• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz sizin ailenizle kendi ailesine farklı davranıyor mu?

ben kendimi yalnız sanıyordum değilmişim sevineyim mi bilemiyorum
Benim eşimde aileme karşı çok resmi...
Biraz bunda aileminde belki etkisi oldu ama bu kadar tavır alacak kadar değildi yaaa...
bende daha 1,5aylık evliyim ikimizde gurbetteyiz ve ailelerimiz aynı şehirde bu bayram ilk defa gidecez iki gece 3 gündüz kalacaz
utana sıkıla annemlerdede kalırız değil mi diye bi laf arasında sordum ben çeknirim filan dedi ama bu sadece bir kılıftı
dün gece tekrar sorduğumda kalamayız zor filan dedi üsteleyincede kavga ederiz bu konuda diye beni tehdit etti
Ailemde bu duruma çok üzülüyo hele babam kahroluyo..İlk damadı...Aileye giren ilk damat amcalarımın, filan...hepsi çok seviyorlar ama eşim işte ahh ahh..
Çok takıyorum bende bu konuda aşırı bir hassaslığım var öyle eften püften şeylere takılıp pire için yorgan yakmam ama bazen bu sebepten evililiğimi bile bitirmeyi göze alabiliyorum

ınan bende sankı sadece benım kocam boyleymıs gıbı gelıyodu bı tarafatan ıyı oldu moral olmustur ıkımıze:9:bıde bu yonden bakalım olaya dimii yani:27:hep goruyorum kocalar oyle ıyı davranıyoalr kı esının aılesıne onları gordukce ıcım ıcımı yıyor neden benımkı de boyle degıl ınan cok bır sey ıstemıyorum senede 5,6gun kalıyolar o da hep olaylarlaşıdare etse bır kac gun nolcak sankı ustelık ıdarelık de bır sey yok yanı...aılem sessızdır hıc bır seye karısmazlar annem hep kendı oglu gıbı pesınde dolanırdı ama gel gor ıyılık yaramıyo galıba:5:en cok sınır oldugum nokta benden aılesıne en ufak bır saygısızlık ıstemıyo kucuk bırse yden bıle hemen savunmaya gecer haklı olsam bıle...haksızlık ya dusunsene bızı oyle bo noktaya getırıyolar kı cekıne cekıne kendı anne babalarımızla gorusmeyı soramıyoruz:5:bu yaz da aılem gelınce olay oldu suratlar asıldı gene ve ınan bende o zamanlar bosanmayı goze aldı ve bılıyorum boyle devam ederse sabredemem:5:hadı bende aılesıne oyle yapsam dıcem haklı adam ya sulalesınden herkes gelır ama ben kendı aılemmıs gıbı davranırım ama galıba bosuna:5:ne yapıcaz yaa

Bak cnm benimm bende kaynanamla kaldım taa ki bu seneye kadar..
eşim ozamanda öyleydii
peki senin umrunda olması eşinin umrundamı? hayır..
niye kendini üzüyorsunda yıpratıyosun
Eşim eve geliyodu bi s.a diyip hemen annesinin yanına odaya gidip oturuyor onla sohbet ediyordu..
İster istemez sende soğuyorun kısasa kısas diyorsun ama adam değişmiyor kii..
Ailen alınıyormuş üzüldüm o konuda..
benim annemde pek sallamaz ondan umrumda değil..

Eşin hatalı tabiki senede bi kaç gün idare edicek tabiki ailenii ama değiştir işte bak değişmiyolar kii:44:
hıc umrunda degıl kı ona sorarsan bır sey yapmıyo gayet her sey yolunda..halbukı surat asar tersler....annem cok saka yapar onu bıle ters anlıyo..ozellıkle bu sene cok fazla gosterdı bana utanmadan yanı benım yanımda terslerdı bende annem sakalar yapıyo neden oyle yapıyosun dedıgım zaman tartısma cıktı..bende saka yapıyorum bana ne dıyosun gıt baskalrına de falan fılan sacma sacma konusmaya basladı..gozumun ıcıne baka baka yalan soyluyo 4yıllık esım tanıyorum onu.saka yaptıg zamnaları da anlıyorum gercek soyledıgı zamanları da:5:dusunsene annemler yanıma gelıyolar ve ben sevınemıyorum bıle hatta korkuyla duruyorum....degısmek ne kelıme beter oluyo ama kendıne yapar cunku bır gun ,boyle yapmaya devam ederse,benı kaybeder...gercı onun ıcın bır kayıp olurmuyum bılemıyorum bu davranıslarından sonra:14:

Mukayese etme gereği duymadım hiç açıkcası.

Hepimiz kendi ailelerimize karşı daha sıcak,samimi,sevecen ve rahat (vb) davranırız.

Dolayısıyla saygı dışında bir beklentiye girmek manasız.

Zaman içinde,kişiler birbirini tanıdıkça,paylaşımlar arttıkca,zaten ilişkiler,duruma göre şekillenir...

Hepimiz kendi ailelerimize karşı daha sıcak,samimi,sevecen ve rahat (vb) davranırız.

Zaman içinde,kişiler birbirini tanıdıkça,paylaşımlar arttıkca,zaten ilişkiler,duruma göre şekillenir...

muhakak oyledır tabı kı kendı anne babamız kardeslerımızle daha yakın daha sevecen olacaz ama soyledıgın gıbı en azında saygı olması lazım esının aılesıne..onlar bızden nasıl sevgı saygı ıstıyolarsa bızde aynı sekılde beklıyoruz...bazı ınsanlar vardır mesela benım esım gıbı saygısı dahi yoktur annemlere:2:bu benı gercekten cok uzuyo cunku hak etmedıgımız bı durumlar karsı karsıya kalıyoruz:2:yanı sevmıyosan bıle belli etme ya:14:

somurtkan ,kalp kırıcı sozler,benı umursamamazlık...bunun gıbı bır suru seyler....annemlerın geldıgı zaman bır sey bulup kavga sorun cıkatır hıc dıkkat etmez laf sozlerıne...onlar gelıyo dıye sevınmem gerekırken uzuluyorum bıle cunku dıken uzerınde gıbıyım her an bır bomba patlıcakmıs gıbı..benı gercekten yoruyo artık.ve ben o kadar dıkkatlı davranırım kendı aılesıne karsı kalp kırmayayım dıye..artık karsılıksız olsun ıstemıyorumm:14:

Gül eşinizin tutumu hiç hoş değil gerçekten.:19:

Bu davranışlarının,sizi ne kadar incittiğini bir şekilde ifade edin.

Kendisi aynı durumda ne hissederdi anlamasını sağlayın.

Herkesin anlayacağı bir dil vardır.

Aman kimsenin kalbi kırılmasın diye kendi kalbinizi kırmayın.

İleride "ah keşke" demeyin...

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:

Size katılıyorum herkes kendi ailesine sıcaktır, rahattır..
Saygı olduktan sonra fazla beklentileri gereksiz görüyorum.
Hakaret vs. hos degil tabiki esinizi uyarın onun dısında ben dahil KK' da neredeyse bütün bayanlar mesafeli olmaktan yanalar.
Ne kadar iyi olursa olsunlar es tarafına mesafeli olmakta fayda var deriz. Erkekler icinde aynı seyi düsünüyorum..
Benim bir enistem vardır, teyzemle kac yıllık evliler ve anaanneme bizden daha da yakınlar ama bir kere teyzemle oturmaya gittiklerini görmedim..
Bayramdan bayrama görürüz yüzünü. Bazen, babamları gördügünde bile kafasını cevirip geciyormus..
Adamın yapısı bu hos degil ama cekingen, sıkılgan, utangaz bir tip iste.

Son düzenleme:

Çok doğru, aynen de böyle oluyor zaten :55:

öncelikle senin için üzüldüm canım umarım herşey yoluna girer fakat bunun için biraz sesini çıkarman gerek.eşin bulmuş sen gibi sessiz saygılı hatunu bunuyor!!!

soruna gelince eşimde farklı davranır.annesiyle baya bi muhabbeti var bazen şaşıyorum ulen ben anamla okadar konuşcak şey bulamıyorum diye geçiyor aklımdan:DDDDama allah var hiç anneme gidelim demez..hee der ama benim annemlere gideriz haftanın 2-3 günü şaşmaz.onun annesine en son bayramdan sonra davette gittik.üstelik alt katımızda:SS işte aramızdaki diyalok bu eşim benim ailemi daha çok tutar.çünkü benim ailemde yeri gelince bana karşı çıkar onu savunur.onun üstüne titrerler.kendi ailesi yapmadı ona benim ailemin yaptıklarını oda nankör olmadığı için kıymetlerini biliyor.

ama eşim aileme karşı kötü davransaydı güzellikle anlatırdım.anlamıyormu uyarırdım.yinemi aynı bende kısasa kısas der aynı şekilde davranırdım.

henüz eşim değil ama başkalarının ve ailesinin yanında çok utangaçlaşır.. normalde ismim dışında sevgi sözcükleriyle hitap eden insan birden resmileşir onların yanındayken.. :47: bende bunu sevmiyorum işte.. sevmek ,sevgi sözleriyle sevdiğine seslenmenin nesi ayıp nesi utanılır.. hadi ailenin yanınd bi derece. bende babamdan çok çekinirim. ama hiç değilse bi canım der insan... yok ,illaki ağır abi takılacak.. neyse beterin beteri vardır diyorum ,saygısızlık etmediğine şükrediyorum artık ne diyim..:31: inşallah sıkıntılı aile ilişkisi olanlar da en yakın zamanda feraha erer.. çok önemli böyle durumlar...Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın inş.

henüz eşim değil ama başkalarının ve ailesinin yanında çok utangaçlaşır.. normalde ismim dışında sevgi sözcükleriyle hitap eden insan birden resmileşir onların yanındayken.. :47: bende bunu sevmiyorum işte.. sevmek ,sevgi sözleriyle sevdiğine seslenmenin nesi ayıp nesi utanılır.. hadi ailenin yanınd bi derece. bende babamdan çok çekinirim. ama hiç değilse bi canım der insan... yok ,illaki ağır abi takılacak.. neyse beterin beteri vardır diyorum ,saygısızlık etmediğine şükrediyorum artık ne diyim..:31: inşallah sıkıntılı aile ilişkisi olanlar da en yakın zamanda feraha erer.. çok önemli böyle durumlar...Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın inş.

Amin..
Hakikaten Erkekler Neden Bir Ortama Girdiklerinde Geneli İsimle Hitap Eder..:9:
Çok Garip Yahu..
Erkek Ya Hanii :9::9::9:
Hay Allah'ım Ya..

Amin..
Hakikaten Erkekler Neden Bir Ortama Girdiklerinde Geneli İsimle Hitap Eder..:9:
Çok Garip Yahu..
Erkek Ya Hanii :9::9::9:
Hay Allah'ım Ya..

Light erkek derler diye korkuları bence... Bizim ki bizden başka herkesi pek bi önemser. :41: Millt ne dermiş ,sanki küfret ya da başka bişi yap diyoruz yahu.Milletin bize ne faydası varsa :37:

Light erkek derler diye korkuları bence... Bizim ki bizden başka herkesi pek bi önemser. :41: Millt ne dermiş ,sanki küfret ya da başka bişi yap diyoruz yahu.Milletin bize ne faydası varsa :37:

Boşver, Allah Başka Dert Vermesin..:38:

eşim benim aileme çok düşkündür gerçekten içten sever onları ailemde eşimi oğlu gibi görür :nazar:ramazan bayramında benim ailemdeydik ,kurban bayramında da sizinkilere gidelim dedi eşim :16:kendi ailesiylede mesafelidir pek görüşmek istemez ben zaten görüşmüyorum tabi sorun eşimden kaynaklanmıyor aileside pek eşimle ilgilenmez uzak durmasını umursamazlar zaten sorunda çıkmıyor bu yüzden :27:

canim ben evliyim benim esimde evlenmeden once ismimle degil sevgi sözcukleriyle seslenir ailesi yakinlari vs yanindada birden hic olmadigi kadar ciddilesir bir sey söyleyecegi zaman ismimle dahi seslenemezdi bana.taki evleninceye kadar sonra benin dikkatimi cekti hareketlerini davranislarini gözlemledim ve nedeninin ailesinin ona yaptigi baski oldugunu farkettim esime sordugumdaysa o da dogruladi.hatta esimin ailesi bana bile dedi iste bizim yanimizda toplum icinde bitanem askim canim cicim deme ayip bizim zamanimizda böylemiydi falan diye bu duruma o zamanlar cok sinir olsamda soylenilenleri ciddiye almadim tabi zamanla onlarinda kulagini alistirdirdim artik.

sanirim bu herkesin yasadigi bir sikinti.benim esimde bnm aileme farkli davraniyor.bizimkilerden biri gelse dogru durust sohbet etmez bir kosede olec oturur.aynisini bn yapinca solenir.surekli ailesi haklidir her zamn bn haksiz olurum hakli oldugum konularda bile.esimin ailesi mukemmeldir butun ii huylar onlarda toplanmis kotu huylarda bizimkilerde.bunu butun erkeklermi yapior bilmiyorum ama cevremdeki butun erkekler ozelliklede evli olanlar eslerinin kendi ailesine mukemmel davranmasini,onlari el ustu tutmasini bekliyorlar.ama is karsi tarafa gelince durum degisiyor.ama sevdigin insani doguran onlar.biraz olsun saygi gosterilebilir.gercekten hic anlamiyorum.ne diyimRabbim bu konudan muzdarip olanlara yardim etsin...

sanirim bu herkesin yasadigi bir sikinti.benim esimde bnm aileme farkli davraniyor.bizimkilerden biri gelse dogru durust sohbet etmez bir kosede olec oturur.aynisini bn yapinca solenir.surekli ailesi haklidir her zamn bn haksiz olurum hakli oldugum konularda bile.esimin ailesi mukemmeldir butun ii huylar onlarda toplanmis kotu huylarda bizimkilerde.bunu butun erkeklermi yapior bilmiyorum ama cevremdeki butun erkekler ozelliklede evli olanlar eslerinin kendi ailesine mukemmel davranmasini,onlari el ustu tutmasini bekliyorlar.ama is karsi tarafa gelince durum degisiyor.ama sevdigin insani doguran onlar.biraz olsun saygi gosterilebilir.gercekten hic anlamiyorum.ne diyimRabbim bu konudan muzdarip olanlara yardim etsin...

amın canım inşallah...butun erkekler boyle olmasada cogu boyle bence ıste sans bızdekı boyle ınsanlara dusmusuz:14:yanı benım en sınır oldugum nokta su bız onların aılerıne guzel sevgılı saygılı davranıyoruz ama onlar hiççç:2:yanı ınsan bıraz karsılık beklıyo tabii...ya bakıyorum da cevremdekı ınsanlarda karısı hıc pas permıyo aılesıne falan ama adam nasıl ıyı nasıl guzel...:47:cok sınır bozucu neden bız hak etmıyoruzmu dıye

bu tüm evli erkeklerin yaşadığı bir sorundur bende yaşadım annem şehir dışında geldi kadın 1 hafta kaldı bana 1 ay gibi geldi kadın üzüntüden hastanelik oldu ama bir özür yok ama bende tavrımı koydum benim ailem huzurlu bir şekilde gelemiyorsa evime ben 2 dk bile durmam bu şehirde memleketime dönerim huzurumuda bozarım hiç sorun değil çok taktım bu konuya çünkü öyle tek taraflı değil hatta bundan sonra bu şehirde durmam eşimin aileme davranışları olucak bakalım beklicez ve görücez.

Back
X