eşinizden mihir istediniz mi

Bende ilkkez eşimden duymuştum ne isticen dedi, hiçbirşey dedim.
Olmaz istemen lazım dedi.Neyse evlendik nikahta hoca aranızda halledin dedi.
Eşim hala ısrarla ne istiyosun dedi.
10 çeyrek altın al dedim, az olur dedi, iyi bari bilezik al kalın burma dedim.Oda az dedi.
Eee sen söylede ben isteyim madem dedim.
Araba iste dedi.ıyi madem dedim.
Evlendikten 16 ay sonra alabildik ama tam olarak o almadı.Yarı yarıya geldi.

25 gr alltın ıstemıştım eşim şimdıdıen alıyor almasada canı saolsun allah kımsenın yuvasını bozmasın içinde de benım mıhır falan boş bana kalsa ıstemezdım ama işte şu buyukler adetmış

hımbilmiyorumkismile

ama ne gerek varki buna...hem bu tarz şeyler cok geride kaldı
şimdi tüm kadınalrımız kendi ayakalrı üzerinde durabiliyor
adamın sağlıcagı güvenseye sigortaya bence ihtiyacları yok:delphin:

dini nikahın böyle bir kuralı var. çağa göre değişiklik gösteren şeyler değilkaydirigubbakcemile2

Hayır boşanma durumu için değil sadece, eğer Allah korusun erkek ölürse kadının yalnızken en az birkaç ay idare edebileceği değerde maddi birşey olması gerekiyor diye biliyorum.ama bazıları mehir olarak hac yada umrede istieyebiliyor.

Bende istedim 250 gr altın istedim hoca istemememin şart oldunu söyledi

jalesel bir biz kalmışız snaırım ben bişi istedim galiba ama hatırlamıorum ne istediğimi du eşime sorim yaa belki o hatırlıodur

bana 12 burma bilezik, ve 1 set takimi vermislerdi.
sonra geri istediler ama, avuclarini yaladilar
hihoyyyt

benimde imam nikahım kıyılırken banada soruldu. ozamanlar mihir nedir bilmediğim için 1000 lira istemiştim. hatta hocada 1 lirada bende olsun 1001 lira mihiri kabul ediyomusun dedi eşime . eşimde evet dedi. valla iki yıl oldu ben hala o parayı göremedim:) canı sağolsun kocacımın biz borçları ödemekten adam para biriktiremediki:)

ilk defa duydum..istemeyi de düşünmem açıkcası..adam zaten bana,evine bakicak kazandığı parayı beraber evimiz,evliliğimiz için harciycaz..ekstradan niye para istiym ki?

ben de bilmiyordum imim nikahı sırasında öğrendim.çok utandım ben isteyememkiii dedim,kendi sölesin dedim.aşkım da valla hocam bi evim bi arabam var her şeyim onun olsun demiştiopuyorumnanaktan

ben de bilmiyordum imam nikahı sırasında öğrendim.çok utandım ben isteyememkiii dedim,kendi sölesin dedim.aşkım da valla hocam bi evim bi arabam var her şeyim onun olsun demiştiopuyorumnanaktan

Ben ıstemeyı akıl etmemıstım, annem de cok uyanık bır kadın degıldır esasında fakat etrafa uydu, kayınvalıdeme bunu dıle getırdı. Onlarda hıc ıtıraz etmedı. Fakat ne ben ne de annem bır talepte bulunmadık. 80 gr altın yazdılar. Ama henuz onlarla hıc tanısmadım (:

Evet, bosanma durumunda kadına verılmesı gereken maddı bır guvencedır. Fakat ıs kı ben bosanma durumuna gelmeyeyım. Onlara bakıp, bakıp aglamak ıstemem...

ben de bilmiyordum imam nikahı sırasında öğrendim.çok utandım ben isteyememkiii ,kendi sölesin dedim.aşkım da valla hocam bi evim bi arabam var her şeyim onun olsun demiştiiopuyorumnanaktan

oo sen ii yapmışsın valla
ama birde şu var tmm başta kabul ediyorlarda boşanırken ödeyeceklermi günahtan korkacak olsalar boşanma noktasına gelinmez ayrıca boşanıor olsak 100 altın yaramıza merhem olurmu
ALLAHım kimseye gösteremsinn:asigim:

Allah korusun inşallah almak durumunda veya istemek durumunda kalmam...
Ama bi yakınım evlenirken ben bişi istemem demişti, sonra boşandılar 1 yıl olmadan... kız hemen mehirini istemişti...
Allahtan korkan öder zaten... ödemeyene de yapacak bişi yok tabi...

Ama dediğim gibi mehir evlenirken ödenen değil, nikahta anlaşılan boşanma durumunda ödenmesi gereken bi bedel diye biliyorum... o da kadın boşnaır boşanmaz evlenemediği için dinimize göre sanırım 3 ay olması lazım onun geçimine yetecek bi miktar olması gerekiyor...

Hatta bizim imam nikahımızda hoca bi kağıda yazıp imzalatmıştı...onu da bana vermişti sakla diye :) tabi bu dünyada nekadar geçerli bi kağıt olur bilinmez... zaten nerde oldunu da hatırlamıorum bile :)

Back
X