eşiniz ütüsünü kendisimi yapar sizmi?

walla severek ütülüyorsun evet, hoşuna da gidiyor, ama her Allah'ın günü ütü yapmak zorunda olan yok mu? Eşi klasik giyinmek zorunda olan yok galiba aranızda.. Her hafta 5 gömlek ütüle, pantolon ütüle..
İlk başta bende asla ütüsünü yaptırmam kendim yaparım diyorum ama yıllar geçince yardıma ihtiyaç duyuyor insan... Yoğun ütü yapmak zorunda olmayanlar için durum daha farklı olabilir tabi ama ben 3. yılımız olacak.. Her gün ütü yapıyorum... Ya da hafta sonu bitirmeye çalışıyorum..

tabisiki ben yaparım mirmirmirmir
adam yorgun argın işten geliyo bide ütüyümü yapacak
ki nevresimler iç çamaşırları her şeyi ütülerim çok biriktirmem haftada iki defa makine açtığım günler ütüyüde yaparımgamyoncuiremsu

nerdeyse ayağına bile su isteyecek. nerde bende o şans. hayatta yapmaz. sözüm ona 4 yılda öğrenci evinde kalmış ama sadece başımda vıdı vıdı konuşur valla.

ki nevresimler iç çamaşırları her şeyi ütülerim çok biriktirmem haftada iki defa makine açtığım günler ütüyüde yaparımgamyoncuiremsu

hmmmm canım sen çalışmıyorsun galiba.. Ben çalışan kadınlardan bahsediyorum, hatta eşinden daha geç saatlerde gelmek zorunda olan kadınlardan...
Çalışmayan yapsın tabi,, napıyo bütün gün : ))))

eşim bilmez o yüzden de yapmaz elindne gelmez yani ama gelseydi de yaptırırmıydım pek sanmıyorum yakıştırmıyorum erkeğe ev işini.. Çamaşırlarımı yıkıyorum hemende ütülüyorum sadece azar azar yıkıyorum bir gün renkliler bir gün beyazlar bir gün nevresimler ama çoğunlukla hepsini birden ütülüyorum o günümü ütüye ayırıyorum mesela dağ gibi çamaşır var şu an ütülenecek kaç gündsür evin başka temizliklerine baktığımdan fırdat olmadı ama yarın tüm gün başındayım sıcaklarda zor olyor ama napalım..

hmmmm canım sen çalışmıyorsun galiba.. Ben çalışan kadınlardan bahsediyorum, hatta eşinden daha geç saatlerde gelmek zorunda olan kadınlardan...
Çalışmayan yapsın tabi,, napıyo bütün gün : ))))

Canım ülkemde şu genellemeler yok mu? Çalışmayan kadın ütü yapmıyorsa tembeldir di mi? hiç bir iş yapmıyordur çünkü ev işi ütüden ibaret ya.. beyine kendi ütüsünü yaptırıyorsa tü kaka kadındır o

Kadınlığın kriterleri ev işini ne kadar mükemmel yaptığıyla mı alakalı oluyor. Çalıştığı halde evine yardımcı alanı bile yadırgıyoruz...

Kadın dediğin tam otomatik 1500 devirli makina modunda olmalı di mi?

Canım ülkemde şu genellemeler yok mu? Çalışmayan kadın ütü yapmıyorsa tembeldir di mi? hiç bir iş yapmıyordur çünkü ev işi ütüden ibaret ya.. beyine kendi ütüsünü yaptırıyorsa tü kaka kadındır o

Kadınlığın kriterleri ev işini ne kadar mükemmel yaptığıyla mı alakalı oluyor. Çalıştığı halde evine yardımcı alanı bile yadırgıyoruz...

Kadın dediğin tam otomatik 1500 devirli makina modunda olmalı di mi?

tamam da arkadaşım çalışmayan bir hanımında işten gelen kocasına ütü yaptırmasını tabi ki yadırgarım ben şahsen hee kadın alırsın felan o ayrı mesele istediğini yaparsın ama ben erkeğe yakıştırmıyorum ufak tefek şeylere yardım edebilir ama cam silme, ütü yapma felan bunları aşar erkeği diye düşünüyorum. Yanii evde olan bir insan ev işi de yapmazsa sıkılır yaaa ne yapacak hep gezecek tozacak mı gezip tozulacak zaman da var ev işi yapılacak zaman da çalışmakda ayrı bir mesela zamansızlık sözkonusu tabikii..

aynen sende bendensin çalıştığım dönemlerde bile iç çamaşırlata varana kadar ütülrridm şimdi evdeyim ne bulsam yıkıyorum ütülüyorum zaten evdeylen sıkılıyorum ev işi de her dakika olmuyor ki genel temizlik yaptıktan sonra herşeye vakit kalıyor ben çalışırken de yetiştiriyordum çünkü programlıyordum.. Çamaşır yıkanıp kuruyunca yerleştitmeden heme ütümü yaparım tüm haftada rahat ederim herşeyim ütülü olduğu için..

Maşallah ,ne hamaratsınız.Bütün gününüz iş yaparak mı geçiyor ?bilmiyorumkismile

tamam da arkadaşım çalışmayan bir hanımında işten gelen kocasına ütü yaptırmasını tabi ki yadırgarım ben şahsen hee kadın alırsın felan o ayrı mesele istediğini yaparsın ama ben erkeğe yakıştırmıyorum ufak tefek şeylere yardım edebilir ama cam silme, ütü yapma felan bunları aşar erkeği diye düşünüyorum. Yanii evde olan bir insan ev işi de yapmazsa sıkılır yaaa ne yapacak hep gezecek tozacak mı gezip tozulacak zaman da var ev işi yapılacak zaman da çalışmakda ayrı bir mesela zamansızlık sözkonusu tabikii..

Biliyorum sen yadırgarsın ve yargılarsın diğer forumda gördüm hamarat kadın incilerinizi. Yardımcı kadın mı dedin? diğer forumda yanılmıyorsam yardımcı tutanları bile yadırgamıştın.

Tüm forum ne kadar mikemmel bir ev kadını olduğunu anladı zaten burada da döktürmüşsün ütü den başlayıp cam silmeye kadar erkek adam ev işi yapmaz diye. Öyle bir yazmışsın ki görende kocama cam sildirdiğimi ev işi yaptırdığımı sanacak. Merakını gidereyim yemek dahil bir çok ev işini kendim yapıyorum kendisi sadece kendi kıyafetlerini ütüler. Yani bütün gün boş gezip tozmuyorum bilesin. Çalışmadığım halde ütüsünü yapıyor ya çok kötü bir ev hanımıyım napayım sizler gibi tam otomatik değil genlerim. Ama kadınlığın anneliğin bir kaç çaputu ütülemekle cam silmekle ölçülemeyeceğini çok iyi biliyorum bu konudaki genellemeleri de sevmiyorum.

Şimdi benim düşüncem diye yine üste çıkacağından da eminim..

Ama Dilber hala gibi "ben lafımı ortaya gorum beyenen gelir alır, beyenmeyen gaçar gider" modunda laf sokmakta olduğunu da çok iyi biliyorum hiç zahmet etme :kahve:

Son düzenleme:
Maşallah ,ne hamaratsınız.Bütün gününüz iş yaparak mı geçiyor ?bilmiyorumkismile

Evet Lirikcim tüm bunlar da meziyet gibi gösteriliyor ya...

Bir evin işi hiç bitmez ki ha sen yapmışsın ha eşin yapmış ha yardımcı ha bir başkası, önemli olan evin temiz olması, ev işinin görülmesi değil mi?

Ama yok illa "eşiniz ütüsünü kendisimi yapar sizmi" den yola çıkarak hamarat mı tembel mi diye çıkarımlar yapılacak

Hala ne küçük hesaplarla uğraşıyor kadınlarımız :umursamaz:

Evet Lirikcim tüm bunlar da meziyet gibi gösteriliyor ya...

Bir evin işi hiç bitmez ki ha sen yapmışsın ha eşin yapmış ha yardımcı ha bir başkası, önemli olan evin temiz olması, ev işinin görülmesi değil mi?

Ama yok illa "eşiniz ütüsünü kendisimi yapar sizmi" den yola çıkarak hamarat mı tembel mi diye çıkarımlar yapılacak

Hala ne küçük hesaplarla uğraşıyor kadınlarımız :umursamaz:

Hayat ev işi yapmakla geçmez zaten.Dediğin gibi evim temiz olduktan sonra kimin yaptığının ne önemi var ? Hamaratlara,kendini paralayıp sabahtan akşama kadar ev işi yapanlara madalaya mı takılıyor da haberimiz yok ? :jeyyar:
Ben tembelim,kadın tutarım,ütü de yapmam.Vah benim halime!.. aklinialirimsmile

walla severek ütülüyorsun evet, hoşuna da gidiyor, ama her Allah'ın günü ütü yapmak zorunda olan yok mu? Eşi klasik giyinmek zorunda olan yok galiba aranızda.. Her hafta 5 gömlek ütüle, pantolon ütüle..
İlk başta bende asla ütüsünü yaptırmam kendim yaparım diyorum ama yıllar geçince yardıma ihtiyaç duyuyor insan... Yoğun ütü yapmak zorunda olmayanlar için durum daha farklı olabilir tabi ama ben 3. yılımız olacak.. Her gün ütü yapıyorum... Ya da hafta sonu bitirmeye çalışıyorum..

Eşim hergün takım elbise giyiyor.
Takım elbise dediğimiz şey de sürekli kirlenen birşey değil.
Kirlendiklerine kanaat getirince kurutemizlemeye gönderiyorum.
gömleklere gelince her hafta yıkanıyor 5 tane de değil 20 gömleğin hepsini hangisini isterse giysin diye hazırda tutuyorum.
hergün ütü yapmaya gerek yok ki bir gün 2-3 saat yapılsa kafii bence..

Biliyorum sen yadırgarsın ve yargılarsın diğer forumda gördüm hamarat kadın incilerinizi. Yardımcı kadın mı dedin? diğer forumda yanılmıyorsam yardımcı tutanları bile yadırgamıştın.

Tüm forum ne kadar mikemmel bir ev kadını olduğunu anladı zaten burada da döktürmüşsün ütü den başlayıp cam silmeye kadar erkek adam ev işi yapmaz diye. Öyle bir yazmışsın ki görende kocama cam sildirdiğimi ev işi yaptırdığımı sanacak. Merakını gidereyim yemek dahil bir çok ev işini kendim yapıyorum kendisi sadece kendi kıyafetlerini ütüler. Yani bütün gün boş gezip tozmuyorum bilesin. Çalışmadığım halde ütüsünü yapıyor ya çok kötü bir ev hanımıyım napayım sizler gibi tam otomatik değil genlerim. Ama kadınlığın anneliğin bir kaç çaputu ütülemekle cam silmekle ölçülemeyeceğini çok iyi biliyorum bu konudaki genellemeleri de sevmiyorum.

Şimdi benim düşüncem diye yine üste çıkacağından da eminim..

Ama Dilber hala gibi "ben lafımı ortaya gorum beyenen gelir alır, beyenmeyen gaçar gider" modunda laf sokmakta olduğunu da çok iyi biliyorum hiç zahmet etme :kahve:

nedense herkeste benim laflarıma atlıyor her yerde bu böyle sizde benim takipçimsin demekki ne güzel.. Ama yanlış hatırlıyorsunuz ben yardımcı kadına hayır demedim her işini evlendiği halde annesine ablasına yıkanları anlamıyorum dedim. O evin sorumluluğunu bir insan evlendiyse kendisi almalı dedim bu kadar basit.. Evde oturupta bir de kadın çağıran kişiler yadırdagım evet bu da benm düşüncelerim burası da sosyal bir platform kendi düşüncelerimi söyleyemeyek miyim yanii... Çok güzel ezberlemişsin daha önce yazdıklarımı takip edilmekte çok güzell asıl siz her başlıkta beni takip edip laf dokmaya çalışıyorsunuz ama ben sizi tanımam da ne yazdığınızı da bilmem aklımda da tutmam.. biz burada anneliği sınamuyoruz ki annelik nediri tartışmıyoruz burada annelik kavrtamı çok farklı ütü ev işi farklı hemen aynı şeylere girmeyin yanii..

yoo hiçte değil çokta gezerim ben... Öyle kendini paralamaya tüm günü ev işine ayırmaya gerek yokki herşeyi programlayıp zamanında yaptıktan sonra çokta zaman almaz. Ben ütümü bir güne alırım 2 saatte biter hadi çok varsa 3 saat her gün bir odamı yaparım dolabımda eşyamı aldıysam yine katlayıp koyarım dağılmaz çalışırkende bu böyleydi hiçte sıkışmadım..

ütü vs beraber yaparız. eşim müsaitse eşim yapar ben müsaitsem ben yaparım.bebeğim ufak herşeye yetişemiyorum.eşim yemekte çok güzel yapar. onun işi de yoğun asker kendisi ama ona rağmen herşeyime yardım eder sağolsun.

Çalışmayan kadın tam kadında değil zaten,ayy her konuda ortalığı karıştıracak birileri çıkıyor.

ya bilmiyorum çalışmayan ve evde iş yapan kadınlar artık zamanımızda hor görülüyor galiba oysa ki efet kuru temizleme denen birşey var en azında ceketler için dediğin gibi ayrıca haftada beş gömlek beş pantolon ütülemek nedir ki yanii otomatik makineler, süpürgeler hangi işimiz zor, camlar için özel kimyasallar hakı yıkıyıcılar şimizi kolaylaştıracak herşey var neden biz işimizi kendimiz yapıyoruz diye bu kadar tepki alıyoruz evine kadın alanlardan ya da ailesine yaptıranlardan anlamıyorum be kendim yapıyorum diyorum siz yargılıyorsunuz diyorlar hatta eğitimsizlikle suçluyorlar bilip bilmeden anlam veremiyorum veremeyeceğimde...

Back
X