kendi bilir,tutumlu da değildir benim de sabrımın son demleri konuyu takipteyim,çözüm oldugunu sanmiyorum...Ne zaman devran döner gorecegiz elbet...

Maasini bilirim zaten 3 tane kredi var odedigi.faturalar desen otomatik ödemede.e market alisverisini ben yaparim. Sefaf dir bizdede ikimizde irdelemeyiz zaten ama benden gizli birikim yaptigini söyledi ilk basta sasirdim ama sonra benden kısmıyorki fazlasini atiyor kenara diye dusundum.
Bencede esinizin seffaf olmasi lazim

o benimkini bende onunkini biliriz
zaten borçlar bol olduğu için birikecek paramız da kalmıyor bikaç yıldır
tabi çok şükür :)

maaşını saklaması doğru değil ama sebebini sordunuz mu neden böyle davranıyor?

Ben hiç sormadım beni ilgilendirmiyor kendi maaşı ister biriktirir ister harcar. Sorsam söyler istesem çok kolay öğreneceğimi biliyor iş bile değil benim için öğrenmek :)

Saklama gerekçesi neymiş?
Eşimin kazancı değişken, yaklaşık bir fikrim var ama ben pek sormam ve takip etmem açıkçası...
Siz neyi merak ediyorsunuz?

benim eşim saklamaz hayatta kıyamam kuruşuna kadar verir :) saklanacaksa ben saklarım

Mrb hanımlar benim eşim mi sadece diye merak ettim..biz 6 senelik evliyiz ne maaşın net olarak söyler nede parasını ama başka bir yere de harcamaz biriktirir ev falan düşünüyoruz diye..ki arada kontrol ediyorum harcamıyor ama bazen çok zoruma gidiyo yaptığı ben çalışmıyorum çalıştığımda da pek parama karışmazdı eve harcardım ne yapacaksın derdi sadece
benim eşim satış işinde. her satışından sonra alacağı primle maaşını hesaplar yanımda. kafam şişer :D çokta takma bence

Ben maaşını bilmem, istesem bir kaç dakikada sgk dökümlerine ulaşabilirim ama hiç gerek duymadım... Birikimlerimizle de ilgilenmem. Bunun dışında faturaların ne kadar geldiğini de, internet şu bu neye ne kadar ödediğimizi de bilmem. İlgilenmiyorum, evde bir kişi ilgileniyor zaten...

Saklayan varsa oda benim :)
İkimizde birbirimizin maaşlarını biliriz.
Hatta maaşı yatınca direk benim hesabıma gönderir, kontrolü ben sağlarım.

Benım param benım param, eşimin parası ikimizin parası. Saklayan biri varsa o da benım:dondurma:

Saklamaz getirir bana verir ama zaten hesap kitap başka bir yere harcama sizden kısıtlama gibi birşey yoksa çoktan dert etmeyin sonuç olarak birikiyormus inan bu işleri yapmak daha zor her türlü iş bende olduğundan biliyorhm

Ben de bilmem esimin tam maasini o da benimkini bilmez. Zaten bizim maaslarimiz hic bir ay ayni kalmaz. Mesaimiz cok olur. Bayram su bu derken onlari 3 mesai aliriz. Kendim bile bilmiyorum maasimi.

Ben sizi anlamadim. Sizden kisip biriktiriyir mu? Yoksa ihtiyaclariniz karsilaniyor kalani mi biriktiriyor? Ikincisiyse bence normal. En iyisi siz de calisin.
bizden kısmaz alır herşeyimizi biriktirir sadece kötü biri degil Allah razı olsun sadece borcu harcı tam söylüyor ya onu da soylesin isterdim ama benim hiç param olmaz kuaföre gidicem şu kadar derim verir öyle bir düzen işte benim küçük bebeğim var iki çocuk olunca biraz daha durmam gerekiyo evde

Maalesef kendi bilir,tutumlu da değildir benim de sabrımın son demleri konuyu takipteyim,çözüm oldugunu sanmiyorum...Ne zaman devran döner gorecegiz elbet...
Tutumlu canım benim ki ama saklamasın demi eşiyim sonuçta sanki biriktirdigi de bize neyi saklıyo çok alıyorum dese çok mu harcama yapıcam ben sanki biraz annesinden alışmış galiba

maaşını saklaması doğru değil ama sebebini sordunuz mu neden böyle davranıyor?
Bişey demez ne kadar deyince yuvarlar yada az söyler ama ben bir kaç defa gördüm ne kadar aldığını...aslında takılarım bozulduktan sonra kafaya taktım benim setlerimi ev için bozdurmuştuk kaynım satın almış bekar kv de de söyleme eşine demiş tesadüf eseri öğrendim ...

Biriktiriyorsa sorun yok ama ya biriktirmiyorsa? Benimki biriktiremez son kuruşuna kadar harcar ben sıkmasam kontrol etmesem.

saklamak mı ? benim eşim kuruşu kuruşuna söyler harcamalar da ortaktır zaten bizde...

Back
X